BlogFinancieel

Wat zijn de beste toepassingen van cryptocurrency?

Help mee door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor de meeste mensen worden cryptocurrency’s doorgaans beschouwd als investeringen met een hoog risico voor millennials en insiders uit Silicon Valley. Wat echter een beetje verloren gaat te midden van de hype en speculatie, is dat de meeste gedecentraliseerde digitale valuta, zoals de Ethereum-koers, zijn gemaakt om iets te doen, en dus een breed scala aan krachtige gebruiksscenario’s hebben. In dit artikel vind je enkele antwoorden op de vraag ‘wat kun je doen met cryptocurrency?’

Censuurbestendige alternatieve opslag van rijkdom

Hoewel je waarschijnlijk niet denkt dat je bankrekening en tegoeden kunnen worden bevroren, is de realiteit dat dit vaker voorkomt dan mensen zich realiseren, vooral in rechtsgebieden met een twijfelachtige rechtsstaat. Het enige wat nodig is, is dat iemand wordt beschuldigd van financieel wangedrag of het maken van machtige vijanden. Wanneer dat gebeurt, kunnen mensen merken dat ze weinig tot geen toegang hebben tot contant geld, zelfs als ze niets verkeerd hebben gedaan. Dit is waar een van de meest unieke en krachtige toepassingen van cryptocurrency in het spel komt. Cryptocurrency’s zoals de Cardano-koers fungeren als een censuurbestendige alternatieve opslag van rijkdom waar alleen de persoon met de privésleutels van de portemonnee toegang toe heeft. Daarom kan geen enkele persoonlijke bitcoin-portemonnee ooit door autoriteiten worden bevroren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Goedkope geldoverdrachten

Een van de meest bekende toepassingen van cryptocurrency is het verzenden en ontvangen van betalingen tegen lage kosten en met hoge snelheid. Een recente litecoin (LTC)-transactie van $99 miljoen kostte bijvoorbeeld slechts twee en een halve minuut om te verwerken en kostte de afzender maar $0,40 aan transactiekosten. Als deze geldoverdracht via een financiële tussenpersoon was verlopen, zouden de kosten veel hoger zijn geweest en zou de overboeking enkele dagen hebben geduurd. Als het een buitenlandse transactie was geweest dan zou het zelfs nog langer hebben geduurd. De lage kosten die gepaard gaan met transacties met behulp van digitale valuta zoals de Ripple-koers maken ze uitstekende betalingssystemen voor internationale geldoverdrachten.

Niet-contante overmakingen

Een andere krachtige use-case voor cryptocurrency’s zijn niet-contante overmakingen. Blockchain-startup SureRemit stelt zijn gebruikers bijvoorbeeld in staat om niet-contante overmakingen van overal ter wereld naar geselecteerde Afrikaanse landen te verzenden. Diaspora-Afrikanen kunnen de native RMT-tokens van SureRemit kopen, die vervolgens in de SureRemit-app worden gebruikt om niet-contante geldovermakingen te doen, zoals het opwaarderen van mobiele data of het betalen van energierekeningen voor hun familieleden in Afrika.

Betaald om content te plaatsen

’s Werelds eerste gestimuleerde sociale media- en blogplatform, Steemit, stelt uitgevers in staat om financiële beloningen te ontvangen in de vorm van cryptocurrency voor het plaatsen van inhoud en voor het beheren op het netwerk door hoogwaardige inhoud te upvoten. Steemit stelt zijn gebruikers financieel in staat door hen te belonen voor hun bijdrage aan het platform, in plaats van de gegevens van gebruikers te nemen en deze aan derden te verkopen, zoals Facebook dat doet. Om deze reden is Steemit bijzonder populair geworden in opkomende markten waar het een groot aantal gebruikers heeft.

Rente verdienen met Yield Farming

Het succesvol verhandelen van crypto voor winst vereist veel tijd, ervaring en vaardigheid en in plaats daarvan houden veel eigenaren van cryptocurrency hun munten vast voor winst op de lange termijn. Er zijn echter manieren om constante ‘rente’ op crypto te verdienen. Populaire voorbeelden zijn onder meer DeFi-leningen en crypto-staking. Met de rentetarieven die worden aangeboden door traditionele bankrekeningen op elk moment, is het uitlenen van je crypto aan een gerenommeerd platform zeker een optie – waarbij 10 procent per jaar wordt aangeboden voor zeer liquide cryptocurrency’s zoals Tether. Het is echter belangrijk op te merken dat dit type leningen niet risicovrij is en niet is verzekerd door de overheidsinstanties.

3 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pvt
Pvt
2 jaren geleden

Crypto tip. Investeer in Shiba inu.

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x