Homepagina » Buitenland » Duitse rechter oordeelt: mondkapjesplicht illegaal en schadelijk voor kinderen
recht
Foto: Unsplash

Duitse rechter oordeelt: mondkapjesplicht illegaal en schadelijk voor kinderen

Op 8 april verbood een rechtbank in Weimar twee scholen om leerlingen mondkapjes te laten dragen, afstand van elkaar te laten houden en te onderwerpen aan sneltesten. Ook mochten de scholen geen onderwijs op afstand meer geven.

De rechter oordeelde in het voordeel van een moeder van twee leerlingen, acht en 14 jaar oud, van één van de scholen, die stelde dat dergelijke maatregelen fysieke en psychische schade veroorzaken bij haar kinderen en in strijd zijn met de wet.

Rechter Christian Dettmar zei dat de mondkapjesplicht en afstandsregels voor kinderen niet alleen schade veroorzaken, maar ook in strijd zijn met artikelen 2 en 6 van de Duitse grondwet, die betrekking hebben op de vrijheid van individuele ontwikkeling en onderwijs.

Geen enkel effect

De rechter zei ook dat de coronamaatregelen disproportioneel zijn. Hij verwees daarbij naar de proportionaliteitsbeginselen in artikelen 20 en 28 van de Duitse grondwet. De rechtbank verwees verder naar het bulletin van de Wereldgezondheidsorganisatie van oktober 2020 waarin expert John Ioannidis stelt dat het sterftecijfer van corona 0,23 procent is, vergelijkbaar met een matige griepepidemie.

Hij concludeerde op basis van wetenschappelijk onderzoek dat mondkapjes en afstandsregels geen enkel effect hebben gehad op het terugdringen van het aantal besmettingen. Dettmar zei ook dat de maatregelen een gevaar vormen voor de mentale, fysieke en psychische gezondheid van kinderen.

100.000 leerlingen moeten een week mondkapjes dragen om 1 besmetting te voorkomen

De rechter was het eens met experts die zeiden dat mondkapjes niet beschermen tegen virussen, dat PCR-testen geen infectie kunnen detecteren en dat asymptomatische verspreiding epidemiologisch gezien geen rol heeft gespeeld.

Sterker nog: mondkapjes hebben een negatieve impact op de gezondheid van kinderen. Op school testen is onnodig en schadelijk. Hij zei dat 100.000 basisschoolleerlingen een week lang mondkapjes moeten dragen om slechts één besmetting per week te voorkomen.

‘Onwettig’ vonnis

Na dit sensationele vonnis werden de woning, het kantoor en de auto van Dettmar doorzocht door de politie. Ook werd zijn mobiele telefoon geconfisqueerd. Een andere rechtbank in Weimar schreef vervolgens in een verklaring dat het vonnis van Dettmar ‘onwettig’ was en benadrukte het belang van de mondkapjesplicht.

[Zero Hedge via The Epoch Times]
4.7 54 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dubito
Dubito
4 maanden geleden

Ja, ok, 8 april. En nu, 1 juni?

Annette
Annette
4 maanden geleden

Kijk wat er gebeurt met een rechter die nog wel integer een beslissing kan nemen. Dan wordt er meteen alles uit de kast getrokken om hem te demoniseren. Het is overduidelijk dat de cabal de baas is over velen. Gelukkig had ze nog geen greep op deze rechter.
Natuurlijk is het bar slecht voor kinderen, trouwens ook voor volwassenen, om urenlang een mondkapje te dragen. Los nog van het feit dat dat kapje net zoveel “virus” tegenhoudt als kippengaas een mug kan tegenhouden. Dat vind ik nog altijd bij kans de leukste vergelijking. Je kunt het zo prachtig visualiseren.
DAT die kinderen allemaal met die mondkapjes moeten lopen, heeft niets met veiligheid en gezondheid te maken, maar ALLES met gehoorzaamheidstraining.
Bravo voor deze rechter!

Merijn Hugens
Merijn Hugens
4 maanden geleden

Ingeademde lucht bevat:

21% Zuurstof
0,4% Stikstof

Uitgeademde lucht bevat:

16% Zuurstof
4% Stikstof

Tevens bevatten de niet-medische Mondkapjes Nanodeeltjes plastic en bestrijdingsmiddelen.

henk
henk
4 maanden geleden

de dictatuur is compleet als je al rechters als een crimineel moet behandelen!
en de media doet er gewoon aan mee,schande en vooral triest dat we dit toelaten!

x

Check Also

gezichtsscan

Gezichtsscans gekoppeld aan corona QR-codes? ‘Nederland glijdt steeds sneller af naar China-achtige controlestaat’

Gezichtsscans worden steeds populairder in Nederland. De ...

de jonge

De Jonge claimt dat ‘overgrote deel’ coronapatiënten niet gevaccineerd is: ‘Weer fact free politics’

Minister De Jonge van Volksgezondheid bracht donderdagmiddag ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x