Homepagina » Het Complot » Brandpunt over vervalst bewijs in affaire-Demmink
Brandpunt over vervalst bewijs in affaire-Demmink

Brandpunt over vervalst bewijs in affaire-Demmink

Op zondagavond zal het KRO-programma Brandpunt aandacht besteden aan ‘Verknipt bewijs’, het boek van wetenschapsfilosoof Ton Derksen. “Eén van de grofste gerechtelijke dwalingen tot nu toe,” schrijft Derksen in het boek over de tot levenslang veroordeelde Koerd Hüseyin Baybasin (57).

In het boek, dat maandag wordt gepresenteerd, stelt hij dat de rechters in de zaak zijn voorgelogen. Na een uitgebreide studie van telefoontaps in het dossier concludeert Derksen dat er sprake is van grove gerechtelijke dwalingen.

Baybasin zit levenslang in de Nederlandse gevangenis, veroordeeld voor drugshandel en het opdracht geven tot twee liquidaties. De kans is groot dat de rechtszaak binnenkort wordt herzien.

Derksen, de hoogleraar die Lucia de B. op vrije voeten kreeg, concludeert in zijn boek dat Baybasin onschuldig is. Volgens advocate Adèle van der Plas, die sinds jaar en dag voor de vrijlating van Baybasin vecht, is hij in Nederland tot levenslang veroordeeld zodat Turkije zwijgt over vermeende seksuele escapades van voormalig secretaris-generaal Joris Demmink.

Van der Plas zegt dat Baybasin is veroordeeld onder chantage van Turkije. Dat land zou belastende informatie hebben over Demmink. Gesprekken in het Turks, Koerdisch en Engels zijn niet alleen onjuist vertaald, ook zijn teksten vervalst en gemanipuleerd. Er is geknipt en geplakt in audiobestanden, zegt Derksen.

In 1995 vraagt Hüseyin Baybasin politiek asiel aan. Hij is uit de school geklapt over de betrokkenheid van de Turkse regering bij de internationale drugshandel. Hij zou op de tweede plaats staan op de Turkse lijst van gewenste liquidaties. Onzin, reageert de Turkse regering; Baybasin is zelf een ordinaire drugshandelaar die uitgeleverd moet worden.

Ook het Nederlandse Openbaar Ministerie denkt een internationale drugsdealer in zijn net te hebben. Het besluit de telefoon van de verdachte te tappen. De rechter oordeelt op basis van de taps dat Baybasin schuldig is aan moord, gijzeling en drugshandel. Hij verdient levenslang. Baybasin blijft volhouden onschuldig te zijn en vecht zijn veroordeling in 2003 tevergeefs aan bij de Hoge Raad.

De uitzending is te zien op 11 mei 2014 om 22.40 uur op Nederland 2.

[Brandpunt, Katholiek Nieuwsblad, Trouw]


Vond je dit interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. als joris demmink,een “gewone”burger was…dan was hij al vanaf begin jaren ’90.veroordeeld geworden ivm de bewijzen,getuigen etc…die er zijn.deze man heeft connecties met het koningshuis,had/heeft een zeer hoge functie binnen ons rechtssysteem!!de bewijzen,getuigen liggen voor het oprapen!!!er zijn de afgelopen 6 a 7 jaren zo’n 5 onderzoeksjournalisten op zeerrrr vreemde omstandigheden gestorven(vermoord)zoals gerard legebeek(argos/vpro),gerard hamer(advocaat),rob mostert(chauffeur demmink)pamela…(onderzoeksjournaliste)etc….het is een schande hoe politiek den haag en o.m,justitie demmink een hand boven zijn hoofd houden!!!!ook peter r de vries is een leugenaar in dit verhaal!!!!ze hebben hem ingehuurd/omgekocht om joris demmink zijn leugens geloofwaardiger te maken!!!als je naar de pauw en witteman uitzending kijkt waar de chauffeur van demmink(1992 t/m 1996)samen met peter r de vries liegen dat ze barsten(bijna lachwekend slecht geacteerd)natuurlijk is de chauffeur en peter r de vries ook bang dat ze vermoord worden,en worden zeer goed betaald,om dit toneelstukje op te voeren!!!als je kijkt op you tube:jdtv(joris demmink tv)dan krijg je zeerrrr goede inkijk hoe politiek den haag zeer monddood is en bang is om normale vragen te beantwoorden…en bleek wegtrekken,wegrennen,stotteren etc,,,,met een woord LAF..ze zijn zooooooooo bang om uitspraken te doen!!!tip:bekijk op you tube:jdtv…zo krijg je een zeerrrrr goed beeld van deze smerige,corrupte zaak!!!!hij zal niet de enigste kindermisbruiker zijn in politiek den haag…ze zijn natuurlijk bang dat er een beerput open gaat!!!tot in het koningshuis aan toe….google:joris demmink/koningshuis/afbeeldingen….ik begrijp niet dat bij andere pedo’s nederland te klein is en hele buurten/wijken/motorclubs in opstand komen als er ook maar een klein beetje bewijs is of aanwijzingen…waar zijn ze nu????ivo opstelten helpt joris demmink,fred teeven idem dito,politiek den haag idem-dito etc…..de reden er mag geen beerput open gaan!!!!hopelijk gaat hij nu wel open!!!!tip voor de motorclubs:ivo opstelten wil jullie gaan verbieden,nou dan gaan jullie toch gewoon ivo opstelten een spiegel voorhouden ivm de demmink zaak die zo corrupt is al de pest!!!hij beschermt een pedofiel!!!KIJK AUB OP YOU TUBE:JDTV-DEMMINK EN MICHA KAT-DEMMINK….MUST SEE!!!!!!KIJK MAAR EENS NAAR ONZE POLITIEKE LAFFE LEIDERS….JE MAAG GAAT ERVAN DRAAIEN!!!

