Buitenland

Verenigde Staten en Israël verzinnen leugens om oorlog met Iran uit te lokken. Ex-CIA-officier spreekt zich uit

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elementen binnen de regering-Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu verzinnen leugens om een oorlog met Iran uit te lokken. Dat heeft een voormalige inlichtingenofficier van de CIA gezegd.

“Er lijkt hier sprake te zijn van een doelbewuste poging om een oorlog met Iran uit te lokken, gebaseerd op inlichtingen die zijn aangeleverd door Israël,” schreef Philip Giraldi.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De beweringen die zijn gedaan door nationaal veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo over bewijs dat Iran Amerikaanse troepen in de Perzische Golf wil aanvallen, zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei hij.

Doelbewust

Giraldi vermoedt dat Bolton en Netanyahu dit soort verzinsels doelbewust verspreiden.

Het geeft de Verenigde Staten namelijk een reden om bommenwerpers en andere gevechtsvliegtuigen naar het gebied te sturen.

Vorige maand liet het Witte Huis weten de Iraanse olie-export naar nul te willen brengen door middel van scherpe oliesancties.

Reactie

Iran dreigde daarop met het sluiten van de straat van Hormuz, een drukke zeevaartroute waar onder meer veel olietankers gebruik van maken.

Het doel van de Amerikaanse sancties is dat Iran zich schikt naar de Amerikaanse regels.

Als de Amerikaanse marine schepen probeert te enteren die Iraanse olie vervoeren, zal dat onherroepelijk een reactie uitlokken, en dat is precies wat Bolton, Pompeo en Netanyahu willen, aldus Giraldi.

Onmiskenbaar

De oud-inlichtingenofficier merkte op dat ‘de invloed van Israël op het Amerikaanse buitenlandbeleid onmiskenbaar is’.

Washington verklaarde onlangs dat het ‘relaties gaat herzien’ met landen die Israël onvriendelijk bejegenen.

[Ron Paul Institute]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René van Zalk
René van Zalk
4 jaren geleden

De laatste 20 jaar is gebleken dat inlichtingen uit Israël altijd kloppen. Israël heeft er geen belang bij valse informatie te verstrekken, en al helemaal niet aan trouwe bondgenoot the USA. Door valse info te verstrekken zou Israël in eigen voet schieten. Daar komt nog bij dat dit soort info altijd wordt gecontroleerd door het Pentagon.

Gezinusk
Gezinusk
4 jaren geleden

Klassiek voorbeeld van het uitlokken van een oorlog. Denk bijvoorbeeld aan het ”Tonkin incident”, waar Amerika beweerde dat Vietnam een Amerikaanse patrouilleboot had aangevallen. De commandant beweerde nadien dat zijn fregat nooit was aangevallen maar de Amerikaanse senaat had al goedkeuring gegeven voor ‘Operatie Linebacker. Vietnam werd gebombardeerd en een oorlog in gejaagd.

Interessant detail is dat na de oorlog de olievelden in de golf van Tonkin verdeeld werden onder westerse oligarchen waaronder Brittisch Petroleum, het Amerikaanse Exxon, en het Franse Total.

Iran beschikt over een enorme voorraad olie en gas. De Angelsaksische oligarchen zullen geen cent bijdragen aan de oorlog en schade die ze aanrichten. Zoals gewoonlijk laten ze de belastingbetaler hier voor opdraaien en kunnen de EU lidstaten zich voorbereiden op een volgende stroom vluchtelingen, maar daar weten Juncker en Frans Timmermans wel raad mee door haar lidstaten onder druk te zetten.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
4 jaren geleden

Het artikel is gebaseerd op uitspraken die “zijn vrijwel zeker verzinsels,” zei de auteur.
Grote kans op propaganda dus.
Niet controleerbaar, dus mogelijk onwaar.

Geen schaap
Geen schaap
4 jaren geleden

Ik lees net in NRC dat er een journalist twijfelt aan de Iraanse agressie en zich eerder zorgen maakt om de Amerikaanse agressie.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/05/13/iraanse-agressie-groeiende-amerikaanse-agressie-eerder-a3959972

Zou de MSM wakker beginnen te worden ?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x