Homepagina » Buitenland » Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit
Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit

Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit

Elementen binnen de regering-Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verzinnen leugens om een oorlog met Iran uit te lokken. Dat heeft een voormalige inlichtingenofficier van de CIA gezegd.

“Er lijkt hier sprake te zijn van een doelbewuste poging om een oorlog met Iran uit te lokken, gebaseerd op inlichtingen die zijn aangeleverd door Israël,” schreef Philip Giraldi.

“De beweringen die zijn gedaan door nationaal veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo over bewijs dat Iran Amerikaanse troepen in de Perzische Golf wil aanvallen, zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei hij.

Doelbewust

Giraldi vermoedt dat Bolton en Netanyahu dit soort verzinsels doelbewust verspreiden.

Het geeft de Verenigde Staten namelijk een reden om bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen naar het gebied te sturen.

Vorige maand liet het Witte Huis weten de Iraanse olie-export naar nul te willen brengen door middel van scherpe oliesancties.

Reactie

Iran dreigde daarop met het sluiten van de straat van Hormuz, een drukke zeevaartroute waar onder meer veel olietankers gebruik van maken.

Het doel van de Amerikaanse sancties is dat Iran zich schikt naar de Amerikaanse regels.

Als de Amerikaanse marine schepen probeert te enteren die Iraanse olie vervoeren, zal dat onherroepelijk een reactie uitlokken, en dat is precies wat Bolton, Pompeo en Netanyahu willen, aldus Giraldi.

Onmiskenbaar

De oud-inlichtingenofficier merkte op dat ‘de invloed van Israël op het Amerikaanse buitenlandbeleid onmiskenbaar is’.

Washington verklaarde onlangs dat het ‘relaties gaat herzien’ met landen die Israël onvriendelijk bejegenen.

[Ron Paul Institute]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Klassiek voorbeeld van het uitlokken van een oorlog. Denk bijvoorbeeld aan het ”Tonkin incident”, waar Amerika beweerde dat Vietnam een Amerikaanse patrouilleboot had aangevallen. De commandant beweerde nadien dat zijn fregat nooit was aangevallen maar de Amerikaanse senaat had al goedkeuring gegeven voor ‘Operatie Linebacker. Vietnam werd gebombardeerd en een oorlog in gejaagd.

  Interessant detail is dat na de oorlog de olievelden in de golf van Tonkin verdeeld werden onder westerse oligarchen waaronder Brittisch Petroleum, het Amerikaanse Exxon, en het Franse Total.

  Iran beschikt over een enorme voorraad olie en gas. De Angelsaksische oligarchen zullen geen cent bijdragen aan de oorlog en schade die ze aanrichten. Zoals gewoonlijk laten ze de belastingbetaler hier voor opdraaien en kunnen de EU lidstaten zich voorbereiden op een volgende stroom vluchtelingen, maar daar weten Juncker en Frans Timmermans wel raad mee door haar lidstaten onder druk te zetten.

  30 likes
  • Verdere commentaar is niet meer nodig. Kraakheldere analyse. Zou Jeroen Pauw, Jinek en Gelauf ook zover kunnen denken? Vast wel maar dat mogen ze of willen ze niet.

   16 likes
   • Feit: behalve hoeveel mensen er kijken naar welk programma, weten ‘ze’ ook wie naar welk programma kijkt. Ik raad iedereen aan een tv-tje in de kast te zetten, de pulp van Pauw en Jinek en het NOS Journaal en die spelshow rommel van de commercielen voor te programmeren en gewoon laten draaien, terwijl je zelf meer nuttige dingen doet met je leven. Dan in ieder geval denken ‘ze’ dat jij in ieder geval bij hun kudde schapen behoort, even een taktisch voordeel behalen…

    10 likes
   • https://youtu.be/HcNVC44rFTc een 1 uur en 37 min durend onderhoud met Karel van Woferen ex correspodent NRC daar komt de NAVO en de Amerikaanse praktijken aanbbod. Ameruka heeft al jaren op de planning stasn van regime change maar met een doel full globalspectrun dominants. Is een lang onderhoud maar zeer leerzaam

    5 likes
   • @ johan den haag,Pauw en Jinek zitten er om er een visie /mening bij u in te stampen, onder het mom van een ,,spontaan gesprek,, ( wat echter 100% geleid wordt ) hersenspoeling heet dat , die mogen het nergens over hebben.

    5 likes
  • Dit interview van Karek van Woferen ex correspobdent NRC hebven het over NAVO en de full.global spectrum dominants van de Amerikanen onder de vlag van regime change onderhoud duhrt 1 uur en 37 min.

   3 likes
 2. Amerika en zionistisch-Rothschild Israël willen dus duidelijk een false flag oorlog uitlokken met Iran.

  Nep jood Netanyahu en zio Israël hebben in Trump eindelijk de idioot gevonden die nodig is om de macht in het Midden-Oosten uit te breiden en Iran af te kunnen maken zoals ze dat met andere Midden-Oosten landen hebben gedaan. Amerika is een totale mafklapper door zich zo op oorlogspad te begeven als bloedhond van de nep joden en denken nog te veel als grote overwinnaar en als zogenaamde machtigste Nazi in de wereld, maar vergeet dat de kaarten tegenwoordig anders liggen en hun macht sterk aan het inboeten is.

  Europese Bilderberg landen zullen natuurlijk bij een echte confrontatie, als Iran niet anders kan dan reageren, mee moeten in het judas spel en als onderdanige honden precies doen wat de VS en Israël meesters bevelen.