  27 likes
 2. Al is de leugen nog zo snel……………………
  Alleen jammer dat het in dit geval zo tergend lang moet duren, dat er in al die tijd nog zo veel meer leed kan worden aangericht door dat ‘witteboordentuig”, dat het zich nog steeds kan uitbreiden in plaats van te stoppen. Ik ben de brainwashende en uiterst criminele overheid zo beu dat ik het in woorden niet meer uit weet te drukken. En dan te bedenken dat het gros van de meute bij de eerst volgende verkiezingen weer staat te trappelen om dat misselijkmakende tuig weer aan de macht te helpen. Ik kan de gedachte niet meer velen dat er nog zoveel mensen in Nederland zijn die de daden van dat zootje criminelen nog proberen goed te praten of te vergoelijken. Al wat ze willen is de totale macht om ons desgewenst in de grond te kunnen stampen, dat is inmiddels wel duidelijk dacht ik zo !

  12 likes
  • beste exegese,blijkbaar is het bij de massa niet duidelijk……de meeste mensen kijken echt niet verder dat hun neus lang is…….deze mensen reageren alleen stellig als ze b.v 10 eurocent te weinig krijgen bij de kassa bij de albert heijn,of wat voor een weer het wordt vandaag…..de meeste mense geloven alles wat ze in de krant,nos journaal.mainstream media=mindcontrol……….groetjes bennie(gelukkig zie jij er wel dwars doorheen exgese:)

   11 likes
 3. er gaan dit jaar koppen rollen in den haag!!!!eindelijk!!!

  19 likes
 4. hoe kunnen we in godsnaam,nog geloven in ons rechtssysteem….en politiek den haag…!!!!stel je eens voor dat wij al vanaf begin jaren ’90 verdacht zouden worden van kindermisbruik….met getuigenverklaringen en bewijzen!!!!!zo moet je ertegen aankijken is mijn opinie!!!er wordt met 2 maten gemeten op en top!!!!het is een schande!!!!google:joris demmink you tube:jdtv(joris demmink tv)kijk eens grondig naar deze man,het spat er gewoon vanaf dat hij schuldig is!!!!stevie wonder ziet het nog…..:)

  19 likes
 5. Ik zie deze gehele zaak als een opgezet spel van het OM. Het is de manipulatie ten TOP!!

  14 likes
 6. Wordt het geen tijd dat ‘Aliens’ recht gaan spreken en dat zij zich openbaar gaan maken, hier op Aarde.
  Dat de rechtvaardigen gaan heersen op deze planeet.

  13 likes
 7. Geen idee of deze man schuldig is????maar als je kijkt waar hij voor veroordeeld is!!! dat is onbegrijpelijk!!!naar nederlandse maat staven in iedergeval…….Drugs?????nou dan kan een flink deel van Nederlanders wel op gesloten worden…..opdracht geven tot???? zijn er ook nogal wat …(tja ik woon in een grote stad)daar kijkt niemand meer van op, de uitspraak is scheef en dat geeft te denken!!! maar mensen doodrijden mag weer wel met een taakstrafje…….en over pim( was een buurman) mag niet maar kwam voor de nederlandse bv wel verdomd goed uit……net als de nederlandse politiek is de rechtstaat flink afgezakt…….uiteindelijk komen alle dwalingen wel uit….maar is wel flink geduld hebben….

