Homepagina » Bewustzijn » Een Nieuwe Wereld: de transitie die nodig is om in harmonie met elkaar en met de planeet te leven
Een Nieuwe Wereld: de transitie die nodig is om in harmonie met elkaar en met de planeet te leven

Een Nieuwe Wereld: de transitie die nodig is om in harmonie met elkaar en met de planeet te leven

Volgens econoom Herman Wijffels is er een transitie nodig voor de mensheid om in harmonie met elkaar en met de planeet te leven. De menselijke ontwikkeling gaat volgens cycli, zo constateert hij, en het wordt pijnlijk duidelijk dat we op dit moment aan het einde staan van een cyclus.

De oude organisatiemodellen, vaak piramidale structuren, passen niet meer. De industrialisatie voldoet niet meer: het is lineair denken in een cyclische wereld. Niet alleen de macht, maar ook het geld zit inmiddels bij enkelen, terwijl de helft van de mensheid het moet doen met minder dan de kruimels.

Wat houdt ons tegen? In grote lijnen zijn dat de globale menselijke systemen: geld, banken, politiek, grote bedrijven en religies. Oude piramidale structuren, constateert Wijffels. Volgens hem is er een volgende ‘release’ van bewustzijn nodig. Het moet gaan om andere waarden voor ieder individu en voor de mensheid als geheel. Het moet gaan over levende materie in plaats van dode materie.

Wijffels ziet dat we midden in een transitie zitten. Niet iedereen ziet dat of wil dat zien, maar we hebben feitelijk geen keus: wie wil mee en kan dat, wie niet? Wat is nodig voor verandering en wie zullen daarbij voorop lopen?

Herman Wijffels bekleedde tijdens zijn loopbaan diverse vooraanstaande functies, waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad en Nederlands bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington. Daarnaast legde hij als informateur de basis voor het kabinet Balkenende IV.

[TU Delft]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mario8282 schreef:

  Wijffels leidt de aandacht af van het probleem…. zeg gerust hij levert alleen maar kletspraat na kletspraat.

  Fed bedrog al 101 jaar succesvol – monetaire slavernij gaat door
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/23/fed-bedrog-al-100-jaar-succesvol-monetaire-slavernij-gaat-door/

  Eurozone monetaire kolonie van de Federal Reserve
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/24/eurozone-monetaristische-kolonie-van-de-federal-reserve/

  DE EUROCRISIS – OORZAAK en OPLOSSING
  http://mario828282.wordpress.com/2013/12/22/de-eurocrisis/

  8 likes
  • frans schreef:

   kun je dat wat uitleggen, Mario??

   Ik zou zeggen zo!!! Herman!!

   Maar als het FAKE is om ons af te leiden, dan zie ik dat op dit moment niet, waar zit de adder?
   Ik wil graag wakker blijven.
   FRans

   1 likes
  • Stefan schreef:

   Als we het huidige systeem trachten te hervormen, dan zijn we op een doodlopend pad aanbeland. Het is niet zozeer afleiding, maar eerder de oplossing zoeken in oude structuren. Ik ben van mening dat het nieuwe zich onafhankelijk moet opstellen van het huidige systeem.

   De nieuwe wereld moet zelfvoorzienend zijn en geheel onafhankelijk van de nieuwe wereld orde. Trachten de nieuwe wereld orde om te vormen tot paradijs is waanzin. Daarvoor is het systeem veel te gecompliceerd. Distantieer je gewoon volledig van de huidige structuur en laat een nieuwe samenleving zelfvoorzienend zijn.

   Kortom, we worden uitgedaagd om als mensen zelf samen te werken, en tegelijkertijd geheel onafhankelijk te zijn van de huidige wereld orde. Het eerste zelfvoorzienende eiland in schotland is een voorbeeld van hoe het dus wel moet. Hierover is laatst nog een artikel verschenen op ninefornews:

   https://www.ninefornews.nl/eigg-het-eerste-zelfvoorzienende-eiland-ter-wereld/

   We zien meteen al wat in de weg staat van dergelijke initiatieven. De nieuwe wereld orde heeft namelijk ten doel om al het grondgebied op deze aarde te bezitten. Dit wil men zodat zelfvoorzienend zijn op aarde een halt kan worden toegeroepen. We moeten dus onafhankelijk van de wereld orde grond blijven bezitten en bewonen.

