Homepagina » Natuur en Milieu » Provincies zijn helemaal klaar met biomassa en trekken streep in het zand. Deze ingrijpende maatregelen nemen ze
biomassa

Provincies zijn helemaal klaar met biomassa en trekken streep in het zand. Deze ingrijpende maatregelen nemen ze

Biomassa is een onmisbaar onderdeel van het Klimaatakkoord. Het kabinet ziet het verbranden van hout als duurzame energiebron.

Steeds meer provincies beginnen zich tegen dit beleid te verzetten, meldt BNR. Ze willen geen biomassacentrales meer bouwen omdat ze twijfelen aan de duurzaamheid van houtstook.

Mensen klagen daarnaast steen en been over stankoverlast, wat leidt tot zorgen over de gezondheid.

Onacceptabel

Gelderland wil al geen nieuwe vergunningen meer afgeven. Aangezien de provincie geen centrales kan weigeren die aan de regels voldoen, overweegt men een bouwverbod op biomassacentrales.

In Limburg heeft de FvD de motie ‘geen biomassacentrales’ ingediend die door een brede meerderheid is ondersteund.

De provincie Groningen geeft bovendien geen subsidie meer voor de bouw van biomassacentrales.

Uitstoot soms zelfs hoger

“Uit onderzoek blijkt dat de inzet van biomassa niet leidt tot CO2-reductie, de uitstoot is soms zelfs hoger,” reageerde SP-Statenlid Jan Hein Mastenbroek in Groningen.

Er is nog een lange weg te gaan. ChristenUnie-Statenlid Hermen Vreugdenhil in Noord-Brabant liet op Twitter weten: “Net door de GroenLinks-gedeputeerde hier in Brabant de vergunning voor biomassaverbranding in de Amercentrale erdoor gedrukt.”


[BNR]Vind je dit leuk? Deel het dan met mensen die je kent op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. De kracht van de MASSA is het beste wapen tegen de politiek.
  Misleiding, het beste argument en motivatie vanuit de zelfbenoemde politici’, veroorzaakt passiviteit en de bijbehorende naïviteit zodat de plannen doorgedrukt kunnen worden.

  Nu corona ‘ineens’ ten tonele verschijnt is de aandacht volop gebrand op de domheid van de huidige mensheid: angst.

  Al eens bedacht dat dit het nieuwe 9-11 zou kunnen zijn? Met uiteraard de daaruit voortvloeiende overheidsmaatregelen die uiteraard tegen de mensheid zullen uitpakken?

  Wake up! Zet de angstknop uit en de realiteit aan.

  Youtube: ‘het misleide volk als oorlogswapen’. (Duurt nog geen 25 minuten)

  26 likes
 2. Links maakt meer kapot dan je lief is.

  Demoniseren en het Cordon Sanitair, zijn de vernietigende wapens van Links.

  14 likes
 3. Zolang de waarheid omtrent klimaatverandering wordt weggehoond en des gevolge, zogenaamd democratisch, stompzinnige besluiten worden genomen, krijg je dit. Maar goed, de pleuris in de wereld breekt natuurlijk niet vanzelf uit. Daar moet je wat voor doen.

  8 likes
  • Wij weten zo onderhand de waarheid wel en met ons nog velen, maar de grootste groep helaas niet, Npo kijkers zonder eigen mening, voornamelijk ook Bommers en Millennials. Spreek ze regelmatig, en ze vinden Trump een krankzinnige en Europa helemaal top en kijken Npo en geloven dat allemaal en je krijgt ze niet zover dat ze ook eens naar alternatieve nieuwssites gaan zoals Ninefornews bijvoorbeeld. Daarom blijft het voornamelijk preken voor eigen parochie beide kanten op. Alleen met extremen en chaos kan je tijdelijk iets veranderen, let wel tijdelijk, want na de 2e WO was het hier met opbouw en posititviteit een paradijs tot aan begin 80er jaren, toen kwam het (verstopte) fascisme weer terug in een “links” groen en paars jasje, politiek moest toen een kleurtje hebben, ja mij ook een raadsel allemaal.

   10 likes
 4. Die biomassa centrales zijn een dekmantel,een farce een grote leugen.De werkelijke reden van de massale bomen en boskap is het 5G netwerk uitrol.Bomen houden de straling van het 5G netwerk tegen daarom worden er massaal bomen en bossen gekapt.

  7 likes
 5. Alsof al die stinkrook van biomassa zo gezond is , hoeveel bomen moeten daar wel niet voor gekapt worden want ook daardoor krijg je een heel anderklimaat . Maarja daar hebben ze voor het gemak niet bij nagedacht .

  4 likes
 6. Hier in de polder rondom de snelweg zijn de bossen compleet verwoest en kan de blakerende zon nu zijn tol gaan eisen.
  Denk dat de sterfte hier in de komende extreme hittegolven zijn tol gaat eisen.

  Ben blij dat ik hier geen vastgoed heb en zo kan vertrekken.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Je beschadigt je lichaam’

Verpleegster Danika Bueno plaatste onlangs een filmpje ...

greta thunberg

Greta Thunberg is nu ook al een corona-expert: ‘Dit is schandalig’

Greta Thunberg moet wel over buitengewone gaven ...