Natuur en Milieu

Planten krijgen hun energie door middel van kwantumverstrengeling

Help mee door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de fotosynthese verkrijgen planten toegang tot de mysterieuze wereld van kwantumverstrengeling, een sterke correlatie tussen deeltjes die ook over grote afstanden blijft bestaan.

Wetenschappers hebben een eigenschap van planten ontdekt die niet kan worden verklaard door de klassieke natuurkunde, maar wel door de kwantummechanica.

Het is indrukwekkend dat biologische systemen kunnen inspelen op kwantumeffecten. Planten en bomen zijn een soort mini-kwantumcomputers die alle mogelijkheden kunnen scannen en kiezen voor de meest efficiënte oplossing.

Trillingen

Planten halen zoveel mogelijk uit de energie die ze krijgen en leveren die energie met perfectie op de juiste plekken af. Om dit te kunnen doen moeten planten werken in harmonie met de vreemde wereld van kwantumfenomenen.

Volgens de huidige opvattingen hebben planten macromoleculen die licht verzamelen en energie overdragen door middel van moleculaire trillingen. De meeste van deze macromoleculen bestaan uit chromoforen, die op hun beurt deel uitmaken van eiwiten. De marcomoleculen slaan zonlicht op en dragen de energie over.

In perfecte kwantumharmonie

Onderzoekers van de University College London hebben een specifieke eigenschap van biologische systemen ontdekt die alleen kan worden verklaard door de kwantummechanica. Het team kwam tot de ontdekking dat de energieoverdracht in de macromoleculen wordt geregeld door middel van specifieke trillingen afkomstig van de chromoforen. Sommige eigenschappen van die chromoforen kunnen niet worden beschreven aan de hand van de klassieke wetten.

Het blijkt dat kwantumeffecten de efficiëntie van de fotosynthese in planten verbeteren op een manier die niet kan worden verklaard aan de hand van de klassieke natuurkunde. En dat is nogal wat.

Bron: Io9.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Romarin
Romarin
8 jaren geleden

Planten hebben gewoon bewustzijn. Weliswaar een beperkter bewustzijn dat dat van dieren, die op hun beurt weer een beperkter bewustzijn hebben dan wij mensen, maar toch ze hebben bewustzijn. Zelfs als het bovenstaande zou kloppen, wat ik betwijfel, dan nog moet dit proces aangestuurd worden door een bewustzijn.
Voor je levende planten eet of gaat bereiden tot voedsel doe je er goed aan ze te bedanken dat je ze mag gebruiken om je systeem te voeden

Voor wie het nog niet kent, een mooie docu over het bewustzijn van planten:
http://www.youtube.com/watch?v=rrG-42uCDj4

kengai
kengai
8 jaren geleden

Romarin, dat het bewustzijn van dieren beperkten zijn dan van de mens, daar geloof ik niet zo in, ik denk dat dieren veel dichter in de buurt komen dan men wil denken.

Romarin
Romarin
8 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Romarin, dat het bewustzijn van dieren beperkten zijn dan van de mens, daar geloof ik niet zo in, ik denk dat dieren veel dichter in de buurt komen dan men wil denken.[/quote]

Hangt er vanaf welk dier je bedoelt. Het bewustzijn van walvissen is denk ik het hoger dan dat van de mens, zeker van de mens in zijn algemeenheid. Zo’n 10- 11 jaar geleden sprak ik met een spiritueel hoogontwikkelde man die het bewustzijn van één van deze dieren zelf heeft ervaren terwijl er in de buurt van zwom in het water van de Grote Oceaan bij Hawaï. Later beschrijft hij dit bewustzijn als “sferisch” in een van zijn boeken.
Van andere dieren zeg ik alleen dat ze op sommige onderdelen verder zijn dan mensen. Zo zijn dieren veel meer verbonden met het geheel en ervaren ze wat wij als paranormaal ervaren, als normaal.
Toch blijf ik er bij dat de trilling van mensen hoger is dan die van dieren
Het blijft een lastige discussie.

TwinkieDude
TwinkieDude
8 jaren geleden

Arme planten, hebben wel een bewustzijn maar kunnen nergens weg als ze worden opgevreten door paarden, koeien en schapen!

Zouden ze zich ervan bewust van zijn dát ze worden opgegeten?!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x