Mens en Dier

Kritische neuroloog krijgt bezoek van 2 politieagenten vanwege het taggen van een persoon op Twitter

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Neuroloog Jan Bonte kreeg vandaag tijdens het avondeten twee politieagenten aan de deur. Dat laat hij weten via Twitter. De agenten waren door de politie Almere gestuurd en vroegen de neuroloog of hij antropoloog Ginny Mooy, oud-lid van het Red Team, niet meer wil taggen in zijn tweets. Hij kreeg het op Twitter geregeld met haar aan de stok.

De ene agent zei dat het niet eens om smaad of laster ging en vroeg of hij haar gewoon niet meer wil noemen. “Nou, dat wil ik niet,” laat Bonte weten. “Als je wat te zeggen of te melden hebt, kun je je bij de politie vervoegen om aangifte te doen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“En anders stap je maar naar de civiele rechter. Ik leg hem met het grootste plezier uit waarom ik jou tag. Je had je moeten realiseren dat je met je lidmaatschap van het Red Team een publieke figuur zou worden.”

Wie wind zaait, zal storm oogsten

Het Red Team was een ‘onafhankelijke expertgroep’ gericht op preventie en bestrijding van corona.

“Je liet geen gelegenheid voorbijgaan om in de media je pseudowetenschappelijke en bijzonder schadelijke adviezen over méér en langere lockdowns, langere en frequentere schoolsluitingen, en het verplicht dragen van mondkapjes te promoten,” zegt Bonte tegen Mooy.

De adviezen van het Red Team hebben volgens Bonte veel leed en financiële schade veroorzaakt. “Dáár spreek ik je op aan. En daar zal ik je op aan blijven spreken. Want wie wind zaait, zal storm oogsten.”

Het lijkt potverdorie China wel

De neuroloog trekt ook fel van leer tegen de politie Almere: “Ga je schamen dat jullie je als loophondje van Ginny Mooy laten gebruiken. Bij mijn weten was de politie ooit bedoeld om boeven te vangen. Of mensen aan te houden die een strafbaar feit begaan. Voor zover ik weet valt het taggen van een persoon op Twitter daar niet onder.”

“Het is echt niet meer te bevatten wat er in dit land gebeurt!” reageert Koen Verhagen, initiatiefnemer van Properganda.

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer voegt toe: “Bijzonder wat de NCTV toch aan lariekul verzint om kritische stemmen te intimideren en het overheidsnarratief te beschermen. Het lijkt potverdorie China wel.”

Geseponeerd

In juli werd Bonte gearresteerd nadat hij foto’s van een aantal Romeo’s (undercoveragenten, red.) had geplaatst. Hij noemde daarnaast de naam van één van hen. Bij de aanhouding werden meerdere politiewagens ingezet.

Na zijn aanhouding twitterde de Politie Eenheid Amsterdam over hem: “De man deelde via sociale media foto’s en namen van politieagenten. Dit vinden wij als politie onacceptabel.”

De zaak werd uiteindelijk geseponeerd. “Geen zaak. Geen ‘online bedreiging van agenten’.”

De neuroloog spreekt zich al geruime tijd kritisch uit over het gevoerde coronabeleid. Als gevolg daarvan werd hij weggestuurd door het Ikazia Ziekenhuis, waar hij werkzaam was.

4.9 201 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ron
ron
1 jaar geleden

het Ikazia Ziekenhuis zal zijn eigen moeten verantwoorden.
Mee doen aan een misdaad tegen de mensheid.

M.Nieters
M.Nieters
1 jaar geleden

Het wordt tijd om in het Verzet te treden , net zoals onze ouders of groot ouders deden in 1940-1945 , inplaats van achter de meute aan te lopen die blind vertrouwen op een Staat .

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Jan Bonte krijgt van mij een grote pluim! Hij is helder recht door zee en zeer betrokken bij het welzijn van zijn mede-landgenoten! Zielig dat zo’n red-team dame de politie op hem afstuurt… en dat politie zich daarvoor leent! Hoe diep gaan we nog zinken in Nederland???

Underground
Underground
1 jaar geleden

Het word met de dag erger. Vraag z’n agent waarom hij agent is geworden. Dit zijn geen agenten, maar gepromoveerde stadswachten. Triest volk, maar ook zij komen aan de beurt.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x