Buitenland

Westerse spionagediensten richten pijlen op Wuhan Instituut voor Virologie. Wat hebben deze 2 wetenschappers gedaan?

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Westerse inlichtingendiensten hebben hun pijlen gericht op Peng Zhou, een wetenschapper van het Wuhan Instituut voor Virologie. Zhou zou in het lab met coronavirussen hebben gewerkt.

Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten onderzoeken momenteel of Covid-19 afkomstig is van een voedselmarkt of uit een laboratorium in Wuhan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De Australische Daily Telegraph meldt dat Zhou tussen 2011 en 2014 in Australië experimenten heeft gedaan met vleermuizen.

Hoge sterfte

De dieren werden gevangen in Queensland en vervolgens naar een laboratorium in Victoria gebracht om te onderzoeken wat voor virussen ze bij zich droegen.

Dit onderzoek is gefinancierd door het Australische wetenschappelijke instituut CSIRO en de Chinese Academie van Wetenschappen.

Veel van de virussen die vleermuizen bij zich dragen, ‘zijn hoogpathogeen (zeer besmettelijk, red.) bij mensen en andere zoogdieren’. Daarnaast leiden ze ’tot hoge sterfte bij mensen en andere zoogdieren’.

In een lab ontstaan

De inlichtingendiensten doen ook onderzoek naar ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli, een collega van Zhou. Zij geeft leiding aan het centrum voor nieuwe besmettelijke ziektes van het Wuhan Instituut voor Virologie.

Zhengli werkte ook enige tijd in Australië, van 22 februari tot 21 mei 2006.

In het Australian Animal Health Laboratory van het CSIRO deed zij bijvoorbeeld onderzoek naar Sars-achtige coronavirussen bij vleermuizen.

Afgelopen week zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tegen Fox News: “We weten dat het [virus] in een lab is ontstaan, maar we moeten dit uitzoeken.”

[Zero Hedge via The Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
3 jaren geleden

He, wat lees ik hier. De bron was toch een vleermuissoepje.

Mikkel
Mikkel
3 jaren geleden

Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten… De ‘Five Eyes’. De meest smerige inlichtingendiensten ter wereld. Dat wat ze in eigen land niet mogen, horen ze van hun partnerlanden die dat wel mogen. Dit even los van het onderzoek naar de herkomst van het virus, maar deze inlichtingendiensten zijn niet bepaald betrouwbare bronnen en doen zelf de meest vuile zaken.

freddy
freddy
3 jaren geleden

opmerkelijk dat pompeo dit zegt. ik heb er andere overheden in de media die ik lees nog niet over gehoord.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
3 jaren geleden

Ze eten daar al 2000 jaar vleermuizensoep dus ja ik hou het op het laboratorium. China lacht zich rot want EU blijft gewoon zaken doen met deze verschrikkelijke dictatuur.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x