Homepagina » Binnenland » ‘Klimaatkoploper’ Nederland verbrandt oerbossen van Estland. ‘Dit moet nu stoppen!’
klimaatkoploper

‘Klimaatkoploper’ Nederland verbrandt oerbossen van Estland. ‘Dit moet nu stoppen!’

Nederland wil internationaal klimaatkoploper worden. In de praktijk is ons land koploper landschap verwoesten. Eerder onthulde EenVandaag hoe in de Verenigde Staten in razend tempo bos wordt gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Nederland. “Het landschap is hier volledig verwoest,” zei een milieuactiviste.

Nu blijkt dat er scheepsladingen met bomen uit oerbossen in Estland in Nederlandse houtovens verdwijnen. Ook dit is een rechtstreeks gevolg van grootschalig subsidiëren van biomassa door de Nederlandse overheid.

De provincie Noord-Holland gaf deze maand een vergunning af voor een biomassacentrale in Diemen, binnenkort mogelijk de grootste in Nederland.

Stoppen

FvD reageert: “Vanwege de klimaatdoelen die GroenLinks en PvdA in de wet hebben gezet, verbrandt Nederland nu de oerbossen van Estland. We moeten nu STOPPEN met biomassa en klimaatalarmisme – en in plaats daarvan een rationeel energiebeleid voeren!”

Onlangs schreven chemisch technoloog Bert Kool en voorzitter van Comité Schone Lucht Fenna Swart in de Volkskrant ook dat we per direct moeten stoppen met de subsidie op biomassa die de Estse bossen bedreigt.

Te veel schadelijke stoffen

Het Comité stelt dat de centrale in Diemen te veel schadelijke stoffen zal uitstoten, met negatieve gevolgen voor de natuur.

Terwijl de oerbossen verdwijnen als gevolg van het Nederlandse klimaatbeleid, beweert klimaatkoploper Eric Wiebes nog steeds met droge ogen dat onze biomassacentrales voornamelijk draaien op ‘resthout uit eigen bossen’.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Wiebes wie is die man?
  als ik hem zie komt hij niet van deze wereld.
  waarom verdwijnen de sukkels niet?
  waarom blijven die gasten bezig om mensen te irriteren
  waarom worden die lui niet eens flink op hun nummer gezet?
  waarom komen die lui altijd met alles weg?

  dat komt omdat wij geen vuist (of niet meer kunnen maken) meer maken en eeeeeen heleboel gewoon weer op rutte stemmen want hij heeft het zo goed gedaan en zo mee geleefd met de bevolking , ja die weer 4 jaar zitten.
  ja natuurlijk dan is nederland helemaal naar de kl*ten.

  30 likes
 2. Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden, was ooit een groen en bomenrijk eiland, nu droog en maanlandschap door massale bomenkap veroorzaakt.

  …..”Het is nauwelijks voor te stellen, maar in een ver verleden waren grote delen van Fuerteventura begroeid met bossen en sprak men over de ‘graanschuur’ van de Canarische eilanden. Door het kappen van de bomen en door overbegrazing met geiten zijn de bossen helemaal verdwenen”….

  Als dit in Europa net zo gaat dan zal het ook daar misschien droger en dor kunnen worden en de klimaatgekken verder aan macht winnen.

  Het kappen van bomen en opstoken in centrales is daarmee voor de machthebbers een duidelijke win-win situatie.

  18 likes
  • @man ó man. Eén ding begrijpen die idioten echter niet. Ze zijn bezig het leven te vernietigen en dat is uiteindelijk ook inclusief hun eigen leven. Ze zijn totaal niet meer in staat om zelf na te denken. Als je zo vernietigend bezig bent dan gaat het om alle leven. Van zo’n macht maken ze deel uit. Ik kan zelf niets met geloof maar veel mensen geloven in een schepper en een schepping. Daar maken machtswellustelingen geen deel meer vanuit want ze zijn vernietigend in plaats van scheppend of creatief.

