Gezondheid

Het echte antikankerdieet

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1952 ontwikkelde de Duitse biochemicus en schrijfster Johanna Budwig een antikankerdieet. Dit dieet is rijk aan lijnzaadolie, gemixt met kwark en maaltijden die rijk zijn aan fruit, groente en vezels. In het dieet worden geen suikers, dierlijke vetten, slaolie, vlees, boter en margarine opgenomen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Budwig, indertijd werkzaam voor het Duitse onderzoeksinstituut voor levensmiddelen en voeding, zag dat patiënten die het dieet drie maanden hadden gevolgd kleinere tumoren hadden en zich beter voelden. Sommige patiënten waren zelfs helemaal verlost van hun tumor.

De Duitse biochemica werkte aan het onderzoek van Nobelprijswinnaar Otto Warburg, dat ging over kanker en celademhaling. In 1966 presenteerde Warburg bewijs dat gewone gezonde cellen in kankercellen veranderen als ze geen zuurstof meer krijgen. Budwig ontdekte dat onverzadigde vetzuren in cellen zorgen voor de celademhaling en dat vetzuren wateroplosbaar worden in combinatie met eiwitten. Gezonde mensen bleken een hoger gehalte aan omega 3-vetzuren in hun bloed te hebben dan zieke mensen. Lijnzaad werd door haar aangewezen als de belangrijkste bron van omega 3-vetzuren. Afhankelijk van de aandoening liet Budwig haar patiënten drie tot zes eetlepels lijnzaadolie met 100 gram kwark per dag gebruiken.

Diverse artsen en wetenschappers omschreven het zogeheten Budwigprotocol als opzienbarend en een effectieve manier om kanker te bestrijden. Dr. Budwig werd tot zeven keer genomineerd voor de Nobelprijs. Er zijn ook wetenschappers en oncologen die vinden dat het onderzoek eenzijdig is gedaan en dat het een simplistische manier van genezing van kanker is.

Uit diverse artikelen in wetenschappelijke tijdschriften wordt al snel duidelijk dat het er niet zozeer om gaat dat het middel effectief is tegen kanker, maar dat de industrie, farmacie en overheid bang zijn voor het verliezen van marktaandeel en dus winst. Daarom werd het werk van Budwig aangevallen en werd haar het zwijgen opgelegd door de gevestigde medische, industriële en farmaceutische belangen.

Uit de syllabus Natuurvoedingsadviseur van Sonnevelt Opleidingen komt het volgende recept voor een Budwigpapje:

4 eetlepels volle biologische kwark
1 eetlepel lijnzaadolie
citroensap naar smaak
havervlokken
zaden en pitten zoals lijnzaad, sesamzaad, zonnepitten, pompoenpitten
noten zoals amandelen, walnoten of hazelnoten (ongebrand)
honing naar smaak
vers fruit naar smaak (geen kiwi)

In zijn boek Het echte kankerdieet stelt de Franse oncoloog David Khayat dat een vijfde van alle kankergevallen is gerelateerd aan een slecht eetpatroon. Hij stelde op basis van grondig literatuuronderzoek een aantal adviezen op. Khayat is hoofd van de afdeling Oncologie in het ziekenhuis Pitié-Salpétière in Parijs, niet de minste dus. Hij leidde op verzoek van de Franse president Jacques Chirac tussen 2002 en 2007 het Franse nationale programma tegen kanker.

Het echte antikankerdieet

4-3-2014 meer informatie via: Sonnevelt Opleidingen, Uitgeverij Lannoo

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
10 jaren geleden

Gaat Dr. Budwig dan eindelijk eens een keer voor de Nobelprijs?

De Lantsheer
De Lantsheer
10 jaren geleden

ik respecteer jullie site voor 100% maar jullie vertellen hier tegendraadse vaststellingen van otto warburg zelf.
Ik raad u aan van het boek van brian preskin te lezen ( het verzwegen verhaal over kanker ) waarin hij zich verdiept over het werk van otto warburg. Het is zeer belangrijk dat jullie vermelden dat omega 6 en omega 3 (lijnzaad) met dezelfde hoeveelheid dient ingenomen te worden.
Weinig fruit en weinig groenten.
Lees het boek en je zult het begrijpen, pierre eddy

Whatshenneping
Whatshenneping
10 jaren geleden

hempoil!!!

RRR
RRR
10 jaren geleden

[quote name=”De Lantsheer”]ik respecteer jullie site voor 100% maar jullie vertellen hier tegendraadse vaststellingen van otto warburg zelf.
Ik raad u aan van het boek van brian preskin te lezen ( het verzwegen verhaal over kanker ) waarin hij zich verdiept over het werk van otto warburg. Het is zeer belangrijk dat jullie vermelden dat omega 6 en omega 3 (lijnzaad) met dezelfde hoeveelheid dient ingenomen te worden.
Weinig fruit en weinig groenten.
Lees het boek en je zult het begrijpen, pierre eddy[/quote]

Weinig fruit en weinig groenten ?

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x