Binnenland

‘Triest’: Coalitie vindt het prima dat het kabinet de EU-identiteit ondemocratisch heeft ‘goedgekeurd’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen legde de aangenomen motie om niet in te stemmen met de Raadsconclusie over de Europese digitale identiteit naast zich neer.

Ze wilde de motie niet uitvoeren omdat Nederland zich daarmee volgens haar buitenspel zou zetten. Dat doet denken aan een land dat meteen capituleert omdat het anders niet meer mee mag praten over de capitulatievoorwaarden, zei BVNL-Kamerlid Olaf Ephraim.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij merkte op dat de staatssecretaris geen garantie heeft kunnen bewerkstelligen dat er geen sprake zal zijn van een verplichting tot het gebruik van het identificatienummer. Ook kan ze niet garanderen dat mensen of diensten die geen gebruik willen maken van de digitale portemonnee in de toekomst niet uitgesloten zullen worden.

Triest

“Deze belangrijke punten ten aanzien van privacy, drang en dwang zijn de reden dat het kabinet door een Kamermeerderheid te verstaan is gegeven om niet in te stemmen met de Raadsconclusie,” benadrukte Ephraim.

Hij diende een motie in die de handelwijze van de staatssecretaris afkeurt. Coalitiepartijen CDA, D66, VVD en ChristenUnie, en de PvdA en GroenLinks stemden tégen de motie, die werd verworpen.

Ephraim reageert verbolgen: “Staatssecretaris Van Huffelen lapt een aangenomen motie aan haar laars en stemde in met een digitale EU-identiteit. In plaats van haar tanden te laten zien, heeft de Kamer zich de laatste twee kiezen zojuist onverdoofd laten uittrekken. Triest.”

Lak aan de democratie

Sportverslaggever Jack van Gelder voegt toe: “Deze coalitie met PvdA en GroenLinks erbij laat alles in de soep lopen en heeft lak aan de democratie. Waar en wanneer is alles fout gegaan?”

“Naast de coalitie vinden ook GroenLinks en PvdA het prima dat het kabinet de EU-identiteit ondemocratisch heeft ‘goedgekeurd’,” merkt politicus Frank van Zuilen op.

4.9 103 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Europese digitale identiteit = Het volk spioneren..WEG ERMEE !!

Greet Resist
Greet Resist
1 jaar geleden

de volksverraders hebben nu toch, via andere weg, het coronavaccinatiepaspoort erdoorgedrukt

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De dedain van die politiekers en hoe ze de wil van de bevolking door de plee trekken is écht om van te kotsen!

gert
gert
1 jaar geleden

voor deze criminele grobbebol is er maar oplossing

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x