Homepagina » Het Complot » Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?
Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?

Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?

De Illuminati, een geheim genootschap uit de 18e eeuw, wordt al decennialang omgeven door complottheorieën. Meestal wordt de Beierse Illuminati bedoeld, een orde die in 1776 werd opgericht door Adam Weishaupt.

In die tijd hing er ook al een waas van mysterie rond het genootschap. Leden van de groep probeerden toe te treden tot andere invloedrijke groepen, zoals bijvoorbeeld de vrijmetselaars.

Hoe komt het dat de Illuminati eeuwen later nog zo populair is? Een Facebookpagina over het genootschap heeft meer dan 3,7 miljoen likes, Madonna zingt erover en in veel films wordt ernaar verwezen.

Buitenlandse politiek

Het is bekend dat de Illuminati een aantal invloedrijke leden had. Er gingen aan het einde van de 18e eeuw geruchten dat het genootschap achter de Franse Revolutie zat. Onder meer wetenschapper Johann Goethe en dichter Johann Herder zouden lid zijn geweest van de orde.

Omdat de Illuminati ervan werd verdacht zich te bemoeien met buitenlandse politiek, verbood Karel Thedoor van Beieren het geheime genootschap in 1785. Complottheoretici geloven echter dat de Illuminati nooit is opgeheven.

Founding Fathers

In 1798 schreef George Washington een brief over de bedreiging die de Illuminati vormde en de derde president van Amerika, Thomas Jefferson, werd ervan beschuldigd lid te zijn van de orde. Het is bekend dat veel Founding Fathers vrijmetselaar waren.

In de populaire cultuur wordt de Illuminati vaak verward met andere geheime genootschappen. Zo is het alziend oog boven de piramide op het dollarbiljet geen onderdeel van de Beierse Illuminati, maar van de vrijmetselaars.

[HP/De Tijd]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Mr.X schreef:

  Hahahaaaaa…..!!!
  Illimunatie is KLAAR…!!!
  OVER en UIT…!!!
  Er is GEEN land meer die zaken met deze criminele organisatie wil doen!

  Ze waren HEEL machtig maar tijden zijn gekeerd!
  Weet wat er achter de schermen gebeurd en verteld een ander verhaal over de Illimunatie!
  Rusland en China hebben ALLES overgenomen en alle banken zijn al akkoord gegaan met een Nieuwe Munteenheid! De Amerikaanse FED is failliet en alle Koppstukken van de Illimunatie en de overige Cabal leden staan onder Directe Arrest voor MISDADEN tegen de Mensheid!

  Rusland en China hebben samen met overige landen vele Goud mijnen alreeds overgenomen van deze criminele Illimunatie en hun Cabal en ook alle Olie handel is nu in handen van Rusland en China!
  Alles word NU achter de schermen betaald in de Yaun totdat het startschot gegeven zal worden voor een nieuwe wereld munteenheid!
  Er is nog VEEEEL MEEEEER om te vertellen maar daar komen jullie mensheid zelf wel achter als het tijd is om alles bekend te gaan maken!

  Illimunatie hahahaaa, laat me niet lachen met deze smerige satanisten!

  Ik ben TROTS om een christenen te zijn en begroet AL mijn vredelievende Moslim broeders en zusters in onze overwinning op al het KWAAD en alle overige vredelievende geloven zijn ook gegroet!

  Ongezien is er een OVERWINNING geboekt die de geschiedenis in zal gaan als de GROTE overwinning!

  Onze 1000 GOUDEN jaren zijn reeds begonnen!

  Ik heb NOOIT NIKS aan onzin verteld hier en alleen maar de totale waarheid verklaard!

  WELKOM nieuwe wereld en vrijgezetten Mensheid!
  Je moet het begrijpen om het te beseffen…!

  23 likes
  • Eng verhaal. Vooral alles “willen” onderstrepen met capslock. Beetje Calimero achtig. Verhaal komt niet echt serieus over. Maar “wij” zullen wel een ander wereldbeeld hebben als “hullie” ?

   8 likes
  • vE schreef:

   Ik geloof dat je het niet helemaal heb begrepen en sowieso erg op de zaken vooruit loopt. Bovendien vind ik je post nogal kinderachtig en dat je daarmee de ernst van de zaak ten grabbel gooit.
   Met reacties als deze vind ik het niet raar dat dit onderwerp nog steeds gezien wordt als complot ipv realiteit.

   2 likes
  • albertina schreef:

   Eén wereldmunt, die van de elite en de NWO. Kom maar met bewijs van hetgeen jij hier zo positief pretendeert. Ik geloof er helemaal niets van!