   7 likes
   • @Rob

    Je hebt gelijk en nogmaals is het van de idiote dat linksextremisten de straat opgaan te protesteren tegen de zogenaamde door de mens veroorzaakte klimaatverandering, maar over het kappen van bomen in steden (voor 5G) en bossen wereldwijd in hoog tempo worden gekapt om te worden opgestookt, zijn ze opeens muisstil. Duidelijk dat de linksen en ook scholen opdracht hebben gekregen hier over te zwijgen. De aandacht gaat daarbij uit naar duizenden miljarden roven, het gaat over
    demoniseren van vliegtuigen, auto’s en (schone) aardgas (onze middelen van vrij bewegen en warmte), maar bomen kappen en vernietigen is een onbelangrijk onderwerp in de hele discussie. Ja, ze kletsen wat over aanplanten van simpele kleine bosjes met anderhalve boom.

    4 likes
 3. Deze politici zijn gebrainwasht tijdens hun bezoeken aan de Bilderberg bijeenkomsten en gewaarschuwd om de instructies op te volgen.
  Ik kan geen andere redenen bedenken waarom weldenkende mensen zulke domme besluiten nemen.
  Het is te hopen dat er gauw ingegrepen wordt en ik denk dat het ook gaat gebeuren!!

  16 likes
 4. Als we echt Biomassa tekort komen voor dit idiote plan, dan stel ik voor dat we overgaan op politici om het tekort aan te vullen. Op die manier kunnen ze alsnog een nuttige functie vervullen!

  16 likes
 5. Links maakt meer kapot dan je lief is.

  Leugens en bedrog is het handelswaar van Links.

  Het gehele Linkse Rutte kartel is, ziende blind en horende doof.

  11 likes
 6. Laten we eerst eens 2 basis dingen uit elkaar halen omtrent klimaat verandering.
  1. Klimaat wordt gereguleerd door aarde, zon, maan enz. en is in staat om zichzelf weer in balans te trekken. Dat kan ook heftig zijn. Eigen inzicht/vraag?: In hoeverre wordt het klimaat beïnvloed door straling van zendmasten, mobieltjes, Haarp, ruimtereizen en dataopslag enz.?
  2. Wat zorgt voor milieu vervuiling, die echt schadelijk is voor mens en natuur. Antwoordt: het systeem zelf.
  Klaar!
  En Nu? Proberen weer een systeem op te zetten wat meer natuurlijk is. En wat meer balans/harmonie in het leven zelf brengt. Graag zonder 100% controlestaat. Moet kunnen.
  Enkele oplossingen:
  Ik heb zelf aan de chemo gezeten en dat belandde dus ook in de riolering(zitten ook kankercellen in). Tegenwoordig moet je het vaak thuis uitzieken. Dus geen ziekenhuis opname. Zou het niet beter zijn om mensen wel op te nemen en die poep en plas afval apart op te vangen in een container? Overigens worden chemo behandelingen in de toekomst plaatselijk gedaan en niet meer via het hele lichaam. Nog beter zou zijn: voorkomen van kanker en dan zeg ik: stress/onderdrukking opheffen. Kun je echt heel ziek van worden.
  Nu ja, water(schoon drinkwater) is het aller belangrijkste en daarom vind ik het heel slecht dat water verkocht wordt in plasctic flessen. Dat bv. nestle alle water uit de grond trekt.(zorgt voor onbalans natuurlijk omgeving) Sowieso is het raar dat je voor water zelf moet betalen.(dus wel voor zuivering enz.) En dat water op een beurs verhandelt kan worden. Laten we daar eens mee stoppen en zorgen dat alle mensen gebruik kunnen maken van water. Dat willen we al tig jaren, maar het komt er maar niet van. Mede door macht/corruptie enz.
  Als we dan toch naar een ander systeem moeten, dan moet je het wel goed doen.

