Homepagina » Gezondheid » Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins
Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins

Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt. Huisarts ontkracht mythes over vaccins

Vaccins veroorzaken wiegendood, epilepsie en autisme. Ze zijn alleen goed voor de farma-industrie, zo zegt de Vlaamse huisarts Kris Gaublomme.

De huisarts is onder vuur komen te liggen omdat hij in VTM Nieuws heeft gezegd dat mazelenvaccins autisme veroorzaken.

“Iedereen heeft de mond vol over evidence based medicine. Geneeskunde op basis van wetenschappelijk bewijs,” zei hij.

Geen van de twee

“En als ik bewijs te over lever dat vaccinatie niet werkt, ben ik een kwakzalver?” vraagt hij.

Kritiek doet hem niets meer.

“Vaccinatie is de heilige graal van de geneeskunde. Efficiënt en veilig,” aldus Gaublomme. “Wel, het is geen van de twee.”

Nog altijd

Er zijn nog altijd epidemieën van mazelen en andere infectieziekten, ook onder mensen die wel ingeënt zijn, merkte hij op.

“En veilig? Er is een wáslijst met bijwerkingen van vaccinatie,” klonk het. “En ja, één daarvan is autisme.”

Gaublomme wees erop dat de CDC, de Amerikaanse gezondheidsdienst, een studie heeft gepubliceerd waaruit blijkt dat dat zo is.

Bang

“Alleen was men bang voor de reacties, dus heeft men de statistieken vervalst,” zei hij. “Tot de hoofdonderzoeker naar buiten is gekomen met de originele studie, uit gewetenswroeging.”

“Klinkt als een samenzweringstheorie? Nee, dat is hoe het werkt,” benadrukte de huisarts.

[Nieuwsblad]


Vond je deze info interessant? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Het is wetenschappelijk niet onderbouwd dat niet inenten beter/verstandiger is. Wanneer het wetenschappelijk niet onderbouwd is valt het onder zweverig gedoe, zeg maar kwakzalverij.

  12 likes
  • Het is wetenschappelijk helemaal niet bewezen dat de griep prik werkt…
   Het is wetenschappelijk helemaal niet bewezen dat het HPV prik werkt……Allemaal aannames en veronderstellingen….
   Wat wel is bewezen is dat als je als kind kinderziekten hebt gehad je immuun bent voor de rest van je leven….
   Kwakzalverij is aan de oorde als je als arts geen kennis hebt van de noodzakelijke voedings stoffen hebt die een kind/ mens nodig heeft , maar wel verondersteld dat alle chemische medicijnen , waarschijnlijk wel zullen helpen….
   Geneeskunst is helemaal geen wetenschap …….

   20 likes
   • @Louise. Wat hoor je ze vaak zeggen? Dat vaccinaties moeten VOORKOMEN dat je ziek wordt. Wie zegt DAT je ziek wordt? Wat dat betreft wordt je gevaccineerd voor iets waar je helemaal geen last va hebt. Voorheen zeiden ze dan ‘zie je wel dat het medicijn werkt’? Hoe kan iets werken als je niet ziek bent? Je neemt toch ook geen aspirine als je geen hoofdpijn hebt. Als je dan toch een aspirine zou nemen zeggen ‘zij’ weer ‘zie je wel dat de aspirine werkt’? Als je een beetje realistisch bent dan heb je iets nodig wanneer je al zie bent, niet voordat je ziek bent of misschien niet eens ziek wordt. Wat dat betreft is de geneeskunde van tegenwoordig zelf kwakzalverij want er vallen doden door. Dat zeiden ze voorheen over alternatieve en natuurgenezers maar het lijkt er op dat dat ook weer de tactiek van macht is: beschuldig de ander van wat je zelf doet.

    11 likes
    • Rob, iedere ouder weet uit ervaring, als je meer dan 1 kind hebt, dat het ene kind alle kinderziekten krijgt en de ander maar 1 of 2, terwijl je de hele dag samen door brengt ….. Het wil er maar niet in dat ieder kind/ mens z’n eigen immuunsysteem heeft en dus uniek is en anders reageert…. Daarom is er zo’n gelazer met vaccinatie’s, uniforme vaccinatie voor diverse soorten kind/ mensen…….dan vraag je toch om problemen ……..

     12 likes
  • Er bestaat geen grotere kwakzalverij dan vaccinatie @René van Zalk, daar is bewijs in overvloed voor alleen dat mag niet gehoord of gezien worden, dat wordt angstvallig en krampachtig onder het tapijt geschoven door de superrijke en oppermachtige farmaceuten. Zo is het en niet anders.

   18 likes
  • Waarom moeten gezonde kinderen nu ineens verplicht gevaccineerd worden, alsof de standaard nu wil zeggen dat ieder kind als potentieel gevaarlijk en besmet wezen ter wereld komt?.. de ouders daar vervolgens geen zeggenschap meer over mogen hebben, alleen maar omdat de sinister van volksgezondheid zogezegd het beter denkt te weten, en anders die boete eroverheen of weigering in de kinderopvang, want wat zijn ze toch begaan met het lot van al die kinderen. Dit heeft helemaal niets met gezondheid te maken, maar met het doordrukken van hun agenda, angst aanpraten, ervoor zorgen dat zoveel mogelijk instellingen deze weg gaan bewandelen, zoveel mogelijk de spuit erin en geld dat binnengeharkt moet worden ten koste van onze soevereiniteit, dat is de ziekte die er feitelijk heerst.

