Buitenland

Kolonel over Russische terugtrekking uit Cherson: ‘Het is niet wat het lijkt’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson. Het Russische ministerie van Defensie stelt dat er geen materieel of soldaat meer is aan de westelijke oever van de rivier de Dnjepr en dat het tijdens de terugtrekking geen verliezen heeft geleden.

Het Oekraïense leger voert momenteel een tegenoffensief uit in de regio, die door Moskou is uitgeroepen tot deel van Rusland. Het Witte Huis heeft Oekraïne zaterdag gefeliciteerd met de herovering van de stad Cherson. President Biden zei in een speech dat ‘de Russen zich terugtrekken uit Falluja’. Hij doelde daarmee op een stad in Irak.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Valstrik

Volgens de media is Rusland aan de verliezende hand, maar volgens de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor hergroeperen de Russische troepen zich simpelweg ter voorbereiding op grootschalige aanvallen die een einde moeten maken aan de oorlog.

Er waren naar schatting 25.000 Russische troepen in de stad Cherson. Er zijn nog eens 300.000 troepen op weg naar de regio. Het Oekraïense leger probeerde 40.000 tot 60.000 soldaten bij elkaar te brengen voor het tegenoffensief. Het Russische leger koos ervoor om levens te sparen en te hergroeperen en inwoners van Cherson te evacueren.

Als het Oekraïense leger besluit om Cherson binnen te trekken, zal het worden weggevaagd, benadrukte Macgregor. De Oekraïense legerleiding vreest een valstrik.

Wisse dood

De kolonel wees erop dat de Russen hetzelfde hebben gedaan in Charkov. Het Russische leger trok zich terug naar de rivier en bracht de Oekraïners vervolgens grote schade toe. Dus als ze Cherson binnentrekken, wacht hen een wisse dood, zei Macgregor tegen Clayton Morris van Redacted.

De kolonel denkt dat dit ook de reden is dat het bestuur van Cherson contact heeft gezocht met de Russen. Hij wees erop dat in het westen van Rusland, Wit-Rusland en ten zuiden van Oekraïne meer dan een half miljoen troepen zijn gestationeerd die in Oekraïne ingezet zullen worden.

Kolonel Macgregor verwacht dat de grootschalige operatie van start zal gaan zodra het begint te vriezen.

4.8 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

51 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 jaar geleden

Welk land produceert ook weer de meeste schaakkampioenen?

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Kortom wat de media verdraait als terugtrekking, is dus niet meer dan een strategische move van de Russen.

De media zei het ooit zelf. Het eerste slachtoffer in een oorlog is altijd de waarheid. Ze bewijzen dus nu hun eigen woorden zelf.

Mar
Mar
1 jaar geleden

wat een lul is die biden toch met ze falluja seniele idioot

William
William
1 jaar geleden

Dit is een meesterlijk stuk strategie.. idereen die wel eens startego heeft gespeeld ziet wat hier gebeurt… de propaganda van mensen die Ukrainse soldaten verwelkomen als bevrijders in Cherson is weer een toneelstuk, idereen is geevacueerd.. dus wie zijn deze acteurs ?? Kunnen we Kaag en Rutte er niet naartoe sturen om te zien wat er met onze wapens gebeurt… de miljarden cadeaus voor Zelensky… terwijl de Nederlandse bevolking verhongert en in de kou zit…

Back to top button
51
0
We lezen graag je reactie!x