Binnenland

Minister Schouten van Landbouw goede vriendjes met ‘hoofdschuldige aan stikstofprobleem’. Dit is schokkend

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We eten in Nederland nauwelijks kalfsvlees, maar toch is ons land de grootste kalfsvleesproducent van Europa.

Wereldmarktleider op het gebied van kalfsvleesproductie is het Nederlandse bedrijf VanDrie Group, met een jaaromzet van zo’n twee miljard euro.

Om aan de vraag te voldoen importeert Nederland jaarlijks zo’n 800.000 kalveren uit het buitenland.

Brandbrief

Daar kleven flinke risico’s aan. Zo veroorzaakte de import van kalveren in 2001 de uitbraak van mond- en klauwzeer.

Ook ligt het antibioticagebruik in de kalverhouderij erg hoog.

Onlangs riepen duizenden melkveeboeren nog op tot een stop op de import van kalveren.

In een brandbrief aan minister Schouten van Landbouw schreven ze dat de import in strijd is met de kringloopambities van de minister.

Volgens Schouten moet de veehouderij namelijk ‘waardevol voedsel produceren met zo min mogelijk effecten op natuur, milieu en klimaat’.

De boeren stellen dat de grootschalige import en de monopoliepositie van de VanDrie Group zorgen voor een structureel te lage kalverprijs.

Misstanden

De VanDrie Group is al meerdere keren negatief in het nieuws geweest vanwege misstanden.

Animal Rights bracht schokkende beelden naar buiten waarop te zien is hoe kalveren in een slachterij van de VanDrie Group routinematig worden bewerkt met een elektrische veedrijver.

De dieren werden verder met drijfstokken in het gezicht geslagen en in de anus gepord, gewelddadig aan hun oren en staart getrokken, geschopt en mishandeld met het pneumatische penschiettoestel.

VanDrie ontkende dat de dieren niet goed behandeld werden in het slachthuis.

In 2013 stelde de Partij voor de Dieren Kamervragen over het bedrijf, toen was gebleken dat Ekro – onderdeel van VanDrie – betrokken was bij misstanden in de vleesindustrie door het wegspoelen van mestbezoedeling met water en het wegsnijden van ontdooid, groen en stinkend vlees.

Hoofdschuldige aan het stikstofprobleem

VanDrie is met de import van 800.000 kalveren per jaar de hoofdschuldige aan het stikstofprobleem in Nederland, schrijft Quote-columnist Robert De Boeck.

Hij wijst erop dat het bedrijf afgelopen jaar een dividend van 168 miljoen euro kon uitkeren, ten koste van het dierenwelzijn, milieu en de overige melkveehouders.

Door de massale import kunnen Nederlandse melkveehouders alleen tegen heel lage prijzen verkopen.

“Dat stimuleert hen niet tot duurzame bedrijfsvoering,” benadrukt De Boeck.

“We hebben het stikstofprobleem in één keer opgelost als we die import aan banden leggen,” voegt hij toe.

Mooi baantje

Maar van minister Schouten hoeven we weinig te verwachten.

Sterker nog: tijdens een handelsmissie naar China zorgde ze ervoor dat het Chinese importverbod op kalfsvlees is opgeheven. En wie maakte deel uit van de handelsmissie? De VanDrie Group.

Zembla schreef hierover op 17 oktober 2019:

Vorig jaar ging VanDrie mee met minister Schouten op handelsmissie naar China, om nieuwe afzetmarkten aan te boren voor de export van kalfsvlees.

De Boeck: “Na haar ministerschap kan Carola vast rekenen op een mooi baantje bij deze multinational.”

[Quote]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
2 jaren geleden

Ik ben zelf een zoon van een slager en rende met 5 jaar al rond in het slachthuis. Mijn vader was ploegleider en een snellere uitbener is er niet dan hij, echt een vakman. Later heeft hij gewerkt als slager bij een keurslager. Ik zie soms dit soort filmpjes, idd in België gaat het vaak mis, daar nemen ze het niet zo nauw met dierenwelzijn maar ook antibiotica. Dat is al jaren bekend. België is wat dat betreft zo corrupt als de pest.

Als bij het opensnijden van de romp de organen worden verwijderd na de aderlating per ongeluk een darm word geraakt gaat de koe direct naar de afvalhoek en word er grondig schoongemaakt op de slachtlijn.
Op de werkvloer in Nederland lopen onafhankelijke keurmeesters rond die iedere koe controleren en daar worden ook stempels op het product voor gegeven.
In Belgie (echt een fcking corrupt land) daar worden de keurmeesters omgekocht om weg te kijken. Een keurmeester in België verdient ook veel minder. Word een darm geraakt dan word er even snel schoongespoeld en gaat de koe gewoon de productie in.