   Op deze grond moeten we een eigen systeem opzetten met een eigen structuur. Dat is de ware weg naar vrijheid. Vrijheid moet zichzelf dienen, en niet het systeem. Het moet zichzelf als het ware polariseren tegenover de valse structuur van de nieuwe wereld orde. We moeten de vrijheid opeisen. De aarde is van ons allemaal. Punt.

   7 likes
   • FredvdSanden schreef:

    De aarde is van on Ik wil wllemaal… Alleen jammer dat we moeten blijven betalen om er op te verblijven. Dus toch niet echt van ons… Of weet jij een plekje waar ik mijn tent (blijvend) neer kan zetten, zonder weggejaagd of opgesloten te worden? Ik wil best, maar kan nergens heen…opgesloten in het systeem.

    3 likes
 • ZonneMax schreef:

  Alle criticasters hier zou ik willen verzoeken om zelf eens een twee uur durende video op te nemen met wat JOUW visie is voor de toekomst van de wereld, te beginnen met ons Eigen Nederland. Dit alvorens allerlei onzinnige kritiek te spuien.

  Wees niet verbaasd als er dan allerlei simpele en ondoordachte reacties op komen, dat kun je je medemens niet kwalijk nemen! De intelligentie holt nu eenmaal achteruit door de WiFi signalen van de Illuminatie.

  4 likes
  • Mario8282 schreef:

   @ Zonnemax

   Je snapt geen jota van het “geldsysteem” hé! Als je me kunt uitleggen waarom er voor elke € 1,00 BBP automatisch een schuld ontstaat GROTER dan € 1,00, dan praten we verder over deze Wijffels afleiding.

   Maar als je behoefte hebt aan meer afleidingen, hier staan ze op een rij (vor mensen als jij die de mainstream media sprookjes als zoete koek nemen):
   MSM afleidingen aangaande de crisisoorzaak- en oplossing
   http://mario828282.wordpress.com/2013/12/30/msm-afleidingen-aangaande-de-crisisoorzaak-en-oplossing/

   3 likes
   • ZonneMax schreef:

    @Mario
    Gelukkig is er een “Wakkere Mario” die het allemaal heel goed ziet en daarom al z’n verhaaltjes op wordpress zet. Zo worden we niet langer “afgeleid”. De oplossingen die JIJ aandraag daar kunnen we echt wat mee. Of toch niet….?

    Maar ja, ik ben dan ook maar een simple econoompje die in wiskundige modellen gelooft als benadering van de economische realiteit. Wat is jouw onderbouwing?

    3 likes
    • Mario8282 schreef:

     Zie hier, er zijn meer die weten hoe het zit:

     https://www.youtube.com/watch?v=5IJeemTQ7Vk

     Nu jij nog 🙂

     1 likes
     • ZonneMax schreef:

      Ach Mario….
      Heb je filmpjes van andere mensen nodig voor “je gelijk”? En blijkens de Emoticon is het voor jouw allemaal nogal grappig?

      Weet je, mensen die denken dat “anderen” (ET’s, buitenaardsen i.e.g. niet de mensheid) de uitdagingen waar de mens nu voor staat gaan oplossen, die hebben het hartstikke fout.

      Deze mensen zijn pas werkelijk afgeleid want we zullen het ZELF moeten doen EN dat kunnen we ook. Maar zolang zovelen slaperig rondwandelen met het idee dat ‘Anderen” alles voor ons oplossen, zal het nog wel even duren.

      Er komt geen plotseling omslagpunt. Het is gedijen met de veranderende tijden, dit is altijd zo geweest en zal zo blijven: Niets nieuws onder de zon dus (En zeker geen twee zonnen…).

      Alleen maar negatief afgeven op het verleden gaat ook niet helpen. Het is de mens die dit verleden mee heeft vormgegeven. Beter kun je, je energie dus steken in positieve veranderingen met een vergezicht zoals de heer Wijffels in de video doet.

      Verder zal ik niet meer reageren op dit onderwerp.

