Homepagina » Bewustzijn » Kun je op twee plaatsen tegelijk zijn?
Kun je op twee plaatsen tegelijk zijn?

Kun je op twee plaatsen tegelijk zijn?

Heb je altijd al op twee plaatsen tegelijk willen zijn? Van moleculen en cellen is bekend dat ze op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. Hoe zit dat dan met menselijke lichamen? Volgens de fysieke wetten is het onmogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn, maar volgens de kwantummechanica kan dat wel.

Het draait allemaal om het begrip superpositie. Nieuwe ontdekkingen maken duidelijk dat moleculen van bepaalde planten en cellen van vogels op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. Volgens sommige theorieën zijn ook de neuronen in ons brein daartoe in staat. Bij superpositie blijven objecten met elkaar verbonden en kunnen ze met elkaar communiceren, ook al zijn ze van elkaar gescheiden. Dit wordt ook wel kwantumverstrengeling genoemd. Wat het ene object beïnvloedt, zal ook direct het andere object beïnvloeden, ook al bevinden ze zich op grote afstand van elkaar.

Sommige natuurkundigen vragen zich af waarom grotere objecten, zoals een bal of een persoon, zich niet in een superpositie kunnen bevinden. Het probleem is dat de superpositie bij grotere objecten ophoudt te bestaan. Sir Roger Penrose denkt dat dit gebeurt vanwege de zwaartekracht. Elektronen, atomen en moleculen zijn zo klein dat hun zwaartekracht, en de hoeveelheid energie die nodig is om ze op twee plaatsen tegelijk te houden, niet veel voorstelt.

Toch zijn er veel verhalen over mensen die op twee plaatsen tegelijk zijn gezien. Bilocatie is bijvoorbeeld het gelijktijdig aanwezig zijn van een persoon op twee verschillende plaatsen. Van verschillende heiligen en ook van monniken en andere religies wordt verhaald dat zij al dan niet bewust bilocatie hebben ondergaan. Een doppelgänger is daarnaast een wezen dat een vrijwel exacte kopie vormt van een andere persoon. Doorgaans betreft deze persoonlijkheid een bovennatuurlijke tegenhanger, symboliseert hij het kwade of is het zien van een doppelgänger een voorteken daarvan.

Kan het zijn dat een superpositie verantwoordelijk is voor dergelijke waarnemingen? Kan een superpositie gedurende langere tijd blijven bestaan als het zwaartekrachtveld van een persoon plotseling sterk afneemt? Mensen die mediteren of een traumatische ervaring hebben, voelen zich vaak extreem licht, alsof ze puur energie zijn en niet meer verbonden zijn met hun fysieke lichaam. Gedurende dit soort momenten vinden ook vaak bijna-doodervaringen plaats. Kan deze fysieke lichtheid ervoor zorgen dat een superpositie langer kan blijven bestaan dan normaal? Interessante vragen om eens dieper over na te denken.

In onderstaande video gaat Penrose in op zijn bewustzijnstheorie. Deze door hem ‘Orchestrated Objective Reduction’ (Orch-OR) of kortweg kwantumbewustzijn genoemde theorie heeft als grondslag het idee dat met anesthesie het bewustzijn wordt uitgeschakeld.

4-3-2014 bron: Touchy Subjects

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Henk001 schreef:

  1. “Volgens de fysieke wetten is het onmogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn, maar volgens de kwantummechanica kan dat wel.”

  De quantummechanica IS een fysieke wet (een natuurkundige wet)

  2. De quantumfysica is een wiskundige beschrijving waarmee van een deeltje of een systeem van deeltjes gerekend kan worden aan plaats snelheid, massa en nog een reeks quantumgetallen. Uit de wiskundige beschrijving volgt een waarschijnlijkheidsverdeling over bijv. de ruimte. M.a.w. een deeltje heeft bijv. 25 % om in toestand 1, 50 % om in toestand 2 en 25 % kans om in toestand 3 te zijn. Bij het echte waarnemen blijkt het deeltje dan in één van de mogelijke toestanden te zijn. De uitkomst van een quantummechanische berekening zegt dus dat een deeltje op meerdere plaatsen kan zijn; het waarnemen beslist waar het deeltje uiteindelijk echt is. Dat is iets heel anders dan dat iets fysiek op twee plaatsen tegelijk aanwezig is. Dat voorspelt de quantumfysica niet en dat is ook nog nooit waargenomen. Die “nieuwe ontdekkingen” wil ik dan dus ook nog wel eens in een wetenschappelijk artikel zien (youtube-filmpjes of internetblogs tellen niet).

  2 likes
 • pietsnot schreef:

  als het kan dan zijn tweelingen dus eingelijk vierlingen die worden dan weer achtlingen enz;enz;

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Ik ben op 2 plaatsen tegelijkertijd; ik zit/sta hier thuis en tegelijkertijd ben ik met mijn reactie, hier gepost (bij dit artikel).

  0 likes
 • pietje bell schreef:

  Hoe ver kan je van de waarheid afdwalen.bewustzijn is eeuwig .dus niet uit te schakelen.Wat wel kan is dat als je de verbinding met je hogere zelf kan vasthouden je op wel meer dan 2 plaatsen tegelijk kunt zijn.Dit heeft alles te maken met het verhogen van je trilling,s veld.Er is zoveel meer mogelijk.Op het moment dat men contact maakt met een andere spirit,verlies je inderdaad gewicht.maar je blijft wel met je eigen lichaam verbonden.ook al wordt je bijna volledig overgenomen door die ander. Dit heeft totaal niets met een BDE van doen.

