Mens en Dier

‘Rob Jetten gaat ons echt nooit vertellen wat zijn idiote wet de Nederlandse belastingbetaler gaat kosten’

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!

D66 en GroenLinks hebben een motie ingediend over het afbouwen van de fossiele ‘subsidies’. Die bestaan niet, maar belastingvoordelen voor olie- en energiemaatschappijen wel, zegt Sieta van Keimpema, nummer 3 op de lijst van BVNL.

Ze waarschuwt dat je wetswijzigingen niet zomaar door kunt voeren omdat ze gevolgen kunnen hebben.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Nederland heeft de afgelopen jaren heel veel handelsverdragen afgesloten, zogeheten bilateral investment treaties, kortweg BITs.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Deze zaken gaan ons fors geld kosten

In die verdragen zit een clausule die Nederland verplicht om buitenlandse investeerders te beschermen tegen wetswijzigingen.

Dus op het moment dat wij een wetswijziging doorvoeren waardoor een buitenlandse investeerder minder winst maakt, dan kan hij ons voor de rechter dagen.

Van Keimpema denkt dat heel veel politici en Kamerleden hier nog nooit van gehoord hebben. “Hadden ze dat wel, dan zouden ze heel veel van hun idiote moties niet eens indienen.”

Ze noemt als voorbeeld de wet verbod op kolen bij elektriciteitsproductie van Rutte III die in 2019 werd ingevoerd. Rob Jetten was er heel trots op. In 2021 kreeg Nederland twee zaken aan de broek van energiemaatschappijen. Eén ding is zeker: deze zaken gaan ons fors geld kosten, aldus Van Keimpema.

Vrijwel nooit openbaar gemaakt

“Hebben we Rob Jetten ooit gehoord over de effecten van zijn idiote wet? Nee.” Wel draaide de minister de wet vorig jaar stilletjes terug. Kolencentrales hebben nu de vrije hand.

We gaan nooit horen hoe deze zaak afloopt. Dergelijke zaken worden namelijk vrijwel nooit openbaar gemaakt.

“Rob Jetten gaat ons echt nooit vertellen wat zijn wet de Nederlandse belastingbetaler gaat kosten.”

Van Keimpema roept partijen op om tegen de motie van D66 en GroenLinks te stemmen. “Met die wetswijzigingen benadeel je in de toekomst onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.”

4.8 142 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieter
Pieter
6 maanden geleden

Jongetje Jetten moet zijn domme mond houden en oprotten. Zijn baas Sigrid Kaag heeft vast nog wel een ander baantje voor hem.

tray de pum
tray de pum
6 maanden geleden

Grote twijfels over de “capiciteiten” van Jetten,denk dat ie daardoor manipuleerbaar en snel overstag gaat,waardeloos iemand,op een veel te hoge post en veel te veel salaris,zoiets willen ze in geen geval aan het roer in het bedrijfsleven,dan moet “het”echt werken,dan wordt het moeilijk……

jessie nameles
jessie nameles
6 maanden geleden

ROB JETTEN KAN NIET EENS ZN VETERS STRIKKEN. zulke mensen kunnen niet eens hun eigen portemonee beheren , laat staan milijarden belastinggeld.. die raakt de weg nog kwijt in een dark room.!!!!!

Greet Resist
Greet Resist
6 maanden geleden

die gozer is een bedreiging voor onze nationale veiligheid; ons afhankelijk maken van een verouderde elektra-structuur en dan gaan ruzie zoeken met een kernwapengrootmacht

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x