      1 likes
  • Faith schreef:

   @ZonneMax: Je kan econoom wiskundige modellen zijn maar Blatter is nu openlijk doorzien en als die bal gaat rollen zullen we zitten klapperen met onze oren wat er allemaal verder nog naar boven komt. Een WK in Quatar organiseren is al meer dan van de gekken, dan ben je echt helemaal gestoord, maar dan hebben we nog niet 1/10 e van de misdaden tegen de menselijkheid van die grote gek gehoord. Dan is nu de vuile was van de CIA naar buiten gekomen, zelfs in de msm en bij Pauw uitgebreid besproken, en lees de bijdrage van Exegese hieronder eens. Alles bij elkaar noem ik dat een quantumstap voorwaards voor de mensheid en dan staat die CIA beerput nog maar op een kier. Ik zie de toekomst dan ook zonnig in want de openbaringen zijn niet meer te stoppen. De een sleept vanzelf de ander mee zo diep verweven zijn ze met elkaar. Degenen die deze zaken aankaarten kunnen het nu eindelijk eens tot de bodem uit gaan zoeken omdat die darkies door allerlei verslavingen, geld, macht, sex, drugs, alcohol, en wie weet waar ze allemaal verder nog aan verslaafd zijn, wat moet je anders met je geld, het ook allemaal niet meer zo helder zien. Daarbij holt hun eigen intelligentie ook achteruit door Wifi, tenminste, als je achterbaksheid voor intelligentie aanziet, lang verhaal kort: ze zitten inmiddels wel zo ver in de shit, daar gaan ze zelf niet meer uitkomen.

   1 likes
   • ZonneMax schreef:

    @faith
    Ook de mensen waarop jij zo afgeeft, zijn gewoon een onderdeel van JEZELF. En het enige wat ik lees is “veroordeling”. Vooral zo doorgaan!

    1 likes
    • Faith schreef:

     @ ZonneMax: de wereld is compleet naar de filistijnen gedraaid door een stelletje nietsontziende achterbakse hebzuchtige egoisten die denken boven anderen te staan maar daar mag nog steeds niets tegen- en over gezegd worden?
     Gauw opgesodemieterd jij, malle man!

     1 likes
     • ZonneMax schreef:

      Er is slechts één antwoord: onvoorwaardelijke liefde.
      Zolang je dat niet begrijpt, beste Faith, kom je hier nog gedurende eonen weerom. Maar dat is uiteraard ook een mogelijke keuze.

      Je hebt toch niet voor niets de alias “Faith” aangenomen? Heb daarom GELOOF in de onvoorwaardelijke liefde die AL OM IS.

      2 likes
  • EllenB schreef:

   Ik zag laatst een video met mijn ideale leven hier op aarde.
   Een leven zonder regering en belastingen.
   Totaal zelfvoorzienend dus.
   Geen bemoeienis van bovenaf.
   En het is mogelijk !
   Alles wat de regering nu voor ons regelt, kunnen we in wezen zelf.
   Wie de tijd wil nemen, om deze mogelijkheid te bekijken, hier de link:

   https://www.youtube.com/watch?v=QPJwzTMBobc

   Als je alleen de uitleg over deze vorm van leven wilt zien, begin dan op 1.35.40

   2 likes
 • Faith schreef:

  Precies! Long Talk noemen we dat hier. En maar kletsen, jaar in en het jaar weer uit.
  Beter wat luchtig over denken want het schiet niet zo op met die lui.

  https://www.youtube.com/watch?v=TSYMKUtNuw8

  3 likes
  • ZonneMax schreef:

   Nee Faith, neem dan jouw bijdragen hier de afgelopen jaren op Niburu en ninefornews. Daar zijn we wel wat mee opgeschoten hoor…

   5 likes
   • Faith schreef:

    Zelf merk ik dat er veel mensen wakker geworden zijn en bezig zijn wakker te worden en ja, dat is waar, mijn bijdragen alleen zijn een druppel in de ocean en zouden er niets toe doen. Maar blijkbaar met zijn allen hebben we het wel voor elkaar gekregen. Dat is alleen maar fijn.

    3 likes
    • ZonneMax schreef:

     Ik word iedere ochtend wakker. Maar heb geen idee wat jij denkt precies vooral gekregen te hebben. Wankelende systemen zouden sowieso steeds meer aan de oppervlakte komen, dat is inherent aan deze systemen zelf en de manier waarop de mens inelkaar zit.

