Binnenland

KNMI stort zich na ‘recordwarme’ jaren op gevoelstemperatuur: ‘Het wordt steeds schaamtelozer’

Help anderen door dit artikel met iedereen op je social media te delen!

Het KNMI gaat dit jaar meer ‘informatie’ verstrekken over de gevoelstemperatuur, vooral in perioden dat het erg warm is. Die gevoelstemperatuur zal ook worden meegewogen bij het bepalen van de kleurcodes die door het instituut worden afgegeven om mensen te waarschuwen voor ‘hitte’.

Volgens het KNMI warmt Nederland twee keer zo snel op als het wereldgemiddelde. Alsof Nederland sneller opwarmt dan andere landen. Het instituut beweert verder dat de afgelopen jaren recordwarm waren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/01/amr1.jpg
Emotiebarometer voor regenbuien

Het bericht leidt tot veel hilariteit. “Ah ja. Het was vanochtend 2 graden toen ik opstond, maar mijn gevoel zei dat het al 18 graden was. Dus heb ik vandaag een korte broek aan met een polo en ging zonder jas naar buiten,” zegt retaildeskundige Hans van Tellingen.

1 april valt vroeg dit jaar, merkt onafhankelijk energieadviseur Simone Juffermans op. “Het KNMI stort zich nu op gevoelstemperatuur, want kennelijk zit het weer tegenwoordig ook tussen de oren. Feiten en cijfers over temperatuur doen er niet meer toe.”

“Volgende stap een emotiebarometer voor regenbuien?” vraagt ze.

Geweldige comedyshow

Journalist Vala van den Boomen reageert: “Het wordt steeds schaamtelozer. Wat de overheid VOELT is inmiddels de graadmeter voor wat de waarheid is. Geen eigen mening, geen eigen keuzes, geen eigen lichaam, geen eigen geld, geen eigen bezit en nu ook geen eigen gevoel meer. Next level nivellering.”

Dit gaat een geweldige comedyshow worden, voorziet wetenschapper Ferdinand Meeuws.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 150 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
1 maand geleden

Marianne Zwagermans was goed gisteravond.

klaartje
klaartje
1 maand geleden

Ik denk dat we zo langzamerhand beter zelf kunnen bepalen wat voor weer het word.Het word elke keer een grote clownshow van het KNMI.Voor deze onzin worden ze ook nog betaald..

Annette
Annette
1 maand geleden

Ik heb maar één antwoord hierop: NOOIT meer kijken of luisteren naar wat dat Koninklijke Nederlands Meteorologisch Instituut te melden heeft.

DAT is absoluut het enige, dat je hierop kunt antwoorden.

DUIDELIJK is, dat ze daar bij dat jarenlange instituut volledig de weg zijn kwijtgeraakt.

Waar ik dan weer van geniet, zijn die prachtige reacties van Hans van Tellingen, Simone Juffermans, Vala van den Boomen en Ferdinand Meeuws.

GEVOELSTEMPERATUUR is natuurlijk iets, dat voor ieder mens anders is. De één kan het vreselijk koud hebben, terwijl de ander dat helemaal niet zo ervaart.

DUIDELIJK is, dat de bedoeling is, dat wij ALLEMAAL als eenheidsworsten hetzelfde zullen gaan ervaren.

Ze sorteren daar nu dus al voor, dat wij ALLEMAAL zombies zullen zijn en helemaal geen eigen mening over wat dan ook zullen hebben.

Wat mij betreft kunnen ze daar bij het KNMI de hoge boom is (mits er natuurlijk nog bomen zijn) en vandaar uit hun nonsens uitkramen.

Het beste is om ’s morgens, net als de boeren doen, naar buiten te gaan en dan zelf te concluderen wat het weer gaat doen: gaat de zon schijnen, gaat het regenen?

Als wij dat doen, dan merken wij het vanzelf wel. Daar hebben wij dat achterlijke instituut helemaal niet voor nodig.

Wappie
Wappie
1 maand geleden

Gaat lekker zo, wat een slap zooitje, ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x