  7 likes
  • Elise,

   doe aub eens een beetje research naar Geo-Engineering.
   ze zijn ietwat verder dan jij hier denkt te weten.
   het klimaat word gemanipuleerd door deep state.

   fff

   11 likes
   • Beste Vladi,

    Je sluit altijd af met “fff”,
    De letter f is de 6de letter van het alfabet.
    Zodoende kun je “fff” dus lezen als “666”.

    Hoe dan?

    2 likes
    • maak ervan wat je wilt.
     voor mij betekend het:

     fight for freedom

     Vav=wav=6 (Hebreeuws)
     V olks W agen 666
     WWW = 666
     verdiep je eens in Gematria

     symboliek en de mening ervan is voor degene die er zijn mening aan geeft.

     ik zie het dan ook niet als een belediging of een aanval.
     maar meer als een naieve vraag met een hele lichte research psychose.

     als ik een,het is perfect teken maak,gooi ik dan 3 zessen?
     onderscheid kunnen maak tussen goede intensies is een leerproces.

     verder is het natuurlijk ook vreemd,gezien mijn schrijven over de jaren,dat fff gekoppeld word aan het teken van het beest 666.
     ik houd van mens dier en plant,liefde en vrede.

     ik hoop dat ik je gerust gesteld heb,maar houd me maar goed in de gaten.
     daar waar ik de tong van satan spreek,confronteer je me maar.

     fff

     1 likes
   • Weet ik al Vladi. 1 van de eerste filmpjes(jaren geleden) van Jesse Ventura ging daar al over, Hij had een interview met de zoon van de ontdekker. Wat je er allemaal mee kunt doen. Deed een testje: muziek laten horen via de hersenen. Dus buiten het gehoor om. Is dus een bio wapen.

    0 likes
  • Elise, tot voor 35 jaren geleden kenden ze in Groenland deze welvaart ziektes
   nauwelijks ( hart en vaat ziektes, kanker in bepaalde mate). Door het vervuilen en aanspoelend
   zooi ( men leefde hoofdzakelijk van zee voer o.a. Walvissvlees ), werden hun ook zieker.
   Is een artikel tijden geleden van geweest. Het is triest allemaal.

   2 likes
 7. Ze kappen de bossen opdat de gewone man ze niet kan gebruiken?

  6 likes
 8. dit moet inderdaad stoppen. afblijven van die oerbossen, waarvan ik niet wist dat die er nog in estland waren. mij waren in europa alleen de oerbossen van polen bekend.

  5 likes
 9. Ben benieuwd wie van de twee de grootste leugenaar is:

  (K)Wiebes of (K)Rutte?ets

  5 likes
  • er zal dan ook weer een stijging gepropageerd worden in de coronabesmettingen.
   nazi rutte zal dan ook de lockdown tot na eind juli afdwingen.

   mensen,het is nu of nooit meer.
   verzet u zich hiertegen met al uw middelen die beschikbaar zijn.

   we are at war with the jezuit order (deathcult)

   fff

   12 likes
 10. Deze docu “planet of the humans” legt uit hoe het echt in elkaar zit.

  https://www.youtube.com/watch?v=Zk11vI-7czE

  1 likes
  • @Bart, heb die docu ook bekeken, eerlijk gezegd maakt ie me nog moedelozer dan ik al was.
   Het laat je beseffen welk een immense schade er dagelijks wordt aangericht, hoeveel mensen hier blind achteraan rennen en hoe de vernietigende leugens koste wat kost gesteund en verborgen worden gehouden door de rijkste en machtigste criminelen op aarde. Het maakt me in en in misselijk en bovenal moedeloos, en dat is nog wel het ergste.

   3 likes
 11. En dan nog eens het feit dan Nederland de grootste Europese afnemer van palmolie is… Palmolie is de grootste oorzaak van ontbossing in Indonesie.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

onwel

Na Kamerleden nu ook NOS-nieuwslezeres onwel. Wat is er toch aan de hand?

Het zijn beelden die bij velen nog ...

minister Ollongren

Minister Ollongren wil politieke partijen makkelijker kunnen VERBIEDEN

Daar zit ze, de sluipmoordenaar van de ...