Gezondheid

Bijna helft voedsel bevat pesticiden, ook biologische producten

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In bijna de helft van het geteste voedsel uit de Europese Unie zijn sporen van pesticiden teruggevonden. In meer dan een kwart van het onderzochte voedsel werden ook sporen van meerdere pesticiden teruggevonden, zegt de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA).

Voor de studie werden 80.967 monsters op sporen van 685 pesticiden onderzocht. Het voedsel, zowel grondstoffen als verwerkt voedsel, werd verzameld in 29 Europese landen. De analyse gebeurde zowel door de EFSA als door de voedselagentschappen van de lidstaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Duidelijke overschrijding

In 45 procent van de voedselmonsters werden sporen van pesticiden aangetroffen. De grenswaarden werden in 97,4 procent van de monsters niet overschreden. In 1,5 procent van de monsters werd een ‘duidelijke’ overschrijding vastgesteld.

Overschrijdingen werden vaker vastgesteld op geïmporteerd voedsel, al is er wel een daling ten opzichte van 2012. In 27,3 procent van de monsters werden wel sporen van meerdere pesticiden aangetroffen.

“Het aantal residuen dat in voedsel wordt teruggevonden groeide de laatste jaren,” zei Martine Dermine van het Pesticide Action Network Europe. “Dat is verontrustend, omdat er weinig bekend is over de gecombineerde effecten ervan op de volksgezondheid.”

Bio-producten

Het Europees Milieuagentschap is niet tevreden en zegt dat de EFSA de maximumwaarden regelmatig moet herzien omdat nieuw onderzoek uitwijst dat die waarden te theoretisch vastgesteld zijn. Een nulwaarde is de enige grens die vanuit het oogpunt van voedselveiligheid gehanteerd zou mogen worden, aldus het agentschap.

In haar rapport zegt de EFSA dat in 15,5 procent van de onderzochte bio-producten sporen van pesticiden ontdekt werden, binnen de wettelijke normen. Het gaat grotendeels om toegelaten pesticiden voor de biologische landbouw, maar het kan ook gaan om sporen die veroorzaakt zijn door luchtvervuiling.

[Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
8 jaren geleden

Ook hier wordt dus weer de hand mee gelicht. Één van de belangrijkste criteria voor een biologisch product lijkt me toch dat het zonder gif of pesticiden gekweekt is. Er is dus eigenlijk helemaal niets meer waar je als consument nog gewoon op kunt vertrouwen. Alle leugens en denkbaar bedrog wordt uit de kast gehaald voor het “allerhoogste doel” zoveel mogelijk geld in het laatje. Hoe meer je weet hoe harder je over de nek gaat bij de gedachte aan de meedogenloze gretigheid die hier achter schuil gaat.

trackback
BOINNK!!! | Nog meer interessante nieuwsfeiten aan geleverd door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Hendrik
Hendrik
8 jaren geleden

Deze man waarschuwd hier al vele jaren voor ,en dat gaat niet over wat asbestplaten !!
http://hetuurvandewaarheid.info/dr-matthias-rath-vitamine-c/

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Een van de effecten van pesticiden is de dodelijke ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) deze ziekte begint steeds algemener te worden in onze moderne wereld.
Het is bewezen dat de pesticide DDT (Dichloordifenyltrichloorethaan) de oorzaak is van ALS, het middel is inmiddels dacht ik zo al dertig jaar verboden binnen Europa maar nog altijd vallen er slachtoffers omreden dat dit middel niet zomaar uit het milieu verdwijnt.

Helaas wordt er wereldwijd nog DDT gebruikt omreden er geen goedkopere vervangende bestrijdingsmiddel voorhanden is, en zover bekend wordt dit middel in de Europese Unie geproduceerd voor deze landen, terwijl het hier niet mag worden toegepast.
Dus krijgen we het middel alsnog op ons bord bijvoorbeeld via verse groenten vrijelijk zonder belemmeringen geïmporteerd uit Afrikaanse landen zoals Egypte, Senegal, Marokko of via blikgroente uit China etcetera.

Katoenvelden wereldwijd zijn grote afnemers van dit middel de gronden waar katoen wordt verbouwd kan je vergelijken met de besmette gronden van Fukushima alleen zullen de gronden rondom Fukushima ooit weer geschikt worden om levensmiddelen te verbouwen de katoen gronden daarentegen zullen nooit weer gebruikt kunnen worden om voedsel op te verbouwen.

Tja corruptie maakt meer kapot dan je lief is, ook bij de Europese unie zitten net als in Nederland goed betaalde bureaustoelzitters welke een oogje toeknijpen en het menselijke geslacht zware schade toebrengen dag in dag uit jaar in jaar uit.

Biologische producten verbouwd in Nederland zonder pesticiden is praktisch onmogelijk er is namelijk geen schone grond in Nederland voorhanden alles is met DDT besmet.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x