Homepagina » Mens en Dier » Koning Willem-Alexander koopt middenin coronacrisis ‘pooiersloep’ van 2 miljoen
koning
Foto: 1GNC Münster CC BY 2.0

Koning Willem-Alexander koopt middenin coronacrisis ‘pooiersloep’ van 2 miljoen

Koning Willem-Alexander heeft middenin de coronacrisis een peperdure sportboot gekocht. Het gaat om een zogeheten Wajer 55, een jacht van zo’n 2 miljoen euro. Het is ‘de kleinste superjacht ter wereld’.

Bij Muiden is de koning gespot met zijn nieuwe pooiersloep – zoals Beau van Erven Dorens de boot noemde:


De boot is gebouwd door Dorus en Dries Wajer, die hun boten slijten aan de rijken der aarde van Mallorca tot Ibiza en van Miami tot Saint-Tropez, weet De Telegraaf.

Nieuwe limo

In 2014 telde de koning 7 ton neer voor een nieuwe speedboot. Willem-Alexander, die Nederlanders vorige maand in een korte toespraak op televisie op het hart drukte om de coronamaatregelen vol te houden, kocht dat jaar ook een nieuwe limo.

Onlangs was er nog kritiek op hem na een uitzending van Zembla, waaruit bleek dat hij elk jaar zijn natuurgebied Het Loo maar liefst 3 maanden afsluit om zonder pottenkijkers op wild te jagen. Voor het terrein krijgt de koning miljoenen euro’s subsidie op voorwaarde dat de belastingbetaler ook het hele jaar van het bos zou moeten mogen genieten. Hij blijft ondanks de kritiek doorgaan met jagen.

De Oranjes bleken ook geen erfpachtbelasting af te dragen, maar in natura te betalen, met kunstwerken en meubels. Het grootste deel daarvan bleef in de paleizen. Een deel van de kunst is gekocht met geld van de staat, terwijl de koning een vergoeding krijgt voor het onderhoud ervan. De koninklijke familie blijkt bovendien bijzondere kunstwerken te verkopen en het geld in eigen zak te steken.

Uit een audiofragment dat is gepubliceerd door de Volkskrant blijkt daarnaast dat de Oranjes van hun koninklijke tandarts verwachten dat hij niet voor zijn diensten betaald wordt.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • DenBosch schreef:

  Alleen die grafkop van hem al, en volgend jaar staan er weer miljoenen mensen met hun vlagje klaar voor dit pedofiele nazi geld sluperende koningshuis. Heel snel afschaffen deze poppenkast en geen euro meer naar de zogenaamde oranjes.

  53 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Dat is dus de baas van Rutte.
  Voor hem werkt Rutte onze democratie in de afgrond, en ontneemt ons de vrijheiden.
  Hij heeft Rutte benoemd, en kan hem dus terugroepen.
  Maar dat doet hij niet.
  Omdat hij een andere agenda heeft.

  52 likes
  • H.J. schreef:

   Inderdaad deze WA heeft het zweitje over genomen van zijn Moeder en die weer van haar Vader.
   Het gaat over de club achter gesloten deuren.
   Die club bepaald wat er in Nederland gebeurt.

   En Rutte is hun loopjongen.

   32 likes
 • salvar schreef:

  vraag eens aan die zakkenwasser of hij eelt op de handen heeft?
  nee heeft hij niet , nooit iets gedaan alleen geld innen van de bevolking.
  lag met een vol gescheten luiers in de wieg en hoppa gelijk een lekker bedrag op zijn rekening wat een normale burger zijn hele nog niet kan sparen.

  hij houd er nu alvast rekening mee dat hij straks alleen op het water dobbert ivm corona.
  ik hoor hem al schreeuwen , de wereld de wereld is van mij.

  31 likes
  • Willem schreef:

   De Bilderberger king, een stuk schimmel vind ik het en met mij velen. Heel die familie trouwens, geen Oranjes trouwens, gewoon een samengeraapt zooitje. Door dapper te vluchten voor de orlog begon deden ze afstand van de troon, maar ja, even wetje veranderen en hupsakee.

