Homepagina » Buitenland » Westerse spionagediensten richten pijlen op Wuhan Instituut voor Virologie. Wat hebben deze 2 wetenschappers gedaan?
wuhan instituut voor virologie

Westerse spionagediensten richten pijlen op Wuhan Instituut voor Virologie. Wat hebben deze 2 wetenschappers gedaan?

Westerse inlichtingendiensten hebben hun pijlen gericht op Peng Zhou, een wetenschapper van het Wuhan Instituut voor Virologie. Zhou zou in het lab met coronavirussen hebben gewerkt.

Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten onderzoeken momenteel of Covid-19 afkomstig is van een voedselmarkt of uit een laboratorium in Wuhan.

De Australische Daily Telegraph meldt dat Zhou tussen 2011 en 2014 in Australië experimenten heeft gedaan met vleermuizen.

Hoge sterfte

De dieren werden gevangen in Queensland en vervolgens naar een laboratorium in Victoria gebracht om te onderzoeken wat voor virussen ze bij zich droegen.

Dit onderzoek is gefinancierd door het Australische wetenschappelijke instituut CSIRO en de Chinese Academie van Wetenschappen.

Veel van de virussen die vleermuizen bij zich dragen, ‘zijn hoogpathogeen (zeer besmettelijk, red.) bij mensen en andere zoogdieren’. Daarnaast leiden ze ‘tot hoge sterfte bij mensen en andere zoogdieren’.

In een lab ontstaan

De inlichtingendiensten doen ook onderzoek naar ‘vleermuisvrouw’ Shi Zhengli, een collega van Zhou. Zij geeft leiding aan het centrum voor nieuwe besmettelijke ziektes van het Wuhan Instituut voor Virologie.

Zhengli werkte ook enige tijd in Australië, van 22 februari tot 21 mei 2006.

In het Australian Animal Health Laboratory van het CSIRO deed zij bijvoorbeeld onderzoek naar Sars-achtige coronavirussen bij vleermuizen.

Afgelopen week zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tegen Fox News: “We weten dat het [virus] in een lab is ontstaan, maar we moeten dit uitzoeken.”

[Zero Hedge via The Daily Telegraph]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Harry
Harry
1 jaar geleden

He, wat lees ik hier. De bron was toch een vleermuissoepje.

Mikkel
Mikkel
1 jaar geleden

Inlichtingendiensten in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten… De ‘Five Eyes’. De meest smerige inlichtingendiensten ter wereld. Dat wat ze in eigen land niet mogen, horen ze van hun partnerlanden die dat wel mogen. Dit even los van het onderzoek naar de herkomst van het virus, maar deze inlichtingendiensten zijn niet bepaald betrouwbare bronnen en doen zelf de meest vuile zaken.

freddy
freddy
1 jaar geleden

opmerkelijk dat pompeo dit zegt. ik heb er andere overheden in de media die ik lees nog niet over gehoord.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ze eten daar al 2000 jaar vleermuizensoep dus ja ik hou het op het laboratorium. China lacht zich rot want EU blijft gewoon zaken doen met deze verschrikkelijke dictatuur.

x

Check Also

baudet

Baudet geeft toespraak op Malieveld: ‘Zet je schrap, het wordt nog zoveel erger’

In Den Haag hebben vandaag duizenden tegenstanders ...

romkes

Tiemen Romkes is net als de meeste andere Urkers niet ingeënt: ‘We hebben hier veel verstandige mensen’

Tiemen Romkes heeft zich net als de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x