   6 likes
  • richard schreef:

   nooit niks??? altijd… Wat een onzin dus.

   5 likes
  • peter schreef:

   Ik hoop met je mee Mr.X.

   En hoe weet jij eigenlijk of we niet van de regen in de drup belanden, even enkel naar China kijkend?

   2 likes
  • Solaris schreef:

   Jij klinkt net zo stompzinnig als Sa-Lu-Sa.

   2 likes
  • Caesar Lion Cachet schreef:

   LS…

   Ik zou zeggen blijf veeeel meeer vertellen als je veeeel meeeer te vertellen hebt tenminste. Alleen maar interessant doen zet geen zoden aan de dijk en je hebt het tenslotte niet zelf uitgevonden. Vieze Bea Biderberg is trouwens ook lid van de Illuminatie maar mag binnenkort alleen nog maar Appeltaarten bakken voor de voedselbank !

   1 likes
  • Rotterdam5314 schreef:

   Ach weer zo gelovig hondje… die gelooft in een sprookjesboek…

   1 likes
  • Pinokkiocratie schreef:

   Oh ja joh, Het beloofde land en het gekozen volk, hoop ellende en alle Palestijnen dood.
   Het midden oosten is nu leeg en ze kunnen gaan beginnen met de opbouw.

   Dit moet het worden. The Big Israel project
   http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

   Je zal zien hoe de boel nou tot rust komt, de sion banken staan klaar met hun leningen voor de heropbouw en de sion multinationals staan te dringen om allle grote projecten te scoren.
   Zo weer een gebied onder controle, lekker centraal kunne ze goed alle continenten onder controle krijgen.
   En zo is alles weer voor Bassie.

   0 likes
  • WouterV schreef:

   Grappig om te lezen dat je nu schrijft dat de Illuminati al zijn controle kwijt is, terwijl je een maand geleden nog schreef dat elk land en elke regering nog onder de plak zat bij de Illuminati. Dat is dan snel gegaan, bijzonder dat het machtigste orgaan op aarde volgens jou zijn macht in 4 weken kwijt is geraakt. Ben benieuwd wat je over een maand weer schrijft.

   0 likes
 • Jeff schreef:

  Mr.X; ik zal dan wel tot een onwetende behoren, maar ik vind je verhaal bijna eng.
  Je kan wel allerlei dingen beweren, maar verklaar je is nader. Wellicht dat ik er dan met andere ogen naar kan kijken. Groet Jeff

  3 likes
  • Mr.X schreef:

   Beste jeff,

   de BRICS landen zijn al langer bezig om het systeem om te gooien omdat het compleet corrupt en crimineel is! Hoe wil je iets opnieuw opstarten met een corrupt systeem?
   Criminele horen niet beloond te worden voor hun daden en dat gebeurd met de Illimunatie el eeuwen en dit houd gewoon een keer ergens op!

   Het moment dat alles nu al bekend zou worden over de machts overname zou iedereen in de wereld gek worden en zullen er rellen uitbreken!
   vandaar dat alles nu nog strikt geheim moet blijven om zo alles goed te kunnen uitvoeren zonder verdere onnodige veldslagen!
   De Illimunatie is erg machtig maar hun corrupte macht en hun moordaden kunnen niet ongesrtaft doorgaan en onze wereld hiermee vernietigen!
   Bijna alle landen zijn achter de schermen al aan boord gestapt bij de BRICS landen en hebben nu alle controle over de wereld handel!
   Alleen een paar landen als bijvoorbeeld Turkije zijn nogsteeds aan de kant van de Illimunatie!
   De totale wereld valuta en handel word vanaf nu geregeld via china die samen met Rusland een compleet nieuw geldsysteem hebben ontwikkeld waar corruptie niet meer mogelijk is!
   Achter de schermen is de Amerikaanse FED alreeds gevallen en hebben de Hoge Generaals Amerika al overgenomen van de Obama regering!
   Het wachten is op het laatste startschot en dat zal gebeuren als Amerika financieel bankroet is waar alles bekend gemaakt zal worden aan de wereld en mensheid!
   Vervolgens zullen er overal ter wereld arrestaties komen van alle grote kopstukken van de Illimunatie en hun criminele organisaties!
   Hierop zal de grote wereld financiele reset komen!

   Uit alle criminele organisaties zullen Triljoenen gestolen geld vrij komen wat vervolgen in delen onder verdeeld zal worden aan landen en ook de mensheid!

