Mens en Dier

Medisch microbioloog: ook al ben je gevaccineerd, dan nog kun je besmet raken en het virus overdragen

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ging er gisteravond heftig aan toe aan tafel bij Beau. Presentator Beau van Erven Dorens viel flink uit tegen evangelist Florens van der Spek die in de talkshow uitlegde waarom hij niet gevaccineerd wil worden tegen corona.

Toen het Van Erven Dorens niet lukte om Van der Spek te onderbreken, schoot hij uit zijn slof. “Je kan wel blijven lachen, maar als ik je vraag om je mond te houden, moet je gewoon je mond een keer houden,” zei hij geïrriteerd. Later bood hij op Instagram zijn excuses aan. Opmerkelijk genoeg zei Van Erven Dorens voorafgaand aan het gesprek nog dat ‘wij niet van de vaccinatiepolitie zijn’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De presentator noemde vaccineren ‘een vorm van naastenliefde’. “Om maar even in de metafoor van een tuin te spreken: stel je voor dat je ergens een buxushaag hebt en die zit vol met schimmel. Dan weet je gewoon dat je met dat gedeelte met schimmel wat moet doen, want anders gaat die hele buxushaag zo meteen op de composthoop.”

Van Erven Dorens slaat plank mis

Met andere woorden: je laat je vaccineren om anderen te beschermen. Hier sloeg Van Erven Dorens de plank is. Na vaccinatie kun je nog gewoon besmet raken met corona.

Dit werd maandagavond bevestigd door medisch microbioloog Paul Savelkoul, die in het LAB Maastricht UMC+ werkzaam is. Dat is één van de drie locaties waar onderzoek wordt gedaan naar nieuwe mutaties van het coronavirus.

Groot-Brittannië: hoge vaccinatiegraad, maar toch coronapiek

Hij zei in Limburg Centraal: “Het punt is dat wij ons moeten realiseren dat als je gevaccineerd bent, je wel nog besmet kunt raken. Dus dat betekent ook dat als je zelf beschermd bent omdat je een vaccin gehad hebt, je andere mensen die bijvoorbeeld niet gevaccineerd zijn nog kunt besmetten.”

Dat is volgens hem wat er nu in Groot-Brittannië gebeurt. Ze liggen daar voor met vaccineren, maar ook met besmettingen: er is weer een piek. “Je kunt gewoon besmet raken,” benadrukte Savelkoul. “En dan ga je het gewoon doorgeven, ook aan andere mensen die gevaccineerd zijn. En dat is wat er nu in Engeland gebeurt.”

4.7 46 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dave
Dave
2 jaren geleden

Ehhhh.. het is weer allemaal propaganda. Als je gevaccineerd bent wordt je in theorie minder of niet ziek. Stel er zijn 100 mensen op deze planeet en van de 100 laten 80 zich vaccinerenen 20 uit vrije keuze niet dan worden de 80 in theorie minder of niet ziek, maar ze kunnen het nog wel doorgeven. van de 20 worden er dan als ze allemaal besmet raken 18 niet of nauwelijks ziek en 1 a 2 ziek of heel erg ziek tot overlijden toe. Dat kan dus nooit meer een druk op de ziekenhuizen leggen. Waarom er nu weer gewaarschuwd wordt dat zelfs gevaccineerden ziek kunnen worden of het door kunnen geven is omdat de krachten achter dit spel gewoon iedereen gevaccineerd willen hebben. Wat daar achter schuilt kunnen we nu alleen educatief naar gissen. Dat zal een reden hebben want als het anders zou zijn dan zou de vrije keuze niet onder druk staan nu we ervanuit kunnen gaan dat 70% zich laat vaccineren. Iedereen MOET gewoon worden gevaccineerd want daar zit een agenda achter. Een probleem van de niet gevaccineerden naar de gevaccineerden is er immers niet want die worden niet of minder ziek dus dat probleem zou niet moeten bestaan en anders werkt het vaccin niet en waarom zou je dan een vaccin nemen. Als gewone burgers gewoon even nadenken zouden ze tot dezelfde slotsom komen. Dus die Dr. Paul Savelkoul zit weer vol op het propaganda orgel want we moeten allemaal geinjecteerd worden met die junkzooi.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
2 jaren geleden

Zo lang de vaccinatie een biologisch wapen is, worden er steeds meer mensen ziek. Zeg dat openlijk om mensen te redden en draai niet om de hete brei heen.

Dat is de reden dat er sinds er gevaccineerd wordt, de statistieken van besmette mensen en ook de sterfgevallen, toenemen.

R W
R W
2 jaren geleden

Besmet…. Ziek in hun hoofd zijn al die pseudowetenschappers, zelfbenoemde virologen en politieke psychopaten! En oh oh oh wat verbaas ik me elke dag weer meer over de domheid van de schaapachtige meute die zich vrijwillig in laat spuiten met dit genocidegoedje. Deugdwazen.

Martha
Martha
2 jaren geleden

Ik vond die Beau zeer onbeschoft tegen die man gauw zijn excuus maken ,die man zat tussen allemaal nee schudders. respect voor die man hij bleef keurig netjes en beleefd.

Back to top button
62
0
We lezen graag je reactie!x