Binnenland

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er is veel onrust en onzekerheid, maar Nederland is en blijft een goed land om in te leven, zei koning Willem-Alexander in de troonrede. De koning noemde grote binnenlandse thema’s die moeten worden aangepakt: de woningmarkt, vermindering van de stikstofuitstoot en kansenongelijkheid. Daarnaast sprak hij over ‘allesomvattende problemen’, zoals klimaatverandering en schuivende machtsverhoudingen op het wereldtoneel.

De koning had net als vorig jaar aandacht voor de coronacrisis, die ‘ons leven nog altijd beheerst’. Hij bedankte diverse beroepsgroepen en betuigde medeleven aan iedereen die is getroffen. “Het belangrijkste is nu dat overal ter wereld voldoende vaccins beschikbaar komen,” zei koning Willem-Alexander. Hij zei ook dat er dit jaar ongeveer 4 miljard euro is vrijgemaakt voor onder andere ‘projecten in de sfeer van kunstmatige intelligentie’.

Spreekpop van Klaus Schwab

Er is veel kritiek op de uitspraken van de koning. “Een globalistische Build Back Better-troonrede. Met een hoop newspeak over rechtsstaat en vertrouwen. Gruwelijk,” stelt FVD-politicus Ralf Dekker. “Ik wist niet dat GroenLinks dit jaar de troonrede zou schrijven,” reageert FVD-voorman Thierry Baudet.

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons merkt op: “In de eerste 10 zinnen rolt Willem-Alexander er al de hele WEF-agenda uit.” In een reactie op iemand die zegt dat de koning dus de spreekpop is van Klaus Schwab schrijft ze: “Yep.”

Koninklijke ongehoorzaamheid

“Zelden zo’n globalistische toespraak gehoord en er werd met geen woord gerept over de staat van apartheid die deze week ingevoerd wordt en de bijbehorende schending van grondrechten. Niet normaal maken wat niet normaal is. Koninklijke ongehoorzaamheid was op haar plaats geweest,” aldus Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

Volgens publicist en vlogger Sietske Bergsma was het een groot f*cking ‘great reset’-verhaal. “Nog nooit zo’n kille spreekbeurt gehoord,” voegt ze toe.

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kroll
Kroll
1 jaar geleden

Hij schrijft de troonrede niet zelf, maar Alex had een voorbeeld aan de Kroatische president kunnen nemen:
https://www.youtube.com/watch?v=Ue12jMQUPfE

Boud
Boud
1 jaar geleden

Had men dan anders moeten verwachten die lid is van de Bilderberggroep?

Arthur Fleck
Arthur Fleck
1 jaar geleden

regerende elite, ‘Alles verloopt volgens plan!’

Underground
Underground
1 jaar geleden

1 Grote Poppekast. Nederland = Nederland niet meer, zelfs de koning is een onderdaan geworden. Mag ik een teiltje.
Wat een trieste bedoeling is dit allemaal.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

181
0
We lezen graag je reactie!x