Nu naar het filmpje in de link, die stroomstoten valt best mee, slagers onder elkaar zeker met nieuwe jongens in het slachthuis krijgen regelmatig een stroomstok tegen de kont gedrukt. De zijn ook lang niet zo sterk die de Politie bijvoorbeeld heeft. Een soort van initiatie onder elkaar in het slachthuis dat je je stroomstok tegen je reet aan krijgt.
Als kalveren of koeien niet helemaal de sluis in willen gebruik je de stroomstok om ze verder te drijven. Soms willen er 2 tegelijk de sluis in en pak je de laatste aan de staart om hem terug te trekken. Dit is niet stressvol of mishandeling.
Een paard of koe op span of gezadeld is heeft een bit maar ook vaak een ‘bilkoord’ wat voor extra controle zorgt. De staart is geen overgevoelig ledemaat maar zorgt wel voor controle. Kijk maar eens Dr. Pol hoe hij een koe naar de grond trekt. 1 iemand draait de kop bij en een ander duwt de staart omhoog bij het staartstuk om de koe op zijn zij te leggen.

Dit is ongeveer hetzelfde als je een puppy (hond) in zijn nekvel grijpt en optilt of omdraait als hij stout is. Sommige mensen dit zielig maar die snappen niets van dieren. Namelijk een moederhond of tijger of whatever doen dit ook bij hun pups. Een moederkoe pakt het kalf ook boven bij het staartstuk en dirigeert het kalf naar de uiers als deze niet op tijd wil drinken. Precies hetzelfde dus.

Ik hou van dieren ik heb honden gehad katten, vogels muskusratten enz. zelfs een afgekeurde Politie herder die was te agressief zelfs voor de Politie. Nooit problemen mee gehad, ik beschermde hem gaf hem eten maar ik ben wel streng en consequent. Deed hij wat fout pakte ik hem in zijn nekvel en legde hem op de grond, 65 kilo schoon aan de haak was mijn herder en hij kon mij verscheuren als hij wilde. Maar dat deed hij niet omdat Wodan mij vertrouwde en ik behandelde hem zoals het ook in een roedel gebeurd. Ik was de roedelleider en zo hoort het!
Dieren hebben onder elkaar andere spelregels dan mensen, en dieren moet je ook zo behandelen zoals ze onder elkaar met omgaan maar niet als mensen behandelen zoals de dierenactivisten en die geitenwollensokkenfiguren.

Het probleem met veel mensen is dat ze dieren als mensen/kinderen willen en/of behandelen dat doen vooral de dierenactivisten. Maar geloof mij deze mensen kunnen nog geen hond opvoeden en zeker geen kinderen. Die lopen ook allemaal bij jeugdzorg.

Afgelopen week zak ik een filmpje dat levende varkens in een kookbad werden gegooit, ook dat klopt niet. Dat waren stuiptrekkingen van de zenuwen uiteindes. Die varkens zijn allang adergelaten (dus overleden)want als je een levend varken in een kookbad gooit ontploft hij. Dat is pas een zooitje. Daar komt ook de uitdrukking lopen als een kip zonder kop vandaan. hak een kip zijn kop af met name hanen die veel adrenaline hebben lopen ze van je weg en in het rond zonder kop. Bizar om te zien maar het gebeurd.

Maand of 2 geleden dierenactivisten die hadden ingebroken in een kippen vrijloopfarm om te filmen, 80% is overleden aan de stress van de dierenactivisten. Niet omdat de boer slecht met zijn pluimvee omging.

Organisaties zoals animal rights zijn allemaal Volkert van der G. figuren, meestal werkloze steuntrekkers en vaak nog krakers ook.

Slachten is een vak en niet iedereen kan het, ook schieten is een vak opzich. soms gaat het mis en moet je 2 of 3x schieten. Tja helaas het is zo. Maar het blijven dieren en wij moeten ook eten en zonder dierlijke eiwitten waren onze hersenen ook nooit zo goed ontwikkelt zodat wij onze samenleving toch naar een hoger vlak konden tillen.

We gaan toch ook niet de seringetty op en leeuwen en tijgers veganisten maken, of naar de Canadese bossen om een bruine beer een veganist te maken ofwel?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
2 jaren geleden

CorruptIe en/of de schijn van belangen verstrengeling.
Aanklagen en berechten.
Korte metten maken.
Daar hebben we toch een Openbaar Ministerie voor ?
Of is de publieke bestuurslaag inderdaad helemaal verrot ?
Ik vrees van wel.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Is minister Schouten zelf boerin geweest?
Wat heeft minister Schouten geleerd in de jaren?
Of wordt er door de achter deur bepaalt wat ze moet zeggen
Volgens mij moet ze maar mee lopen met de boerenbedrijven
Iedereen kan een spelletje spelen maar je moet het niet met de bedrijven doen het is de inkomsten van ons allemaal

bert raadhuis
bert raadhuis
2 jaren geleden

Andere invalshoek:

1] Gott hat keine Raubtiere erschaffen
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1677&v=zdLTRH96NEI (½ uur)

2] https://www.visdief.nl/recensie-het-innerlijke-leven-van-dieren-peter-wohlleben/
“Er zijn juist vele argumenten om te menen dat we dieren veel meer vermogens moeten toedichten dan nu vaak gebeurt. Ook dieren hebben een innerlijk leven. En dus is een vergelijking tussen mens en dier helemaal niet zo ver gezocht. Het is juist van belang om dieren beter te begrijpen.” Enzovoort.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x