   Voor als nog zullen we moeten afwachten!

   Putin heeft voor het nieuwe jaar 2 dingen voorgenomen te doen!
   1. Stoppen met roken.
   2. De Illimunatie afmaken en oprollen!

   Putin is een man van z’n woord!

   4 likes
  • Solaris schreef:

   Jeff, waarom schrijf je nou ‘verklaar je is nader’ in plaats van ‘verklaar je eens nader”?

   1 likes
 • Elise49 schreef:

  Ik ben niet overtuigd. Kom met feiten. Ik zelf denk dat de grootmeesters(de allerhoogste) van de vrijmetselarij wel degelijk in contact staan met vorstenhuizen/geloven/elite. Ik zie ze allemaal als grootaandeelhouders. En om groot te blijven in dit systeem moet je wel dingen doen die niet goed zijn voor de gewone man. Offers brengen zoals zij zullen zeggen. Er zijn verhalen bekend over kindermisbruik in de kastelen van Beieren.
  Ik denk wel dat de vorstenhuizen zullen verdwijnen als de NWO zich geheel heeft gevormd. Ik bedoel zoals wij het nu kennen. Landengrenzen tellen nu al zo goed als niet meer mee. Het vorstenhuis wordt dan nog alleen puur een bedrijf. Ons koningshuis(grootaandeelhouder) is nu al bezig om alles te zetten op technologie.
  Als wij als gewone man/vrouw(mens) de hoop bij een ander gaan neer leggen(grootmacht, die in verbinding staat met het systeem), dan verliezen we sowieso. Als de huidige technologie voortzet ook. Ik zie eigenlijk geen uitweg. Hoe dan ook worden we in een richting gestuurd, die niet goed eindigt. Het element hout(al het levende) wordt overgenomen door het element ijzer/metaal.(technologie)
  Ik leg mijn hoop neer bij de natuur. Dat zij zelf de technologie op de knieën krijgt. Maar dat heeft wel weer gevolgen voor de mens.(natuurrampen). En dan krijgt de elite(systeem) toch weer hun zin. Mensen opruimen. Die eeuwige cirkel. Daar komen we niet vanaf.
  Maar goed, das geen reden om niet meer te genieten van wat je nu nog wel hebt. Je naasten. Huisdieren. Dromen over leuke dingen enz. Iemand tegenkomen waarmee je een leuk gesprek hebt. Een wandeling door de natuur enz.

  13 likes
 • Je kunt daar de meest rare denkbeelden op loslaten waarom het zo bekend/berucht is maar het antwoord is zo eenvoudig, geld is macht.

  5 likes
 • Peter schreef:

  Zoals Rauni Kilde al gezegd heeft die nadien vermoord is, dat alles een leugen is en het is exact het omgekeerde wat de waarheid zou moeten zijn.
  De illuminated ones liggen kwa kennis ver op ons voor en zij geven ons de kennis zoals het hen uitkomt.
  We kunnen allemaal hopen dat het goed komt maar alles gaat steeds verder berg afwaarts.
  De deceptie is al eeuwen bezig en ze hebben de tijd om ons langzaam verder in slaap te wiegen met Chemtrails, Flouride, Gmo , aspartaam,, vaccinaties, global warming, poolshift , planet X , en de vijand die op de loer ligt maw de terroristen wat natuurlijk de controlerende machten zelf zijn.

  Ik zie een grote gecrieerde ellende om me heen als ik naar de wereld kijk en zeker geen verbetering.

  De vraag is hoe kom je ervan af zodat ieder mens op aarde een normaal eerlijk leven kan leiden ?!

  4 likes
 • Tim schreef:

  Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat die satanistische Cabal de Illuminati als ‘naamkapstok’/zondebok heeft gebruikt zodat wij al die jaren naar de verkeerde partij hebben gewezen? Het zijn beide geheime genootschappen. Voor zover ik bekend ben met de illuminati hebben ze een heel ander uitgangspunt dan de Cabal.

  2 likes
 • Bas0570 schreef:

  Mr. X komt een beetje schreeuwerig over maar heeft wel de stier bij de horens. Mediteer kom tot rust tot je zelf en maak contact met je hogere ikke.
  Er is allang ingrijpen van bovenaf bezig, om de reptillians tegen te houden na hun ruim 2000jaar slavenbewind met hun Saturnus Matrix.

