Buitenland

Kijk: Viktor Orban weigert te klappen voor president Zelenski

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!

In maart vorig jaar haalde de Oekraïense president Zelenski tijdens een EU-top uit naar de Hongaarse premier Viktor Orban. “Luister Viktor, weet jij wat er gebeurt in Marioepol?” vroeg Zelenski. Hij zei dat Orban nu eens duidelijk moet zeggen voor wie hij is.

Hongarije riep vervolgens de ambassadeur van Oekraïne op het matje vanwege beledigingen. Vrijdag was het Orbans beurt om iets terug te doen. Tijdens een bezoek aan Brussel kreeg Zelenski een spectaculair en warm onthaal met applaus. Alleen premier Orban weigerde te klappen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ook de Roemeense president Klaus Johannis hield zijn handen op elkaar, maar had wel een glimlach op zijn gezicht en leek blij te zijn om Zelenski te zien.

(Video verwijderd? Klik hier...)

We zitten in grote problemen

De Belgische Europarlementariër Guy Verhofstadt reageerde boos: “Orban kan niet eens het fatsoen opbrengen om te applaudisseren voor de leider van een land dat door Rusland van de aardbodem wordt weggevaagd.”

Hongarije heeft zorgen over een escalerende werking van nog meer Europese militaire hulp. “We zitten in grote problemen,” zei Orban eind vorige maand. Als het Russische lenteoffensief succesvol blijkt te zijn, worden de NAVO-landen geconfronteerd met de vraag of ze soldaten naar Oekraïne moeten sturen, waarschuwde de premier.

De NAVO-lidstaten hebben tot dusver ongeveer 112 miljard euro uitgetrokken voor Oekraïne. Het gaat daarbij om tanks, moderne luchtverdedigingssystemen en ander militair materiaal.

Westerse tanks ‘zullen branden’

Rusland waarschuwde onlangs dat de levering door westerse landen van nog meer geavanceerde wapens aan Oekraïne de uitkomst van de oorlog niet gaat veranderen. De moderne tanks die het Westen stuurt, ‘zullen branden net als de rest’.

Orban, één van de belangrijkste bondgenoten van Poetin in Europa, werd vorig jaar voor de tweede keer premier van Hongarije. De Russische president feliciteerde hem met zijn verkiezingsoverwinning.

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

180 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

De HELE Europese Unie, op dan die ene uitzondering, Viktor Orban, na, is verworden tot één groot RATTENNEST.

WAT een ongelooflijke schande om voor zo’n walgelijke oorlogscrimineel als een Zelensky een staande ovatie te geven. KOTS, KOTS, KOTS!

IK kan mij héél goed voorstellen, dat er de afgelopen jaren zoveel Nederlanders dit, inmiddels, vreselijke land hebben verlaten. Vooral jonge gezinnen hebben definitief dit stinkende moeras achter zich gelaten.

Daarvoor in de plaats zijn er (helaas) vele nieuwkomers gekomen. Precies zoals het Coudenhove Kalergy plan had gepland: vervang de oorspronkelijke bevolking van Europa door immigranten uit Afrika en het Midden Oosten op grote schaal binnen te laten.

Succes verzekerd! Een paar decades en het resultaat is een mengelmoesje van mensen, die helemaal geen binding meer hebben met het land waarin zij wonen.

Vanochtend las ik een stukje, weet niet exact meer op welk kanaal, dat 2023 een héél heftig jaar zal worden, zéér waarschijnlijk het heftigste jaar in de hele geschiedenis.
Met alles wat er op dit ogenblik gebeurt, kan ik mij daar wel wat bij voorstellen.
Niet voor niets lees ik steeds vaker de kreet: buckle up! Veiligheidsriemen vast, want het wordt een hobbelige weg.

Eén ding is voor mij zeker: AL die lieden daar in het Europees Parlement verhullen niet eens meer, dat zij de nieuwe nazi’s zijn. Het lijkt er waarachtig op, dat zij hier nog apetrots op zijn ook.

Ik ben nu bijna 74 jaar en natuurlijk zijn er best wel de nodige spannende dingen gebeurd in die afgelopen méér dan 70 jaar, maar er is geen enkele situatie zó scary geweest als de situatie in het hier en nu.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Een groot nadeel voor zelenski deze week is. Als de kat van huis is dansen de muizen op de tafel.

A.D
A.D
1 jaar geleden

Bij Hongarije moet ik altijd denken aan dat kleine Gallische dorpje, dat als enige nog weerstand biedt aan de Romeinse overheerser.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Voor schurken als Zelensky 👿applaudisseer je niet!

Back to top button
180
0
We lezen graag je reactie!x