Universum

Komen Hongaren van Mars?

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschapsjournalist Pieter Van Dooren citeert in De Standaard de Hongaarse fysicus Léo Szilárd.

Toen zijn collega Enrico Fermi beklag deed over het gebrek aan bewijs voor buitenaardse wezens antwoordde Szilárd: “Ze zijn onder ons, maar noemen zichzelf Hongaren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van Dooren gebruikt de uitspraken van Szilárd in een stuk over een onderzoek naar tijdreizigers. Hij besluit met: “Het is nog steeds de meest zinnige verklaring voor het feit dat de Hongaren een eiland vormen, met een taal die aan geen enkele andere Europese, of sterker: aardse taal verwant is.”

Is het Hongaars een buitenaardse taal? Het woord ‘Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért’ is bijvoorbeeld het Hongaarse equivalent van ons woord Hottentottententententoonstelling.

De leeftijd van het universum en het reusachtige aantal sterren lijken aanwijzingen voor de aanname dat buitenaards leven veel zou moeten voorkomen, aldus Fermi. De Amerikaanse schrijver John McPhee schreef in 1973 in zijn boek The Curve of Binding Energy:

De theorie dat Hongaren van Mars komen vond lange tijd veel steun. De gedachte erachter is als volgt: De Martianen verlieten hun eigen planeet lange tijd geleden en kwamen naar de aarde; ze landden in wat nu Hongarije is; de Europese stammen waren zo primitief en barbaars dat ze hun evolutionaire verschillen moesten verbergen, wat grotendeels lukte, al konden de Hongaren drie eigenschappen niet verbergen: hun reiskoorts, wat resulteerde in de Hongaarse zigeuner; hun taal (Hongaars is niet gerelateerd aan talen die in omliggende landen worden gesproken); en hun intelligentie. Edward Teller, Eugene Wigner, Léo Szilárd en John von Neumann, stuk voor stuk Hongaar.

Wigner ontwierp de eerste plutoniumreactors. Szilárd stelde voor dat kernsplijting gebruikt kon worden voor het maken van bommen. Von Neumann ontwikkelde de digitale computer. En Edward Teller wordt ook wel de vader van de waterstofbom genoemd.

Hongaren spreken een taal en vormen een cultuur die uniek is in de regio. Al meer dan 1100 jaar wordt het Hongaars gezien als een bron van trots, maar ook als obstakel.

Bron: Standaard.be, Radio1.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

‘ Szilárd stelde voor dat kernsplijting gebruikt kon worden voor het maken van bommen. En Edward Teller wordt ook wel de vader van de waterstofbom genoemd.’;
wat heeft het creëren van verschrikkelijke vernietigingswapens met intelligentie te maken?

Liquid
Liquid
10 jaren geleden

Ondanks dat ik toe moet geven dat het ’t een en ander zou verklaren over de Hongaren bij mij in de buurt, is Hongaars toch echt een Finoegrische taal, en daarmee gewoon aards. 😉

Paradox
Paradox
10 jaren geleden

Sorry maar wat een onzinnig verhaal en dito filmpje…..

pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

Komen Hongaren van Mars? ja! en de chinezen,japanners,mongolen,turken,duitsers,belgen,grieken,russen,hollanders,enz enz,

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x