Universum

Komeet ISON zal overal op aarde zichtbaar zijn

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Komeet ISON nadert onze zon steeds dichter. De komeet zal de aarde dicht genoeg naderen om met het blote oog zichtbaar te zijn.

De ontdekking van de komeet werd afgelopen jaar aangekondigd. Rond september dit jaar wordt de komeet naar verwachting zichtbaar met kleine telescopen of een verrekijker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Rond 6 november wordt de komeet waarschijnlijk helder genoeg om met het blote oog te zien. Dit zal tot januari 2014 duren.

Extra zichtbaar

Als de komeet de baan van de meeste kometen volgt, zal de helderheid toenemen naarmate hij de zon dichter nadert en weer afnemen als hij er vandaan beweegt.

In oktober doorkruist de komeet het sterrenbeeld Leeuw nabij de ster Regulus, en passeert hij vervolgens de planeet Mars. Deze twee gebeurtenissen maken de komeet mogelijk extra zichtbaar. Ruimteschip STEREO zal de komeet in die maand ook kunnen waarnemen.

Lovejoy

In november passeert de komeet de ster Spica. Als de komeet intact blijft zal hij zeer helder worden rond 28 november, als de komeet de zon nadert. Door het zonlicht is de komeet dan mogelijk toch moeilijk waar te nemen. In december is de komeet overal op aarde zichtbaar.

Als ISON niet uiteenvalt kan hij wel eens net zo helder worden als de grote komeet van 1680, komeet McNaught en komeet Lovejoy.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lauke
lauke
10 jaren geleden

Geweldig mooi fenomeen!! Tevens een wake up call dat we altijd allert moeten blijven op dreigende komeeten

peter
peter
10 jaren geleden

komeet ison , brengt nieuw leven op aarde , vannaf het moment hij de zon nadert straalt hij koolstofdioxine uit die met de zonnestralen op aarde zal terecht komen . deze koolstofdioxine activeert de zonnevlecht schakra waardoor de verzuring die de mensen hebben opgelopen via voeding ( gist ). hierdoor activeert hij op zijn beurt de hypofise . deze opent opnieuw zodat alle mensen meer inzichten krijgen . alleen
de mensen die zeer bezitterig zijn ( totaal verzuurt via geldbezit ) zullen een zware tijd tegemoet gaan. ander krijgen een openbaring . het is van belang zeer rustig te zijn in die tijd . ook kan het nodig zijn om echte suiker in te nemen om de fluctatie van de zonnevlecht in orde te houden . kortom we gaan overduidelijk ons nieuw tijdperk in .

BdeD
BdeD
10 jaren geleden

dat lijkt me nou mooi om te zien.
ik zal me gedragen en niet in gaan op de tweede reactie 🙂

Jeroen van Gestel
Jeroen van Gestel
10 jaren geleden

[quote name=”peter”]komeet ison , brengt nieuw leven op aarde , vannaf het moment hij de zon nadert straalt hij koolstofdioxine uit die met de zonnestralen op aarde zal terecht komen . deze koolstofdioxine activeert de zonnevlecht schakra waardoor de verzuring die de mensen hebben opgelopen via voeding ( gist ). hierdoor activeert hij op zijn beurt de hypofise . deze opent opnieuw zodat alle mensen meer inzichten krijgen . alleen
de mensen die zeer bezitterig zijn ( totaal verzuurt via geldbezit ) zullen een zware tijd tegemoet gaan. ander krijgen een openbaring . het is van belang zeer rustig te zijn in die tijd . ook kan het nodig zijn om echte suiker in te nemen om de fluctatie van de zonnevlecht in orde te houden . kortom we gaan overduidelijk ons nieuw tijdperk in .[/quote]

Of het is gewoon een steen die rondvliegt door de ruimte. Laten we niet bij elke comeet een ander verhaal verzinnen..

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x