Buitenland

VIDEO: Boer zet voorstanders van schaliegaswinning voor schut

Help door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een boer uit Nebraska heeft tijdens een hoorzitting voorstanders van schaliegaswinning op een eenvoudige wijze voor schut gezet. De voorstanders zeiden het afvalwater best te kunnen drinken, tot de boer het voor ze in bekertjes schonk.

“Vanmorgen zei u nog dat u van het water zou drinken,” zei de boer tegen de voorstanders van fracking. “Drink dit dan maar eens op.” Het filmpje is op YouTube inmiddels al bijna een miljoen keer bekeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De openbare hoorzitting, waarbij burgers spreektijd kregen, ging over het voorstel van een oliemaatschappij om afvalwater te transporteren naar Sioux County. Vervolgens wordt het water daar in een afvalput gestort.

Het ontginnen van fossiele brandstoffen zoals schaliegas ligt in de VS gevoelig. In Nebraska worden olie en gas gewonnen door middel van het zogenaamde fracking. Hierbij worden water, zand en chemicaliën onder hoge druk in de grond gespoten, waardoor gesteente breekt. Daardoor komen olie en gas vrij.

Tegenstanders wijzen op de schade voor het milieu. Zo kunnen waterbronnen aangetast worden en kan het grondwater vervuild raken. De boer zei dat het drinkwater vervuild kan worden door het lekken tijdens het transport of door afvalwater dat in het grondwater sijpelt.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
9 jaren geleden

Heel moedig en geweldig wat deze held presenteert! De wereld zou bol moeten staan van zulke ingesteldheid. Helaas willen wij allemaal een blinkende auto en de nieuwste flatscreen in huis tegen de laagste prijs, de gezandstraalde broeken, en nieuwe smartphones tegen dumpprijzen. Ondertussen willen wij ook ieder jaar meer verdienen en onze investeringen moeten ieder jaar meer opbrengen. De enige mannier om dit te handhaven is door roofbouw te plegen op onze aarde. Dit zal uiteraard resulteren in dikke miserie achteraf, maar daar willen we nu nog niet aan denken. Onze politiekers hebben nu al moeite om de begroting rond te krijgen terwijl we met zijn allen 70% belasting betalen. Het hele systeem slaat compleet de bal mis en het moderne bank en economie-stelsel is een groot kankergezwel dat onze samenleving teisterd. Natuurlijk mag ik hier niet “negatief” denken. Wel ik ben reeds 50 jaar postitief. Zo was ik positief over “veilige” kernenergie die zeer duurzaam en betrouwbaar zou zijn. Reeds 2 grote rampen in 50 jaar tijd … wetende dat we daar 100 000 jaar plezeier van hebben, hoeveel dingen zullen er nog misgaan de komende honderd jaar?
Ach ik wens iedereen een straldende dag verder. Geniet nog maar van jullie glaasje water dat momenteel “enkel” fluoride bevat. Juist jullie zijn allemaal gedrogeerd, en dus niet meer KRITISCH naar je eigen leefomgeving. In feite zijn we allemaal dronkelappen die met de auto over de A2 scheuren. Een fataal ongeval kan niet langer uitblijven. Dit is geen waarschuwing.

Faith
Faith
9 jaren geleden

Dit is weer zo’n typisch voorbeeld hoe de bevolking gepest en getreiterd wordt. The American way, daar willen ze absoluut niets aan doen, drink maar vuil water is de bopodschap. Je weet dat de darkies een groot deel van de mensheid uit willen roeien. Gelukkig zijn ze overmeesterd. En dacht je als Amerika niet gevallen was, dat er dan in Groningen gestopt werd? Nu gaat alles er anders uitzien. De darkies krijgen nog tot juni om zich over te geven en tot die tijd maken ze niets meer klaar. Het is volbracht! Schone energie gaat zijn intrede doen dus no worries lalalalaria.

Kees Chinees
Kees Chinees
9 jaren geleden

Wat een domme boer hij drinkt toch zelf ook geen water uit de riolering zonder dat het gezuiverd is. En ja mensen water wat in de riolering terecht komt wordt gezuiverd en komt weer terug in de kraan.

Robbedoes
Robbedoes
9 jaren geleden

Is schaliegas een goed idee?
Zie hier de complete lijst van kleine en grote ongevallen in de US en Canada tot nu toe:

http://earthjustice.org/features/campaigns/fracking-across-the-united-states

Willen we dat hier ook?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x