Homepagina » Binnenland » Daar stinkt iets aan alle kanten. Baudet legt uit waarom Rutte moet aftreden als dit klopt
Daar stinkt iets aan alle kanten. Baudet legt uit waarom Rutte moet aftreden als dit klopt
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Daar stinkt iets aan alle kanten. Baudet legt uit waarom Rutte moet aftreden als dit klopt

Onlangs werd bekend dat premier Mark Rutte het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) opdracht gaf om de doorrekening van het omstreden Klimaatakkoord pas ná Prinsjesdag te publiceren.

Om zo de Kamer te misleiden met gekunstelde koopkrachtcijfers, waarin de honderden miljarden van het zinloze klimaatbeleid van dit kabinet niet zijn meegenomen.

Triest, zo vindt de FVD.

Klopt allemaal niet

“Wij hebben gezegd dat de cijfers van het PBL niet deugen,” zei FVD-leider Thierry Baudet tegen parlementair verslaggever Ernst Lissauer.

“Het rekenmodel is ook niet openbaar gemaakt,” vervolgde hij. “Voor zover het wel openbaar is gemaakt weten we dat het achterhaalde modellen zijn.”

“Dat klopt allemaal niet,” merkte hij op.

Stinkt aan alle kanten

Nu werd […] ook nog eens bekend dat de premier vorig jaar in de aanloop naar Prinsjesdag het PBL onder druk heeft gezet om die cijfers niet te publiceren zodat er tijdens de Algemene Beschouwingen niet over gesproken zou kunnen worden, aldus Baudet.

En het PBL heeft daar naar geluisterd. “Daar stinkt iets aan alle kanten,” aldus de FVD-voorman.

Rutte heeft dus heel bewust blijkbaar informatie uit het zicht van het publieke debat gehouden, klonk het.

Aftreden

“Dat is een doodzonde,” zei Baudet. “Dat is zo’n beetje het allerergste wat je in een parlementaire democratie kunt doen.”

Als dit klopt moet Rutte aftreden, besloot hij.

Bekijk de video hieronder:

[Lissauer]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Hij heeft weer eens 100 procent volledig gelijk.

  48 likes
  • Rikk schreef:

   Nu ben ik absoluut geen voorstander van Rutte (zacht uitgedrukt). Maar het zou beter zijn als Baudet wat meer op De Inhoud de verschillende dossiers gaat benaderen in plaats van met modder gooien en op de man spelen. Soms misschien vermakelijk maar leidt nergens toe.

   Een goede visie op de dossiers met concrete voorgestelde maatregelen. Dan heb je dat op de man spelen niet nodig.
   Zoals ten tijde van Pim Fortuyn, die op basis van inhoud alle anderen als kleuters achter zich liet.

   19 likes
   • Gezinusk schreef:

    Rikk,

    Ben het met je eens dat Baudet wat meer op de inhoudt zou mogen ingaan maar met modder gooien, op de man spelen, daar is hij niet mee begonnen. Daarvoor moet je bij het pluche van de VVD wezen, D66,CDA, PvdA en Groenlinks. Die hebben er een handje van om nieuwe politieke partijen die een andere richting uit willen te demoniseren. Een stempel op te drukken. De bekende riedel van fascist, racist etc.. Toen Pim Fortyuin des te meer kiezers achter zich kreeg zagen we het gebeuren. Baudet heeft dit zelfs al eens aangegeven.

    28 likes
    • Rikk schreef:

     Dus dat leert je dat je zelf op de inhoud met concrete visie en maatregelen die huidige groep politici moet verslaan. Niet zo heel moeilijk lijkt me….
     Als een ander met modder gooit hoef je dat zelf niet ook te gaan doen toch?

     8 likes
   • Justin schreef:

    Dit is nog maar een interview de inhoud komt eraan:-)

    6 likes
 • Herman de Graaf schreef:

  Ik blijf erbij dat Mark Rutte voor een tribunaal verantwoording dient af te leggen.
  Niet allen hij, maar een grote groep politici hebben afgelopen jaren verraad gepleegd jegens het Nederlandse volk.
  Ja inderdaad, ‘drain the swamp’. Ook in Nederland.

  54 likes
 • Gezinusk schreef:

  Misleiden kan Rutte als de beste. Met als klap op de vuurpijl het Oekraïne referendum. Toen was iedereen voor niets naar de stembus gegaan omdat meneer eigenlijk drie jaar eerder al voor het verdrag had getekend. Zijn niet mijn woorden maar van hem zelf.