     2 likes
     • Faith schreef:

      Het is hier al vaak verteld en uitgelegd tegen al die bollebozen en intelligente mensen die tegen vernieuwewing zijn en het dus niet willen snappen maar weet je wat? Ik vertel het gewoon nog een keer. Voor de zoveelste keer. We zitten in een nieuw tijdperk met nieuwe energieën. Die hoor je niet, die zie je niet en je ruikt ze niet, net zoals dat bij de de oude energieëen het geval was maar ze zijn er wel degelijk. Het verschil is dat oude patronen, van die oude energieën dus, die negatief zijn voor de aardbol en de mensheid als geheel zullen oplossen om nooit meer terug te komen. We zijn er uit gegroeid. De evolutie van de mensheid gaat nu eenmaal door en is niet te stoppen. Wie daar niet in mee wil gaan hoeft dat ook niet dus ik begrijp al die commotie niet.

      1 likes
    • ZonneMax schreef:

     “We zijn eruit gegroeid”. Waarop baseer je deze kennis? Kan ik ergens iets vinden, al is het maar empirisch, dat enigerlei bewijs geeft voor deze stelling?
     Anders dan “Wat anderen ook zeggen”.

     Ook “bollebozen en intelligente mensen” zijn voor vernieuwing, begrijp je anders de boodschap in de video misschien niet, is het te abstract en moeten er eerst duidelijker voorbeelden ontstaan?

     2 likes
     • Faith schreef:

      @ ZonneMax: dat we er uit gegroeid zijn lijkt me duidelijk want inmiddels is duidelijk in watvoor poppenkast we leven, hoe we kort en arm gehouden worden, waarom er altijd wel ergens oorlog is en waarom militairen zinloos het leven laten, hoe hele landen verhongeren en verpauperen en hoe er mensenrechten geschonden worden en wie daar de schuldigen van zijn. Psychopaten. De geest is uit de fles, dan is het spel toch uit zou je denken. Dus ik stel voor dat we al die miljarden, triljarden dollars en euro’s uit de belastingparadijzen halen. Er is genoeg voor iedereen, het is ons geld dat ons is afgenomen dus als we beginnen met een basis salaris van € 2.000 de man wereldwijd zou al een hele verbetering zijn. En de leeggezogen derde wereldlanden uit het slob trekken. Overal zijn er specialisten en vakmensen voor die dit kunnen organiseren en uitvoeren en de plaatselijke bevolking opleiden. Ook onmiddelijke invoering van vrije energie en het hele onderwijs systeem moet op de schop en de zorg weer zo goed zoals het eerder was. De politie kan dan gaan wieberen want die heeft dan niets meer te doen. We blijven dus gewoon werken of niet, als je echt niet wil, niets aan de hand. Bovenop dat basis salaris kun je dus gewoon geld verdienen met wat je leuk vind en waar je goed in bent en klaar ben je.

      0 likes
 • blwy schreef:

  ik heb een beetje argwaan bij mensen die bij banken en politiek hebben gezeten en dan zulke ideeén naar voren brengen. ik zie wel een streng van waarheid erin maar ik voel dat er een addertje onder het gras zit …

  9 likes
  • Faith schreef:

   Waarom voel je een addertje onder het gras, omdat hij bij een bank heeft gezeten? Ik vertrouw hem wel, hij weet wat er speelt en ik geloof wel dat hij de beste intenties heeft maar helaas heeft hij het niet alleen voor het zeggen. Hij moet natuurlijk 100x hetzelfde zeggen want hij heeft het vooral tegen zijn collega’s en die begrijpen dit soort materie niet een twee drie. Hij staat tegen hele horden en kuddes slaapwandelaars aan te praten. A long talk.l Je kan van ‘m zeggen wat je wil maar hij heeft wel het geduld van een olifant.

   1 likes
 • exegese schreef:

  Zelfs de Telegraaf kan niet meer om het immense bedrog met publiek geld heen. Gigantische belastingzwendel in Luxenburg. Met Jean-claude Juncker in de hoofdrol, starring ons aller Ernst & young, PWC, Deloitte en KPMG. Dat is hoe en waarom de EU functioneerd. De boel besodemieteren en oplichten, dat is hun doel. Heel Europa tot de grond toe afbreken, het geld in de zak steken en het volk aan de bedelstaf en de superrijke elitaire oplichters lachen in hun vuistje.

