Bewustzijn

Kun je op twee plaatsen tegelijk zijn?

Help ons door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Heb je altijd al op twee plaatsen tegelijk willen zijn? Van moleculen en cellen is bekend dat ze op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. Hoe zit dat dan met menselijke lichamen? Volgens de fysieke wetten is het onmogelijk om op twee plaatsen tegelijk te zijn, maar volgens de kwantummechanica kan dat wel.

Het draait allemaal om het begrip superpositie. Nieuwe ontdekkingen maken duidelijk dat moleculen van bepaalde planten en cellen van vogels op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. Volgens sommige theorieën zijn ook de neuronen in ons brein daartoe in staat. Bij superpositie blijven objecten met elkaar verbonden en kunnen ze met elkaar communiceren, ook al zijn ze van elkaar gescheiden. Dit wordt ook wel kwantumverstrengeling genoemd. Wat het ene object beïnvloedt, zal ook direct het andere object beïnvloeden, ook al bevinden ze zich op grote afstand van elkaar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sommige natuurkundigen vragen zich af waarom grotere objecten, zoals een bal of een persoon, zich niet in een superpositie kunnen bevinden. Het probleem is dat de superpositie bij grotere objecten ophoudt te bestaan. Sir Roger Penrose denkt dat dit gebeurt vanwege de zwaartekracht. Elektronen, atomen en moleculen zijn zo klein dat hun zwaartekracht, en de hoeveelheid energie die nodig is om ze op twee plaatsen tegelijk te houden, niet veel voorstelt.

Toch zijn er veel verhalen over mensen die op twee plaatsen tegelijk zijn gezien. Bilocatie is bijvoorbeeld het gelijktijdig aanwezig zijn van een persoon op twee verschillende plaatsen. Van verschillende heiligen en ook van monniken en andere religies wordt verhaald dat zij al dan niet bewust bilocatie hebben ondergaan. Een doppelgänger is daarnaast een wezen dat een vrijwel exacte kopie vormt van een andere persoon. Doorgaans betreft deze persoonlijkheid een bovennatuurlijke tegenhanger, symboliseert hij het kwade of is het zien van een doppelgänger een voorteken daarvan.

Kan het zijn dat een superpositie verantwoordelijk is voor dergelijke waarnemingen? Kan een superpositie gedurende langere tijd blijven bestaan als het zwaartekrachtveld van een persoon plotseling sterk afneemt? Mensen die mediteren of een traumatische ervaring hebben, voelen zich vaak extreem licht, alsof ze puur energie zijn en niet meer verbonden zijn met hun fysieke lichaam. Gedurende dit soort momenten vinden ook vaak bijna-doodervaringen plaats. Kan deze fysieke lichtheid ervoor zorgen dat een superpositie langer kan blijven bestaan dan normaal? Interessante vragen om eens dieper over na te denken.

In onderstaande video gaat Penrose in op zijn bewustzijnstheorie. Deze door hem ‘Orchestrated Objective Reduction’ (Orch-OR) of kortweg kwantumbewustzijn genoemde theorie heeft als grondslag het idee dat met anesthesie het bewustzijn wordt uitgeschakeld.

4-3-2014 bron: Touchy Subjects

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietsnot
pietsnot
10 jaren geleden

als het kan dan zijn tweelingen dus eingelijk vierlingen die worden dan weer achtlingen enz;enz;

Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Ik ben op 2 plaatsen tegelijkertijd; ik zit/sta hier thuis en tegelijkertijd ben ik met mijn reactie, hier gepost (bij dit artikel).

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

Hoe ver kan je van de waarheid afdwalen.bewustzijn is eeuwig .dus niet uit te schakelen.Wat wel kan is dat als je de verbinding met je hogere zelf kan vasthouden je op wel meer dan 2 plaatsen tegelijk kunt zijn.Dit heeft alles te maken met het verhogen van je trilling,s veld.Er is zoveel meer mogelijk.Op het moment dat men contact maakt met een andere spirit,verlies je inderdaad gewicht.maar je blijft wel met je eigen lichaam verbonden.ook al wordt je bijna volledig overgenomen door die ander. Dit heeft totaal niets met een BDE van doen.

Wim
Wim
10 jaren geleden

Naar mijn mening moet het mogelijk zijn.
De “huidige” mens is vergeten hoe het werkt. Per slot van rekening gebruiken wij maar 10% van ons potentieel.
Hoe het zou kunnen gaan werken is te lezen in het boek van Baird T. Spalding “De Meesters van het Verre Oosten”. De Meesters maken er aan de lopende band gebruik van. Bovendien kunnen ze hele grote afstanden in luttele tijd overbruggen.
Een grote aanrader dit boek.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x