Homepagina » Buitenland » VIDEO: Boer zet voorstanders van schaliegaswinning voor schut
VIDEO: Boer zet voorstanders van schaliegaswinning voor schut

VIDEO: Boer zet voorstanders van schaliegaswinning voor schut

Een boer uit Nebraska heeft tijdens een hoorzitting voorstanders van schaliegaswinning op een eenvoudige wijze voor schut gezet. De voorstanders zeiden het afvalwater best te kunnen drinken, tot de boer het voor ze in bekertjes schonk.

“Vanmorgen zei u nog dat u van het water zou drinken,” zei de boer tegen de voorstanders van fracking. “Drink dit dan maar eens op.” Het filmpje is op YouTube inmiddels al bijna een miljoen keer bekeken.

De openbare hoorzitting, waarbij burgers spreektijd kregen, ging over het voorstel van een oliemaatschappij om afvalwater te transporteren naar Sioux County. Vervolgens wordt het water daar in een afvalput gestort.

Het ontginnen van fossiele brandstoffen zoals schaliegas ligt in de VS gevoelig. In Nebraska worden olie en gas gewonnen door middel van het zogenaamde fracking. Hierbij worden water, zand en chemicaliën onder hoge druk in de grond gespoten, waardoor gesteente breekt. Daardoor komen olie en gas vrij.

Tegenstanders wijzen op de schade voor het milieu. Zo kunnen waterbronnen aangetast worden en kan het grondwater vervuild raken. De boer zei dat het drinkwater vervuild kan worden door het lekken tijdens het transport of door afvalwater dat in het grondwater sijpelt.

[HLN]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
5 jaren geleden

Heel moedig en geweldig wat deze held presenteert! De wereld zou bol moeten staan van zulke ingesteldheid. Helaas willen wij allemaal een blinkende auto en de nieuwste flatscreen in huis tegen de laagste prijs, de gezandstraalde broeken, en nieuwe smartphones tegen dumpprijzen. Ondertussen willen wij ook ieder jaar meer verdienen en onze investeringen moeten ieder jaar meer opbrengen. De enige mannier om dit te handhaven is door roofbouw te plegen op onze aarde. Dit zal uiteraard resulteren in dikke miserie achteraf, maar daar willen we nu nog niet aan denken. Onze politiekers hebben nu al moeite om de begroting rond te krijgen terwijl we met zijn allen 70% belasting betalen. Het hele systeem slaat compleet de bal mis en het moderne bank en economie-stelsel is een groot kankergezwel dat onze samenleving teisterd. Natuurlijk mag ik hier niet “negatief” denken. Wel ik ben reeds 50 jaar postitief. Zo was ik positief over “veilige” kernenergie die zeer duurzaam en betrouwbaar zou zijn. Reeds 2 grote rampen in 50 jaar tijd … wetende dat we daar 100 000 jaar plezeier van hebben, hoeveel dingen zullen er nog misgaan de komende honderd jaar?
Ach ik wens iedereen een straldende dag verder. Geniet nog maar van jullie glaasje water dat momenteel “enkel” fluoride bevat. Juist jullie zijn allemaal gedrogeerd, en dus niet meer KRITISCH naar je eigen leefomgeving. In feite zijn we allemaal dronkelappen die met de auto over de A2 scheuren. Een fataal ongeval kan niet langer uitblijven. Dit is geen waarschuwing.

Dnnnoz
Dnnnoz
Reactie op  lalalalaria
5 jaren geleden

Ik snap je verhaal, zelf denk ik dat dit soort corporatief misbruik bekend is bij ons democratische patiënten zou het heel anders gaan.

Iedereen hier wou goedkope dikke kipfilet. Iedereen kwam erachter wat de echte kosten ervan waren, en nu weigeren vele Nederlanders de plof kip.

Iedereen hier wou goedkope grote eieren. Iedereen kwam erachter hoe een legbatterij werkt en nu willen meer en meer mensen scharrelei.

Ondanks dat we ons vaak gedragen als een door ego gestuurd e-bola virus, zie ik toch vaak dat mensen in positieve zin zichzelf aanpassen als er meer bewust zijn ontstaat van zijn leefwereld.

Ik denk zelf vaak dat mensen eerder slecht georganiseerd zijn dan echt slecht en hebberig.

