Homepagina » Mens en Dier » Youp van ‘t Hek neemt ‘coronawappies’ op de hak: ‘Niveau is om te janken’
youp
Foto: DWDD CC BY 3.0

Youp van ‘t Hek neemt ‘coronawappies’ op de hak: ‘Niveau is om te janken’

Tijdens het televisieprogramma Even tot hier bracht Youp van ’t Hek het nummer Wappie ten gehore. Het nummer, dat op YouTube al ruim een miljoen keer is bekeken, is een nieuwe versie van zijn kerstliedje Flappie. Van ’t Hek zingt over iemand die lak heeft aan de coronamaatregelen en zich geen zorgen maakt over het virus.

“Onze wappie gelooft niet in corona. Dat is allemaal verzonnen, het is een groot complot,” zingt hij. Van ’t Hek verwees ook naar de joelende demonstranten die de toespraak van premier Rutte verstoorden. “Dus gaat wappie ook vaak protesteren. En dan blaast hij op een fluitje en dan slaat hij op een pot.”

Wappie is in deze context een ‘scheldwoord voor mensen die de ernst van het coronavirus ontkennen, daar valse informatie over verspreiden en daarom niet serieus genomen worden’, aldus Trouw.

Watergate, Teevendeal, toeslagenaffaire

Veel mensen ergeren zich aan het optreden van Youp. Docent Willem Sorm zegt over dit ‘irritante gehuil’ van de cabaretier: “Op úw kosten huurt de NPO iemand in om anderen uit te schelden, weg te zetten en de samenleving te polariseren? Fraai is dat.”

Hij wijst erop dat je naast ‘wappies’ ook ‘ complotdenkers’ hebt, volgens de politie mensen die ‘volledig tegenovergesteld doen en denken als wat de overheid verwacht’. “Kritisch nadenken over de motieven en het handelen van de overheid? Wantrouwen jegens de overheid? Dat moeten totale idioten zijn!” zegt Sorm sarcastisch. “Watergate, de Teevendeal, de toeslagenaffaire, dat is toch allemaal complotvoer voor complotwappies?”

Allemaal wappies?

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen liet op social media weten dat ze erg moest lachen om Van ’t Hek. Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageerde op haar: “Iedereen wordt wappie genoemd, Lilian. Zelfs als je 10 maanden onderzoeken hebt gelezen en daardoor weet dat corona geen killervirus is, dat er een geneesmiddel is, meerdere zelfs. Maar lach jij maar lekker mee met Youp. Het is om te janken dat niveau van politici én van Youp.”

“Ondertussen wordt de economie gesloopt en de maatschappij ontwricht. Van mensen zoals jij, Lilian, zijn wij burgers afhankelijk. Je lacht ze midden in hun gezicht uit. Wist je dat er al ruim 170.000 handtekeningen zijn opgehaald tegen de lockdown? Allemaal wappies?”

Twitteraar De Roos voegt toe: “Ik word zo ziek van mensen die continu hun kop in het zand steken en naar ‘de wappies’ wijzen alsof het allemaal hun schuld is. Die ‘wappies’ stellen slechts kritische vragen.”

Nog niet zo heel lang geleden schreef Van ‘t Hek over corona: “De commotie is ronduit fascinerend. Terwijl dat virus niets anders is dan een stevig griepje met een iets hogere kans op de eeuwige jachtvelden.” Het kan verkeren.

4.2 40 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
209 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 maanden geleden

Ze doen alles voor Geld .

Marcel
Marcel
8 maanden geleden

De man komt in dezelfde kledingwinkel waar ik ook kom, heb hem er vaak gezien. Neem van mij aan, het is een LUL.

Geoffrey
Geoffrey
8 maanden geleden

GROOTSTE wappie is toch echt deze koude kak zelf hoor. Wat zou hij ervoor krijgen aangezien meneer al jaren geen volle zalen meer trekt…

wim bierman
wim bierman
8 maanden geleden

ziekelijk deze man. Je wordt door de regering als ZZPér om zeep geholpen. Joep en de BNérs en de ambtenaren zijn binnen of krijgen lekker doorbetaald. Hardwerkende ondernemers met partner, sterf maar in armoede. Weg met het juk, &&%%^mongolen. Oprutten.

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster over de vele geprikte covidpatiënten: ‘Er wordt niet over gesproken’

Verpleegster Amber Lemons uit de Amerikaanse staat ...

de jonge

‘Wat De Jonge doet, is toch via een stiekeme route een vaccinatieplicht invoeren’

Dit kabinet slaat door, gaat veel te ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

209
0
We lezen graag je reactie!x