Homepagina » Het Complot » Het verhaal van de nepmaansteen
Het verhaal van de nepmaansteen

Het verhaal van de nepmaansteen

Er is altijd veel te doen geweest rond de maanlandingen. Zijn we er echt geweest? Hebben astronauten maansteen mee teruggenomen naar de aarde?

Op onze vraag of mensen echt op de maan zijn geweest hebben inmiddels 18.414 mensen antwoord gegeven. Meer dan een derde van de stemmers denkt dat Neil Armstrong de eerste was die in 1969 voet op de maan zette.

Volgens een kwart van de respondenten zijn de maanlandingen een hoax. Een vijfde denkt dat de mens wel echt op de maan is geland, maar niet in 1969. De rest twijfelt.

Versteend stukje hout

Mensen houden er heel wat verschillende denkbeelden op na. Uit recent onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat een kwart van alle Amerikanen niet weet dat de aarde om de zon draait.

Er worden nog altijd veel vragen gesteld bij de beelden die zijn gemaakt tijdens de maanlandingen. Ook voorwerpen die afkomstig zouden zijn van de maan, blijken geregeld een aardse herkomst te hebben.

In 2009 werd bijvoorbeeld ontdekt dat de maansteen die de Nederlandse oud-premier Willem Drees in 1969 van de Amerikaanse ambassade had gekregen, nep was. Het ging om een versteend stukje hout. Onderzoekers begonnen argwaan te krijgen toen ze de steen op een expositie in het Rijksmuseum zagen.

Een select groepje wetenschappers was al een jaar op de hoogte van de vervalsing. Drees kreeg te horen dat de steen afkomstig was van de 21 kilogram gesteente die door de eerste astronauten op de maan was verzameld. Meer dan 100 bevriende naties kregen in 1969 en de jaren zeventig een paar gram maansteen.

Zoekgeraakt

Onderzoekers kregen toestemming om een schilfer van de maanklomp te beitelen. Het fragment werd onder een microscoop en een spectroscoop gelegd, toen de houtcellen zichtbaar werden.

Al snel werd de vraag gesteld waarom de Amerikaanse regering Nederland had afgescheept met een nepsteen. Na de ontdekking werd de tentoonstelling in het Rijksmuseum met een maand verlengd.

Enkele weken na de ontdekking bleek dat een groot deel van de verzamelde brokjes steen die door de regering van de toenmalige president Richard Nixon aan bevriende landen werden uitgedeeld, was zoekgeraakt. De NASA noch het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had bijgehouden aan wie de stenen waren geschonken. Het grootste deel van het maansteen en –gruis wordt achter slot en grendel gehouden.

Gerelateerd:

 Vind je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Wellicht is het helemaal geen nep.Ik heb het weekend het boek :”Penetration”van Ingo Swann gelezen; het is door Jan Smith vertaald en staat in delen op Wanttoknow.
  Dan krijg je een heel ander beeld van de maan; er blijkt water te zijn en bewolking vegetatie en bebouwing en bewoners..dat is de reden dat de Amerikanen en Russen niet meer naar de maan gaan.

  1 likes
 2. Wernher von Braun heeft voor de “maanlandingen” Antarctica bezocht. Hier zou hij meteorieten die van de maan afkomstig zijn hebben meegenomen. NASA is als de dood dat de waarheid naar buiten komt. Kijk dit maar eens hoe ze als dolle tekeer gaan wanneer een “echt” stukje maansteen wordt aangeboden. Natuurlijk zijn die Apollo astronauten nooit op de maan geweest, ze zijn niet verder geweest dan low Earth orbit.
  http://www.awe130.com/index.php/the-latest-news/149-moon-rock-drama-74-year-old-lady-probed

  1 likes
 3. [quote name=”kengai”]John, misschien kun je even het nieuws lezen van Johan Oldenkamp, die legt het heel goed uit waarom de mens niet op de maan heeft kunnen komen.
  Kijk op pateo.nl[/quote]

  Nou Kengai, kijk jij op jouw beurt dan eens even op http://www.clavius.org/ – waar alle mooie praatjes van Johan Oldenkamp vakkundig worden weerlegd. Het is makkelijker daadwerkelijk op de maan te landen, dan zo’n landing in scéne te zetten op de manier waarop de Nasa dat zou hebben gedaan!

