Financieel

‘WEF-lid’ Maxima teruggefloten om digitale euro: ‘Nieuwe wappie-magneet’

Help mee door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Het ministerie van Financiën wil dat koningin Maxima minder op de trom slaat over de invoering van de digitale euro, schrijft het AD. Iedere keer als zij dat doet, regent het negatieve reacties.

Eind vorig jaar heeft het ministerie het signaal afgegeven aan de koningin dat het op prijs wordt gesteld als zij terughoudender zou zijn over het onderwerp, bevestigen regeringsbronnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Nieuwe wappie-magneet

“Na corona is de digitale euro de nieuwe wappie-magneet,” zei een ambtenaar op het ministerie. Een andere ambtenaar voegde toe: “Financiën kwam in een maatschappelijk woelige omgeving door die uitspraken. Een derde zei: “Het was niet handig, in bepaalde kringen is de digitale euro olie op het vuur. Kan dat niet wat verstandiger en meer gedoseerd?”

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) laat weten dat hij hierover al schriftelijke vragen stelde. “Haar mandaat is de digitale munt in arme landen. De digitale euro is iets heel anders,” aldus Eppink.

Niet voor niks

“Ministerie van Financiën wil dat Maxima haar toon matigt over de digitale euro. Goh…” reageert auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL).

Royaltyverslaggever Josine Droogendijk twittert: “Dit zag ik al wel aankomen.”

“Noem mij maar een wappie, maar WEF-lid Maxima pusht die digitale euro niet voor niks. Geld op je rekening dat de overheid naar believen kan monitoren, en zelfs kan bepalen waaraan je het mag uitgeven. Of laten vervallen. No way. CBDC, weg ermee!”

4.7 198 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vlinder
Vlinder
1 jaar geleden

Nou dan doet ze het toch geheim? Weg info!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Koningshuizen zouden moeten matigen op alles, buiten een symbolisch instituut stellen ze verder niets voor en dragen ze zeker niet bij aan de welvaart van hun “onderdanen”!

Jacob
Jacob
1 jaar geleden

Dus nooit je ziel verkopen, als je 1000€ geboden krijgt als je een cbdc rekening opent, niet doen je bent verloren en kunt nooit meer terug.

ralf
ralf
1 jaar geleden

ze is wef. duidelijker kan het niet zijn

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x