Binnenland

‘Klimaatkoploper’ Nederland verbrandt oerbossen van Estland. ‘Dit moet nu stoppen!’

Help mee door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland wil internationaal klimaatkoploper worden. In de praktijk is ons land koploper landschap verwoesten. Eerder onthulde EenVandaag hoe in de Verenigde Staten in razend tempo bos wordt gekapt om te voorzien in de groeiende vraag naar biomassa in Nederland. “Het landschap is hier volledig verwoest,” zei een milieuactiviste.

Nu blijkt dat er scheepsladingen met bomen uit oerbossen in Estland in Nederlandse houtovens verdwijnen. Ook dit is een rechtstreeks gevolg van grootschalig subsidiëren van biomassa door de Nederlandse overheid.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De provincie Noord-Holland gaf deze maand een vergunning af voor een biomassacentrale in Diemen, binnenkort mogelijk de grootste in Nederland.

Stoppen

FvD reageert: “Vanwege de klimaatdoelen die GroenLinks en PvdA in de wet hebben gezet, verbrandt Nederland nu de oerbossen van Estland. We moeten nu STOPPEN met biomassa en klimaatalarmisme – en in plaats daarvan een rationeel energiebeleid voeren!”

Onlangs schreven chemisch technoloog Bert Kool en voorzitter van Comité Schone Lucht Fenna Swart in de Volkskrant ook dat we per direct moeten stoppen met de subsidie op biomassa die de Estse bossen bedreigt.

Te veel schadelijke stoffen

Het Comité stelt dat de centrale in Diemen te veel schadelijke stoffen zal uitstoten, met negatieve gevolgen voor de natuur.

Terwijl de oerbossen verdwijnen als gevolg van het Nederlandse klimaatbeleid, beweert klimaatkoploper Eric Wiebes nog steeds met droge ogen dat onze biomassacentrales voornamelijk draaien op ‘resthout uit eigen bossen’.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
man ó man
man ó man
3 jaren geleden

Fuerteventura, één van de Canarische Eilanden, was ooit een groen en bomenrijk eiland, nu droog en maanlandschap door massale bomenkap veroorzaakt.

…..”Het is nauwelijks voor te stellen, maar in een ver verleden waren grote delen van Fuerteventura begroeid met bossen en sprak men over de ‘graanschuur’ van de Canarische eilanden. Door het kappen van de bomen en door overbegrazing met geiten zijn de bossen helemaal verdwenen”….

Als dit in Europa net zo gaat dan zal het ook daar misschien droger en dor kunnen worden en de klimaatgekken verder aan macht winnen.

Het kappen van bomen en opstoken in centrales is daarmee voor de machthebbers een duidelijke win-win situatie.

salvar
salvar
3 jaren geleden

Wiebes wie is die man?
als ik hem zie komt hij niet van deze wereld.
waarom verdwijnen de sukkels niet?
waarom blijven die gasten bezig om mensen te irriteren
waarom worden die lui niet eens flink op hun nummer gezet?
waarom komen die lui altijd met alles weg?

dat komt omdat wij geen vuist (of niet meer kunnen maken) meer maken en eeeeeen heleboel gewoon weer op rutte stemmen want hij heeft het zo goed gedaan en zo mee geleefd met de bevolking , ja die weer 4 jaar zitten.
ja natuurlijk dan is nederland helemaal naar de kl*ten.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Laten we eerst eens 2 basis dingen uit elkaar halen omtrent klimaat verandering.
1. Klimaat wordt gereguleerd door aarde, zon, maan enz. en is in staat om zichzelf weer in balans te trekken. Dat kan ook heftig zijn. Eigen inzicht/vraag?: In hoeverre wordt het klimaat beïnvloed door straling van zendmasten, mobieltjes, Haarp, ruimtereizen en dataopslag enz.?
2. Wat zorgt voor milieu vervuiling, die echt schadelijk is voor mens en natuur. Antwoordt: het systeem zelf.
Klaar!
En Nu? Proberen weer een systeem op te zetten wat meer natuurlijk is. En wat meer balans/harmonie in het leven zelf brengt. Graag zonder 100% controlestaat. Moet kunnen.
Enkele oplossingen:
Ik heb zelf aan de chemo gezeten en dat belandde dus ook in de riolering(zitten ook kankercellen in). Tegenwoordig moet je het vaak thuis uitzieken. Dus geen ziekenhuis opname. Zou het niet beter zijn om mensen wel op te nemen en die poep en plas afval apart op te vangen in een container? Overigens worden chemo behandelingen in de toekomst plaatselijk gedaan en niet meer via het hele lichaam. Nog beter zou zijn: voorkomen van kanker en dan zeg ik: stress/onderdrukking opheffen. Kun je echt heel ziek van worden.
Nu ja, water(schoon drinkwater) is het aller belangrijkste en daarom vind ik het heel slecht dat water verkocht wordt in plasctic flessen. Dat bv. nestle alle water uit de grond trekt.(zorgt voor onbalans natuurlijk omgeving) Sowieso is het raar dat je voor water zelf moet betalen.(dus wel voor zuivering enz.) En dat water op een beurs verhandelt kan worden. Laten we daar eens mee stoppen en zorgen dat alle mensen gebruik kunnen maken van water. Dat willen we al tig jaren, maar het komt er maar niet van. Mede door macht/corruptie enz.
Als we dan toch naar een ander systeem moeten, dan moet je het wel goed doen.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Links maakt meer kapot dan je lief is.

Leugens en bedrog is het handelswaar van Links.

Het gehele Linkse Rutte kartel is, ziende blind en horende doof.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x