   34 likes
   • vladi schreef:

    als mensen echt zouden weten welke misdaden, die het licht niet kan verdragen ,deze minions van het kwaad hebben begaan hadden ze allang aan palen gehangen.
    dat geldt voor de hele club.
    ik hoop die tijd te mogen meemaken.

    het is nog nooit in de geschiedenis zo recht in ons gezicht geweest.

    fff

    32 likes
    • Rob schreef:

     Vladi. Inderdaad, als mensen eens wisten waar dat koninklijk gespuis op gejaagd heeft in het verleden (en misschien nu nog, als het terrein wordt afgesloten voor publiek) dan hingen ze morgenvroeg allemaal aan de lantaarnpalen, voor iedereen te zien. Trouwens, Rutte schijnt en andere vetkleppen schijnen er ook bij geweest te zijn. Er gaan de meest kwaadaardige zaken m, ook in dit land.

     22 likes
     • E. Schreuder schreef:

      Misschien dat die sloep het tot Argentinië red, hebben ze tenslotte ervaring mee. Neem dat ding mee de rest blijft hier. De bankrekeningen worden bevroren, Rutte wordt afgezet en opgepakt. Die maakt dit tenslotte keer op keer mogelijk. En de rest van de familie wordt ook op het vliegtuig naar Argentinië gezet. Paspoorten worden ongeldig, en dan willen we ze nooit meer zien.

      10 likes
 • kuus schreef:

  En het ergste is van onze poen.

  25 likes
 • exegese schreef:

  twee miljoen voor die pooiersloep is peanuts en van geen enkel belang. Puur bedoeld om te provoceren en de aandacht af te leiden. Kijk bijvoorbeeld liever naar die ELF EN EEN HALF MILJARD aan belastinggeld wat ELK JAAR aan subsidie in de totaal vervuilende waanzin van die biomassa-centrales wordt gepompt. Bovendien gaat dat naar bedrijven die al miljarden winst maken en bovendien nagenoeg geen belasting betalen. Hadden we dat aan de zorg gespendeerd hadden we nooit en te nimmer in de lockdown gehoeven wegens een tekort aan IC-bedden waar ze sinds de griepgolf van 2018 al voor gewaarschuwd waren.

  Laat je niet afleiden met puur onbelangrijke stemmingmakerij !

  21 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Hij had zijn vakantiegeld gehad beste mensen.

  15 likes
  • jac schreef:

   Jaren was hun vakantie-geld 2,5 miljard dividend van Shell
   Helaas is het nu iets minder. Vandaar een sloepje.
   Joep van t”Hek. had het nog over die grote bril,
   koopt alles op, half Amsterdam , circuit van Zandvoort,
   het mediapark enz
   Het Amerikaanse zaken blad Forbes heeft ooit berekend,
   vele jaren geleden, dat Juliana de rijkste vrouw ter wereld was.
   In de financiële wereld is bekend, dat de Oranjes goed zijn voor
   , ja U leest het goed, 1000 miljard

   9 likes
  • Pjoter schreef:

   Klopt, ik ook kreeg deze maand € 3.00 extra leefgeld van de soos.
   Kan ik fijn zelf kiezen of ik een patatje of een ijssie koop.
   Ja, ja welvaart hé

   9 likes
 • Brickshooter schreef:

  Allemaal foute lui die van het Bilderberg clubje.

  14 likes
 • Johan S schreef:

  Kom we gaan weer met vlaggetjes zwaaien……… Wanneer gaan we deze echte tirannie verdrijven. Deze oplichterij doorwond je hart toch.

  13 likes
 • Reliable Liar schreef:

  Revolutie!
  Lang leve de republiek.

  12 likes
 • Ron Swart schreef:

  Willem-Alexander, Máxima & Constantijn zijn lid van het Committee of 300 en deze uiterst dubieuze o.l.v. koningin Elizabeth II speelt een prominente rol bij de totstandkoming van de New World Order. De vroegere East India Company – zeg maar de Britse tegenhanger van ‘onze’ VOC – werd geleid door het Committee of 300. Deze club heeft onmetelijke rijkdommen vergaard door de smokkel van opium richting China en hebben dat land in de negentiende eeuw op de knieën gekregen door een groot deel van de bevolking verslaafd te maken.
  Andere leden van het Committee of 300 zijn koningin Margrethe II van Denemarken, hertog Edward van Kent (ook opperhoofd van de vrijmetselaars in Groot-Brittannië) en Frits Bolkestein.

  8 likes
 • Bart schreef:

  En in April staan de schapen weer allemaal te zwaaien en de flag uit als deze familie een rondje doet door het land.

