Homepagina » Buitenland » Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit
Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit

Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit

Elementen binnen de regering-Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verzinnen leugens om een oorlog met Iran uit te lokken. Dat heeft een voormalige inlichtingenofficier van de CIA gezegd.

“Er lijkt hier sprake te zijn van een doelbewuste poging om een oorlog met Iran uit te lokken, gebaseerd op inlichtingen die zijn aangeleverd door Israël,” schreef Philip Giraldi.

“De beweringen die zijn gedaan door nationaal veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo over bewijs dat Iran Amerikaanse troepen in de Perzische Golf wil aanvallen, zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei hij.

Doelbewust

Giraldi vermoedt dat Bolton en Netanyahu dit soort verzinsels doelbewust verspreiden.

Het geeft de Verenigde Staten namelijk een reden om bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen naar het gebied te sturen.

Vorige maand liet het Witte Huis weten de Iraanse olie-export naar nul te willen brengen door middel van scherpe oliesancties.

Reactie

Iran dreigde daarop met het sluiten van de straat van Hormuz, een drukke zeevaartroute waar onder meer veel olietankers gebruik van maken.

Het doel van de Amerikaanse sancties is dat Iran zich schikt naar de Amerikaanse regels.

Als de Amerikaanse marine schepen probeert te enteren die Iraanse olie vervoeren, zal dat onherroepelijk een reactie uitlokken, en dat is precies wat Bolton, Pompeo en Netanyahu willen, aldus Giraldi.

Onmiskenbaar

De oud-inlichtingenofficier merkte op dat ‘de invloed van Israël op het Amerikaanse buitenlandbeleid onmiskenbaar is’.

Washington verklaarde onlangs dat het ‘relaties gaat herzien’ met landen die Israël onvriendelijk bejegenen.

[Ron Paul Institute]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
1 jaar geleden

De laatste 20 jaar is gebleken dat inlichtingen uit Israël altijd kloppen. Israël heeft er geen belang bij valse informatie te verstrekken, en al helemaal niet aan trouwe bondgenoot the USA. Door valse info te verstrekken zou Israël in eigen voet schieten. Daar komt nog bij dat dit soort info altijd wordt gecontroleerd door het Pentagon.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  René van Zalk
1 jaar geleden

@René van Zalk

What’s new?….”U” is werkzaam als belangrijk agent op het hoogste niveau en heeft “inside information” en is aangesteld bij de CIA, Pentagon en Israëlische geheime dienst, waardoor “u”, als agent, meer weet van het reilen en zeilen binnen en buiten de VS en ISR en de grote, boze vijanden van ze? Maar “u” mag verder, als vanzelfsprekend, niets diepgaands verklappen en komt daarom alleen met datgene waarmee de gecontroleerde mainstream de bevolking al jaren hersenspoeld? Zeg maar: “de platgetrapte paden bewandelen van de wolven en schapen”.

Gezinusk
Gezinusk
1 jaar geleden

Klassiek voorbeeld van het uitlokken van een oorlog. Denk bijvoorbeeld aan het ”Tonkin incident”, waar Amerika beweerde dat Vietnam een Amerikaanse patrouilleboot had aangevallen. De commandant beweerde nadien dat zijn fregat nooit was aangevallen maar de Amerikaanse senaat had al goedkeuring gegeven voor ‘Operatie Linebacker. Vietnam werd gebombardeerd en een oorlog in gejaagd.

Interessant detail is dat na de oorlog de olievelden in de golf van Tonkin verdeeld werden onder westerse oligarchen waaronder Brittisch Petroleum, het Amerikaanse Exxon, en het Franse Total.

Iran beschikt over een enorme voorraad olie en gas. De Angelsaksische oligarchen zullen geen cent bijdragen aan de oorlog en schade die ze aanrichten. Zoals gewoonlijk laten ze de belastingbetaler hier voor opdraaien en kunnen de EU lidstaten zich voorbereiden op een volgende stroom vluchtelingen, maar daar weten Juncker en Frans Timmermans wel raad mee door haar lidstaten onder druk te zetten.

johan den haag
johan den haag
Reactie op  Gezinusk
1 jaar geleden

Verdere commentaar is niet meer nodig. Kraakheldere analyse. Zou Jeroen Pauw, Jinek en Gelauf ook zover kunnen denken? Vast wel maar dat mogen ze of willen ze niet.

Gea Breuker
Gea Breuker
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

Feit: behalve hoeveel mensen er kijken naar welk programma, weten ‘ze’ ook wie naar welk programma kijkt. Ik raad iedereen aan een tv-tje in de kast te zetten, de pulp van Pauw en Jinek en het NOS Journaal en die spelshow rommel van de commercielen voor te programmeren en gewoon laten draaien, terwijl je zelf meer nuttige dingen doet met je leven. Dan in ieder geval denken ‘ze’ dat jij in ieder geval bij hun kudde schapen behoort, even een taktisch voordeel behalen…

Rene
Rene
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

https://youtu.be/HcNVC44rFTc een 1 uur en 37 min durend onderhoud met Karel van Woferen ex correspodent NRC daar komt de NAVO en de Amerikaanse praktijken aanbbod. Ameruka heeft al jaren op de planning stasn van regime change maar met een doel full globalspectrun dominants. Is een lang onderhoud maar zeer leerzaam

Klaassen
Klaassen
Reactie op  johan den haag
1 jaar geleden

@ johan den haag,Pauw en Jinek zitten er om er een visie /mening bij u in te stampen, onder het mom van een ,,spontaan gesprek,, ( wat echter 100% geleid wordt ) hersenspoeling heet dat , die mogen het nergens over hebben.

