Binnenland

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en gaan al dagen met hun trekkers de weg op. Gisteravond blokkeerden ze de kruising van de snelwegen A32 en A7 bij Heerenveen in beide richtingen tot 23.00 uur. Ook zijn er bij verschillende distributiecentra van supermarkten blokkades opgeworpen.

Daarnaast blokkeerden zo’n 30 boeren de toegangsweg voor de ingang van Eindhoven Airport. Dat duurde tot ongeveer middernacht. Ze voeren actie tegen de plannen van minister Schouten van Landbouw om het eiwitgehalte in veevoer te verlagen en zo de uitstoot van stikstof te beperken. Volgens de boeren is dat schadelijk voor de dieren. Schouten beweert dat de bouwwereld door deze maatregel weer huizen kan bouwen. “Om bouwprojecten mogelijk te maken, komt er een krachtvoerlimiet,” heeft zij de Tweede Kamer laten weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Weilanden leegtrekken

Premier Rutte liet zich tussen neus en lippen door ontvallen wat Den Haag echt van plan is. In een filmpje dat rondgaat op social media zegt hij in het bijzijn van de pers: “Als je huizen bouwt in een stad, dat zijn ze hier aan het doen… Als je een paar weilanden leegtrekt en je zet daar huizen neer, dat is veel makkelijker dan in een stad bouwen.”

Aha, daar komt de aap uit de mouw. Weilanden leegtrekken. Eerste Kamerlid Marjolein Faber (PVV) reageerde: “Boerenbedrijven moeten wijken om de bevolkingsgroei op te vangen, die veroorzaakt wordt door migratie. Oftewel: onze boeren eruit en zijn asielzoekers erin. Die gelukszoekers gaan echt niet onze provisiekast vullen. Wat een domheid.”

5 4 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
3 jaren geleden

die provisiekast gaan schouten en gates vullen met nepvlees,met alle nare kwalen vandien.

m.koningen
m.koningen
3 jaren geleden

Het kost 20 euro om een ton =1000 kilo koolstof te onttrekken uit water.Het grootste oppervlak van onze wereld is water dat gratis koolstof uit lucht haalt.Die gewonnen koolstof kan dan gebruikt worden als kunst zand wat dan weer gebruikt kan worden als cement grondstof.En aldus de bouw neutraal maakt wat koolstof betreft.De agrarische produktie kan gewoon doorgaan.Wat is het probleem dan?
Totaal geen visie op elk gebied van de parasitaire economische elite die nederland al 600 jaar onmisbaar leid als verdienmodel voor en door domme mensen die eigelijk niks kunnen behalve dom en stom zijn op elk gebied.
Luister tip Eat the rich,Motorhead
koffie met koolstof vandaag.
Mvrg,Marcel

Piet
Piet
3 jaren geleden

Geld is geen zak meer waard.

Zeker als je zomaar honderden miljarden kan bijdrukken of lenen.

Land wel

CHiXiStigma
CHiXiStigma
3 jaren geleden

Huizen bouwen op een weiland? Boeren mogen geen 25% weiland opofferen om zonnepanelen te plaatsen, wat hun en het milieu goed zou helpen, aangezien dan heel NL in een klap van groene stroom voorzien is.

Back to top button
36
0
We lezen graag je reactie!x