Natuur en Milieu

Klimatoloog: “Aarde koelt zeer snel af, Al Gore zat er faliekant naast”

Help mee door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De inwoners van de stad Buffalo in de staat New York zagen eergisteren een muur van sneeuw op zich af komen, waarna de stad in een mum van tijd verdween onder een metersdikke laag sneeuw. De inwoners noemen het één van de ergste sneeuwstormen ooit. “Ik geloof niet dat we ooit eerder zo’n sneeuwstorm hebben meegemaakt,” aldus een woordvoerder.

USA Today sprak van ‘één van de koudste winters ooit’. Volgens klimatoloog John L. Casey zal dit weerspatroon de komende decennia overheersen. Casey, oud-werknemer van NASA, publiceerde onlangs zijn provocerende boek Dark Winter: How The Sun Is Causing a 30-Year Cold Spell, waarin wordt gesteld dat ons klimaat ingrijpend verandert en dat Al Gore er faliekant naast zat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De aarde koelt in rap tempo af, aldus Casey. Volgens hem is er krachtig bewijs dat de aarde steeds meer afkoelt als gevolg van de afnemende zonneactiviteit. In ‘Dark Winter’ schrijft hij dat we nu al te maken hebben met een koudegolf die 30 jaar zal duren.

“Je hoeft alleen maar vertrouwen te hebben in de natuurlijke cycli om tot de onvermijdelijke conclusie te komen dat de zon het klimaat beheerst,” zei Casey, die directeur is van de Space and Science Research Corp.

In zijn boek ontkracht hij de mythe van klimaatopwarming. Al meer dan een decennium koelen de oceanen op aarde af. En sinds 2007 daalt ook de temperatuur van de atmosfeer, aldus Casey.

Hoe kan het dat de media en de wetenschappelijke gemeenschap blijven vasthouden aan global warming terwijl de aarde afkoelt? Casey denkt dat klimaatwetenschappers er ten onrechte van uitgaan dat de temperatuur wordt beïnvloed door het gehalte aan broeikasgassen in de atmosfeer.

De polar vortex die ervoor zorgde dat de temperaturen in het Middenwesten van de VS plotseling kelderden, is volgens Casey geen uitzondering op de regel. Hij verwacht dat de aarde in de jaren 2020 en 2030 het sterkst zal afkoelen.

Terwijl de temperaturen dalen, zal de aardkorst veranderen, wat leidt tot meer vulkanische activiteit en aardbevingen. Casey merkt op dat de zwaarste aardbeving in de VS in 1812 werd geregistreerd in New Madrid in de staat Missouri, ten tijde van het laatste ‘grote zonneminimum’.

Het boek ‘Dark Winter’ van John L. Casey is hier verkrijgbaar.

[Newsmax]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JohnJOhn
JohnJOhn
9 jaren geleden

H.A.A.R.P.

Boudewijn
Boudewijn
9 jaren geleden

Chemtrails globaldimming weatherwarfare climateenginering

An Archist
An Archist
9 jaren geleden

Ha, waarom zou de media Global Warming (nu Climate Change) blijven volhouden?
Wereldwijde tax op CO2 uitstoot misschien? Het fabeltje wordt door velen als zoete koek aangenomen.
Auto’s op energie…tja blijkt nu ook niet zo schoon als gedacht en daarnaast is ook de (in NL dan) vrijstelling aardig naar boven bijgesteld.
Marketing, marketing…als we het kunnen verkopen, blijven we lekker verdienen…
En wij zijn schapen.

Wim2014
Wim2014
9 jaren geleden

Wanneer de aarde opwarmt, smelten de ijskappen. Dit smeltwater moet ergens blijven. Het smeltwater komt in de oceanen terecht, met een redelijke constante lage temperatuur (smeltend ijs). Als er continu koud water aan de oceanen wordt toegevoegd, moet de temperatuur van de oceaan mee dalen.

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x