Het Complot

Oud-CIA-officier: Iran heeft geen bom en vormt geen bedreiging

Help door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Russische president Dmitri Medvedev heeft gewaarschuwd dat een mogelijke militaire actie tegen Iran ‘een zeer ernstige fout’ zal zijn.

Oud-CIA-officier Philip Giraldi zei tegenover Russia Today dat de Iraanse bom enkel bestaat in de hoofden van de Amerikaanse beleidsmakers en dat het land geen enkel gevaar vormt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA heeft een omstreden rapport naar buiten gebracht over het vermeende atoomprogramma van het regime in Teheran. Iran noemt het rapport ‘onevenwichtig, onprofessioneel, monotoon en politiek gemotiveerd’, aldus een gezant van dat land. Het gaat verder in tegen de VN-normen en heeft de geloofwaardigheid van het IAEA beschadigd, luidde het nog.

In 2007 verdween de Iraanse onderminister van Defensie Ali Reza Asgari op mysterieuze wijze in Turkije. In een verslag van The Guardian werd oud-CIA-officier Vincent Cannistrato geciteerd dat ‘Asgari werkzaam zou zijn voor westerse inlichtingendiensten’. Asgari zou een nieuwe identiteit krijgen en zijn verblijfsplaats was onbekend. Volgens Amerikaanse bronnen zou Asgari het land hebben verlaten met zakken vol documenten over het Iraanse atoomprogramma. De informatie die Asgari overhandigde aan de Amerikaanse functionarissen zou aantonen dat Iran niet langer onderzoek deed naar kernwapens, aldus The Guardian in 2007. Ali Reza Asgari werd overgebracht naar de Ayalon-gevangenis in Israël waarna niets meer van hem is vernomen.

De beschuldigingen dat Iran zou werken aan een atoomprogramma begonnen in 2004 toen een mysterieus persoon een laptop overhandigde aan de CIA die hij had gestolen van een ingenieur die naar verluidt in een Iraanse kerncentrale werkte. Op deze laptop zouden documenten staan met geheime informatie over het produceren van de nucleaire lading voor een Shahab-3 raket. Er werd al snel getwijfeld aan de echtheid van de documenten. “Het was duidelijk dat sommige grafieken waren gemaakt in PowerPoint, wat er op wijst dat het programma niet erg geavanceerd was,” legde nucleair expert Jeffrey Lewis van de New America Foundation uit. Bovendien waren de documenten geschreven in het Engels, een taal die nauwelijks wordt gebruikt in officiële Iraanse documenten.

In 2005 stelden Amerikaanse regeringsfunctionarissen het IAEA op de hoogte van de documenten. Ze weigerden echter daadwerkelijke documenten over te dragen aan het atoomenergieagentschap. In 2008 ging de strijd verder tussen oud-voorzitter van het IAEA Mohamed el-Baradei en George W. Bush.

Het bewijs van de Verenigde Staten over het Iraanse kernprogramma berust resumerend enkel op een laptop van een onzichtbaar persoon met daarop onzichtbare documenten die in PowerPoint zijn gemaakt.

Adrian Salbuchi: “Iran heeft meer dan een eeuw niemand aangevallen”

In de onderstaande video geeft politiek analist Adrian Salbuchi aan dat Iran, in tegenstelling tot de VS, Frankrijk, Groot Brittannië en Israël, al meer dan 100 jaar geen aanval op een ander land heeft uitgevoerd. Daarentegen werd Iran tijdens de eerste en tweede wereldoorlog wel aangevallen door Groot Brittannië vanwege haar olievoorraden en na de Iraanse revolutie in 1979 werd Saddam Hoessein door de VS, Groot Brittannië en Israël ingezet om een acht jaar durende oorlog te voeren tegen Iran. Wie er dus werkelijk een gevaar voor de regio vormt moge duidelijk zijn.

Bronnen: RT.com en Veteranstoday.com

Lees ook: ‘IAEA report made under US pressure’ en ‘IAEA Iran accusation completely absurd’

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x