Homepagina » Binnenland » Kort geding tegen staat om mondkapjesplicht op scholen!
mondkapjesplicht

Kort geding tegen staat om mondkapjesplicht op scholen!

Het gaat gebeuren. De stichting Ik Wil Gewoon Naar School spant een kort geding aan tegen de staat om de mondkapjesplicht op middelbare scholen ongedaan te maken. Ouders en andere belanghebbenden kunnen zich aansluiten.

Het is voor het eerst dat een rechtszaak tegen de staat gaat worden gevoerd vanwege de mondkapjesplicht, die per 1 december is ingegaan. De zaak wordt aangespannen door CKH Advocaten te Alkmaar namens twee ouderechtparen uit Purmerend en Almere en dient waarschijnlijk nog vóór de Kerst bij de rechtbank in Haarlem.

Heb je een kind op school – dat kan ook een neefje of nichtje of kleinkind zijn – of een ander belang – bijvoorbeeld omdat je als pedagoog vindt dat mondkapjes schadelijk zijn voor kinderen – dan kun je je aansluiten bij de stichting en meedoen met de rechtszaak. Je kunt de zaak ook steunen middels deze crowdfundingactie die de ouders zijn gestart. Het is een kostbaar eigen initiatief, dus bijdragen zijn welkom.

Op de Facebookpagina van de stichting kun je ook terecht met je persoonlijke ervaringen. Met name scholieren zelf worden uitgenodigd om van zich te laten horen. Ademvrij kent de initiatiefnemers overigens goed en steunt deze actie van harte.

Angst en wantrouwen

De ouders die deze zaak voeren, zijn eerst begonnen met een rechtszaak tegen de school van een van hun kinderen, in Purmerend. De school ging echter op het laatste moment overstag en besloot om de kinderen ook zonder mondkapje weer toe te laten. Dit is overigens niet het enige geval dat ons bekend is. Een vrije school in Nijmegen heeft inmiddels ook een kind toegelaten zonder mondkapje na protest van een van de ouders. Ongetwijfeld zal dat op meer scholen gebeuren.

Maar de ouders besloten het hier niet bij te laten. Vanwege het belang van alle schoolgaande kinderen in Nederland, hebben zij de zaak omgegooid en gericht op de Nederlandse staat, om de mondkapjesplicht op alle scholen ongedaan te maken. Zij doen dit omdat ze bezorgd zijn over het effect dat de mondkapjesplicht heeft op onze jeugd – en op onze maatschappij in het algemeen.

Op hun Facebookpagina schrijven zij dat het dragen van mondkapjes leidt tot gevoelens van angst en wantrouwen. De ongedwongen omgang tussen leerlingen onderling en leraren met de leerlingen wordt er door verstoord. En dat juist op een plek, de school, waar vertrouwen en geborgenheid centraal zouden moeten staan.

Zij voeren daarbij aan dat mondkapjes op geen enkele wijze daadwerkelijk bijdragen aan het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. Daar zijn vrijwel alle experts het over eens – zie de talloze artikelen op Ademvrij.NU. Mondkapjes zoals ze door jongeren worden gedragen zijn al helemáál nutteloos tegen virusverspreiding. Het tegendeel is waar: ze vormen een bron van besmettingen, zowel van het coronavirus als van andere virussen en bacteriën. Ze kunnen ook andere nadelige gezondheidseffecten hebben.

De ouders maken zich daarnaast zorgen over het effect dat de mondkapjesplicht heeft op de ontwikkeling van de kinderen. Het wordt algemeen erkend dat de mondkapjesplicht een irrationele, niet-onderbouwde maatregel is, die alleen maar schijnveiligheid biedt, en het is heel kwalijk dat die desalniettemin aan kinderen (en andere burgers) kan worden opgelegd en dat zoveel mensen (inclusief leerkrachten!) dit accepteren. Dit belemmert de ontwikkeling van onze kinderen tot zelfstandig denkende mensen in een vrije, democratische maatschappij, stellen de ouders.

Rechten van het kind

CKH Advocaten heeft een dagvaarding opgesteld, waarin zij uitgebreid, aan de hand van talrijke bronnen, aantoont dat er voor de mondkapjesplicht geen enkele wettelijke of wetenschappelijke basis is. Zij stelt vast dat er geen bewijs is dat mondkapjes bijdragen aan het voorkomen van besmettingen en dat er veel bewijs is dat het dragen van mondkapjes schadelijk kan zijn.

