Homepagina » Binnenland » Nederlandse regering blijkt vurig pleitbezorger van Grote Reset
grote reset
Foto: DWDD CC BY 3.0

Nederlandse regering blijkt vurig pleitbezorger van Grote Reset

De Nederlandse regering blijkt een groot pleitbezorger van de Grote Reset, een plan dat is bedacht door oprichter van het World Economic Forum Klaus Schwab. In eerste instantie spraken vooral buitenlandse politici zich hierover uit, maar sinds enkele maanden wordt de term ook gebezigd door Nederlandse ministers en staatssecretarissen.

De Grote Reset, ook wel ‘Transforming Our World’ en ‘Build Back Better’ genoemd, zou tot doel hebben om ‘het kapitalistische systeem te verbeteren’, maar critici waarschuwen dat de boel nu doelbewust kapot wordt gemaakt om alles straks weer opnieuw op te bouwen volgens de plannen van Schwab.

Er ís geen ‘terug naar het pre-coronatijdperk’

Op donderdag 24 september verwerkte staatssecretaris Stientje van Veldhoven de term in haar toespraak tijdens het Springtij Festival op Terschelling. Ze pleitte in haar speech voor de circulaire economie. “Juist nu, nu we besluiten over de manier waarop we de economie weer willen opbouwen. En dan zeg ik het de Europese Commissie dan ook na: ‘Let’s build back better!’ – beter goed gejat dan slecht bedacht.”

Ze zei te geloven dat een snellere transitie naar een klimaat-neutrale, circulaire economie echt mogelijk is. “Er ís geen ‘terug naar het pre-coronatijdperk’. Er is alleen een weg vooruit. Een nieuw perspectief.” Oftewel: het wordt nooit meer zoals het was.

Een dag later, op 25 september, nam minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VN deel aan het zogeheten ‘Building Back Better’-event van de Alliantie voor Multilateralisme, een ‘informeel netwerk van ministers van Buitenlandse Zaken van meer dan 60 landen’.

De Covid-19-pandemie werd bestempeld als crisis en als kans

In een verslag van deze vergadering, die plaatsvond van 21 september tot en met 2 oktober, schrijven ministers Blok en Sigrid Kaag dat de inzet van het Koninkrijk der Nederlanden was gericht op drie thema’s: versterken van multilaterale samenwerking; het bevorderen van vrede, veiligheid en recht en het tegengaan van ongelijkheid; en Building Back Better. Het is dus inmiddels een zeer belangrijk speerpunt geworden.

“De Covid-19-pandemie werd bestempeld als crisis en als kans: ‘A chance to Build Back Better’,” aldus Blok en Kaag. Ze merkten op dat minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen tijdens het Leaders Event van het Climate Vulnerability Forum op 7 oktober onderstreepte hoe de huidige crisis ook aanleiding kan geven tot Building Back Better.

Minister Kaag nam op 23 november deel aan de Raad Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking, die net als de Algemene Vergadering van de VN virtueel plaatsvond. In haar verslag schreef ze dat ‘Team Europe’ ervoor kan zorgen dat schuldmaatregelen ondersteund worden met de juiste instrumenten, om zo partnerlanden in staat te stellen “to build back better” in lijn met de Sustainable Development Goals en het klimaatakkoord van Parijs.

Stroomversnelling

Minister Van Nieuwenhuizen verwees op 8 december bij de digitale vergadering van het High-Level Experts and Leaders Panel on Water (HELP) nog een keer naar de Grote Reset. Ze zei:

Global carbon neutrality is an essential goal. Hopefully we’ll get there by 2050. But in the meantime we must deliver a breakthrough on climate adaptation. Not in 2050, not in 2040 or 2030, but now. COVID-19 is terrible, but let’s take this opportunity to build back better and create a more resilient world.

Een dag later, op woensdag 9 december, zei Van Nieuwenhuizen bij de Flood & Coast Conference van het Environment Agency: “We need to build back better and create a more resilient future!”

Het moge duidelijk zijn dat de Grote Reset of Build Back Better een belangrijk onderdeel vormt van het beleid, ook in Nederland, en nauw verweven is met de klimaatdoelstellingen. Het wordt gepresenteerd in mooie bewoordingen, maar vele deskundigen hebben er inmiddels voor gewaarschuwd. Zo schreef de Duitse professor Antony P. Mueller over de Grote Reset: “De plannen om een nieuwe wereldorde te installeren, zijn in een stroomversnelling gekomen.”

4.7 35 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
141 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frank
Frank
2 maanden geleden

Er gaat binnenkort idd een great reset plaatsvinden, maar niet the great reset die Adolf Schwab en zijn nazi volgers voor ogen hebben. Dit soort satanisten zal branden in de hel.