  Hoe lang laten we ons nog bedotten ?

  7 likes
  • frans schreef:

   Exegese,
   We laten ons net zo lang bedotten zolang als de Vorming van een megalomane Centrale Bank van Europa steun krijgt.
   Dus ik hoop dat die centrale bank er nooit komt, en ok geen Europees leger om die bank te beschermen.
   Het is een Bank voor de elite, he tis een bank die alles ja alles kapot maakt wat met moreel inzicht heeft te maken. Ja daar waar een Hart voor de zaak is daartegen trekken de legers van de eu op!
   Want met mensen hebben zij niets!!

   2 likes
 • Elise49 schreef:

  Kom er vandaag achter dat ik een ban heb op Nujij.nl. Ik schrijf veel over de NWO. Ik heb om een reactie gevraagd waarom? Ben erg benieuwd. Ik houd jullie op de hoogte!

  0 likes
  • EllenB schreef:

   Ik heb ook een ban op Nujij. De derde al.
   Ben ik eigenlijk niet zo rouwig om, want ik werd gek van al die trollen daar.
   Er vindt daar i.d.d heel veel censurering plaats, dus ik ben blij dat ik hier terecht ben gekomen.
   Ze kunnen het wat mij betreft uitzoeken, daar op Nujij.

   3 likes
   • Mario8282 schreef:

    @Elise @EllenB
    Ik heb ook een ban op nujij.nl, maar mijn ban is definitief/permanent.
    Dus ik deed daar beter dan jullie (sarcasme) 🙂

    1 likes
    • EllenB schreef:

     @Mario Nou, daar kunnen we nog over discussieren.
     Ik kreeg mijn ban omdat ik trollen ‘een soort van landverraders’ genoemd heb. Er was er één die GMO voedsel, je van het, vond.
     Wist eerst helemaal niet waar ik voor gestraft was, en toen ik dat vroeg, kreeg ik als antwoord, dat er iets helemaal mis moest zijn met me, omdat ik niet eens wist waarvoor ik gestraft was.
     Dat getuigde volgens hen, van een gebrek aan geweten.
     Ik werd afgeschilderd, als een soort psychopaat.
     Heb mijn excuses aangeboden en gezegd dat ik het niet meer zou doen, maar dat was niet voldoende.
     Ik moest nog maar eens diep nadenken, over mijn daad, en mocht een week later nog eens proberen, om mijn ban opgeheven te krijgen.
     En toen had ik er gewoon genoeg van.
     Had mijn excuses al met grote onwil aangeboden, en was niet van plan, om mezelf nog verder te verlagen.
     Kun jij daar tegenop ? (hahaha)

     2 likes
     • Elise49 schreef:

      De reden waarvoor ik een ban kreeg was een reactie op het neerschieten van de Palestijnse minister. Ik had geschreven dat Anne Frank is opgericht om oorlog enz. te voorkomen en dat het bedrijf Anne Frank het juist nu goed doet, terwijl de situatie daar steeds erger wordt. Ze wilde weten wat de relevantie was. Ik werd sowieso getriggert door een opmerking van een ander. Wat ik dus bedoelde is dat als het daar niet zo’n puinhoop was, dan liep Anne ook minder goed en dat zou juist een goed teken zijn. Maar ja, zoals we weten mag je niks over Joden zeggen. Ze zijn allemaal heilig verklaard. Heb er ook bij verteld dat ik niks tegen Anne Frank zelf iets heb. Dat ik niet kijk naar ras/geloof enz. Maar puur neutrale opmerkingen/ingevingen plaats. Ik heb ook gezegd dat ik zelf niet langer daar deel wil nemen, want nieuws/reacties moeten open kunnen zijn, want anders heeft het geen nut om daar nog langer iets te schrijven. Waar ik me ook aan irriteerde was het te snel dichtgooien van draadjes, waarbij er niks aan de hand was, maar wel overheid of zo gericht was.

      1 likes
     • 9forNews schreef:

      Onze reactiemogelijkheid is niet bedoeld om uitgebreid het beleid van andere websites te bespreken. Graag enigszins on topic blijven.

