Het Complot

Niets is wat het lijkt. Hierdoor verandert je kijk op de wereld voorgoed

Help door dit met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We denken in het Westen dat we onze media en machthebbers kunnen vertrouwen. Is dat wel zo? Je wordt bedrogen, toont oud-beurscommentator Willem Middelkoop aan in zijn nieuwe boek Patronen van bedrog.

Volgens Middelkoop, die zelf jarenlang werkzaam is geweest in de mediawereld, worden journalisten continu op het verkeerde been gezet door de overheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De westerse overheden weten namelijk dat de media alles wat zij aanleveren, klakkeloos overnemen. “Tachtig procent van wat in de krant staat is letterlijk overgenomen uit persberichten,” klinkt het.

Riskant

Hij spreekt van journalistiek vakken vullen: zo goedkoop en zo snel mogelijk de blokken vol zien te krijgen.

“Dan kies je er als journalist voor om vaak de veilige weg te volgen,” zegt hij. “Voor je carrière en je positie is het riskant om je nek uit te steken.”

Het blijkt dat veel informatie die de overheid verstrekt, niet klopt.

False flag

Zo verdiepte Middelkoop zich in de Vietnamoorlog, die zou zijn begonnen na een aanval van Noord-Vietnam op Amerikaanse schepen in de Golf van Tonkin.

Tot zijn verbazing las hij op de officiële website van de Amerikaanse marine dat dit een false flag is geweest om een oorlog te kunnen uitlokken.

Hij deed ook onderzoek naar Operatie Gladio, een geheim netwerk gesponsord door de NAVO en de CIA dat aanslagen uitvoerde op de eigen bevolking.

Hier klopt iets niet

Zo werd Middelkoop in de jaren tachtig als fotograaf naar België gestuurd, om foto’s te maken van de ‘overvallen’ die de Bende van Nijvel had gepleegd.

Na deze bloederige overvallen, waarbij nauwelijks iets buit werd gemaakt, kreeg de Belgische Rijkswacht opeens de beschikking over mitrailleurs en snelle Golf GTI’s.

“Ik heb altijd al gedacht: hier klopt iets niets,” zegt Middelkoop.

Continu

Jaren later bleek dat Operatie Gladio was gebruikt, of eigenlijk misbruikt, om ervoor te zorgen dat in verschillende Europese landen een ruk naar rechts zou komen.

Op dezelfde manier werd de aanval op Pearl Harbor, die de Amerikaanse autoriteiten al van ver zagen aankomen, gebruikt om de VS te kunnen betrekken bij de Tweede Wereldoorlog.

“Dit model zie je continu overal terugkomen,” zegt Middelkoop.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Boekentip: Patronen van bedrog

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

EN de aarde is plat, en niet een draaiende bal in een schijnbaar oneindig universum vol met vacuüm.

Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

We worden onophoudelijk bedrogen op nagenoeg alle gebied. Dit alles om ons vooral uit onze kracht en kennis te houden om zich constant tussen ons en onze oorsprong te wringen. Om te voorkomen dat we ontdekken wie en wat we eigenlijk zijn. Dat is hun grote vrees, op dat moment stort de cabal als een kaartenhuis in elkaar. Er komen echter steeds meer mensen achter dat dit het geval is. Vandaar dat ze op een zeer paniekerige en overtrokken manier naar echt nieuws wijzen als zou het fake nieuws zijn en hun fake nieuws als echt nieuws trachten te slijten. Dat lukt echter steeds minder goed. Ze worden nerveus nu !

krikke
krikke
5 jaren geleden

heee arwijn wat doe jij bij de wijn .

PREDATOR
PREDATOR
5 jaren geleden

@Arwijn
Ha ha ha ha ha ha. De zon is niet echt en de sterren ook niet?.ha ha ha ha ha..Dus de Egyotenaren (en ander intellegent volk) waren zo slim dat ze de piramides op dezelfde graat als de sterren staan,gebouwd hebben..Zonder te oefenen!!!,maar volgens jou waren ze oliedom,want er bestaan geen sterren…ha ha ha..
Jaren lang werk voor de honds ballen..ha ha ha ..
Goedendag

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x