Ikke
Ikke
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

Die is al plaats aan het vinden. Een reset betekent dat je eerst alles kapot maakt (dat doen ze nu) en dan daarna mogen er volgens deze idioten enkel nog internationale grote monopolie bedrijven zijn die nauw met de overheid samenwerken. Je “mag” dus niet meer voor jezelf zorgen en je moet slaaf worden. Dat plannetje gaat extreem mislukken, miljarden mensen gaan dit NIET doen, ook al hebben velen het nog niet door, maar zodra ze het door krijgen, vergeet het maar, gaan we NIET doen. The great REJCT !

anargie
anargie
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

The great reject? Ik zou voor de lol eens gaan kijken op de forums van nu.nl en andere msm. Je gelooft echt niet wat daar te lezen valt.

Nederland een slim volk? Echt niet…

Button, E
Button, E
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Begrijp me niet verkeerd, ik haat de NWO en the great reset en de EU en bill gates die engerd. Maar hoezo gaat dat volgens jou allemaal niet door?

JaJa
JaJa
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

de grote Ctrl-Alt-Delete moet gaan plaatsvinden op deze figuren. Het zal inderdaad niet lang meer duren.

Pieter
Pieter
Reactie op  JaJa
2 maanden geleden

Een wereldwijd rebellen leger die ons moet gaan bevrijden. Iedereen neemt een van de bevolkingsonderdrukkers voor zijn rekening.

Mo
Mo
Reactie op  Pieter
2 maanden geleden

Dat word een langen operatie wat toch niet gaat lukken

Christina
Christina
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

U heeft gelijk!! De reset gaat komen op 21/12/20: de zonnewending, terwijl alle planeten op één rij staan. Dit is vele duizenden jaren geleden dat zoiets zich voordeed. We kunnen van de derde dimensie naar de vijfde!! Volg Jean Jacques Crèvecoeur!!

Ertje
Ertje
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

is dat te zien? en zo ja, waar?

frans
frans
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

om 18.41 ur, op 21 dec as., laag in het westen en is met blote ogen te zien. een verrekijker is mooi erbij. maar zeker ook helder weer!.
er wordt wereldlijk veel verwacht van deze zeldzame samenstand in teken waterman.

frans
frans
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Niet alle planeten op 1 rij!
Saturnus en Jupiter die een halve graad in het teken waterman staan ontmoeten elkaar op een paar boogminuten na .
De horoscoop voor Waschington geeft aan dat de conjunctie zich in het 10e huis afspeelt. (regering en presidenten)
voor Nederland staat deze conjunctie dan in het 7e huis. (Buitenland connecties.)
Eindelijk kan Jupiter de Saturnus invloeden verzachten en vernieuwend optreden.
Het kan zijn dat beide planeten bij elkaar een soort van ster van Bethehem zal zijn in zijn betekenis.
De conjunctie zal een enorme vernieuwing aanzwengelen.
Vrijheid. Gelijkwaardigheid. Gelijke Stemming. Dat veroorzaakt Broederschap onder gelijken. en Gelijkwaardigen.
Het luidt het einde in van de huidige onderdrukking.

Iris
Iris
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Verwacht u daar wat van?? Zullen zo weinig mensen zich dan laten vaccineren?

Bas Norden
Bas Norden
Reactie op  Christina
2 maanden geleden

Die planeten staan alleen op één lijn als je je op een bepaalde plek op aarde bevindt. Sta je meer naar de polen toe, dan zie je de planeten gewoon langs elkaar heen gaan en niet op één lijn. Kijk maar eens met Stellarium op verschillende breedtegraden.

apostel
apostel
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

Een reset is: terug naar de fabrieksinstellingen. Maar juist dat gebeurt niet, want de mens is een groepswezen en door de reset wordt hij een op zichzelf staande wezen.

ron
ron
Reactie op  Frank
2 maanden geleden

inderdaad Frank wij als burger moeten de regering resetten en zo snel mogelijk.

Annemiek B.
Annemiek B.
2 maanden geleden

Hebben wij als volk daarvoor gekozen dan? Hoezo democratie?
Teken alsjeblieft allemaal de petitie van FvD voor het stoppen van de dictatoriale coronamaatregelen. Kijk op hun site.

rob
rob
2 maanden geleden

Ik wist ‘t. Dit echeque werd en wordt misbruikt om de bevolking te kunnen piepelen voor de voltooiing van de agenda. En nog steeds hebben tè weinigen dat in de gaten en schuifelen zelfs buiten met de muilkorf. De afknijperij zal worden gedoogd omdat het volk zoals gewoonlijk niet anders dan de propaganda volgt terwijl de juiste info zo te vinden is. Heb je of wijs op andere kanten van het verhaal dan is het woord komplotter sneller uitgesproken dan wat dan ook.