      0 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Het zou ferm van een bankier zijn om ons wakker te schudden.
  Ons te vertellen dat de wekker is gegaan.
  Tijd om op te staan, en het systeem vanaf de onderkant te herinrichten.
  Maar hij slaapt zelf nog !
  Hij draait zich om.
  Je kan hem horen snurken.

  2 likes
 • Kalaman schreef:

  VERSPREID LIEFDE … meld de link van Niburu , lol Telkens ik even kom piepen , is het eerder zwaarmoedige energie , tja Heb de video niet bekeken want intuitief voel ik aan dat het de zoveelste prietpraat is , de energie alweer zinloos verkwisten aan hen die nu eenmaal hier op aarde zijn met weinig verlichte gedachten , een hebzuchtig hart & controle -zucht om de ander hetzelfde lied te doen zingen bij wijze … Schijnbaar lijkt er weinig verandering & toch zijn er al heel wat entiteiten die zijn losgekoppeld van hun Matrix , er weliswaar nog fysiek in vertoeven maar niet meer met de geest … Losgekoppeld van bank-leningen bv , een nobele job of levensstijl via een bewuste keuze & in respect met Gaia … Vaak voorafgegaand aan een totale reset-fase , een ground-zero , véél tranen /angst voor de sprong in het onbekende ~ eigen hart-realiteit , alles moeten loslaten en doodgegaan bij leven om dan weer op te staan als een herboren ‘ verlicht ‘ individu … Hoe een massa zich nu nog manifesteert , interesseert mij niet meer want ik leef reeds verlicht , een bron van liefde & nobel respect to Gaia … Dat is wat prior is op het einde van de rit , een Tijdperk aan de Poorten van het goddelijke , hoe heb jij geleefd & wat heb jij nu geleerd tijdens een zodiac-cyclus ? Sommigen onder ons hebben reeds menige levens geleefd & deze tijds-lijn de finale , het eind-examen bij wijze … Een laatste tergende uitdaging , uitputtings-slag to het negatieve verleidelijke satanische bij wijze die deze wereld in een wurggreep probeert te houden … Ik ben reeds losgekoppeld , een feit dat zeker is & krachtig in mijn eigen center nu , mijn originele Blueprint ten volle geactiveerd … Geen terugkeren meer mogelijk naar het oude ! Tot het moment er is om mijn humane cocoon los te laten blijf ik verlicht verder stappen , liefde verspreiden als frontliner van de 1% die van half-mens naar volle humane energie is opgeheveld hier reeds op Gaia anno 2014 ! In de bijbel spreekt men van 144.000 uitverkorenen maar kan het best begrijpen nu , blijkbaar slechts met mondjesmaat zal een massa simultaan verlicht worden op het einde van een Tijd , de aanvang van een Nieuwe … Immense veranderingen zijn reeds ten volle actief , menigen zullen door een ‘ virtuele ‘ tsunami terug naar af worden doorgespoeld , anderen klaar voor een hogere energetische beleving zoals Jezus bv het ons heeft voor getoond bij wijze ! Luister naar de stem van je hart , de enige & zuivere weg naar totale verlichting tenzij men een duvel pur sang is zal die entiteit voor eeuwig zijn wat het is en de neergedaalde engeltjes op leer-contract hier bij Gaia de duvel blijven aandoen , tja ( onderdeel van de ziel-test hé , 😉 ) … Namasté , ~ * ~

  1 likes
 • Padja schreef:

  Er zijn zat mensen die niet lullen maar poetsen.
  De hele wereld op je nek nemen werkt verlammend.
  Kleinere doelen stellen en kijken wat je wel bij kunt dragen werkt positief. En inspireert ook weer anderen.
  Alleen maar afgeven op wat er allemaal niet goed is word je naargeestig van. Op een gegeven moment zit je op alles te mekkeren en vergeet je dat je d’r zelf ook aan meewerkt.
  Ik zie vele mensen op mij heen knoertehard hun best doen om positief, duurzaam bij te dragen.
  Dat voelt een stuk beter denk ik dan niks doen.
  Stap voor stap.

