Homepagina » Binnenland » ‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’
boeren
Foto: Ciell CC BY-SA 4.0

‘Dit is het dus mensen! Hiervoor worden boeren opgeofferd’

Boze boeren voeren sinds donderdag actie en gaan al dagen met hun trekkers de weg op. Gisteravond blokkeerden ze de kruising van de snelwegen A32 en A7 bij Heerenveen in beide richtingen tot 23.00 uur. Ook zijn er bij verschillende distributiecentra van supermarkten blokkades opgeworpen.

Daarnaast blokkeerden zo’n 30 boeren de toegangsweg voor de ingang van Eindhoven Airport. Dat duurde tot ongeveer middernacht. Ze voeren actie tegen de plannen van minister Schouten van Landbouw om het eiwitgehalte in veevoer te verlagen en zo de uitstoot van stikstof te beperken. Volgens de boeren is dat schadelijk voor de dieren. Schouten beweert dat de bouwwereld door deze maatregel weer huizen kan bouwen. “Om bouwprojecten mogelijk te maken, komt er een krachtvoerlimiet,” heeft zij de Tweede Kamer laten weten.

Weilanden leegtrekken

Premier Rutte liet zich tussen neus en lippen door ontvallen wat Den Haag echt van plan is. In een filmpje dat rondgaat op social media zegt hij in het bijzijn van de pers: “Als je huizen bouwt in een stad, dat zijn ze hier aan het doen… Als je een paar weilanden leegtrekt en je zet daar huizen neer, dat is veel makkelijker dan in een stad bouwen.”

Aha, daar komt de aap uit de mouw. Weilanden leegtrekken. Eerste Kamerlid Marjolein Faber (PVV) reageerde: “Boerenbedrijven moeten wijken om de bevolkingsgroei op te vangen, die veroorzaakt wordt door migratie. Oftewel: onze boeren eruit en zijn asielzoekers erin. Die gelukszoekers gaan echt niet onze provisiekast vullen. Wat een domheid.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nou en!
nou en!
1 jaar geleden

die provisiekast gaan schouten en gates vullen met nepvlees,met alle nare kwalen vandien.

m.koningen
m.koningen
1 jaar geleden

Het kost 20 euro om een ton =1000 kilo koolstof te onttrekken uit water.Het grootste oppervlak van onze wereld is water dat gratis koolstof uit lucht haalt.Die gewonnen koolstof kan dan gebruikt worden als kunst zand wat dan weer gebruikt kan worden als cement grondstof.En aldus de bouw neutraal maakt wat koolstof betreft.De agrarische produktie kan gewoon doorgaan.Wat is het probleem dan?
Totaal geen visie op elk gebied van de parasitaire economische elite die nederland al 600 jaar onmisbaar leid als verdienmodel voor en door domme mensen die eigelijk niks kunnen behalve dom en stom zijn op elk gebied.
Luister tip Eat the rich,Motorhead
koffie met koolstof vandaag.
Mvrg,Marcel

Piet
Piet
1 jaar geleden

Geld is geen zak meer waard.

Zeker als je zomaar honderden miljarden kan bijdrukken of lenen.

Land wel

CHiXiStigma
CHiXiStigma
1 jaar geleden

Huizen bouwen op een weiland? Boeren mogen geen 25% weiland opofferen om zonnepanelen te plaatsen, wat hun en het milieu goed zou helpen, aangezien dan heel NL in een klap van groene stroom voorzien is.

x

Check Also

de jonge

De Jonge: mensen die niet geprikt zijn beperken de vrijheid van mensen die wél geprikt zijn

Zorgminister Hugo de Jonge zei dinsdag tijdens ...

rutte

Rutte en De Jonge ‘kondigen staat van apartheid af’ en ‘hebben hun grootste belofte ooit gebroken’

Ondanks de aangekondigde versoepelingen en het einde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x