  62 likes
 • Arwijn schreef:

  Het Klimaat Verdrag is een Crimineel Roof Verdrag! Verscheuren, versnipperen, verbranden ermee!
  Ik ben voor algemene criminele vervolging voor anti-CO2 propagandists! CO2 is een milieu vriendelijke leven-stimulerende ecosysteem-overeind-houdende natuurlijke stof! Een aanval op CO2 is een aanval op het leven zelf! We kunnen absoluut nooit en te nimmer zonder CO2 bestaan. Al het ademende en blad-groene leven kan niet bestaan zonder CO2!

  69 likes
 • Wederom 100% gelijk en wederom zal dat voor 100% niet naar geluisterd worden….wat is er toch met Nederland aan de hand?

  23 likes
  • ster schreef:

   Dat de NLders ales toe laten en vertikken massaal hun geel hesje aan te trekken. Ik woon in Frankrijk en kijk naar de NLders en zie dat ze te lam zijn om op te staan en ik snap niet waarom. Jaren terug evrwachte ik al dat men zou opstaan en hun hooivorken zoudne gaan slijpen en zelfs jullie ouders mogen ze letterlijk in hun zeik laten zitten en met luiers rond laten lopen terwijl dat geheel niet nodig is maar puur om het personeel te kort ivm geen geld. Maar geld genoeg voor de nieuwkomers. Julie verdienen geen betere leider dan Rutte want jullie staan niet eens op voor jullie ouderen en jullie zelf. Waarom staan jullie niet op vraag ik me af? Wat is de reden dat jullie niet massaal jullie geel hesje aantrekken? Hier zou ik graag antwoord op willen hebben.

   17 likes
   • R. C. Reuhl schreef:

    Er is geen climaat van staken omdat de vakbonden al jarenlang voor overleggen met werkgevers en overheid.. Het zogenaamde polderen wij Nederlanders hebben het goed. Beschouwen de Fransen als lui associal en hoogst onbetrouwbaar. De etos voor betalen voor schulden, verzekeringen en belastingen liggen dan ook mijlen uit elkaar. Het Fransen beleid om staats eigendommen zoals sncf of post en energie bedrijven 400% over tewaarderen op de staatsbegroting zou hier niet kunnen. Een door snee Ned is geen socialist en bestuurders in kleine woon kerne hebben geen almacht. Door de verre gaande versplintering van de politiek is er geen 1 richting die dominant de lijnen kan uit zetten. Zelfs met jarenlange min of meer de zelfde regeringen is er altijd ruimte voor politieke ver breeding. In Frankrijk heeft de socialistische regering jaren lang gewoon alles ku;en doen naar haar opvattingen.. Dit is hier on. Ongelijk en ondenkbaar…macron is en was hierop de tegen reactie.. Echter naar mijn idee heeft hij de. Corrupte en vrienden relaties onderschat van de kleinere bestuurders groepen en de macht van de vakbond en… Europa is is hier dan ook verlopig ver te oeken

    0 likes
 • salvar schreef:

  @rikk

  dat is niet op de man spelen maar iemand ter verantwoording roepen of mag dat ook niet meer.

  15 likes
 • Eelke Piers schreef:

  De klimaatwet is dus aangenomen. Maar zoals elke wet kan die weer afgeschaft, veranderd- of niet gehandhaafd worden. Niet erg chic maar het kan wel.

  11 likes
  • Justin schreef:

   Ja alles kan maar of ze het ook doen.. dit is handjeklap met meerdere landen zal wel een vette bonus aan vastzitten of beloften voor de handel etc dus ik verwacht niet zo snel of helemaal geen terug trekken van het akkoord.

   4 likes
 • Mistery babylon schreef:

  DE GROENE KLIMAATLEUGENS ONTMASKERD.

  https://doorbraak.be/heibel-om-het-ipcc/

  VN KLIMAAT PANEL (IPCC) VALT RADICAAL VAN ZIJN GELOOF.

  • De zonneactiviteit is nu “ineens” een belangrijke factor van opwarming en afkoeling (was allang bekend).
  • Het stijgende (menselijke) CO2-niveau is niet belangrijk meer (was allang bekend).
  • Dit panel geeft nu ook toe dat de aarde niet opwarmt maar afkoelt af sinds 2000 (was allang bekend).
  • Dus beperken van CO2 van voertuigen, vliegtuigen, kolen, gas en olieverbranding, vee en mensen, heeft praktisch geen zin (was allang bekend).
  • Dus al het geld verspillen aan CO2 beperking is onzin.

