Het Complot

Ook in het buitenland valt het op dat de NOS liegt

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Max Keiser, presentator van het tv-programma Keiser Report, schrijft op zijn website dat de NOS haar geloofwaardigheid heeft verloren. Het is bewezen dat ze een reportage van Russia Today over de Russische president Poetin hebben gemanipuleerd, klinkt het verder.

Het item ging over het BBC-programma ‘Panorama’. We zien beelden van journalist John Sweeney die vragen probeert te stellen aan Poetin. De voice-over van de NOS vertelt dat Poetin vragen over de Russische betrokkenheid bij de situatie in de Oekraïne ‘zo goed als negeert’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op Russia Today was dezelfde scène een week eerder al te zien, alleen werd toen een ander beeld zichtbaar. Poetin bleef maar liefst twee minuten staan om de BBC-verslaggever te woord te staan.

In een verklaring zei de NOS: “In de beperkte ruimte die er in een tv-onderwerp is, moeten we altijd kiezen en selecteren. In dit geval is de reactie van Poetin weggelaten, omdat hij in zijn antwoord niet concreet inging op de kern van het desbetreffende onderwerp, namelijk: hebben Russische militairen een raket afgeschoten op de MH17?”

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff ging door het stof:


De NOS wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, met belastinggeld en deels met reclame-inkomsten van de Ster. Het standaardbudget van de NOS is jaarlijks 130 miljoen euro. Dit komt neer op 1,50 euro per gezin per maand. Voor ‘superevenementen’ zoals een WK, krijgt de NOS extra geld.

De beelden die door Russia Today werden uitgezonden:

Eerder bleek al dat Nederland niet vies is van anti-Rusland propaganda. “Stelt u zich eens voor dat u uw echtgenoot moet verliezen en vervolgens ook nog bang moet zijn dat tuig er met zijn trouwring vandoor gaat,” zei minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) in de Veiligheidsraad ruim een week na de crash van vlucht MH17.

De emotionele woorden van de minister gingen de hele wereld over. Iedereen sprak schande van die pro-Russische separatisten die door de crashzone struinden als door een supermarkt zonder kassa’s.

Het kabinet gaf later toe dat de situatie anders was dan aanvankelijk werd geschetst. In een brief aan de Tweede Kamer schreef het kabinet dat de State Emergency Dienst, de nationale rampendienst van Oekraïne, een zoekactie heeft gehouden met vrijwilligers. Deze mensen hebben het grootste deel van het bergingswerk van de lichamen voor hun rekening genomen.

Nederland was slecht op de hoogte van de werkzaamheden, omdat er hoofdzakelijk met Kiev werd gecommuniceerd, terwijl het rampgebied onder controle staat van de autonome republiek Donetsk. Maar dat gezag wordt door Nederland niet erkend.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

69 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
little rascal
little rascal
9 jaren geleden

Daarom lezen en a.u.b. als je er mee eens bent, ondertekenen!
http://dearputin.com/nl/

Bert
Bert
9 jaren geleden

Het NOS journaal is qua berichtgeving net zo wazig als de achterhaalde standaard definitie beeldkwaliteit waarin ze uitzenden. Gelukkig hebben we meer dan genoeg alternatieven.

Polleke
Polleke
9 jaren geleden

Zo zie je maar: zowel het bericht over de censuur als dit artikel, toont aan hoe men altijd uitgaat van de domheid van mensen. En weer moeten mensen door de modder kruipen

Remco Naber
Remco Naber
9 jaren geleden

Ook ik heb mijn beklag gedaan bij de NOS en kreeg precies dezelfde mail als antwoord terug. Blijkbaar hebben ze die mail als standaard antwoord.
Schandalig vind ik het…

Back to top button
69
0
We lezen graag je reactie!x