  De macht ligt bij jezelf, vergeet Jaweh (Jezus) DE VALSE PROFEET kom naar jezelf god is jou/ jij onderdeel ervan.
  Onze frequentie is in 5,jaar verdubbelt, binnenkort kunnen we meer zien als mens. Als een radio die op meerdere stations kan afstemmen.
  In je mind is het al mogelijk om de Saturnus/ maan Matrix te omzeilen straks met je ogen als we de Cabal onderuit kunnen halen.
  Vind een rustpunt met jezelf ga vragen in je hoofd en je gaat jezelf terugvinden op Galactisch niveau waarna vragen van jou worden beantwoord door JEZELF!
  Ga je nog verder dan kun je zelfs converseren met andere entiteiten van een hoger niveau.
  De Cabal staat onder vuur moment, het moment om je spiritueel te verrijken…..

  2 likes
 • joost schreef:

  Allereerst dank voor alle reageerders voor het verspreiden van deze waardevolle kennis. Met veel enthousiastme lees ik dan ook telkens mee. Sinds enige maanden heb ik alleen last dat mijn telefoon/laptop uitvalt tijdens het lezen van deze comments, dit heb ik ook als ik op YOU TUBE videos bekijk die te maken hebben met illuminatie, cabal, NWO, spirituele ontwikkelingen etc. Ik vroeg mij af of meer mensen hier last van hebben? P.s. Heb het op diverse toestellen en zowel op desktop als laptop, technische problemen sluit ik ( als leek) uit.

  Liefdevolle groet,

  Joost

  1 likes
  • Leonard Ariekoek schreef:

   Check je Wifi kanaal. Door de explosieve groei van wifi komt er veel storing voor. Een ander kanaal gebruiken kan dan uitkomst bieden. En anders moet je de ethernet kabel gebruiken, dat werkt altijd.

   1 likes
 • Bob schreef:

  Naar mijn mening is het zo dat de mens kort geleden pas een beter bewustzijn kreeg en dus sinds kort iets weet over de illuminatie dus die 200 jaar kan je dan weglaten.

  1 likes
 • Berenbotje schreef:

  Mensen schijnen niet te beseffen dat je van een DNA van een dubbeltje geen DNA van een kwartje kan maken. Die Illuminati en al die ander natte gladde spelers zijn continu bezig hun DNA te verbeteren mbv Alien DNA. De gewone man zoals u en ik kunnen dat niet en daarom gaan wij hun tempo van denken en handelen nooit kunnen bijbenen. Wij blijven eeuwig slaaf. Tenzij de Aliens zelf rechtstreeks ingrijpen en onze DNA kwalitatief op peil gaan brengen. Maar daar ziet het er niet naar uit. Ook die Aliens willen iets, nl slaven, omdat ze geen gelijkwaardigen naast zich dulden. De diverse Alienrassen zelf voeren strijd onder elkaar en kunnen niet nog een concurrent – de veredelde mens – erbij hebben. Zolang de mens slaaf blijft, voelt de Alien zich veilig. Daarom hebben ze al methodes ontwikkelt hoe onze DNA te verslechteren dmv onze eten, drinken, lucht enz. Ze kunnen onze bouwstenen zo manipuleren dat we zelfs dommer worden dan apen.

  0 likes
 • louise schreef:

  Alles wat de mens op deze aarde probeert te manipuleren is voort gekomen uit angst,macht en hebzucht en vooral onwetendheid..Hoe zo`n groep zich ook noemt,bv sekte of andere groepen…..het is een eigen verzinsel… het heeft niets te maken met God,buitenaardsleven of t universum…Het is de verdorvenheid van de menselijke geest en zij kiezen er bewust voor….net zoals wij kunnen kiezen deze te negeren….. en kiezen voor compassie en liefde en zelfbewustzijn….Bovendien is t leven net een boemerang,wat je erin stopt komt terug,daarom schrijft de mens haar eigen geschiedenis,kijk om je heen….

  0 likes
 • Eli020 schreef:

  1 mei 1776 oprichting illuminati door Adam Weishaupt
  4 juli 1776 Amerikaanse onafhankelijkheidverklaring

  De elite stond en staat nog steeds met elkaar in verbinding. Denk niet dat Rusland en China hier los van staan, globalisten denken namelijk niet in landsgrenzen.

  0 likes
 • Arwijn schreef:

  Slaven haten onderling altijd hun slaafmeesters, maar individueel aanbidden zij hun slaafmeesters bijna altijd in het geheim, en willen 1 van hen zijn… DAAROM zijn de Illuminatie nogsteeds populair.

  0 likes
 • x

  Check Also

  De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

  De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

  Er zijn een aantal families die de ...

  Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

  Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

  President Trump heeft een auteur van boeken ...

  >