Homepagina » Natuur en Milieu » Het klimaatdebat is een schimmig en misleidend spel. Beluister deze column
Het klimaatdebat is een schimmig en misleidend spel. Beluister deze column

Het klimaatdebat is een schimmig en misleidend spel. Beluister deze column

Het klimaatdebat is een schimmig en misleidend spel, waarbij alle politieke partijen doen alsof het Nederlandse klimaatbeleid moet leiden tot een geweldig goed klimaat, minder werkloosheid en lagere energiekosten; een wondermiddel van jewelste, zegt journalist Syp Wynia in zijn gesproken column voor Café Weltschmerz.

Volgens de VVD kunnen we het meest ambitieuze land van Europa zijn, met een halvering van de CO2-uitstoot in 2030 en CO2-neutraal in 2050, wat volgens de partij zal leiden tot meer bedrijvigheid.

Maar over de kosten wil de VVD het niet hebben, stelt Wynia.

Werkelijk

Volgens deze gedachte kan alles, gaat we voorop lopen in de wereld en kost het allemaal niks.

Hoe zit het werkelijk? Wynia merkt op dat minister Wiebes een jaar geleden al heeft gezegd dat de maatregelen 1 tot 3 procent van het bnp gaan kosten.

“Dat is 25 tot 30 miljard euro per jaar,” zegt hij.

Hypocriet

De laatste maanden heeft Wiebes het opeens over 4 miljard per jaar. Wat is nu waar?

Vier miljard is ook nog heel veel en zou volgens Wynia de komende 30 jaar leiden tot twee economische crises.

Hij noemt het CDA hypocriet. De partij doet volledig mee aan het regeerakkoord en het gasverbod, maar zegt tegelijkertijd dat ‘het zo niet kan’.

Zeer ineffectief

Volgens onderzoeken gaat alleen al het gasverbod vele honderden miljarden kosten. “Dat zal toch weer betaald moeten worden door de burgers,” klinkt het.

We moeten erkennen dat het Nederlandse klimaatbeleid zeer ineffectief is, besluit Wynia.

[Café Weltschmerz]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sceptic
Sceptic
2 jaren geleden

Het klimaatdebat is een schimmig en misleidend spel.

We worden flink bezig gehouden in het rad der leugens en we moeten weer boeten $ voor iets wat de zoveelse hoax is.

CO2 Contributed by Human Activity: 12 to 15ppmv / version 1
https://www.youtube.com/watch?v=wYLmLW4k4aI

eksegese
eksegese
2 jaren geleden

We moeten erkennen dat het Nederlandse klimaatbeleid zeer ineffectief is, besluit Wynia.

Het is financieel bovendien niet op te hoesten en de rekening komt zoals gewoonlijk terecht bij het klootjesvolk. De extra kosten die men bij de echte vervuilers de industrie neerlegt zal eveneens vertaald worden in stijging van prijs van hun producten en heus niet in dalende winsten voor hen. Resultaat is dus weer, zoals gewoonlijk dat de consument (het onnozele klootjesvolk) betaalt. Daar komt bij dat het in de praktijk absoluut onhaalbaar zal blijken met alle gevolgen van dien voor het klootjesvolk met een smalle beurs. Zij zullen geen oplossingen kunnen kopen en creperen onder de invloed van dit totale wanbeleid.

Henk Azie
Henk Azie
2 jaren geleden

Klimaat is een geldhark voor de elite. SP maakt zich zorgen dat de industrie niet genoeg meebetaald. D666 weerlegt dit met ‘boetes etc’ voor het bedrijfsleven als zij niet voldoende meewerken. Hahaha dit wordt door berekend in de prijzen en krijgt de burger weer meer te betalen.
Een zinnige maatregel zou zijn een auto per gezin, extra last op de tweede auto. Maximaal cilinderinhoud en vermogen. Hydrocell batterijen ipv litium etc. Dan is electrisch vervoer ook verantwoord.
Een hectare cannabis geeft net net veel grondstoffen als 20 hectare bomen voor de papier industrie.
Ik ga er van uit dat er onder ons nog meer ideeen zijn, want het gehark is echt niet nodig

