Het Complot

Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Illuminati, een geheim genootschap uit de 18e eeuw, wordt al decennialang omgeven door complottheorieën. Meestal wordt de Beierse Illuminati bedoeld, een orde die in 1776 werd opgericht door Adam Weishaupt.

In die tijd hing er ook al een waas van mysterie rond het genootschap. Leden van de groep probeerden toe te treden tot andere invloedrijke groepen, zoals bijvoorbeeld de vrijmetselaars.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hoe komt het dat de Illuminati eeuwen later nog zo populair is? Een Facebookpagina over het genootschap heeft meer dan 3,7 miljoen likes, Madonna zingt erover en in veel films wordt ernaar verwezen.

Buitenlandse politiek

Het is bekend dat de Illuminati een aantal invloedrijke leden had. Er gingen aan het einde van de 18e eeuw geruchten dat het genootschap achter de Franse Revolutie zat. Onder meer wetenschapper Johann Goethe en dichter Johann Herder zouden lid zijn geweest van de orde.

Omdat de Illuminati ervan werd verdacht zich te bemoeien met buitenlandse politiek, verbood Karel Thedoor van Beieren het geheime genootschap in 1785. Complottheoretici geloven echter dat de Illuminati nooit is opgeheven.

Founding Fathers

In 1798 schreef George Washington een brief over de bedreiging die de Illuminati vormde en de derde president van Amerika, Thomas Jefferson, werd ervan beschuldigd lid te zijn van de orde. Het is bekend dat veel Founding Fathers vrijmetselaar waren.

In de populaire cultuur wordt de Illuminati vaak verward met andere geheime genootschappen. Zo is het alziend oog boven de piramide op het dollarbiljet geen onderdeel van de Beierse Illuminati, maar van de vrijmetselaars.

[HP/De Tijd]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mr.X
Mr.X
8 jaren geleden

Hahahaaaaa…..!!!
Illimunatie is KLAAR…!!!
OVER en UIT…!!!
Er is GEEN land meer die zaken met deze criminele organisatie wil doen!

Ze waren HEEL machtig maar tijden zijn gekeerd!
Weet wat er achter de schermen gebeurd en verteld een ander verhaal over de Illimunatie!
Rusland en China hebben ALLES overgenomen en alle banken zijn al akkoord gegaan met een Nieuwe Munteenheid! De Amerikaanse FED is failliet en alle Koppstukken van de Illimunatie en de overige Cabal leden staan onder Directe Arrest voor MISDADEN tegen de Mensheid!

Rusland en China hebben samen met overige landen vele Goud mijnen alreeds overgenomen van deze criminele Illimunatie en hun Cabal en ook alle Olie handel is nu in handen van Rusland en China!
Alles word NU achter de schermen betaald in de Yaun totdat het startschot gegeven zal worden voor een nieuwe wereld munteenheid!
Er is nog VEEEEL MEEEEER om te vertellen maar daar komen jullie mensheid zelf wel achter als het tijd is om alles bekend te gaan maken!

Illimunatie hahahaaa, laat me niet lachen met deze smerige satanisten!

Ik ben TROTS om een christenen te zijn en begroet AL mijn vredelievende Moslim broeders en zusters in onze overwinning op al het KWAAD en alle overige vredelievende geloven zijn ook gegroet!

Ongezien is er een OVERWINNING geboekt die de geschiedenis in zal gaan als de GROTE overwinning!

Onze 1000 GOUDEN jaren zijn reeds begonnen!

Ik heb NOOIT NIKS aan onzin verteld hier en alleen maar de totale waarheid verklaard!

WELKOM nieuwe wereld en vrijgezetten Mensheid!
Je moet het begrijpen om het te beseffen…!

J@n
J@n
8 jaren geleden

Je kunt daar de meest rare denkbeelden op loslaten waarom het zo bekend/berucht is maar het antwoord is zo eenvoudig, geld is macht.

Bob
Bob
8 jaren geleden

Naar mijn mening is het zo dat de mens kort geleden pas een beter bewustzijn kreeg en dus sinds kort iets weet over de illuminatie dus die 200 jaar kan je dan weglaten.

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Ik ben niet overtuigd. Kom met feiten. Ik zelf denk dat de grootmeesters(de allerhoogste) van de vrijmetselarij wel degelijk in contact staan met vorstenhuizen/geloven/elite. Ik zie ze allemaal als grootaandeelhouders. En om groot te blijven in dit systeem moet je wel dingen doen die niet goed zijn voor de gewone man. Offers brengen zoals zij zullen zeggen. Er zijn verhalen bekend over kindermisbruik in de kastelen van Beieren.
Ik denk wel dat de vorstenhuizen zullen verdwijnen als de NWO zich geheel heeft gevormd. Ik bedoel zoals wij het nu kennen. Landengrenzen tellen nu al zo goed als niet meer mee. Het vorstenhuis wordt dan nog alleen puur een bedrijf. Ons koningshuis(grootaandeelhouder) is nu al bezig om alles te zetten op technologie.
Als wij als gewone man/vrouw(mens) de hoop bij een ander gaan neer leggen(grootmacht, die in verbinding staat met het systeem), dan verliezen we sowieso. Als de huidige technologie voortzet ook. Ik zie eigenlijk geen uitweg. Hoe dan ook worden we in een richting gestuurd, die niet goed eindigt. Het element hout(al het levende) wordt overgenomen door het element ijzer/metaal.(technologie)
Ik leg mijn hoop neer bij de natuur. Dat zij zelf de technologie op de knieën krijgt. Maar dat heeft wel weer gevolgen voor de mens.(natuurrampen). En dan krijgt de elite(systeem) toch weer hun zin. Mensen opruimen. Die eeuwige cirkel. Daar komen we niet vanaf.
Maar goed, das geen reden om niet meer te genieten van wat je nu nog wel hebt. Je naasten. Huisdieren. Dromen over leuke dingen enz. Iemand tegenkomen waarmee je een leuk gesprek hebt. Een wandeling door de natuur enz.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x