  7 likes
 • legalize schreef:

  Betaald van nederlands belasting geld , afschaffen dat nep koningshuis.
  En het onderhoud word weer net zo als de groene draak betaald door het volk.

  Walgelijk, mensen word wakker

  7 likes
 • Ron Swart schreef:

  Een paar weken voor haar achttiende verjaardag heeft Willem-Alexanders oma Juliana in maart 1927 het leven geschonken aan een meisje. De verwekker was haar stiefvader prins Hendrik, want Juliana is geadopteerd, omdat Wilhelmina niet slaagde in het baren van een gezond kind.
  Het zou Willem-Alexander sieren als hij Marie-Claire Roovers (1927 – 1997) postuum zou erkennen als zijn tante. Het ministerie van Justitie is in het bezit van een dossier over deze zeer onverkwikkelijke zaak, maar houdt de kaken stijf op elkaar.

  7 likes
 • Jeff schreef:

  Och, ik zou het ook gedaan hebben waarschijnlijk … in wat voor tijd dan ook. We hebben toch al allerlei bevestigingen van hoe het in elkaar steekt. Een schandaal … nou ja, trek een nummertje.

  5 likes
 • Jack Burton schreef:

  Zo, toe maar weer….dan weet je in iedergeval weer waar je staat in deze wereld.
  Als we hieruit één hele wijze les mogen leren dan is het de volgende: “vrijheid wordt je nooit gegeven, vrijheid neem je.”

  5 likes
 • Dagobert Duck schreef:

  Moet wat. denk ik

  3 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  zou hij moeten sparen om iets nutteloos en tijdelijk speeltje te kunnen kopen..

  om met iets zo kostbaars, plezier te maken zou mij te veel inspanning en verantwoording geven dus zelfs al zou ik een dag er me mogen …… nee liever niet alleen al het weer netjes gepoetst afleveren kost mij dan meer dan de dag zelf..

  en sparen kan ik ook allang niet meer.. maar dat heeft een heel andere reden als W-A

  :a-j..

  1 likes
 • Sjazon schreef:

  Niet afgunstig worden mensen. Jullie zouden toch ook graag zo’n sloep willen? Of misschien wel iets groters. Er moeten wel minimaal 5 mensen in die sloep passen. Straks, als de dochters getrouwd zijn, minimaal 8 mensen, dus een grotere sloep nodig.
  Had je maar – en ik ook – veel meer goede daden gedaan in je vorige levens, dan was jij nu ook miljonair of miljardair en zat je op Bilderberg ipv 9-4-news.

  1 likes
 • Straalmans schreef:

  Ja, maar hij moet wel jaarlijks opdraven in opdracht van Rutte en een opstel oplezen. Dingen oplezen waar hij niet achter staat en waar hij van gestrest raakt. Dus hij verdient wel wat ontspanning.
  En ja, is ook zijn schuld niet dat de VOC ooit een deal heeft gemaakt met hen dat als zij wegblijven uit de regering, dat ze dan x% van het BNP krijgen elk jaar.

  1 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  De opperpimp der Nederlanden komt overal mee weg.
  Tijd voor een volksopstand —> revolutie!
  CP*int

  1 likes
 • Justin schreef:

  Das Boot hahahah

  1 likes
 • Dennis Holland schreef:

  Ik vind dat Willem zich verplicht mag voelen om de komende 33 jaar elke dag een knalfeest te geven met alle Nederlanders, in gelijke groepen feestvierders te verdelen, die hebben betaald voor dit schattige schuitje.
  Het stelt tenslotte geen drol voor als je deze dobbert vergelijkt met die van Robert Knok. De ‘Mystery Supreme’.

  0 likes
 • Sebastiaan schreef:

  Het Geschatte vermogen van de Oranjes liggen rond de 950 miljoen euro met de Shell aandelen niet meegerekend. Dan is 2 miljoen Wisselgeld.

  0 likes
 • freddy schreef:

  ik heb niks met het koningshuis en ik vind het belachelijk dat ze zoveel geld krijgen en hebben te besteden, maar wat hebben corona en pooiersloep in godsnaam met elkaar te maken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  kamerlid

  Kamerlid Wybren van Haga: ‘De coronacrisis is voorbij’

  Statistisch gezien is de coronacrisis voorbij, zei ...

  coronavaccin

  ‘Dringende wake-up call: Coronavaccin verandert ons DNA!’

  De overheid zegt dat de coronapandemie pas ...

  >