Rene
Rene
Reactie op  Gezinusk
1 jaar geleden

Dit interview van Karek van Woferen ex correspobdent NRC hebven het over NAVO en de full.global spectrum dominants van de Amerikanen onder de vlag van regime change onderhoud duhrt 1 uur en 37 min.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Het artikel is gebaseerd op uitspraken die “zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei de auteur.
Grote kans op propaganda dus.
Niet controleerbaar, dus mogelijk onwaar.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Herman de Graaf
1 jaar geleden

Bovendien blijkt John Kerry op te treden als adviseur voor de Iraanse regering.
Tot groot ongenoegen van Trump blijkt John Kerrie hem vanuit Iran tegen te werken, zegt hij.

Kortom: het is een ingewikkeld spel, waarbij het moeilijk te zien is wat waar is, en wat niet-waar is.
https://www.realclearpolitics.com/video/2019/05/09/trump_john_kerry_is_violating_logan_act_sabotaging_talks_with_iran.html

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Ik lees net in NRC dat er een journalist twijfelt aan de Iraanse agressie en zich eerder zorgen maakt om de Amerikaanse agressie.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/13/iraanse-agressie-groeiende-amerikaanse-agressie-eerder-a3959972

Zou de MSM wakker beginnen te worden ?

weg met ons
weg met ons
1 jaar geleden

Amerika en zionistisch-Rothschild Israël willen dus duidelijk een false flag oorlog uitlokken met Iran.

Nep jood Netanyahu en zio Israël hebben in Trump eindelijk de idioot gevonden die nodig is om de macht in het Midden-Oosten uit te breiden en Iran af te kunnen maken zoals ze dat met andere Midden-Oosten landen hebben gedaan. Amerika is een totale mafklapper door zich zo op oorlogspad te begeven als bloedhond van de nep joden en denken nog te veel als grote overwinnaar en als zogenaamde machtigste Nazi in de wereld, maar vergeet dat de kaarten tegenwoordig anders liggen en hun macht sterk aan het inboeten is.

Europese Bilderberg landen zullen natuurlijk bij een echte confrontatie, als Iran niet anders kan dan reageren, mee moeten in het judas spel en als onderdanige honden precies doen wat de VS en Israël meesters bevelen.

Trump is in deze een zuivere looser en een grote idioot door Amerika voor het Israëlische karretje te spannen en een vies spel te spelen tegen de rest van de wereld(vrede).

Het anti-Iran spel zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de acties tegen het olierijke land Venezuela, waar de VS door tegenwerking van China en Rusland geen poot aan de grond krijgt en nu met leugens en valse acties (sabotage olietankers Saoedi-Arabië) probeert vooral China (= groot importeur van olie uit Iran) en ook de onderlinge betrekkingen van Rusland met Iran te saboteren.

Als de VS en Israël de false flag acties doorzetten, dan hebben we binnekort een mondiaal conflict.

salvar
salvar
1 jaar geleden

zo moeilijk is het niet,de vs stookt overal om hun zin door te drijven met israel samen de heerschappij op de wereld en wij maar denken dat we veilig zitten in NL.
mensenlevens tellen allang niet meer.

Jelled
Jelled
1 jaar geleden

Wat is er nieuw?? Het is het gezwel op aarde. Ze belazeren ons al doorheen de geschiedenis.
Zelf Joden worden kotsmisselijk van die zionistische alliantie.

I Trust Putin The Most
I Trust Putin The Most
1 jaar geleden

Kotsmisselijk van die Zionisten!

Henk Azie
Henk Azie
1 jaar geleden

De VS zijn gewoon een criminele organisatie, en de VN doet niets. Je geld of je leven maakt geen verschil met je olie of sancties. Pure gangster mentaliteit.

Levi Gans
Levi Gans
1 jaar geleden

In israel wonen 5,5 miljoen arabieren die wonen daar in vrede met de joodse mensen de palastijnen woonden niet alleen in voormalig
palestina maar vooral in jordanie wat mij opvalt is dat de geschiedenis zich blijft herhalen de mensen of grote mogendheden
blijven oorlog voeren en de kern is macht en jaloezie maar wat ik om mij heen zie is dat extremisten ervoor zorgen dat er een oorlog
ontstaat ,niet de gewone jood of moslim ,of christen etc ,de echt gelovige mensen willen vrede.
verder vind ik het gevaarlijk om uitspraken te doen die eenzijdig zijn en niet doordacht.
amerika ,rusland,china ,dit zijn de hoofdverdachte als deze drie zeggen we stoppen met wapens te leveren in de wereld dan is er een mogelijkheid op vrede

x

Check Also

vaccin

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben ...

fran

Frankrijk onderzoekt gevallen van ontstoken hartspier na coronavaccin Pfizer

In Frankrijk zijn vijf gevallen van myocarditis ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x