CKH weet zich hierin gesteund door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) die in een glashard advies aan de regering heeft geschreven dat de mondkapjesplicht in zijn geheel (dus niet alleen op scholen) in strijd is met onze fundamentele grondrechten en zou moeten worden herroepen.

De advocaten wijzen er in hun dagvaarding tevens op dat, op grond van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind, bij alle maatregelen die kinderen betreffen, het belang van het kind voorop dient te staan. Zij noemen het “verbijsterend” dat “de rechten van kinderen in de coronacrisis overboord worden gegooid” en dat een pedagogische toets bij het beleid volledig ontbreekt.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Ademvrij.NU.

5 60 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wappie
Wappie
4 maanden geleden

FANTASTISCH!!
Eindelijk ouders die opstaan tegen deze sadistische,mensonterende maatregel.
Er IS zoveel bewijs dat het dragen van een slavenmasker zeer schadelijk is voor de gezondheid dat geen enkele rechter dit naast zich neer mag leggen!!
Als ik kijk hoeveel mensen braaf alles doen wat onze fascistische overheid ze opdraagt dan vraag ik mij echt af,of deze mensen nog wel een eigen denkvermogen hebben.
Laat er alsjeblieft zo snel mogelijk een eind komen aan deze nu al tien maanden durende machtsgreep!!!
Veel succes toegewenst!!

Ikke
Ikke
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Gisteren was ik met mijn 5 jarige dochtertje in de Hema, komt er een oudere man agressief op me afgestormd, met zijn vingertje in mijn gezicht (heel dicht bij kwam ie) en begon te schreeuwen dat ie hoopte dat ik 1000 euro boete zou krijgen. Ik stond perplex, daarna schreeuwde hij dat ie hoopte dat ik dood zou gaan. Dit gedragsexperiment begint echt gevaarlijk te worden, ze zijn de mensen stapelgestoord aan het maken. We zijn bezig met het bouwen van een zeer zieke samenleving waarbij gebrainwashte mensen compleet door gaan slaan.

salvar
salvar
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

ik heb het ook meegemaakt , niet erg als jij maar toch.
muilkorf was nog niet verplicht en ik loop bij lidl en een oudere man wijst naar zijn muilkorf en toen naar mij en ik zei wat is er?
verplicht zei hij en ik zei nee hoor en hij wilde weer beginnen en ik zei toen op flikkeren jij.
verder rustig gewinkeld.
nu van de week bij aldi geen probleem.
bij de dokter geen probleem.
bij de apotheek geen probleem.
dus hoopt dat het zo blijf.

Edward
Edward
Reactie op  salvar
4 maanden geleden

Je moet ze keihard aanpakken die bemoeizuchtige NSB’ers. De eerste die ik tegenkom met commentaar zal het zwaar krijgen.

Martin
Martin
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

Ja, dan moeten ze wel op voorhand hun tanden tellen. Ik ben spuugzat van dit linkse zooitje en dat heeft niet alleen met nu te maken maar misschien nog wel meer met vroeger tijden. Toen heb ik overigens ook geleerd hoe je die patsers de mond moet snoeren.

mee 2
mee 2
Reactie op  Edward
4 maanden geleden

nee hoog gewoon rustig blijven en verwijs je ze naar website van RIVM waar staat dat mondkapjes geen nut hebben in tegendeel zelf en dat ze niet meten geloven alles wat overheid zegt

Alex
Alex
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

Omg! You should have told him this,

You don’t have to worry about me, since you’re the one who’s wearing a facemask, which means, you are the one who’s protected by wearing one yourself!

We all know that facemasks are useless, but if you confront them with the above line, they got nothing more to say. How could they, right?

Stay strong, and keep rebelling against the facemask!

