Mens en Dier

Van Haga haalt uit naar alles en iedereen: ‘Stop met dit politieke gekonkel!’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vandaag werd er de hele dag gedebatteerd over de notulen van de ministerraad die deze week zijn vrijgegeven. Kamerlid Wybren van Haga vroeg zich hardop af: “Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Een spoeddebat over een paar reeds bekende opmerkingen in de ministerraad.”

Van Haga wees erop dat macht en tegenmacht niet meer bestaan in de Tweede Kamer. “Kamerleden stemmen niet meer zonder last, de oppositie wordt vier jaar lang genegeerd en Kamerleden van de coalitie zijn verworden tot pantoffeldiertjes die gedwee hun hand omhoogsteken bij de stemming.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“We zijn van een dualistische droom terechtgekomen in een monistische nachtmerrie,” benadrukte Van Haga, die vervolgens uithaalde naar alles en iedereen. Eerst kwamen de leiders van de coalitiepartijen aan de beurt.

Premier met geheugenverlies

Over Rutte zei hij: “We hebben te maken met een premier met geheugenverlies, met strategisch lekken, met structurele discriminatie, de Ruttedoctrine die regelrecht in strijd is met artikel 68 van de Grondwet, en een premier die gemakshalve voor de verkiezingen alle kiezers van de PVV en FVD uit tactische overwegingen uitsluit.”

Van Haga kan ook niet begrijpen dat Wopke Hoekstra van het CDA zo meegaat in dit politieke gekonkel. “Hoe is het mogelijk dat het CDA zo moeilijk doet over Pieter Omtzigt? Het Kamerlid dat met grote afstand het beste Kamerlid onder ons is, wordt door zijn eigen partij geschoffeerd omdat hij zijn taak te goed uitoefent.”

Hij verweet D66-leider Sigrid Kaag in de val van politieke spelletjes te zijn getrapt. “Uitspraken als ‘die mensen die op Forum stemmen, wat zijn dat voor mensen?’ En binnenskamers stellen dat kritiek wel mag, maar dan binnen de kaders.”

Verrotte bestuurderscultuur

Gert-Jan Segers kreeg ook een oorvijg: “Een christelijke partij die op Goede Vrijdag de premier een dolk in de rug steekt, terwijl diezelfde partij al vier jaar lang medeverantwoordelijk is voor deze verrotte bestuurderscultuur.”

Tot slot kregen de journalisten de wind van voren. “Op een enkeling na zijn de meeste journalisten verworden tot frustraten die politiek bedrijven via hun krant of beroep. Maar staatspropaganda is geen journalistiek en het is belangrijk dat de waarheid het wint van de leugens,” stelde Van Haga.

Hij deed een oproep aan iedereen: “Stop met dit politieke gekonkel en ga in godsnaam aan het werk!”

4.5 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

Beetje flauw maar de coalitie van 2017/2021 is met volle overtuiging door het volk herkozen met een zetel of 80, zelf nog meer dan toentertijd.

nou en!
nou en!
2 jaren geleden

VAK K SLANGENKUIL IN OPTMA FORMA!

Cgm
Cgm
2 jaren geleden

Heb het debat voor het grootste gedeelte gevolgd. Maar het het zijn vanaf dit demissionaire regering veel woorden maar geen of weinig inhoud.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Inderdaad…. waar zijn ze in Godsnaam mee bezig? Wat ben ik het weer eens met Wybren van Haga. Blij dat mijn man en ik op hem gestemd hebben in maart. Hij slaat zoals gewoonlijk weer de spijker op zijn kop. Een stelletje lamstralen daar in de Tweede Kamer. Op de goede na, die van PVV en FvD, heb je er totaal niets aan. Ze zitten er niet voor ons, maar voor zichzelf. Dat is ook precies de reden, dat die criminele demissionaire ministers en staatssecretarissen gewoon door kunnen gaan met hun verwoestende werk. Ik begin steeds meer begrip te krijgen voor de mensen die niet meer gestemd hebben. Het maakt immers toch geen fluit uit waar je op stemt. Wij leven in een bananenmonarchie en van vrijheid is sowieso geen sprake meer. Dat hele herdenken op 4 mei zal ik nog doen uit eerbied voor al die dappere mensen die gestreden hebben en hun leven hebben verloren. Wat zullen zij, als zij van bovenaf kijken, teleurgesteld zijn. 5 mei bestaat voor mij niet meer. Hoezo het vieren van de vrijheid.

Back to top button
76
0
We lezen graag je reactie!x