  1 likes
 4. Zoveel mensen Zoveel theorieën, Alsof waarheid een winkel is waruit je kan meenemen wat je aanstaat en de rest kan laten liggen.. Bijvoorbeeld, We zijn er wel geweest, op de manier zoals Nasa zegt.. We zijn er niet geweest. We zijn er wel geweest maar eerste maanlanding was fake, we zijn er wel geweest de eerste keer en toen weggejaagd door Grey’s. We zijn er wel geweest maar weggejaagd door Nazi’s We zijn er wel geweest maar weggjaagd door Grey’s en nazi’s wonend op de achterkant van de maan.. Hij is hol van binnen, het is een hologram.. De poll die hier al veelte lang staat ook.. Je kunt hem zo vaak invullen als je wil.. Volgens mijn theorie kloppen alle beweringen tegelijkertijd en istie ook nog eens van kaas gemaakt… Gouda..

  1 likes
 5. ‘Bijzonder verhaal’
  De steen werd door het museum jarenlang gekoesterd als het meest exotische object in de collectie, het is ooit verzekerd voor 100.000 gulden. Nu is het bijna niks meer waard. Een mooi stuk versteend hout brengt niet meer op dan 50 euro.

  Toch zal de steen waarschijnlijk in de collectie blijven. “Al was het maar vanwege het bijzondere verhaal”, zegt Xandra van Gelder, hoofdredacteur van Oog.

  Maar waarom de VS onze voormalige premier opzadelde met een nepsteen, zal voor altijd een raadsel blijven. “Ze zijn allemaal dood”, zegt Middendorf, “de medewerkers van het State Department die het zouden kunnen weten.”

  http://www.youtube.com/watch?v=O-p5IvWakgs

  0 likes
 6. Jammer dat we geen antwoord krijgen op de vraag of mensen toen op de maan zijn geweest.
  Ik heb een prachtig stuk versteend hout. Een stukje boomstam met schors, 9 cm lang met een ovale doorsnede van 10×6, aan een kant gepolijst. Gekocht bij een sierstenen winkel. Mooi hoor.

  0 likes
 7. Typisch weer een gevalletje van volksverlakkerij.
  Hahaha, het is toch enigjes om iedereen voor de gek te houden. En als je het goed doet met een uitgestreken gezicht, geloven ze je ook nog.
  Nou……… is dat niet mooi?
  Amerika is failliet! Nee hoor….. helemaal niet, we verhogen het schulden plafond en dan kunnen we weer een paar jaartjes vooruit.
  Bij ons heet dat FRAUDE/BEDROG. Dat is het handelsmerk op dit moment van de USA. We MOGEN blijven denken dat alles ok is. En niet verder vragen. Het moet een GEHEIM blijven. Zoals dit ook een geheim blijft. Het waarom zal misschien nooit duidelijk worden. ( of wel ????…)

  0 likes
 8. 1 hoe kun je landen op een hologram?
  2 hoe kun je iets meenemem van een hologram?
  3 al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.

  0 likes
 9. Altijd Leuk om te lezen of we nu wel of niet op de maan zijn geweest. Geloven doe ik het pas als er bewijs is dat we niet geweest zijn. Maar dat lees je niet veel en wat er over geschreven is, is erg summier.
  Kom eens met harde bewijzen.

  0 likes
 10. [quote name=”catharina”]1 hoe kun je landen op een hologram?
  2 hoe kun je iets meenemem van een hologram?
  3 al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.[/quote]

  Dus springtij, eb en vloed worden veroorzaakt door een hologram?
  Leg alsjeblieft eens uit hoe dat holgram zwaartekracht veroorzaakt.

  0 likes
 11. John, misschien kun je even het nieuws lezen van Johan Oldenkamp, die legt het heel goed uit waarom de mens niet op de maan heeft kunnen komen.
  Kijk op pateo.nl

  0 likes
 12. [quote name=”catharina”]1 hoe kun je landen op een hologram?
  2 hoe kun je iets meenemem van een hologram?
  3 al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.[/quote]

  Ik geloof nog eerder in een maanlanding, dan dat de maan een hologram is.

  Wat zijn je bronnen? En nu niet met van die 1 uur durende youtube filmpjes komen die zelf ook bar slecht zijn onderbouwt qua bronmateriaal.

  0 likes
 13. Ga maar een ouderwets filmrolletje kopen en er foto’s mee schieten. Doe ze 2 dagen in een oven van 127gr( oppervlakte temp. van de Maan en leg ze 2dagen onder een röntgen apparaat(straling van de zon). Dan nog naar de fotoshop om ze af te drukken. Dan weet je of er maanlandingen zijn geweest.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Waarom de afslankindustrie liegt om je dik te houden

Een dieet is het slechtste dat je ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

brees

BBC-presentatrice Anna Brees kan leugens en propaganda bij BBC niet meer verdragen en stapt op. Dit stoort haar nog het meest

De BBC, de Britse publieke omroep, is ...

minister

Minister verandert op de valreep de spelregels voor Ongehoord Nederland. Dit is een ‘typisch voorbeeld’ van een onbetrouwbare overheid

De nieuwe omroep Ongehoord Nederland heeft bijna ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.