  11 likes
 8. De media is te druk met wilders bashen. Het is allemaal rook en spiegels.. Dit zou heel veel media aandacht moeten krijgen. Maar waar ik me nog het meest aan stoor is dat het heel veel mensen ook gewoon niks kan schelen. Als dit geen reden is voor hooivorken en fakkels weet ik het niet meer…
  We hebben het hier wel over kinderlevens die compleet vernietigt zijn. wtf.

  11 likes
 9. Is het nu nog niemand opgevallen dat het artikel niet gaat over Demmink, maar over Baybasin.

  2 likes
  • het gaat ook over demmink…..het is een machtspelletje ivm dat turkije belastend materiaal heeft in demmink zaak….en turkije is blij dat baybasin nog steeds vaszit ivm dat hij weer weet wie corrupt is in turkije ivm drugshandel etc…het is een wederzijds mahtspelletje wat demmink goed uitkomt en turkije…..baybasin word monddood gemaakt ivm drugshandel van de elite in turkije,en demmink(justitie/o.m)houden baybasin vast als wisselwerking dat turkije hun mond dicht houd ivm bewijzen dat demmink jongetjes in turkije heeft misbruikt!!!het is een geven en nemen tactiek…..CHANTAGE EN HET SLACHTOFFER IS BAYBASIN EN ALLE MISBRUIKTE JONGETJES(DEMMINK)

   9 likes
 10. Drugshandel en 2 liquidaties maar en dan levenslang!!!!
  Er zijn mensen die voor meer zijn veroordeeld en na een paar jaar weer leuk op de scooter kunnen rijden!!!

  Dit stinkt van voor tot achter!

  10 likes
 11. Ach, voorbeelden genoeg.
  Een advocaat die zijn vrouw misbruikt wordt door elke instantie geloofd.
  Medeplichtigen, o.a. zijn broer en vader, worden door politie een hand boven het hoofd gehouden.
  Zijn zoon, van de advocaat, mag van jeugdzorg door de ouders van de advocaat gegijzeld worden…
  Nederland? Laat me niet lachen.

  Verklaringen van ons, de helpers van zijn vrouw, worden maandenlang achtergehouden.
  Justitie en rechterlijke macht? Wij hebben ons vertrouwen allang verloren.

  Andere zaak: een mishandeld minderjarig meisje (15 jr.) wordt gewoon aan de daders (vader en moeder) meegegeven…..tja, die bleven een halve zaterdag met andere familie op het politiebureau wachten…
  Dat is lastig dus dochter wordt van safe adres door politie opgehaald en meegegeven!!!!

  1 likes
 12. Tegen dit door de samenleving breed omarmde “Collaborative Storytelling” zijn feiten niet bestand. Ik ken geen tweede complot dat wordt gevoed door zowel het Katholiek Nieuwsblad als door Geen Stijlnl; door zowel Algemeen Dagblad als door omstreden figuren als Micha de Kat; door Amerikaanse senatoren en Turkse Koerden, door Pooiers en duur betaalde advocaten; door steenrijke projectontwikkelaars en gepensioneerde gevangenisdirecteuren, die allemaal éen ding gemeen hebben, namelijk dat zij Demmink beschuldigen van niet alleen misbruik van jongetjes, de moord op Marianne Vaatstra, de moord op journalisten in Thailand en het verdwijnen van het Maleisische vliegtuig, maar ook van de totale corrumpering van het Nederlandse rechtssysteem, alle ministers van Justitie van de laatste drie decennia, alsook van de internationale betrekkingen met landen op zowat alle continenten. Nee, Demmink is niet te benijden, met de huidige Nederlandse cultuur waarin, juristen, bisschoppen, leraren, zonder vorm van proces worden beschuldigd, veroordeeld en aan de schandpaal genageld.

  0 likes
 13. Vanavond wederom aandacht voor de zaak demmink bij brandpunt :
  Deze uitzending is te zien vanavond om 22:40 uur op Nederland 2
  Bron : http://brandpunt.incontxt.nl/seizoenen/2014/afleveringen/18-05-2014/fragmenten/de-zaak-demmink

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

CIA in verband gebracht met drugshandel. Wat is de link met 9/11?

CIA in verband gebracht met drugshandel. Wat is de link met 9/11?

Het zal je niet verbazen dat de ...

"Wat had onze inzet voor zin? 24 doden en het is nog steeds een puinhoop. Bedankt Den Haag!"

“Wat had onze inzet voor zin? 24 doden en het is nog steeds een puinhoop. Bedankt Den Haag!”

Na meer dan een decennium oorlog in Afghanistan ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.