  0 likes
 • Wim schreef:

  Naar mijn mening moet het mogelijk zijn.
  De “huidige” mens is vergeten hoe het werkt. Per slot van rekening gebruiken wij maar 10% van ons potentieel.
  Hoe het zou kunnen gaan werken is te lezen in het boek van Baird T. Spalding “De Meesters van het Verre Oosten”. De Meesters maken er aan de lopende band gebruik van. Bovendien kunnen ze hele grote afstanden in luttele tijd overbruggen.
  Een grote aanrader dit boek.

  0 likes
 • Bert schreef:

  Wie verstrooid is, is overal tegelijk. Naar mijn idee moet God dan ook erg verstrooid zijn.

  0 likes
 • Dru79 schreef:

  Kan superpositie niet gewoon een fout zijn in formule-berekeningen ? op kwantum-niveau is een rekenfout makkelijk gemaakt natuurlijk, en het blijft theorie – zoals aangegeven is het volgends de fysieke wetten onmogelijk om op 2 plaatsen tegelijk te zijn

  0 likes
 • Ur schreef:

  ik ben daar waar AL HET LICHT IS, dit houdt in, ik ben OVERAL en alles wat u ziet..
  echter, transcedent verplaatsen met het astrale lichaam en mijn bewustzijn ervaren op twee of meerdere locaties kan, dus ik kan in gesprek zijn met iemand en op hetzelfde moment in een andere situatie verkeren, parallele gedachtenlandschappen ENJOY!! The Multi EYE..

  0 likes
 • tjeu schreef:

  lees “Carlos Castaneda ‘s boeken, Meesters van het verre Oosten van Spalding.

  Dit zijn geen illusies maar werkelijkheden die zoveel dieper gaan dan de door ons gekende wereld en zij berusten op dezelfde “fysische” werkelijkheid als de onze, ze worden alleen ervaren vanuit een ander bewustzijn. De metingen die wij in labo’s verrichten blijven metingen en zijn conceptueel zeer beperkt

  groeten,

  Tjeu

  0 likes
 • nellan schreef:

  Ik ben er zeker van dat het mogelijk is contacten te hebben met iemand anders ,maar dat je wel een speciale frequentie moet kunnen bereiken en op elkaar afgestemd kunnen zijn….

  0 likes
 • Laurens schreef:

  [quote name=”pietje bell”]Hoe ver kan je van de waarheid afdwalen.bewustzijn is eeuwig .dus niet uit te schakelen.Wat wel kan is dat als je de verbinding met je hogere zelf kan vasthouden je op wel meer dan 2 plaatsen tegelijk kunt zijn.Dit heeft alles te maken met het verhogen van je trilling,s veld.Er is zoveel meer mogelijk.Op het moment dat men contact maakt met een andere spirit,verlies je inderdaad gewicht.maar je blijft wel met je eigen lichaam verbonden.ook al wordt je bijna volledig overgenomen door die ander. Dit heeft totaal niets met een BDE van doen.[/quote]
  Hoe ver kan je van de waarheid afdwalen. Bewustzijn is afhankelijk van het functioneren van de hersenen, dus met de dood houdt het op. Gewicht verliezen als je ‘contact maakt met een andere spirit’? Trillingsvelden? Overgenomen worden door een ander? Maak het ajb. iets concreter…

  0 likes
 • Aly schreef:

  God is zeker “verstrooid” anders zouden wij allen geen stukje God in ons kunnen hebben, en het lijkt mij toe dat we dat stukje God groter moeten maken. Dat stukje heet de Ziel, en dat groter maken heet Evolutie. We hebben allemaal meerdere Zelven en Hogere Zelven, waarmee wij in contact staan. Ze leven in een andere dimensie maar zijn wel van belang voor ons, door terug te gaan naar de Bron integreren wij meer van onze persoonlijkheden die van ons zijn afgescheiden door onze gedachtenenergie, ook ontstaan in onze vorige levens. Dit is terug keren naar Eenheid, naar Huis. Maar het lijkt me wel leuk om mezelf tegen te komen in woord en beeld. 🙂 Vooralsnog is het mij onmogelijk, maar weet dat we in het veld van de onbeperkte mogelijkheden leven, dus….. alles kan. En het is niet eerst zien dan geloven maar “eerst geloven dan zien.”

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”Aly”][quote name=”Bert”]Wie verstrooid is, is overal tegelijk. Naar mijn idee moet God dan ook erg verstrooid zijn.[/quote]
  God is zeker “verstrooid” anders zouden wij allen geen stukje God in ons kunnen hebben (…) door terug te gaan naar de Bron integreren wij meer van onze persoonlijkheden die van ons zijn afgescheiden (…) weet dat we in het veld van de onbeperkte mogelijkheden leven, dus….. alles kan. En het is niet eerst zien dan geloven, maar “eerst geloven dan zien.”[/quote]
  Humpty Dumpty sat on a wall,
  Humpty Dumpty had a great fall.
  All the king’s horses
  And all the king’s men,
  Couldn’t put Humpty together again.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  >