Mens en Dier

Justitieminister beschuldigt Wybren van Haga van ‘complotideeën’: ‘Uiterst kwalijk’

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!

BVNL-voorman Wybren van Haga zei tegen minister van Justitie Dilan Yesilgöz over Extinction Rebellion dat vreedzame demonstranten in coronatijd snoeihard in elkaar werden geslagen, boeren uit elkaar werden geslagen en zelfs werden beschoten en dat er nu helemaal niets gebeurt. Haar reactie is ontluisterend, stelt Van Haga.

“Wat het Belang van Nederland verbaast, is het verschil in optreden tegen de verschillende soorten demonstranten. In coronatijd, toen mensen gewoon vreedzaam aan het demonstreren waren op het Malieveld, werden ze snoeihard in elkaar geslagen. De boerendemonstraties werden ook snoeihard uiteengeslagen. Er werd zelfs op een boer geschoten. En nu gebeurt er feitelijk helemaal niets. Hoe kan de minister dit verschil verklaren? Zou het kunnen dat dit enigszins te maken heeft met een politieke voorkeur voor bepaalde demonstraties ten opzichte van de andere?” vroeg hij aan de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

(Video verwijderd? Klik hier...)

Complotideeën

Yesilgöz antwoordde dat ‘dit het vertrouwen in de politie en in ons rechtsstelsel ondermijnt’. “Dat past niet in Nederland. Dat past echt niet in Nederland. Wat hier gebeurt, is zoals met elke demonstratie. […] Daar speelt de inhoud geen rol. Daar speelt de veiligheid van ons allen, waarvoor die mensen staan, een rol. Wat mij betreft staan wij dan ook vervolgens achter die afwegingen. Als we daar kritische vragen bij hebben, kun je dat gewoon laten onderzoeken. Maar ga niet dit soort complotideeën eraan toevoegen, want daar is Nederland denk ik echt niet bij gebaat,” beet ze Van Haga toe.

Hij maakte vervolgens een persoonlijk feit. “Wat de minister hier doet, gaat natuurlijk veel te ver. Ze doet het ook wel vaker. Ze zet me neer als complotdenker en ze heeft me eerder extreemrechtse onwelriekende reuzel genoemd. Ik vind dat vervelend, want we kijken gewoon naar de feiten,” zei Van Haga.

Uiterst kwalijk

“De blokkeerfriezen werden gewoon vervolgd en veroordeeld. Vijftien man zijn inderdaad veroordeeld tot 90 uur taakstraf, en hier gebeurt helemaal niets. Die verschillen zijn dus evident. Dat zijn gewoon de feiten en daar stel ik een vraag over. Ik wil graag een normaal antwoord van de minister, zonder dat ze mij meteen framet als complotdenker.”

Auteur en spreker Hans van Tellingen (BVNL) reageert: “Zorgwekkend en onthutsend niveau van onze minister.”

4.9 184 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

164 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Margie
Margie
10 maanden geleden

Wat moet dat mens hier. Rot toch op hier.

ludo
ludo
10 maanden geleden

Dilan Yesilgöz, een “vrouw” die geen enkel moraal heeft, enkel wat zij wil zal gebeuren en ga je er niet in mee dan wordt je in elkaar geslagen, geniet er maar van!!

Herman R
Herman R
10 maanden geleden

Dilan koerd😒 wat & ze denkt🤔 dat t weer rustig wordt in t 2e kippenhok🐕‍🦺

Eric Stairs
Eric Stairs
10 maanden geleden

Niveau? Het zijn allemaal acteurs in het toneelstuk 2030… Ze dienen het volk niet; ze dienen de globalistische agenda. Het volk lachen ze uit.

Back to top button
164
0
We lezen graag je reactie!x