Homepagina » Buitenland » Westerse spionagediensten richten pijlen op Wuhan Instituut voor Virologie. Wat hebben deze 2 wetenschappers gedaan?
wuhan instituut voor virologie

Westerse spionagediensten richten pijlen op Wuhan Instituut voor Virologie. Wat hebben deze 2 wetenschappers gedaan?

Westerse inlichtingendiensten hebben hun pijlen gericht op Peng Zhou, een wetenschapper van het Wuhan Instituut voor Virologie. Zhou zou in het lab met coronavirussen hebben gewerkt.

Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten onderzoeken momenteel of Covid-19 afkomstig is van een voedselmarkt of uit een laboratorium in Wuhan.

De Australische Daily Telegraph meldt dat Zhou tussen 2011 en 2014 in Australië experimenten heeft gedaan met vleermuizen.

Hoge sterfte

De dieren werden gevangen in Queensland en vervolgens naar een laboratorium in Victoria gebracht om te onderzoeken wat voor virussen ze bij zich droegen.

Dit onderzoek is gefinancierd door het Australische wetenschappelijke instituut CSIRO en de Chinese Academie van Wetenschappen.

Veel van de virussen die vleermuizen bij zich dragen, ‘zijn hoogpathogeen (zeer besmettelijk, red.) bij mensen en andere zoogdieren’. Daarnaast leiden ze ‘tot hoge sterfte bij mensen en andere zoogdieren’.

In een lab ontstaan

De inlichtingendiensten doen ook onderzoek naar ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli, een collega van Zhou. Zij geeft leiding aan het centrum voor nieuwe besmettelijke ziektes van het Wuhan Instituut voor Virologie.

Zhengli werkte ook enige tijd in Australië, van 22 februari tot 21 mei 2006.

In het Australian Animal Health Laboratory van het CSIRO deed zij bijvoorbeeld onderzoek naar Sars-achtige coronavirussen bij vleermuizen.

Afgelopen week zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tegen Fox News: “We weten dat het [virus] in een lab is ontstaan, maar we moeten dit uitzoeken.”

[Zero Hedge via The Daily Telegraph]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten… De ‘Five Eyes’. De meest smerige inlichtingendiensten ter wereld. Dat wat ze in eigen land niet mogen, horen ze van hun partnerlanden die dat wel mogen. Dit even los van het onderzoek naar de herkomst van het virus, maar deze inlichtingendiensten zijn niet bepaald betrouwbare bronnen en doen zelf de meest vuile zaken.

  19 likes
 2. Bas van Stapelberg

  Ze eten daar al 2000 jaar vleermuizensoep dus ja ik hou het op het laboratorium. China lacht zich rot want EU blijft gewoon zaken doen met deze verschrikkelijke dictatuur.

  10 likes
 3. Wel of geen virus: de natuur bepaalt over leven en dood en niet de mens/het systeem. PUNT.
  Het interesseert me echt niet waar dit “virus” vandaan komt. Het leidt alleen af, van wat er ondertussen allemaal gebeurt. China was leidend op de wereldmarkt, dus die gaat zichzelf echt niet killen. Dat gedoe met huawei klopte ook al niet.
  5g heeft met het doorvoeren van systemen te maken. Veel zorginstellingen/ziekenhuizen vooral, hebben dit opgezet. Het gevolg is dat er steeds meer mensen hun baan gaan verliezen. Technologie(huidige) zorgt voor opruiming/overbodig maken van mensen! En mensen met een baan, die blijven kampen met hoge werkdruk.

  3 likes
 4. He, wat lees ik hier. De bron was toch een vleermuissoepje.

  2 likes
 5. opmerkelijk dat pompeo dit zegt. ik heb er andere overheden in de media die ik lees nog niet over gehoord.

  1 likes
 6. Wie de beestenmarkt van Wuhan heeft gezien, kan zich wel voorstellen dat het zich daar ontwikkeld heeft.
  Bloed en ingewanden van alles gingen het riool in. Iemand met aids zal zich wel gesneden hebben. Het kwam allemaal samen in een koud en vochtig seizoen. Ideaal voor een virus. De rest is geschiedenis.

  Chinees nieuwjaar moest gevierd worden en was de grote verspreider ervan. China is grotendeels verantwoordelijk voor de verspreiding van het virus. China heeft vanaf het begin gelogen over dit virus.

  1 likes
  • Wat een debiel gedoe hier zo zeg. Is er niemand die Engelstalige neiuws leest???
   ANYONE??

   U bent wel een schaap. Klakkeloos dingen roepen die niet waar zijn.

   De meeste Nederlanders zijn racisten wanneer het erop aankomt. Als het niet de Chinezen zijn, zijn het de Russen, of Cubanen, of Venezolanen, of Syriër, of Afghanen, of Joegoslaven, of …teveel om op te noemen.

   Voor degenen die denken dat de Amerikanen ze hebben bevrijd, zou ik zeggen lees dit eens (Engels, makkelijk geschreven):

   http://cluborlov.blogspot.com/2015/08/peculiarities-of-russian-national.html

   En voor ALLE Nederlanders zou ik zeggen bekijk dit eens:

   https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/45144/Vpro_Tegenlicht.html#

   De uitzending was in 2009!!! En Kishore Mahbubani werd uitgelachen toen hij zei dat het Westen al in neerwaartse spiraal was terechtgekomen en het Oosten weer zijn rechtmatige positie weer zal innemen.

   De BEESTENmarkt? Het beest dat bent u. Kijk eens om u heen, met alle plofkippen, megastallen, tuinders die de buurt terroriseren met hun licht, ja, ja. Kijk eerst naar uzelf voor u naar een ander wijst.
   Sterker nog, als u een vinger naar een ander wijst, wijzen drie van uw vingers naar … UZELF.

   7 likes
 7. we roept die poept. dat is wat ik heb geleerd van mijn orders.

  1 likes
 8. Er zijn van begin dit jaar al iets meer dan 4 miljoen mensen overleden door overdraagbare ziekten , ik heb geen haan horen kraaien . Eveneens zijn er dit jaar al 2,6 miljoen mensen overleden door kanker , weer geen haan te horen , trouwens je kan dit terug vinden op : Worldometer – real time wereld statistieken . Kijk maar naar de dagelijkse geboortes , als niemand stierf , zaten we opééngepakt zoals sardientjes.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kanye west

Kanye West: Coronavaccin is ‘het merkteken van het beest’

Rapper en presidentskandidaat Kanye West heeft een ...

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...