   13 likes
 2. De conventionele geneeskunde beweert dat polio en de pokkenepidemieën uit de 20ste Eeuw door het strakke vaccinatiebeleid waren overwonnen. Er zijn inmiddels een beduidend aantal studies gedaan die aantonen dat er hele andere redenen waren waarom deze besmettelijke ziektes rond die tijd verdwenen.

  In 2000 werd in het Tijdschrift voor Kindergeneeskunde een artikel gepubliceerd dat beschrijft hoe, voor de Tweede Wereldoorlog, besmettelijke ziekten zoals difterie, tetanus, polio, kinkhoest, mazelen, griep, tuberculose en scharlaken koorts, verminderden VOOR er antibiotica of VOOR er vaccinaties verkrijgbaar waren.

  De redenen waren overwegend toe te schrijven aan de uitvoering van het beleid voor de openbare gezondheidszorg, zoals:

  • Schoon water
  • Verbeterde leefomstandigheden
  • Verbeterde sanitair
  • Verbeterde voeding

  Er is helder bewijs in de medische literatuur dat aangeeft dat goede hygiëne, voldoende slaap, gezond dieet, supplementen zoals vitamine D (eerst het vitamine D niveau op sterkte brengen) en vitamine C, ziekten helpen voorkomen.

  23 likes
 3. @onbekend, is dit een poging de aandacht af te leiden van waar het eigenlijk in bovenstaand artikel om gaat ? Ik zie de link niet met een vermeende aanval met Chinese kernraketten. Het heeft totaal niets met elkaar te maken.

  9 likes
  • Je moet in alles op de zeer lange termijn denken, dus in tientallen jaren. Blijkbaar is militaire concurrentie nodig om de mensheid mentaal en fysiek gezond te houden. Een leger autisten kan het land niet verdedigen. Zwakte wordt militair uitgebuit en wederzijds.

   3 likes
   • @onbekend, quote : Blijkbaar is militaire concurrentie nodig om de mensheid mentaal en fysiek gezond te houden.

    Waar haal je die onzin-stelling vandaan ?

    Bovendien wordt zwakte niet per definitie militair uitgebuit. Oorlogen worden zorgvuldig gepland door de Chazaarse bankenmaffia en gaat altijd om grondstoffen of geldelijk gewin. Landen worden altijd onder valse voorwendselen onderworpen aan zware sancties, daarmee zo mogelijk economisch totaal verzwakt en vervolgens platgebombardeerd waarna er pogingen worden ondernomen om een regiemchange te organiseren om een regeringsleider te installeren die braaf doet wat zij willen. Het belang of veiligheid van het volk is altijd totaal van ondergeschikt belang en of ze in de toekomst voor een belangrijk deel autistisch is is voor hen echt geen enkel probleem. Beter een autistische onvoorwaardelijk gehoorzame soldaat dan iemand die nuchter na zou kunnen denken en dat ook van plan is !

    5 likes
 4. Waar zijn die mensen op de creche nou eigenlijk bang voor? De kinderenn daar zijn toch allemaal ingeent en dus beschermd? Of soms toch niet echt?

  4 likes
 5. Ho, ho, ho! Wacht eens even. Ik heb net op MOSSAD-blog, uhmmm… ik bedoel GeenStijl.nl gelezen dat vaccineren super safe en effectief is enzo… en dan komen jullie met een dokter die iets heel anders zegt, alsof die er voor geleerd heeft.

  Straks gaan jullie nog medici aan het woord laten die massaal een griepprik weigeren omdat ze hem nutteloos en gevaarlijk vinden.

  Het moet niet gekker worden hoor !!!

  3 likes
 6. Umulius, het is een economische kwestie, de grootste bacterie en virus bak zijn die crèche’s…….
  Een baby die het eerste jaar gewoon in zn eigen bedje ligt, slaapt eet en poept, regelmaat die bouwt weerstand op….
  Je bouwt geen weerstand op, als je zo’n baby uit z’n slaap haalt naar de crèche brengt tussen gillende andere baby’s..Al of niet gevaccineerd , het is een keuze, ieder mens heeft een keuze……

  2 likes
 7. “En veilig? Er is een wáslijst met bijwerkingen van vaccinatie,” klonk het. “En ja, één daarvan is autisme.”
  Zullen autisten de Chinese kernraketten uit de lucht kunnen halen, of offeren ze hun vrouwen en kinderen liever op aan de Chinese concentratiekampen?

  1 likes
 8. Angst is een slechte raadgever, daar maken vaccin fabrikanten dankbaar gebruik van.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdownprotest

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein ...

belgische

Belgische huisarts kan niet langer zwijgen over ‘coronacrisis’: ‘Ik steek mijn nek uit’

Toen de corona-epidemie uitbrak in China voelde ...