Het Complot

Brandpunt over vervalst bewijs in affaire-Demmink

Help door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op zondagavond zal het KRO-programma Brandpunt aandacht besteden aan ‘Verknipt bewijs’, het boek van wetenschapsfilosoof Ton Derksen. “Eén van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe,” schrijft Derksen in het boek over de tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin (57).

In het boek, dat maandag wordt gepresenteerd, stelt hij dat de rechters in de zaak zijn voorgelogen. Na een uitgebreide studie van telefoontaps in het dossier concludeert Derksen dat er sprake is van grove gerechtelijke dwalingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Baybasin zit levenslang in de Nederlandse gevangenis, veroordeeld voor drugshandel en het opdracht geven tot twee liquidaties. De kans is groot dat de rechtszaak binnenkort wordt herzien.

Derksen, de hoogleraar die Lucia de B. op vrije voeten kreeg, concludeert in zijn boek dat Baybasin onschuldig is. Volgens advocate Adèle van der Plas, die sinds jaar en dag voor de vrijlating van Baybasin vecht, is hij in Nederland tot levenslang veroordeeld zodat Turkije zwijgt over vermeende seksuele escapades van voormalig secretaris-generaal Joris Demmink.

Van der Plas zegt dat Baybasin is veroordeeld onder chantage van Turkije. Dat land zou belastende informatie hebben over Demmink. Gesprekken in het Turks, Koerdisch en Engels zijn niet alleen onjuist vertaald, ook zijn teksten vervalst en gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in audiobestanden, zegt Derksen.

In 1995 vraagt Hüseyin Baybasin politiek asiel aan. Hij is uit de school geklapt over de betrokkenheid van de Turkse regering bij de internationale drugshandel. Hij zou op de tweede plaats staan op de Turkse lijst van gewenste liquidaties. Onzin, reageert de Turkse regering; Baybasin is zelf een ordinaire drugshandelaar die uitgeleverd moet worden.

Ook het Nederlandse Openbaar Ministerie denkt een internationale drugsdealer in zijn net te hebben. Het besluit de telefoon van de verdachte te tappen. De rechter oordeelt op basis van de taps dat Baybasin schuldig is aan moord, gijzeling en drugshandel. Hij verdient levenslang. Baybasin blijft volhouden onschuldig te zijn en vecht zijn veroordeling in 2003 tevergeefs aan bij de Hoge Raad.

De uitzending is te zien op 11 mei 2014 om 22.40 uur op Nederland 2.

[Brandpunt, Katholiek Nieuwsblad, Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Ik zie deze gehele zaak als een opgezet spel van het OM. Het is de manipulatie ten TOP!!

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Wordt het geen tijd dat ‘Aliens’ recht gaan spreken en dat zij zich openbaar gaan maken, hier op Aarde.
Dat de rechtvaardigen gaan heersen op deze planeet.

bennie
bennie
10 jaren geleden

als joris demmink,een “gewone”burger was…dan was hij al vanaf begin jaren ’90.veroordeeld geworden ivm de bewijzen,getuigen etc…die er zijn.deze man heeft connecties met het koningshuis,had/heeft een zeer hoge functie binnen ons rechtssysteem!!de bewijzen,getuigen liggen voor het oprapen!!!er zijn de afgelopen 6 a 7 jaren zo’n 5 onderzoeksjournalisten op zeerrrr vreemde omstandigheden gestorven(vermoord)zoals gerard legebeek(argos/vpro),gerard hamer(advocaat),rob mostert(chauffeur demmink)pamela…(onderzoeksjournaliste)etc….het is een schande hoe politiek den haag en o.m,justitie demmink een hand boven zijn hoofd houden!!!!ook peter r de vries is een leugenaar in dit verhaal!!!!ze hebben hem ingehuurd/omgekocht om joris demmink zijn leugens geloofwaardiger te maken!!!als je naar de pauw en witteman uitzending kijkt waar de chauffeur van demmink(1992 t/m 1996)samen met peter r de vries liegen dat ze barsten(bijna lachwekend slecht geacteerd)natuurlijk is de chauffeur en peter r de vries ook bang dat ze vermoord worden,en worden zeer goed betaald,om dit toneelstukje op te voeren!!!als je kijkt op you tube:jdtv(joris demmink tv)dan krijg je zeerrrr goede inkijk hoe politiek den haag zeer monddood is en bang is om normale vragen te beantwoorden…en bleek wegtrekken,wegrennen,stotteren etc,,,,met een woord LAF..ze zijn zooooooooo bang om uitspraken te doen!!!tip:bekijk op you tube:jdtv…zo krijg je een zeerrrrr goed beeld van deze smerige,corrupte zaak!!!!hij zal niet de enigste kindermisbruiker zijn in politiek den haag…ze zijn natuurlijk bang dat er een beerput open gaat!!!tot in het koningshuis aan toe….google:joris demmink/koningshuis/afbeeldingen….ik begrijp niet dat bij andere pedo’s nederland te klein is en hele buurten/wijken/motorclubs in opstand komen als er ook maar een klein beetje bewijs is of aanwijzingen…waar zijn ze nu????ivo opstelten helpt joris demmink,fred teeven idem dito,politiek den haag idem-dito etc…..de reden er mag geen beerput open gaan!!!!hopelijk gaat hij nu wel open!!!!tip voor de motorclubs:ivo opstelten wil jullie gaan verbieden,nou dan gaan jullie toch gewoon ivo opstelten een spiegel voorhouden ivm de demmink zaak die zo corrupt is al de pest!!!hij beschermt een pedofiel!!!KIJK AUB OP YOU TUBE:JDTV-DEMMINK EN MICHA KAT-DEMMINK….MUST SEE!!!!!!KIJK MAAR EENS NAAR ONZE POLITIEKE LAFFE LEIDERS….JE MAAG GAAT ERVAN DRAAIEN!!!

bennie
bennie
10 jaren geleden

er gaan dit jaar koppen rollen in den haag!!!!eindelijk!!!

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x