Mens en Dier

Koningin Maxima pleit namens Gates voor digitaal identiteitsbewijs

Help door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koningin Maxima geeft op 21 oktober een toespraak bij het evenement ‘Inclusive Digital ID for a Resilient Recovery from COVID-19’, oftewel een ‘inclusief digitaal identiteitsbewijs voor een veerkrachtig herstel van Covid-19′. Het gaat om een initiatief van de Wereldbank Groep.

De Rijksvoorlichtingsdienst kondigt aan:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Identiteitsbewijzen zijn van belang om mensen toegang te kunnen geven tot officiële financiële diensten. Volgens de Wereldbank kunnen wereldwijd circa een miljard mensen hun identiteit niet bewijzen omdat zij geen geldig paspoort of identiteitsbewijs hebben. Miljoenen anderen hebben wel een identiteitsbewijs, maar deze kan niet op geldigheid gecontroleerd worden. Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op hoe digitale identiteitsbewijzen kunnen bijdragen aan veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of pensioenen en het belang hiervan voor economisch herstel voor landen in de context van de coronacrisis.”

In april vorig jaar gaf koningin Maxima ook al een toespraak over het ontwikkelen en digitale identiteitsbewijzen.

Bill Gates

Wat steekt hierachter? In januari 2019, enkele maanden voordat Maxima haar speech hield, stelde miljardair Bill Gates voor om burgers op grote schaal te laten volgen door de overheid. Hij schreef op zijn blog Gates Notes: “Een identiteitsbewijs kan het leven van ’s werelds armste en meest kwetsbare mensen helpen verbeteren.”

Hij doelde hiermee op een identificatie- en volgsysteem.

Bill Gates wees op het onderzoek van ondernemer Nandan Nilekani, die samen met de Indiase overheid werkt aan de lancering van een digitaal identificatiesysteem, waarbij onder meer vingerafdrukken worden gebruikt om de identiteit van de meer dan 1,3 miljard inwoners van het land te bevestigen.

“Dankzij het werk van Nandan zal op een dag iedereen toegang hebben tot een officieel identiteitsbewijs,” zei hij. “Hoe sneller we dit doel kunnen bereiken, hoe sneller ’s werelds armste bewoners kunnen bewijzen wie ze zijn en hun leven kunnen verbeteren.”

Volgende stap

Nandan is ook degene die met de Wereldbank Groep samenwerkt om digitale identificatiesystemen te ontwikkelen in andere landen.

De volgende stap heeft rechtstreeks betrekking op corona: Gates wil dat mensen die recentelijk zijn getest of hersteld, of die een vaccin hebben gehad, een digitaal certificaat krijgen.

2.8 13 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jack
jack
3 jaren geleden

Bilderberg organization

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

De wereld wordt moe en zat van deze NEP koningin en zijn gevaarlijke Gates vriend !!

Petrus
Petrus
3 jaren geleden

Ze is gevaarlijker dan dat ze er uit ziet!

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
3 jaren geleden

Gewoon een foto van je rijbewijs in je telefoon en klaar, niet te ingewikkeld graag.

Back to top button
38
0
We lezen graag je reactie!x