Het Complot

Rijksuniversiteit Groningen ontslaat ‘complotdocent’, dit zijn de theorieën die hij verspreidde

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!

De kantonrechter heeft geoordeeld dat de Rijksuniversiteit Groningen docent Tjeerd Andringa mag ontslaan. Er was een extern onderzoek ingesteld naar de docent, waarin wordt beweerd dat hij te veel ‘eenzijdige alternatieve bronnen’ gebruikte.

Begin vorig jaar werd Andringa geschorst omdat hij ‘complottheorieën’ zou hebben verspreid op de universiteit. De onderzoekers stellen dat er in de les van Andringa ‘onvoldoende sprake’ was van een veilige leeromgeving.

De onderzoekscommissie ‘komt tot de conclusie dat complottheorieën een verkeerde rol hebben gespeeld in het onderwijs’. De universiteit besloot Andringa vervolgens te ontslaan. Hij stapte naar de rechter, maar die stelde de universiteit in het gelijk.

De kakistocratie

Andringa zei dat ‘alternatieve media veel meer onderwerpen aansnijden’. “Als je ze weet te vinden, zal je zien dat ze kwalitatief ook veel beter zijn.”

Wat zijn dan die zogenaamde complottheorieën waarnaar verwezen wordt? Hij stelde bijvoorbeeld dat inlichtingendiensten hoogstwaarschijnlijk seksfeestjes met kinderen organiseren om nieuwe leden te werven voor de kakistocratie, een bestuursvorm waarbij het besturen wordt gedaan door de slechtste, minst geschikte of gewetenloze burgers.

Dat blijkt volgens hem onder meer uit het feit dat inlichtingendiensten nauwe banden onderhouden met terreurgroepen en pedofielennetwerken. “Als je de meest gewetenloze mensen zoekt, dan vormen seksfeesten met kinderen een prima selectiemechanisme.”

Aanslagen op de eigen bevolking

Ook gelooft hij niet in het officiële verhaal over de aanslagen op 11 september 2001. “Neem alleen al gebouw 7, dat is niet geraakt door een vliegtuig, en toch in elkaar gestort. Twintig minuten voordat gebouw 7 in elkaar stortte, vertelde een correspondente van de BBC het al op tv, met nota bene het toen nog fier overeind staande gebouw duidelijk zichtbaar op de achtergrond.”

Hij zei in een interview met Novini dat overheden wel vaker hun eigen bevolking aanvallen om zo hun burgers bang en volgzaam te maken. “Zeker is dat geheime organisaties aanslagen hebben gepleegd op de eigen bevolking. Operatie Gladio is daarvan een duidelijk voorbeeld.”

Mensen willen het ook niet weten

Oorlogen op leugens baseren, zoals die tegen Irak, is volgens hem typisch kakistocratie. En ook dat een samenleving zoiets accepteert.

Voor veel mensen is het nieuw wat hij schrijft. “Dat is omdat ze via de mainstream media niet of nauwelijks met dit soort ideeën in contact komen. Mensen willen het ook niet weten. Mensen die het systeem waar ze deel van uitmaken niet kunnen bekritiseren, kunnen de gedachte niet verdragen dat ze aan een kakistocratie bijdragen.”

4.8 190 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Beertje
Beertje
3 maanden geleden

Goed dat deze “Complot docenten” worden ontslagen! Hebben we tenminste nog leraren over als al die andere worden opgepakt….

Victor Hugo
Victor Hugo
3 maanden geleden

Het is algemeen bekend dat, als je de waarheid spreekt, je niet thuishoort in hun systeem.

Maro
Maro
3 maanden geleden

Ook een complot theorie over de rechters in Nederland?

Anja Heij
Anja Heij
3 maanden geleden

Alweer een universiteit waar je niet zelfstandig mag denken? Vroeger begonnen revolutionaire ideeen bij de intelligentia. Het lijkt erop dat ze dat nu proberen te voorkomen.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x