Elise49
Elise49
Reactie op  lalalalaria
5 jaren geleden

Mensen willen? Mensen worden bewust heel langzaam gestuurd om het aan te schaffen. Digd zorgt ervoor dat je technologie nodig hebt. Mensen met weinig geld kopen vaak goedkoop voedsel uit nood. Het is net als bij de zorgverzekering. Zieke mensen houden het systeem in stand. Die hebben dus geen keuze. Als je een baan hebt, die met technologie te maken heeft, dan moet je mee in nieuwste technologie, want anders loop je achter en kun je je baan verliezen. bv. dtp-er/ict-er. Het systeem van groei is de boosdoener en sinds de komst van de pc is handel steeds sneller mogelijk.(beurzen) Ook berekeningen over wereldhandel is uitgebreider mogelijk. Speculaties. Financiële producten zijn altijd in het voordeel van de verkoper. Het is net als bij een casino. De constructie zorgt ervoor dat men niet kan verliezen. Af toe iets geven om mensen te trekken, maar toch altijd even iets meer verdienen om je zakken te vullen. Ik vond het al raar, dat ik gratis een pc/plus cursus kreeg van de gemeente.(jaren geleden) Ik dacht toen dat het mij zou helpen om aan een baan te helpen. Dat was mij wel beloofd(een gepaste baan), maar dat lukte niet en de overheid veranderde toen vlug de regels(contract werd omgezet naar alle werkzaamheden) Nu weet ik dat we gewoon mee moesten omdat alles digitaal zou gaan verlopen. De pc was trouwens een slechte(oude versie/weinig geheugen). Dus een afdankertje, die goedkoop was ingekocht. En zo worden wij met alles voor de gek gehouden. Mensen met poen, die willen de eerste gadgets. Zo wordt het ingeburgerd. De armen worden daarna bewust meegetrokken.
Alles heeft een doel. Games lijken onschuldig. Games zijn er om kinderen te leren om om te gaan met moderne technologie voor bv. moderne oorlogsvoering. Tevens worden zo kinderen geselecteerd. Alles wordt nl. op data opgeslagen. Schoolresultaten worden opgeslagen enz. En zo creëer je heel langzaam een super robot/mens.
Wij worden dus bewust in een bepaalde richting ingestuurd. Ook hier. Van ratrace naar afvalrace. Agenda 21/EU/NWO. En dit zelfde gebeurt in drie werelddelen. Wij in het midden. China enz. oosten en Amerika het westen. Is het toevallig dat steeds mensen nu vaker geen kinderen meer willen of kunnen krijgen? Is het toevallig dat steeds meer mensen singel zijn? enz. Het antwoordt is NEE. Het is niet toevallig. Het is zo gestuurd. Via propaganda media/overheid/top.

Faith
Faith
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Wat een onzin Elize, je lijkt wel een grammofoonplaat die blijft hangen. Mensen die niet alleen kunnen zijn, en dat zijn de meeste mensen, zijn getrouwd of wonen samen, hoe rottig zo’n relatie misschien ook is. Ben je Jan met de pet kun je het financieel ook niet permitteren om weg te gaan dus maken ze er vaak maar het beste van. Over het algemeen is ´ Als je maar niet alleen bent ´ hun hoofddoel, en doen tevens hun hele leven hun best om maar zovaak mogelijk, onder zoveel mogelijk mensen te zijn. Mensen die makkelijk alleen kunnen zijn hebben die druk niet en zijn zo van een hoop spanningen verlost. Die hebben liever alleen maar een relatie als ie echt leuk is en niet omdat het moet. Voelen zich dan ook niet genoodzaakt om te trouwen en ervaren dus ook nooit knellende banden in hun leven. Maar het is volgens jou gestuurd? Je loopt een paar slagen achter, volgens mij kijk jij teveel msm, nog sneuer is dat je niet verder kan kijken/denken en iedereen weet dat je van stilstaan, je daar absoluut niet wijzer van wordt.

exegese
exegese
Reactie op  lalalalaria
5 jaren geleden

@lalalalaria schreef : Helaas willen wij allemaal een blinkende auto en de nieuwste flatscreen in huis tegen de laagste prijs, de gezandstraalde broeken, en nieuwe smartphones tegen dumpprijzen.

Klopt. Maar waarom willen wij dat eigenlijk ? Op de Loeje-scheurkalender kwam onlangs een treffende spreuk voorbij die luidde : Ons geluk wordt gestolen door reclame en vervolgens duur verkocht voor blinkende spullen, ons geluk echter zijn we voorgoed kwijt.

Een grappige one-liner die meer wijsheid bevat dan op de eerste blik lijkt.

Verder bevat ons drinkwater geen fluoride als het goed is, dankzij tal van wakkere mensen in het verleden die in opstand kwamen toen de overheid het plan opvatte dit toe te voegen aan ons leidingwater. Zij hebben het destijds kunnen voorkomen als ik het wel heb.

flardinga
flardinga
Reactie op  lalalalaria
5 jaren geleden

Ik vind het wel LOL, de waarheid is hard he, je ziet maar weer hoe soms de macht werkt en hoe makkelijk het is om die oneerlijkeheid aan te tonen, heeft u wel eens de docu van Meat the truth bekeken, kan ik u echt aanraden!

Faith
Faith
5 jaren geleden

Dit is weer zo’n typisch voorbeeld hoe de bevolking gepest en getreiterd wordt. The American way, daar willen ze absoluut niets aan doen, drink maar vuil water is de bopodschap. Je weet dat de darkies een groot deel van de mensheid uit willen roeien. Gelukkig zijn ze overmeesterd. En dacht je als Amerika niet gevallen was, dat er dan in Groningen gestopt werd? Nu gaat alles er anders uitzien. De darkies krijgen nog tot juni om zich over te geven en tot die tijd maken ze niets meer klaar. Het is volbracht! Schone energie gaat zijn intrede doen dus no worries lalalalaria.