  5 likes
 • henk schreef:

  1 grondstoffen op de aarde inventariseren
  2 samen bepalen hoeveel grondstoffen we gaan gebruiken per periode
  3 uren ruilen (dus niet over de winst op grondstoffen want die zijn van ons allen) doe je nutteloos werk is er dus niemand die je uren wil ruilen voor zijn uren
  4 patenten direct afschaffen
  5 iedereen is dus mede “eigenaar” van de aarde en dus ook mede verantwoordelijk voor de aarde
  6 als tegenprestatie om bijna geen belasting te betalen (omdat er geen plaats is voor corruptie) moet je dus wel elke week digitaal stemmen over onderwerpen die je bij genoeg draagkracht kan voordragen

  dit lijkt mij een goed begin om verder mee te sleutelen om de aarde de goede kant op te laten draaien

  1 likes
  • Mario8282 schreef:

   @ henk,

   Het maakt niet uit hoeveel bronnen de aarde heeft, zolang het geldsysteem privaat blijft zijn de eigenaren van het geldsysteem ook eigenaren van de aarde (en van de rest van de mensen ook). Probeer eerst te snappen wat er gaande is dankzij dit geldsysteem. Ik geef je hier een voorbeeld:
   – het geld wordt met de computer gemaakt uit het filosofisch perfecte NIETS;
   – met dit geld waarvoor ze nooit 1 minuut van hun leven gewerkt hebben “kopen” deze “investeerders” echte woningen waar echte mensen wonen om vervolgens de huur te verhogen…
   dit is maar een minuscuul voorbeeld van wat er nu wereldwijd gaande is. LEES AANDACHTIG!
   http://www.zerohedge.com/news/2014-10-24/spanish-tenants-wake-horror-wall-street-landlord

   2 likes
   • henk schreef:

    @Mario8282 daarom heb ik het dus ook niet over een geld systeem
    uren ruilen jij erkend mij uren dus hebben ze waarde
    erkend niemand mijn uren hebben ze dus geen waarde

    die problemen van het geld systeem zijn mij al tig jaren bekend
    Daar ben je echt niet meer origineel mee

    oplossingen wil ik horen geen bankmakerij

    0 likes
 • Bert schreef:

  Dan verschuiven we het omslagpunt van 21 december 2012 toch gewoon naar 21 december 2014.

  3 likes
 • ZonneMax schreef:

  Dank U , Heer Wijffels, dat U deze uiteenzetting heeft gegeven.

  Het is weer even geleden dat we zo een integrale visie hebben mogen zien na de video’s over “het gedijen”.

  Hoewel ik het zeker niet op alle onderdelen met Uw uiteenzetting eens ben, is het streven naar een maatschappij van hoger bewustzijn op zijn minst loffelijk te noemen. LIEFDE is de enige weg.

  Een volgende stap zou kunnen zijn om deze visie ook meer concreet te maken voor de alledaagse mens. Concreet, daarom zonder allerlei abstracties: Bijvoorbeeld wat moet de bakker op de hoek morgen volgens U doen? Welke politieke maatregelen zijn op korte termijn nodig?

  En laten we eerlijk zijn, de vele technologische ontwikkelingen die nodig zijn voor “abundance” die zijn er al lang maar worden tegengehouden door de huidige machtspolitiek en marktwerking. Helaas maar wel begrijpelijk hoor ik U hier niet expliciet over uitspreken maar maakt wel minimaal 30 minuten van Uw video overbodig. Wat moet er gebeuren om dit om te draaien? Hoe kunnen we de door U genoemde “1%” laten inzien dat ze beter NU dan over X jaren mee kunnen gaan met de flow?

  Met het huidige kabinet, dat alleen denkt in termen van de voornaam van de premier (mark(T)) zou ik bijna CDA gaan stemmen als deze een groene, duurzame en basisinkomen koers gaat varen met hoger bewustzijn in het vaandel.

  2 likes
 • Elise49 schreef:

  We worden gruwelijk voor de gek gehouden. Neem nu het woord personal computer. Ze weten alles via de pc/data.

  2 likes
 • Candor schreef:

  Een nieuwe wereld crieer je door de rotte appels te verwijderen die de beslissingen van de mensheid bepalen zonder dat daar ook maar enige vorm van Democratie is .

  We zijn en worden voorgelogen , uitgemolken , en hebben niets zelf te bepalen maw alles is en wordt bepaald door helaas de grotere machten die zo goed als alles onder hun hoede hebben .