  NU NOG TOEGEVEN “GROENE” POLITICI.

  11 likes
 • Only you schreef:

  En maar vergiftigen en vervuiling veroorzaken, Nederland is onderhand het afvoerputje van Europa?

  8 likes
  • Jets schreef:

   Ja, dat klopt als eeen bus. Ik heb wat meer tijd tegenwoordig en of zit te lezen of kijk naar documentaires.

   Het gaat goed met de economie. Tja, wat wil je. Geloven ze hun eigen leugens nog? Het antwoord is “JA”!

   1 likes
 • Rob schreef:

  De elite zit achter ons geld aan. Rutte en zijn ideeën zijn gewoon een onderdeel om ons geld te stelen. Het schijnt in Amerika al zover te zijn dat er letterlijk gewoon geld verdwijnt van bankrekeningen van mensen. Tientallen miljoenen worden daar gewoon door de meest corrupte figuren van de bankrekeningen van mensen verwijderd en dus gestolen. De banken en bankrekeningen van mensen zijn wat dat betreft gewoon een back-up geworden voor de corruptie dat heerst. Dan wordt er gezegd dat er nog maar één bank is die veilig is: de bank onder de matras. Het ziet er dan naar uit dat ze ook hier in Europa, via de politiek, op ons geld jagen. Het draait in die wereld allemaal om geld en als je wilt zien wat er gaande is dan hoef je het alleen maar in die zin te zien? Ze hebben er alleen allerlei programma’s voor om het het volk afhandig te maken. Het financiële systeem heeft er nog nog nooit zo beroerd voor gestaan als in deze tijd. En de elite heeft geen toegang meer tot kapitaal. Dat zit allemaal in een world trust. Die trust was onder beheer van van ene Marduk die de bankiers heeft belazerd. Die trust lijkt de top van het financiële systeem te zijn (niet de top van de bankiers). Marduk is alleen niet meer de trust beheerder. Er zit nu iemand anders. De hele bankierswereld heeft geen toegang tot die trust en dus geen kapitaal meer. Daar zijn ze naar op zoek en de enigen die geld hebben zijn de mensen en dat proberen ze van ons te stelen. In Amerika is het dan al letterlijk zover dat ze het gewoon van de rekening van mensen stelen. Is je geld je lief dan weet je wat je te doen staat. Het hele systeem is daarbij allang zo failliet als de hel en staat op instorten.

  8 likes
 • Joost schreef:

  Politici zijn net auto’s.
  Rutte doet zich voor als een frisse gezinsauto maar is een sjoemel diesel, een Volkswagen met foute software.
  Baudet doet zich voor als een DS maar is feitelijk slechts een Peugeotje met een iets te grote motor en spoilers.
  Timmermans denkt dat hij een Prius is maar is gewoon een 1970 Ford Pinto, een gevaarlijk barrel wat ieder moment in de fik kan vliegen.
  Om dan maar te zwijgen over die stadsbus van de PVDA, die Dijksma…

  6 likes
 • Marc schreef:

  Het is overal hetzelfde met de politiek, leugenaars en postjespakkers. Democratie = eerlijk liegen.

  3 likes
 • Astrid schreef:

  Baudet is in de markt gezet om de kiezers een illusie te geven dat er iets te kiezen valt.
  Hij is speciaal gekozen, als vervanging van de immens populaire Pim Fortuijn.
  Echter Baudet is een vrijmetselaar, zie het partij logo en de uil:
  https://jdreport.com/forum-democratie-valt-mand/

  3 likes
 • salvar schreef:

  @Mistery babylon
  toegeven ben je gek of zo ze moeten ons slopen.

  1 likes
 • PREDATOR schreef:

  Aantonen in een rechtbank en opsluiten..

  2 likes
 • x

  Check Also

  italië

  Italië gaat de belastingen VERLAGEN (met ons geld): ‘Dit is echt de bloody limit’

  De Italiaanse minister van Financiën Roberto Gualtieri ...

  coronagezant

  Nóg meer onthullingen over coronagezant Sijbesma: ‘Dit kan niet waar zijn’

  Viruswaanzin-voorman Willem Engel richtte zijn pijlen tijdens ...

  >