Gezondheid

Onrecht! Wat kun je ertegen doen?

Help anderen door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld zit vol tegenstrijdigheden. Er gebeuren prachtige dingen, maar ook vreselijke dingen. En één van de vreselijke dingen is als jou onrecht aangedaan wordt.

Mensen doen elkaar van alles aan. De motieven kunnen uiteenlopend zijn. Naast dat het onrecht op zich een probleem is, is er nog een groter probleem. En dat is dat het negatieve gevoel dat je iets is aangedaan vaak lang blijft hangen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Miljoenen mensen die onrechtvaardig behandeld zijn, fantaseren erop los hoe ze het weer goed kunnen maken of hoe ze vergelding kunnen vinden. De achterliggende reden is het knagende gevoel waar je vanaf wilt. Het gevoel dat bijvoorbeeld een dader niet gepakt is, kan je jarenlang blijven achtervolgen.

Het is normaal dat wanneer iemand je iets aangedaan heeft, je het die persoon kwalijk neemt. Maar hoe frustrerend is het als er iets oneerlijks gebeurt en niemand er iets om lijkt te geven? Of wat ik zojuist schreef, als de dader nooit gepakt, gevonden of ter verantwoording geroepen wordt.

Je blijft in die gevallen vaak zitten met een innerlijke boosheid of woede. En dat doet weinig goeds. Sterker nog, je voelt je er meestal slechter door. Het tast je immuunsysteem aan en dit soort innerlijke woede kan leiden tot zeer ernstige ziektes.

De reden dat deze vorm van negativiteit in je blijft zitten, is dat je het onrecht steeds weer in gedachten terughaalt. Je beleeft het in feite elke keer opnieuw, terwijl het probleem hetzelfde blijft. Het enige dat je ermee verandert, is dat je hierdoor meer en meer gefrustreerd raakt.

Verstandelijk weet je waarschijnlijk wel dat het beter is om het los te laten en verder te gaan met je leven. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je zulk onrecht vergeten? Hoe kun je iets dat zo vreselijk oneerlijk is voorbij laten gaan?

De angel van onrecht

Of het nu gaat om een ​​enkel geval dat je onrecht aangedaan werd, die veel te hoge belastingaanslag, een inbraak in je huis, of een overheid die de democratie slinks verandert in een dictatuur… onrecht heeft een speciaal soort angel.

Het feit op zich is al vreselijk genoeg. Wat het erger maakt, is dat je er in sommige gevallen niets aan kunt veranderen. Je zult lijdzaam moeten toezien hoe het is gebeurd of hoe het nog steeds gebeurt.

Als jij het slachtoffer bent of bent geweest van een of ander misdrijf, waarbij de dader nooit gepakt is, dan kan het heel verkeerd voelen als er gezegd wordt om het los te laten. Misschien bijt je je er juist in vast om het te bestrijden of ongedaan te maken.

Naast grote vormen van onrecht zijn er ook kleinere onrechtvaardige dingen die je kunnen overkomen. Misschien voel je je oneerlijk behandeld door je partner of vrienden. Of vind je het erg dat een ander slimmer, rijker of aantrekkelijker is dan jij, of een promotie krijgt die jij had willen hebben.

Ongeacht hoe groot of klein onrecht ook kan zijn, het kan altijd je leven gaan beheersen. En voor je het weet zit je in een verbitterde situatie. En wat moet je dan?

Vrij van dat negatieve gevoel

Michel Lejeune van Trancewerk ontwikkelde een speciale luistersessie, waarmee je het negatieve gevoel van onrecht dat je aangedaan is, automatisch kunt afzwakken. Het wordt met behulp hiervan veel gemakkelijker voor je om het negatieve gevoel los te laten.

Wat gebeurd is, is gebeurd en gedane zaken nemen meestal geen keer.

Dus de beste optie die je dan hebt, is ervoor te zorgen dat je dat negatieve gevoel van je afschudt, zodat je je weer vrij en gelukkig kunt voelen.

Je wist de blokkerende negatieve gevoelens uit, waardoor je weer verder kunt met je leven.

Dit helpt je enorm om je een stuk kalmer en beter te gaan voelen als je onrechtvaardig behandeld bent. En wie is dat nou niet? We zijn allemaal weleens onrechtvaardig behandeld. De vraag is dan alleen hoe ga je ermee om?

En met deze prachtige sessie creëer je een gezondere en betere situatie voor jezelf, van waaruit je zonder rotgevoel kunt kijken hoe je verder wilt met je leven.

Blijf niet langer zitten met dat gevoel dat je onrecht aangedaan is. Met deze sessie schud je het gemakkelijk van je af en voel je je snel een heel stuk lichter.

Deze wonderbaarlijke sessie werkt op diep onbewust niveau en kost normaal 69,99. Je kunt hem nu tijdelijk downloaden vanaf slechts 27 euro.

Meer weten en meteen downloaden?

Klik hier

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Back to top button