  Trump is in deze een zuivere looser en een grote idioot door Amerika voor het Israëlische karretje te spannen en een vies spel te spelen tegen de rest van de wereld(vrede).

  Het anti-Iran spel zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de acties tegen het olierijke land Venezuela, waar de VS door tegenwerking van China en Rusland geen poot aan de grond krijgt en nu met leugens en valse acties (sabotage olietankers Saoedi-Arabië) probeert vooral China (= groot importeur van olie uit Iran) en ook de onderlinge betrekkingen van Rusland met Iran te saboteren.

  Als de VS en Israël de false flag acties doorzetten, dan hebben we binnekort een mondiaal conflict.

  16 likes
 3. De laatste 20 jaar is gebleken dat inlichtingen uit Israël altijd kloppen. Israël heeft er geen belang bij valse informatie te verstrekken, en al helemaal niet aan trouwe bondgenoot the USA. Door valse info te verstrekken zou Israël in eigen voet schieten. Daar komt nog bij dat dit soort info altijd wordt gecontroleerd door het Pentagon.

  3 likes
  • @René van Zalk

   What’s new?….”U” is werkzaam als belangrijk agent op het hoogste niveau en heeft “inside information” en is aangesteld bij de CIA, Pentagon en Israëlische geheime dienst, waardoor “u”, als agent, meer weet van het reilen en zeilen binnen en buiten de VS en ISR en de grote, boze vijanden van ze? Maar “u” mag verder, als vanzelfsprekend, niets diepgaands verklappen en komt daarom alleen met datgene waarmee de gecontroleerde mainstream de bevolking al jaren hersenspoeld? Zeg maar: “de platgetrapte paden bewandelen van de wolven en schapen”.

   11 likes
 4. Wat is er nieuw?? Het is het gezwel op aarde. Ze belazeren ons al doorheen de geschiedenis.
  Zelf Joden worden kotsmisselijk van die zionistische alliantie.

  10 likes
 5. De VS zijn gewoon een criminele organisatie, en de VN doet niets. Je geld of je leven maakt geen verschil met je olie of sancties. Pure gangster mentaliteit.

  9 likes
 6. Ik lees net in NRC dat er een journalist twijfelt aan de Iraanse agressie en zich eerder zorgen maakt om de Amerikaanse agressie.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/13/iraanse-agressie-groeiende-amerikaanse-agressie-eerder-a3959972

  Zou de MSM wakker beginnen te worden ?

  7 likes
 7. I Trust Putin The Most

  Kotsmisselijk van die Zionisten!

  5 likes
 8. zo moeilijk is het niet,de vs stookt overal om hun zin door te drijven met israel samen de heerschappij op de wereld en wij maar denken dat we veilig zitten in NL.
  mensenlevens tellen allang niet meer.

  4 likes
 9. Het artikel is gebaseerd op uitspraken die “zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei de auteur.
  Grote kans op propaganda dus.
  Niet controleerbaar, dus mogelijk onwaar.

  0 likes
 10. In israel wonen 5,5 miljoen arabieren die wonen daar in vrede met de joodse mensen de palastijnen woonden niet alleen in voormalig
  palestina maar vooral in jordanie wat mij opvalt is dat de geschiedenis zich blijft herhalen de mensen of grote mogendheden
  blijven oorlog voeren en de kern is macht en jaloezie maar wat ik om mij heen zie is dat extremisten ervoor zorgen dat er een oorlog
  ontstaat ,niet de gewone jood of moslim ,of christen etc ,de echt gelovige mensen willen vrede.
  verder vind ik het gevaarlijk om uitspraken te doen die eenzijdig zijn en niet doordacht.
  amerika ,rusland,china ,dit zijn de hoofdverdachte als deze drie zeggen we stoppen met wapens te leveren in de wereld dan is er een mogelijkheid op vrede

  0 likes
 11. Meneer Giraldi spreekt ‘mogelijk’ voor zijn beurt.
  In beladen en complexe kwesties als deze, zaaien “lijkt hier sprake” en
  “vrijwel zeker verzinsels” alleen maar meer verwarring.
  Heeft meneer Giraldi zijn huiswerk niet gedaan of ‘lijkt hier sprake’ van opzet”?

  Dat ‘de invloed van Israël op het Amerikaanse buitenlandbeleid onmiskenbaar is’ is natuurlijk wel
  een Sensationele Onthulling, maar daar ben je dan ook oud-inlichtingen officier voor.
  Zou meneer Giraldi ook weten dat de invloed van Islam op het Iraanse beleid onmiskenbaar is?

  Dat die arme Iraanse regering een oorlog wordt ingejokt is natuurlijk heel sneu.
  Het zijn zelf zulke schatjes, vooral voor hun eigen bevolking, nietwaar?
  Niet dat ze er ooit een geheim van hebben gemaakt Israël van de kaart te willen vegen.

  Als het Islamitisch cordon vandaag de wapens neerlegt is het morgen vrede.
  Als Israël dat doet, is het morgen verdwenen.

  Tot slot: “Washington verklaarde onlangs dat het ‘relaties gaat herzien’ met landen die Israël onvriendelijk bejegenen.”
  Zijn de Egyptische piramides ook “onlangs” gebouwd? Dat begrip wordt wel erg rekbaar op deze manier.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

Waarom er minder patiënten sterven als artsen staken

Er is onlangs een einde gemaakt aan ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...