CoronaBuitenland

Kritiek op ‘factcheck’ NUcheckt over bijwerkingen coronavaccin: ‘Ga nu maar weer rustig slapen’

Help anderen door dit met je kennissen op je social media te delen!

Vandaag heeft NineForNews de eer om te worden ‘gefactcheckt’ door NUcheckt. Onlangs liet het Duitse ministerie van Volksgezondheid weten dat één op de 5000 mensen na een coronavaccin last krijgt van een ernstige bijwerking. Later nuanceerde het ministerie het bericht enigszins: één op de 5000 injecties leidt tot een ernstige bijwerking, meldden wij.

De Berliner Zeitung schreef vervolgens dat de kans op ernstige bijwerkingen aanzienlijk groter blijkt te zijn: 1 op 2500 personen voor de basisserie, 1 op 1667 voor geboosterden en 1 op 1250 voor viervoudig gevaccineerden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Officiële overheidscijfers, berichten in de Duitse mainstream media, maar volgens NUcheckt is er geen reden tot zorg. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid meldt namelijk ook dat ‘het verband tussen een gezondheidsklacht en de prik helemaal niet bevestigd is’.

Zie, het kan dus net zo goed te maken hebben met klimaatverandering, of thee drinken, een dutje doen, slagen voor je examen, sneeuwruimen, je bed opmaken of koud douchen. Die tsunami aan klachten heeft natuurlijk niets te maken met het spuitje.

Ga nu maar weer rustig slapen

De ‘factcheck’ leidt tot veel kritiek. “Er moet weer een nieuwe massale prikronde plaatsvinden dus aan NUcheckt de eer om dat te pushen. Want bij 1 op 5000 doses prikken worden er VERMOEDELIJKE ernstige bijwerkingen gemeld. Ga nu maar weer rustig slapen en neem vooral die herhaalprik,” twittert journalist Annelies Strikkers.

Ze zette er een gifje bij van Leslie Nielsen, die in de film The Naked Gun roept dat er niets te zien valt, terwijl op de achtergrond de hel losbreekt.

“Zou wel eens willen checken hoeveel van die ‘verdwenen’ 5,1 miljard naar dit soort nieuwsorganisaties (lees: propaganda) is gegaan,” aldus Strikkers.

Het verborgen enkelwapen van de propagandamachine

Zanger Tim Douwsma vraagt haar: “Is dit diezelfde NUcheckt?” Hij verwijst daarbij naar een artikel van NUcheckt uit 2020 waarin geclaimd wordt dat beweringen over een Europees vaccinatiepaspoort ‘ongefundeerd’ zijn. We weten allemaal wat er daarna gebeurd is.

Data-analist Cees van den Bos schrijft: “Daar hebben we de factcheckers. Het verborgen enkelwapen van de propagandamachine.”

Hij geeft voor de zekerheid ook de link naar Wayback Machine. “Ze hebben er een handje van bij NU.nl om hun factcheck-artikelen meerdere keren aan te passen aan de realiteit. Zoals die over het Europese digitale paspoort,” aldus Van den Bos.

“De NEPcheckende brainwashers van NU.nl hopen dat alleen de kop blijft hangen?” vraagt moleculair bioloog Pieter Borger. “De Duitse data zelf tonen dat 1 op de 5000 doses een ernstige bijwerking gaf, inclusief dood, bij gezonde mensen. Zo’n medicament moet direct van de markt gehaald!”

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

68 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Old Harry
Old Harry
1 jaar geleden

Is er iemand die factcheckers op de msm nog leest laat staan serieus neemt? Ik kan me nog de Iraakse minister van informatie herinneren. Dat we op dat niveau zijn gekomen is echt stuitend. Stop er mee.

Marc Messink
Marc Messink
1 jaar geleden

Nu.nl is echt een bagger site . Je hoeft daar niet veel kritiek te hebben om een ban te krijgen .

Loek
Loek
1 jaar geleden

NU.NL is net zon overheid,s propaganda leugen slaafje als NOS/NPO.
Nu ligt dus de booster frikandel klaar. Triest.Mensen ga aub niet mee in dit bedrog

Daniël
Daniël
1 jaar geleden

Dit was te verwachten zo voor de volgende prikken! Mensen wees wijs en laat je niet prikken, zijn vreselijk veel doden gevallen zelf in mijn vrienden kring!!! Ik haat die nos, Nu.l AD op1 zijn allemaal fackers!!!

Back to top button
68
0
We lezen graag je reactie!x