Yvonne Nijgh
Yvonne Nijgh
2 maanden geleden

Deze berichten zijn heel goed voor ons

alles komt goed
alles komt goed
2 maanden geleden

Het kan ook niet anders, want ze dienen allemaal dezelfde baas.

charles
charles
2 maanden geleden

suukels met kapsones ..en onderetussen zakkenvuullen de boel kapotmaken en niet denken aan hoeveel mensen je leed berokkent…ze moeten zich schamen

Ikke
Ikke
Reactie op  charles
2 maanden geleden

Nog even en we krijgen een wereldwijde “Franse” revolutie. Ze graven hun eigen graf, wat zullen die gasten spijt hebben straks als ze door het volk uit onze gebouwen getrokken worden.

Corry
Corry
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Moet dan wel gauw gebeuren als we al niet te laat zijn het is PVV of Fvd

Jan
Jan
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Dat denk ik niet (80% laat zich vaccineren)

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 maanden geleden

Dan wordt het tijd dat er informatie loskomt uit de politieke partijen.
Dan kunnen we op 17 maart immers laten blijken met wie we het al dan niet eens zijn.
Ik ben het zat om steeds weer geconfronteerd te worden met besluiten die nooit en te nimmer deel uitmaakten van een partijprogramma.
Dat moet ook stoppen.
Wanneer iets geen deel van een partijprogramma uitmaakt, dan is er genoeg grond voor een volksraadpleging (referendum).

Steven
Steven
Reactie op  Herman de Graaf
2 maanden geleden

De uitslag op 17 Maart is allang bekend… VVD!
Jij denkt toch niet dat jouw of mijn stem iets gaat uithalen?
Ze zullen vast wel weer de stemcomputer gebruiken die ze laatst ook voor het CDA bedacht hebben, waar de uitkomst ook al bekend was!!

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Alle stemcomputers zijn aantoonbaar frauduleus. Het zal een strijd worden om inderdaad alles met de hand geteld te krijgen.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Herman de Graaf
2 maanden geleden

En wie moet dat tellen doen? Ambtenaren en andere mensen die belang hebben met winst van Rutte. Vergelijk Rutte met Biden, dan weet je genoeg.

Jannie
Jannie
Reactie op  serieuze aangelegenheid
2 maanden geleden

Wat een rare opmerkingen!

Waarom zouden alle ambtenaren belang hebben bij de winst van Rutte? Graag uw uitleg!

En dan: iedereen kan zich aanmelden voor karweitjes op stembureaus, inclusief het helpen tellen van de stemmen.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Jannie
2 maanden geleden

Aanmelden zal het probleem niet zijn , maar mee tellen is alleen voor de linkse rakkers, omdat zij op dit moment de baas zijn

Frank
Frank
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Maar op de knieen gaan ze vroeg of laat. Ik heb mijn tondeuze al klaar liggen.

Wim Wieringa
Wim Wieringa
Reactie op  Herman de Graaf
2 maanden geleden

Het is beter om NIET te gaan stemmen. We moeten van dit vastgeroeste en corrupte systeem af. Geen partij politiek meer!

Simon
Simon
Reactie op  Wim Wieringa
2 maanden geleden

Oproepen tot niet stemmen (massaal) is hetzelfde als oproepen tot massaal mondkapjes afdoen en weggooien: gaat niet gebeuren.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Wim Wieringa
2 maanden geleden

Niet stemmen is je stem geven aan een kartelstemmer. Ga stemmen, persoonlijk, niet per post. Hoe meer mensen stemmen, hoe minder kans op fraude.

Pieter
Pieter
Reactie op  Lange Fries
2 maanden geleden

Lange Fries u heeft gelijk. Door niet te stemmen lacht het kartel zich helemaal rot. Hun maakt het namelijk totaal niet uit, als er maar 25% komt stemmen. Als het kartel maar wint.
Wilt u het kartel treffen, dan zal u op de PVV of FVD moeten stemmen, want dan heeft nog een kans om het kartel af te breken, als de PVV en FVD maar groot genoeg worden.
En voor diegene die anti-lockdown / corona-maatregelingen zijn, zouden Wybren van Haga als voorkeur stemmen moeten geven, want die durft het namelijk keihard in de kamer te benoemen en dat vinden Rutte en De Jonge niet fijn.

Jannie
Jannie
Reactie op  Wim Wieringa
2 maanden geleden

Om het systeem te willen veranderen moet men het begrijpen.