Wappie
Wappie
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

Het zijn de slaven van de maatschappij en zij zijn niet meer te redden!! Laat je er nooit door beïnvloeden,jij bent in ieder geval iemand die weet wat er werkelijk gaande is in de wereld en zal een voorbeeld zijn voor je vijfjarige dochtertje en alle andere kinderen!
De man die jou heeft aangesproken is een gevaar voor zichzelf en voor de maatschappij,Hij zou zich dood moeten schamen voor hetgeen hij heeft gedaan in het bijzijn van een onschuldig kind 🌷

Martin
Martin
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Hij zou zich dood moeten schamen.
Zij zouden zich dood moeten schamen. Ik heb het over de politieagenten in Nunspeet. Misselijkmakend zoals ze denken te moeten optreden tegen een aantal mensen dat weigert een mondkapje te dragen. Een knie in iemands kruis plaatsen is barbaars. En op dezelfde manier moeten de agentjes in Nunspeet worden aangepakt. Schorsen voor het leven !
Stuur uw verontwaardigde reactie naar de burgemeester van Nunspeet; de heer Breunis van de Weerd.

Frank
Frank
Reactie op  Martin
4 maanden geleden

Vond dat een erg vreemd optreden in Nunspeet. Het leek een training voor de BOA’s: hoe gebruik je geweld. Jij neemt die en die. Die ene ‘agent’ had de leiding en deed stoer voor, hoe je iemand van achter aanvalt.

Martin
Martin
Reactie op  Frank
4 maanden geleden

Beste Frank,

Maar dit gedrag moeten we toch niet meer accepteren?
Zo ga je als mensen toch niet met elkaar om?

Wappie
Wappie
Reactie op  Martin
4 maanden geleden

Ja en dat is ook de reden warom wij bij de demonstratie waren in Nunspeet tegen dat politiegeweld!!

Joop
Joop
Reactie op  Ikke
4 maanden geleden

vreemd, ik draag ook geen mondmasker, ik loop vrolijk fluitend door de supermarkt, maar mij spreekt niemand aan. misschien komt het doordat ik mijn veteranenjack draag, 1.93 en breedgeschouderd ben ?

Edward
Edward
Reactie op  Joop
4 maanden geleden

Klopt, dat zelfde heb ik ook, mijn vriendin kreeg in de supermarkt scheldwoorden over zich heen gestort door onze medemens. Toen ik eraan kwam ging dat schaap er als een haas vandoor. Toch wel makkelijk met die 1.92m en 125kg 😉

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Inderdaad de brave schapen waar wij dus deze verplichting aan hebben te danken, hebben blijkbaar zelf geen denkvermogen meer. Wedden? Als Rutte volgende week zegt dat het goed is tegen het virus om een emmer stront op je kop te doen, dan gaan ze dat gewoon doen en ook jou en mij erop aanspreken waarom je het niet doet.

Ome jaap
Ome jaap
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
4 maanden geleden

Klopt

Martin
Martin
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

Ja Wappie maar we hebben ook een deel die hem graag opdoet.

Alena
Alena
Reactie op  Wappie
4 maanden geleden

En dan snap ik niet waarom zwarte piet niet zou mogen omdat het iemand zou laten voelen dat ie slaaf is maar diezelfde persoon doet wel braaf z’n natte dweil voor z’n bakkus!

PREDATOR
PREDATOR
4 maanden geleden

Op de Facebookpagina van de stichting kun je ook terecht met je persoonlijke ervaringen???Wedden van niet!!
Als die rechtzaak een beetje positief uitpakt dan word het echt wel eraf gehaald.Stel dat er nog meer rechtzaken komen dan..
Wat een zooitje zeg ..
Maar goed, zeker veel succes gewenst..Het eerste lichtpuntje

Ben de Belazerde
Ben de Belazerde
Reactie op  PREDATOR
4 maanden geleden

Rechtszaken tegen de corrupte staat der Vernederlanden verlies je altijd!!!

Joop
Joop
4 maanden geleden

Er zijn nog veel meer rechtzaken tegen de staat nodig !!!!!!

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Joop
4 maanden geleden

Een coup moet er gepleegd worden,die psychopaten moet je met harde hand afzetten daar in den haag

Martin
Martin
Reactie op  Anti-Rutte
4 maanden geleden

Leuke denkwijze maar hun coup hebben we nooit in de gaten gehad. Gek toch dat we het nu wel gaan zien.

Martin
Martin
Reactie op  Joop
4 maanden geleden

Maar hoe pakken we dat aan?
Een volkstribunaal?