Louise
Louise
Reactie op  Henk Azie
2 jaren geleden

Voor mij is het nog steeds klimaat hysterie…….althans dat maakt men er in sommige Landen van.
Noord Amerika extreme koude en Canada ,, in Australië te heet en veel overstromingen ,,Braziel ernstige overstromingen , Nepal smeltende Bergen, tsunami in Indonesië …Kortom de Aarde is goed in beweging ….
Gaan we daar op anticiperen? Nee we gaan elkaar de schuld geven en tot overmaat van ramp zetten we jongeren in die gewend zijn te consumeren net als de meeste mensen….. Maken wij de mens er een puinhoop van, natuurlijk we vervuilen, maar ja alles geoorloofd voor politici en economie en wij maken er dankbaar gebruik van, het kan allemaal niet op……De vraag is wil de consument inleveren, minderen zeg maar….. Zou een mooie les zijn en nee je wordt er niet minder gelukkig van…Er moet wel degelijk iets gaan veranderen, maar ja wie begint eerst. Het is wonderbaarlijk dat juist Nederland en België de grootste vervuilers van West Europa, nu over elkaar heen vallen en jongeren inzetten..Net op tijd voor de verkiezingen , goh wat een verassing………Behalve de vervuiling hebben wij nog geen zondvloed of andere problemen , toch heerst hier een angst psychose. Nou is angst een slechte raadgever..
In de Landen waar ernstige problemen zijn zie je niemand op straat demonstreren , ze hebben wel andere problemen aan hun hoofd, wat ik er van zie op het internet is dat mensen zich er doorheen slaan, je zalmaar bevriezen of verdrinken …. Inussen gaat moeder Aarde gewoon door met wat zij al eeuwen doet, het is tenslotte een levende planeet in een levendig heelal………Het wordt toch tijd dat men dit gaat realiseren …..anders gaan we al kibbelend ten onder…En tja kunnen we de paniekzaaierij van de weer voorspellers niet op een zijspoor zetten, want van de koudste winter sinds 100 jaar?! Is het nu Lente, op zoveel idioterie zitten we ook niet te wachten…

Louise
Louise
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

Kijk even op http://www.standaard.be. 9 febr.
Timelaps van een spoorweg na het vallen van 1 meter regen……
Tja dan heb je pas een probleem….

Henk Azie
Henk Azie
Reactie op  Louise
2 jaren geleden

https://www.scientificamerican.com/article/ask-the-experts-does-rising-co2-benefit-plants1/

Ha Louise, helemaal met je eens. Ik gooide alleen maar een balletje op in antwoord op de motivaties van bv d666. We gaan een ijstijd tegemoed die wordt door velen ontkend.
Ik kan de link van je niet bereiken, geen abbonnee.

Louise
Louise
Reactie op  Henk Azie
2 jaren geleden

Hi Henk Azië …
Ik ben ook geen abonnee , maar ik heb even gekeken het filmpje is al weer weg…..pfff dat gebeurt regelmatig in die kranten, dan wil ik iets doorsturen en is het weg…… Maar goed, ik ben het met je eens dat we een kleine ijstijd krijgen, ten eerste hoor ik dat al jaren van een oude natuurkundige.. en vervolgens kijk ik bij astrologische site’s en dan denken zij een kleine ijstijd rond 2030/35……….. volgens de planeten… Het leven gaat gewoon z’n eigen gang zoveel invloed hebben we ook niet, maar toch verwacht ik van deskundigen meer gezond verstand en een betere uitleg/ waarschuwing wat de consequenties zijn….. In plaats daarvan kakelt iedereen door elkaar heen en gelooft niemand nog iets….. Nou zie ik deze site als een dorp of wijk in een grote stad waar je met elkaar lekker kan babbelen maar wel vanuit een comfortabele positie……Geen idee als we in de problemen komen wat er dan gebeurt…..☕️

John Westbroek
John Westbroek
2 jaren geleden

Als “De Elite” nu eens onmiddellijk stopt met al die oorlogen die niemand wil. Geen gevechts- en troepenvliegtuigen, geen helikopters, geen tanks, geen Suvs, geen bommen, geen ammunitie. geen oeverloze geldverspilling meer. Kijk eens wat een CO2 besparing dit wereldwijd oplevert. Maar ja……. pecunia non olet

x

Check Also

vvd

Politicus stopt bij de VVD: ‘Coronaregels voelen als klap in ieders gezicht’

Imke Emons, nummer twee van de VVD ...

d66

‘D66 sorteert voor op een vaccinatieplicht. Onacceptabel!’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x