Buitenland

Wat hebben Bilderberg, Guy Verhofstadt, Oekraïne en schaliegas met elkaar te maken?

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom moet Oekraïne in allerijl bij de Europese Unie? En waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over het vrijhandelsverdrag TTIP? Het Europese parlementslid Guy Verhofstadt krijgt elk jaar een paar ton gestort van twee miljardairs die graag in Oekraïne willen boren naar schaliegas. Daarnaast is fracking overal in Europa toegestaan als TTIP er komt.

Met name in het oosten van Oekraïne, waar het momenteel onrustig is, zit veel schaliegas in de grond. Twee Europese bedrijven willen dat gas graag uit de grond halen, te weten Exmar en Suez-Tractebel. Exmar is eigendom van de schatrijke Belgische familie Saverys.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Suez-Tractebel kreeg in 2003 een opmerkelijke vicevoorzitter: de Belgische edelman, diplomaat, politicus en topfunctionaris Étienne Davignon, die ook voorzitter is van de Bilderbergconferenties.

Een belangrijke aandeelhouder van deze energiereus is beleggingsmaatschappij Sofina, die in handen is van de familie Boëll, een andere steenrijke Belgische familie. In de bestuursraad van Sofina vinden we onder meer Guy Verhofstadt terug. Deze Europese toppoliticus wordt dus dik betaald door twee steenrijke Belgische families die maar wat graag schaliegas willen winnen in Oekraïne.

Hoewel Verhofstadt in het Europees Parlement nogal eens emotioneel kan reageren, blijkt het achteraf vaak poppenkast. De ene dag is hij je vriend, de volgende je vijand, zolang de EU maar groter wordt. In 2011 ‘werd hij er ziek van’ dat Europa niet eensgezind wilde optreden tegen dictator Gaddafi. Eerder was Verhofstadt de eerste Europese regeringsleider ooit die Gaddafi met militaire eer onthaalde. En Davignon vloog overigens tijdens de bankencrisis naar Tripoli om Gaddafi om geld te vragen voor de redding van Fortis.

Lees het hele artikel hier.

[925]

4.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
trackback
Wat hebben Bilderberg, Guy Verhofstadt, Oekraïne en schaliegas met elkaar te maken? | nieuwsbreker
8 jaren geleden

[…] Waarom moet Oekraïne in allerijl bij de Europese Unie? En waarom wordt er zo geheimzinnig gedaan over het vrijhandelsverdrag TTIP? Het Europese parlementslid Guy Verhofstadt krijgt elk jaar een paar ton gestort van twee miljardairs die graag in Oekraïne willen boren naar schaliegas. Daarnaast is fracking overal in Europa toegestaan als TTIP er komt. https://www.ninefornews.nl/wat-hebben-bilderberg-guy-verhofstadt-oekraine-en-schaliegas-met-elkaar-te… […]

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x