Burger
Burger
4 maanden geleden

Geweldig dat deze ouders een kortgeding tegen de staat aanspannen betreffende de mondkapjesplicht op scholen. Dit is de juiste weg, omdat een kortgeding tegen de school waarschijnlijk sowieso geen zin zou hebben gehad omdat het een opgelegde maatregel is vanuit de politiek. Heel veel succes! ben benieuwt naar de uitkomst.

rop
rop
4 maanden geleden

Zal weinig toevoegen om deze verplichting te ontlopen, omdat als ze gelijk krijgen nog meer gedingen kunnen volgen van andere bedrijven die daar dan ook mee beginnen, dus toegeven word van de staat bij de rechter die toch door de staat [de rechter]zelf beïnvloed word door die zelfde staat zal niet zo gouw lukken, de scholen moeten helemaal geen geding volgen ,ze moeten gewoon weigeren hun leerlingen een mondkapje te dragen. en elk school gemeenschap moet dat gewoon doen, dat is de enigste manier om in het groot niet naar die onzin van mondkapjes plicht te luisteren, waarom gaan ze eigenlijk een geding aan die toch word verloren, als men een Vuist wil maken moet gewoon iedereen deze plicht met vele en nog eens vele mensen niet aan deze eis voldoen dat is de enigste optie, de staat kan geen gezicht verlies leiden, en zal alles doen om deze verplichting die ze zijn begonnen niet zo maar accepteren, dat betekent dan dat een Staat daardoor Verzwakt.

Marie1
Marie1
Reactie op  rop
4 maanden geleden

Alle beetjes kunnen helpen al is het maar om het bewustzijn van mensen te vergroten. Zelfs als ze verliezen hebben ze toch de aandacht hierop gevestigd.

Hieronder volgt een link naar een film, gemaakt door onafhankelijke, nuchtere ondernemers, over het Coronabeleid van onze regering. M.i. zeer de moeite waard en toegankelijk voor heel veel mensen:

COVID-19 The System – Movie – DOCSFAIR

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Marie1
4 maanden geleden

Interview met de Filmmakers, Docu “Covid-19 The System”.

BLCKBX

https://www.youtube.com/watch?v=ktLlXgeLpWA

Dirk
Dirk
4 maanden geleden

Een moedig maar een zeer noodzakelijk initiatief en vindt mogelijk een begin voor een breder gedragen vervolg.

Geen schaap
Geen schaap
4 maanden geleden

Ga eens winkelen met een mondkapje op, in combinatie met een grote zonnebril en een jas of trui met capuchon. Je bent dan totaal niet meer herkenbaar. Intimiderend ? Misschien. Maar volledig legaal. En zo zijn de eerste diefstallen en overvallen al gepleegd.

Just me
Just me
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Ja en dan komen er boa’s die je gelasten alles af te zetten omdat ze niet kunnen zien wie je bent hahahaha ik zeg doen! Dat wordt lachen.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Doe ik al, met regenhoedje op mijn hoofd plus Jensenhoodie aan. Ik zie alleen benen. Mensen zeggen niks.

Sjaak
Sjaak
Reactie op  Geen schaap
4 maanden geleden

Gewoon met bivakmuts boodschappen doen.
Laatst bij de MediaMarkt werd ik verzocht om hem af te doen omdat hij m’n haarkleur niet kon zien. Wel typisch dat je met muilkorf, muts, sjaal en zonnebril geen strobreed in de weg wordt gelegd. Ik vertelde de beste man vriendelijk dat ik liever helemaal niets draag.
Het ging een beetje error bij de man dus hielp hij mij gewoon met m’n bivak muts.

Ertje
Ertje
4 maanden geleden

Geweldig en ik hoop dat ze winnen want deze coronawaanzin moet stoppen!

Ikke
Ikke
4 maanden geleden

Wat goed dit initiatief! Ik hoop zo dat ze een eerlijke rechter krijgen. Die rechters in Nederland zijn vrijmetselaars en onbetrouwbaar, vooral de hogere rechters. Klote land hebben we.

Edwin
Edwin
4 maanden geleden

Gelukkig zit mijn zoon op een democratische school waar ze niet mee doen aan die ongein van “Corona”. De meeste ouders op deze school zijn wakker. Alle ouders zouden hun kinderen moeten beschermen tegen deze nonsens.

x

Check Also

arts

Dit is waarom artsen zich grote zorgen maken over de experimentele coronavaccins

Artsen zijn zeer bezorgd over de experimentele ...

huisarts

Huisarts lucht hart: ‘Kom je op voor de artseneed, dan word je verketterd’

Huisarts Els van Veen heeft een jaar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

58
0
We lezen graag je reactie!x