Binnenland

Aangifte tegen ex-minister Grapperhaus: ‘Gaf opdracht om in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’

Help mee door deze info met iedereen op je socials te delen!

Maandag heeft de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 aangifte gedaan tegen oud-minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus. Hij zou het Nederlandse politiekorps hebben opgedragen om ‘in alle gevallen geweld te gebruiken tegen coronademonstranten’.

Van de 80 politieagenten die een getuigenis hebben afgelegd bij de BPOC2020 heeft meer dan de helft verklaard dat er in opdracht van de korpsleiding geweld moest worden gebruikt tegen coronademonstranten, ook wanneer dat geweld volgens de politiewet niet gerechtvaardigd was, aldus de commissie.

‘De maat is vol’

Beelden van de getuigende agenten zijn vertrouwelijk bij de aangifte gevoegd, zodat er over de echtheid van de verklaringen geen twijfel kan bestaan.

De beelden van de verhoren zijn op 18 oktober vorig jaar aangeboden aan toenmalig justitieminister Grapperhaus. Hij nam ze niet in ontvangst. Kamerlid Wybren van Haga stelde er Kamervragen over, waarna Grapperhaus antwoordde dat er geen probleem is met betrekking tot politiegeweld. Wat de BPOC2020 betreft, is de maat nu vol.

Ernstige misstanden

Tijdens de demonstraties tegen de lockdowns, mondkapjes en vaccinatiedwang vond op grote schaal politiegeweld plaats. De BPOC2020 heeft 80 politieagenten gehoord die zich gewetensbezwaard voelden.

Ze getuigden niet alleen dat zij van de korpsleiding opdracht kregen in alle gevallen geweld toe te passen tegen de coronademonstranten, maar spraken zich ook uit over andere ernstige misstanden binnen het politiekorps.

4.8 256 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
167 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John Kuhles
John Kuhles
4 maanden geleden

Die kop van hem alleen al … Grapperhaus weet dondersgoed dat hij fout is …

ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Goed dat zij dat doen, echter het OM en de Nederlandse rechtelijke macht zijn ongeschikt gebleken, dus dat wordt het Tribunaal.

Sugardaddy
Sugardaddy
4 maanden geleden

Als er tegen Willem Engel een aangifte wordt gedaan staat de media vol, maar hier hoor je dan weer niks van.

J.A.Bosma
J.A.Bosma
4 maanden geleden

Alle deksels van alle beerputten. Eindelijk!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

167
0
We lezen graag je reactie!x