U begrijpt niets.

salvar
salvar
2 maanden geleden

niet voor de burgers.
ik stond weer op een plein rond te kijken en zag een wereld die niet de mijne meer is.
allemaal gemuilkorfde honden.

Marischu.
Marischu.
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Zelfs de honden kijken verbaasd !!! Wat is er met de mensen aan de hand ???

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Marischu.
2 maanden geleden

De meeste honden hebben de laatste maanden andere baasjes gekregen, want de stem klinkt anders.

Steven
Steven
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Maar gemuilkorfde honden wil nog niet zeggen dat iedereen zo het ravijn in loopt.
Ik loop in de winkel ook met een muilkorf.. niet dat het mij iets kan schelen met of zonder.. maar heb geen zin in GEZEIK als ik boodschappen doe.. en zo zullen er vast nog héél wat zo over denken.
En die gifspuit die ze aan het aankondigen zijn, geven ze ook maar aan hun malle moer!

salvar
salvar
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

je heb geen zin in gezeik dat is precies wat willen , dus gemuilkorfd.
oke respect van mij als je dat ding voordoet , maar denk wel aan je longen.
dus zal er ook niets veranderen.
z o meteen ook buiten , veel plezier ermee.

Frank
Frank
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Afdoen. Ik draag hem ook nergens. Ze moeten maar zien. Dit heeft niks met veiligheid te maken. De leugen (Rutte ) regeert.

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Propaganda heeft niet tot doel mensen te overtuigen. De bedoeling is dat je eraan gehoorzaamt.

Pieter
Pieter
Reactie op  Steven
2 maanden geleden

Beste Steven. Als u geen gezeik wil hebben, dan heeft de muilkorf plicht toch gewerkt, want die is alleen maar bedoeld om de gehoorzaamheid van het volk te testen. De hele dag zo’n bacterie lap op, is slecht voor uw gezondheid, maar u heeft geen gezeik. U zal dan straks ook wel die gifspuit nemen, om geen gezeik te krijgen. Want daar spelen ze op. U mag niet in het vliegtuig, openbaar vervoer, concerten enz. Dus om geen gezeik te krijgen, neemt u meerdere gifspuiten en wordt u beloont met een vaccin certificaat. (en u krijgt ook zeer verrassende bijwerkingen van dit DNA verander gif)

Bibi
Bibi
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Ja steeds meer mensen dragen er ook buiten één, ik word er echt beroerd van…….
Zijn ze nou echt zo bang? Of onwetend?
Ik ging op de pont, buiten!!!!! zonder muilkorf en werd erop aangesproken.
Als ik mee terug wilde en zonodig dwars wilde doen moest ik maar op het autodek gaan staan………
Prima!
Op de terugvaart werd me verteld dat ik de volgende keer niet meer mee mag!
Voor mij geen pont meer ;)))

salvar
salvar
Reactie op  Bibi
2 maanden geleden

ja zo gek zijn ze bibi

Jani
Jani
Reactie op  Bibi
2 maanden geleden

Bibi, niet alleen buiten , ook achter het stuur (alleen in de auto) en op de fiets, ik verdenk mijn medelanders ervan dat ze het best interessant vinden zo’n vieze lap, hahaha

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Jani
2 maanden geleden

Vroeger toen ik heel klein en jong was had ik een luier om, net als de meeste andere baby’s. Dat had dus nog een logische reden.

Die luier van nu is een instrument om mensen te kleineren, te onderdrukken, ziek te maken en niets anders.

Met andere woorden: er is stront aan de knikker.

koddebeier
koddebeier
2 maanden geleden

We worden geregeerd door gevaarlijke gekken !

Melder
Melder
Reactie op  koddebeier
2 maanden geleden

Build back better: zei Nero van Rome ook…
Hij liet daarop de stad afbranden.

Adriaan.
Adriaan.
2 maanden geleden

Kunnen ze al die mensen die deze dingen roepen niet even resetten? Ipv de hele wereld te resetten. Is goedkoper ook voor de burger. En die klimaat shit moet ook stoppen. We worden al heel ons leven psygologisch genaaid met onwaarheden.
En weg met die vreselijke mondkap hetis toch geen gezicht al die schapen.

x

Check Also

vaccin

Vaccinatiedrama: ‘Ze prikken onze grootouders gewoon weg!’

Vorige week dinsdag werd de demente oma ...

nieuws

Populaire nieuwslezeres en ‘coronacriticus’ neemt na 22 jaar ontslag: ‘Ik wil dit werk niet langer doen’

De populaire Amerikaanse nieuwslezeres Kari Lake houdt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

141
0
We lezen graag je reactie!x