Buitenland

Meerdere sterfgevallen na vaccinatie: Italië stelt onderzoek in naar AstraZeneca-baas

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederland stopt tot eind maart uit voorzorg met inenten met het AstraZeneca-vaccin. Er zijn zes nieuwe meldingen binnengekomen van bijwerkingen in Scandinavië. Het gaat om ernstige symptomen van trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes bij volwassenen onder de 50.

Er zijn nu ook diverse sterfgevallen gemeld na toediening van het vaccin. In Italië is een onderzoek ingesteld naar aanleiding van zes overlijdens. Daarnaast is er een onderzoek wegens mogelijke nalatigheid geopend tegen de baas van AstraZeneca.

Vaccinatiestop in 11 Europese landen

Elf landen in Europa, twee in Afrika en twee in Azië zijn tijdelijk gestopt met het AstraZeneca-vaccin. Denemarken was het eerste Europese land dat stappen ondernam na meldingen van bloedstolsels. Noorwegen heeft al een paar dagen te maken met dit soort gevallen. IJsland, Duitsland, Bulgarije, Luxemburg, Ierland, Estland, Letland, Litouwen en Nederland zijn ook tijdelijk gestopt.

Italië: onderzoek naar zes overlijdens

In Italië werd 10 dagen na de AstraZeneca-vaccinatie een leraar dood in bed aangetroffen. De Italiaanse justitie doet momenteel onderzoek naar dit sterfgeval en nog vijf andere gevallen die verband zouden kunnen houden met de vaccinatie, waaronder de dood van twee militairen en een politieagent op Sicilië. De vaccinpartij is in beslag genomen en wordt geanalyseerd. Duizenden Italianen, vooral leraren, hebben hun vaccinatieafspraak geannuleerd.

Ook Afrika en Azië reageren

De Democratische Republiek Congo heeft naar aanleiding van de berichten besloten om de uitrol van het AstraZeneca-vaccin uit te stellen. Het land heeft 1,7 miljoen doses gekregen. Zuid-Afrika schortte in februari de toediening op na ‘tegenvallende testresultaten’ van dat vaccin.

India maakte zaterdag bekend nader onderzoek te zullen doen naar bijwerkingen van het vaccin. Thailand schortte als eerste land in Azië het gebruik van AstraZeneca op.

WHO, EMA en AstraZeneca: geen probleem

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de WHO zien geen verband tussen de AstraZeneca-vaccinatie en bloedstolsels, en adviseren om te blijven prikken. De Amerikaanse medicijnwaakhond FDA wees er vorig jaar wel op dat bloedaandoeningen een mogelijk gevolg kunnen zijn van een coronavaccinatie.

Zo’n vijf miljoen Europeanen hebben inmiddels het AstraZeneca-vaccin gekregen. Volgens het bedrijf zelf ‘is er geen bewijs voor een verhoogd risico op bloedproppen bij mensen die zijn gevaccineerd’.

[Wochenblick]

4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

En de Chinezen waarschuwen op hun beurt weer om het pfizer vaccin niet meer te gebruiken…

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Russische roulette.
Wie overleeft de injectie en wie niet?

En het Nederlandse Volk? Ach, die stemt gewoon massaal VVD en anders wel op de huidige coalitie partijen.

rop
rop
1 jaar geleden

En Hugo maar volhouden, Kan geen Kwaad, in ieder geval het kwaad is al geschied. met al zijn volhoudenrij

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Is COVID-19 vaccine gelicentieerd en goedgekeurd ?

De WAARHEID is dat ze dit COVID-virus nooit hebben geïsoleerd. Hoe komt het dat ze een vaccine hebben voor een virus dat ze nog moeten IDENTIFICEREN????

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

114
0
We lezen graag je reactie!x