Mens en DierCorona

Koning Willem-Alexander koopt middenin coronacrisis ‘pooiersloep’ van 2 miljoen

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koning Willem-Alexander heeft middenin de coronacrisis een peperdure sportboot gekocht. Het gaat om een zogeheten Wajer 55, een jacht van zo’n 2 miljoen euro. Het is ‘de kleinste superjacht ter wereld’.

Bij Muiden is de koning gespot met zijn nieuwe pooiersloep – zoals Beau van Erven Dorens de boot noemde:


De boot is gebouwd door Dorus en Dries Wajer, die hun boten slijten aan de rijken der aarde van Mallorca tot Ibiza en van Miami tot Saint-Tropez, weet De Telegraaf.

Nieuwe limo

In 2014 telde de koning 7 ton neer voor een nieuwe speedboot. Willem-Alexander, die Nederlanders vorige maand in een korte toespraak op televisie op het hart drukte om de coronamaatregelen vol te houden, kocht dat jaar ook een nieuwe limo.

Onlangs was er nog kritiek op hem na een uitzending van Zembla, waaruit bleek dat hij elk jaar zijn natuurgebied Het Loo maar liefst 3 maanden afsluit om zonder pottenkijkers op wild te jagen. Voor het terrein krijgt de koning miljoenen euro’s subsidie op voorwaarde dat de belastingbetaler ook het hele jaar van het bos zou moeten mogen genieten. Hij blijft ondanks de kritiek doorgaan met jagen.

De Oranjes bleken ook geen erfpachtbelasting af te dragen, maar in natura te betalen, met kunstwerken en meubels. Het grootste deel daarvan bleef in de paleizen. Een deel van de kunst is gekocht met geld van de staat, terwijl de koning een vergoeding krijgt voor het onderhoud ervan. De koninklijke familie blijkt bovendien bijzondere kunstwerken te verkopen en het geld in eigen zak te steken.

Uit een audiofragment dat is gepubliceerd door de Volkskrant blijkt daarnaast dat de Oranjes van hun koninklijke tandarts verwachten dat hij niet voor zijn diensten betaald wordt.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

Dat is dus de baas van Rutte.
Voor hem werkt Rutte onze democratie in de afgrond, en ontneemt ons de vrijheiden.
Hij heeft Rutte benoemd, en kan hem dus terugroepen.
Maar dat doet hij niet.
Omdat hij een andere agenda heeft.

kuus
kuus
2 jaren geleden

En het ergste is van onze poen.

salvar
salvar
2 jaren geleden

vraag eens aan die zakkenwasser of hij eelt op de handen heeft?
nee heeft hij niet , nooit iets gedaan alleen geld innen van de bevolking.
lag met een vol gescheten luiers in de wieg en hoppa gelijk een lekker bedrag op zijn rekening wat een normale burger zijn hele nog niet kan sparen.

hij houd er nu alvast rekening mee dat hij straks alleen op het water dobbert ivm corona.
ik hoor hem al schreeuwen , de wereld de wereld is van mij.

DenBosch
DenBosch
2 jaren geleden

Alleen die grafkop van hem al, en volgend jaar staan er weer miljoenen mensen met hun vlagje klaar voor dit pedofiele nazi geld sluperende koningshuis. Heel snel afschaffen deze poppenkast en geen euro meer naar de zogenaamde oranjes.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

39
0
We lezen graag je reactie!x