  Er is geen mens die oorlog wil , alles wordt opgedrongen door verkeerde misleidende informatie en we worden opgezet om een ander land te haten en om achter de reden te staan van de oorlog .

  Beste voorbeeld weten kennen we inmiddels hoe de wereld voor de gek gehouden kon worden en het plan om de rest over te nemen , saddam , sirie , khadaffi , Europa door ze een geldeenheid te geven want hoe controleer je anders het beste , individuele landen.
  En Rusland is nu aan de beurt , niet helemaal gelukt want de mensen hebben hun les geleerd 13 jaar geleden en zijn niet ontwetend meer , althans de meeste niet .

  We hebben denk ik een vorm van orde nodig maar dan een die door het volk zelf gekozen is , mensen onderling kunnen best samenwerken en wie wil er geen echte vrijheid en goede leefomstandigheden voor iedereen op deze planeet .

  Er wordt ons verteld dat er schaarste is , Olie in 1970 ha ha het tegenovergestelde is waar !

  Klote dat bijna alles is opgezet om ons te controleren , voor te liegen en te manipuleren .
  Het bewijs ligt overal en als je dit ontmaskert wereldwijd dan zal een nieuwe aarde zal daar uit volgen waarin er voldoende is voor iedereen om een goed bestaan te hebben .

  Liefde en Waarheid voor iedereen

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  Tja Ellen, ik ken jouw van Nu.nl. Aan jouw reacties viel niks op te merken. Je speelt niet op de man af. Maar ja, onze meningen zijn dus niet “vrij. Kreeg sowieso al de indruk dat we gefilterd werden. Dus dat niet iedereen onze reacties te zien kreeg.

  1 likes
 • redice schreef:

  ben “the perception deception” van David Icke aan het lezen…wij worden gemanipuleerd door duistere machten die ons verstand te boven gaan.

  oorspronkelijk zouden wij op aarde in perfecte harmonie geleefd hebben met alles en iedereen en waren wij
  veel bewuster dan nu het geval is…

  alle overheden, media, politiek worden beinvloedt door deze machten en houden zo de mensheid dom en in conflict/oorlog…

  triestig dat de meesten dat niet inzien dat het zoveel anders zou kunnen zijn als we niet zo zouden slikken wat ze ons opvoeren en slaafs gehoorzamen naar deze criminelen…

  1 likes
 • frans schreef:

  ja , ik heb het gezien, Herman draait veel te veel om de hete brij heen.
  Nog veel te veel met het huidige systeem bezig. en vooral ook materialistisch.
  Wat het delen betreft ende 1 % die alles heeft dat is goed om te noemen.
  Hij praat wel erg diplomatisch.

  0 likes
 • Elise49 schreef:

  De wereld 1 maken om de aarde te redden. Dat doe je met zijn allen, niet door onderdrukking, oorlog enz. Die Georgia Guidestones zijn te verdacht. De aarde heeft maar plaats voor 500 miljoen mensen? En wie beslist dat? Niemand(bijna) weet wie dat ding er neer heeft gezet. De gangbare media sprak eerst niet over de NWO en nu wordt het langzaam ingeburgerd op hun manier. Wij weten wel beter. We worden nu al langzaam opgeruimd. Kijk naar de zorg. Mega banenverlies. Jongeren kunnen moeilijk een leven opbouwen, omdat bepaalde zekerheid ontbreekt. Flexibele contracten, alles(vooral eerste levensbehoeftes)) is stikduur in verhouding met wat je verdient. Klimaatbeheersing, sociale beheersing enz. Tig satellieten, databanken enz. die alles van ons weten. Alle dure woorden zijn verbloemingswoorden. Het omgekeerde dus. Nano, chip, vaccinaties…Totale controle zijn duivelspraktijken. Het systeem is ver over de mensheid heen gegaan. Al het levende wordt bedreigd. En dat noemen ze de aarde redden?

  0 likes
 • x

  Check Also

  wereldbank

  Wereldbank tegen Wit-Rusland: Ga in lockdown en ontvang $940 miljoen

  De Wereldbank heeft Wit-Rusland in juni een ...

  wit-rusland

  Is dit de echte reden waarom de president van Wit-Rusland weg moet?

  Het is al geruime tijd onrustig in ...

  >