Kees Chinees
Kees Chinees
5 jaren geleden

Wat een domme boer hij drinkt toch zelf ook geen water uit de riolering zonder dat het gezuiverd is. En ja mensen water wat in de riolering terecht komt wordt gezuiverd en komt weer terug in de kraan.

Peterhs
Peterhs
Reactie op  Kees Chinees
5 jaren geleden

Wat een domme Kees Chinees.
Hij denkt te weten hoe de dingen werken terwijl hij niet eens onderzoek doet voor hij onzin uitkraamt.
Het afval water word gezuiverd en gaat de rivier in. Niks uit kraan dus!

Gekopieerd vanaf de Waterschap Hollandse Delta:
Eén persoon gebruikt 120 liter water per dag. Dat is bijvoorbeeld water om de wc mee door te spoelen, water om te wassen en te douchen, water voor de vaatwasser en de wasmachine. We gebruiken hier drinkwater voor. Dit water is na gebruik verontreinigd met onder meer schoonmaakmiddelen, voedselresten en zeepresten. Al dit vieze water gaat naar de riolering. Maar dan… waar blijft dat afvalwater en wat wordt hier mee gedaan?

In Zuid-Holland Zuid gaat dit rioolwater naar één van de 20 rioolwaterzuiveringen (rwzi) van waterschap Hollandse Delta. Het waterschap zorgt er vervolgens voor voor dat het afvalwater van burgers en bedrijven schoongemaakt wordt. Dit doen we dagelijks, 24 uur per dag. Het schoongemaakte water gaat weer terug de rivier in.

Gezuiverd afvalwater is geen drinkwater!

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Peterhs
5 jaren geleden

Juist ja dan zakt het water door de bodem naar een grondlaag waarnaar het weer opgepompt wordt als drinkwater. Kortom het is zelfs 2 keer gezuiverd en nee geen domme Kees Chinees anders was onderstaande ook niet mogelijk.

http://www.nu.nl/wetenschap/3011597/nederlands-drinkwater-bevat-meer-geneesmiddelen-dan-nodig.html

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  Peterhs
5 jaren geleden

Misschien moet je zelf eerst onderzoek doen gapert!

legalize
legalize
Reactie op  Kees Chinees
5 jaren geleden

Kees chinees en wat denk je dat met de grond lagen gebeurd waar het doorheen stroomt?
Ik zal je helpen want aan jouw antwoord te zien snap je het niet, Die raken vervuild.

Je kunt niet onbeperkt gif in de grond pompen, laat je nakijken man of reageer niet

Kees Chinees
Kees Chinees
Reactie op  legalize
5 jaren geleden

Nog zo’n smartass. Het ging mij erom dat “niemand” ongezuiverd water drinkt en dan laat ik geheel buiten beschouwing of schaliegaswinning nou giftig is of niet. Misschien moeten jullie is beter lezen voordat jullie reageren.

flardinga
flardinga
Reactie op  Kees Chinees
5 jaren geleden

In Australie maakt men drinkwater uit het riool!

Robbedoes
Robbedoes
5 jaren geleden

Is schaliegas een goed idee?
Zie hier de complete lijst van kleine en grote ongevallen in de US en Canada tot nu toe:

http://earthjustice.org/features/campaigns/fracking-across-the-united-states

Willen we dat hier ook?

trackback
BOINNK!!! | Aan de eindtijd gerelateerde nieuwsfeiten verzameld door Arie Goedhart
5 jaren geleden
JevWeazle
JevWeazle
5 jaren geleden

schaliegas is een grote gigantische leugen! het is afvalstoffen vanuit de industrie loodsen in natuurlijk gebied het is precies dezelfde leugen als het hele fluoride gebeuren…daarbij worden ook schadelijke stoffen onder een leugen in natuurlijk gebied (wij de mens) gestopt. Nu is dat precies ook het geval met dat schaliegas. de giftige stoffen die men gebruikt in het water zijn afvalproducten vanuit een andere industrie het is gewoon loodsen van gif onder het mom van gas winnen. de winst die zogenaamd gehaald moet worden uit het gewonnen gebied wordt gewoon honderdmaal vermenigvuldigd op een grafiekje en het is absoluut niet waar dat er ook zoveel geld gewonnen gaat worden met het winnen van schaliegas.

Orlando
Orlando
5 jaren geleden

Laat mij wat denken aan Simpsons the movie als Lisa Simpson ook water v/h meer in hun bekers doet om de vervuiling v/h meer aan te tonen

x

Check Also

Boer vraagt lobbyisten om '100% veilig' frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

Boer vraagt lobbyisten om ‘100% veilig’ frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

Een boer uit Nebraska heeft tijdens een ...

Schok: 'Bewijs' dat Rusland Trump in het zadel wilde helpen verzameld rond verkiezing Obama

Dit langverwachte rapport moet bewijzen dat de Russen Trump in het zadel wilden helpen. Er is alleen één probleem

Een langverwacht rapport waaruit moest blijken dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x