Homepagina » Het Complot » Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?
Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?

Waarom is de Illuminati na ruim 200 jaar nog altijd populair?

De Illuminati, een geheim genootschap uit de 18e eeuw, wordt al decennialang omgeven door complottheorieën. Meestal wordt de Beierse Illuminati bedoeld, een orde die in 1776 werd opgericht door Adam Weishaupt.

In die tijd hing er ook al een waas van mysterie rond het genootschap. Leden van de groep probeerden toe te treden tot andere invloedrijke groepen, zoals bijvoorbeeld de vrijmetselaars.

Hoe komt het dat de Illuminati eeuwen later nog zo populair is? Een Facebookpagina over het genootschap heeft meer dan 3,7 miljoen likes, Madonna zingt erover en in veel films wordt ernaar verwezen.

Buitenlandse politiek

Het is bekend dat de Illuminati een aantal invloedrijke leden had. Er gingen aan het einde van de 18e eeuw geruchten dat het genootschap achter de Franse Revolutie zat. Onder meer wetenschapper Johann Goethe en dichter Johann Herder zouden lid zijn geweest van de orde.

Omdat de Illuminati ervan werd verdacht zich te bemoeien met buitenlandse politiek, verbood Karel Thedoor van Beieren het geheime genootschap in 1785. Complottheoretici geloven echter dat de Illuminati nooit is opgeheven.

Founding Fathers

In 1798 schreef George Washington een brief over de bedreiging die de Illuminati vormde en de derde president van Amerika, Thomas Jefferson, werd ervan beschuldigd lid te zijn van de orde. Het is bekend dat veel Founding Fathers vrijmetselaar waren.

In de populaire cultuur wordt de Illuminati vaak verward met andere geheime genootschappen. Zo is het alziend oog boven de piramide op het dollarbiljet geen onderdeel van de Beierse Illuminati, maar van de vrijmetselaars.

[HP/De Tijd]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mr.X
Mr.X
4 jaren geleden

Hahahaaaaa…..!!!
Illimunatie is KLAAR…!!!
OVER en UIT…!!!
Er is GEEN land meer die zaken met deze criminele organisatie wil doen!

Ze waren HEEL machtig maar tijden zijn gekeerd!
Weet wat er achter de schermen gebeurd en verteld een ander verhaal over de Illimunatie!
Rusland en China hebben ALLES overgenomen en alle banken zijn al akkoord gegaan met een Nieuwe Munteenheid! De Amerikaanse FED is failliet en alle Koppstukken van de Illimunatie en de overige Cabal leden staan onder Directe Arrest voor MISDADEN tegen de Mensheid!

Rusland en China hebben samen met overige landen vele Goud mijnen alreeds overgenomen van deze criminele Illimunatie en hun Cabal en ook alle Olie handel is nu in handen van Rusland en China!
Alles word NU achter de schermen betaald in de Yaun totdat het startschot gegeven zal worden voor een nieuwe wereld munteenheid!
Er is nog VEEEEL MEEEEER om te vertellen maar daar komen jullie mensheid zelf wel achter als het tijd is om alles bekend te gaan maken!

Illimunatie hahahaaa, laat me niet lachen met deze smerige satanisten!

Ik ben TROTS om een christenen te zijn en begroet AL mijn vredelievende Moslim broeders en zusters in onze overwinning op al het KWAAD en alle overige vredelievende geloven zijn ook gegroet!

Ongezien is er een OVERWINNING geboekt die de geschiedenis in zal gaan als de GROTE overwinning!

Onze 1000 GOUDEN jaren zijn reeds begonnen!

Ik heb NOOIT NIKS aan onzin verteld hier en alleen maar de totale waarheid verklaard!

WELKOM nieuwe wereld en vrijgezetten Mensheid!
Je moet het begrijpen om het te beseffen…!

peter
peter
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Ik hoop met je mee Mr.X.

En hoe weet jij eigenlijk of we niet van de regen in de drup belanden, even enkel naar China kijkend?

albertina
albertina
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Eén wereldmunt, die van de elite en de NWO. Kom maar met bewijs van hetgeen jij hier zo positief pretendeert. Ik geloof er helemaal niets van!

J@n
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Eng verhaal. Vooral alles “willen” onderstrepen met capslock. Beetje Calimero achtig. Verhaal komt niet echt serieus over. Maar “wij” zullen wel een ander wereldbeeld hebben als “hullie” ?

richard
richard
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

nooit niks??? altijd… Wat een onzin dus.

vE
vE
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Ik geloof dat je het niet helemaal heb begrepen en sowieso erg op de zaken vooruit loopt. Bovendien vind ik je post nogal kinderachtig en dat je daarmee de ernst van de zaak ten grabbel gooit.
Met reacties als deze vind ik het niet raar dat dit onderwerp nog steeds gezien wordt als complot ipv realiteit.

Mr.X
Mr.X
Reactie op  vE
4 jaren geleden

We zullen het wel zien…!? 🙂

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

LS…

Ik zou zeggen blijf veeeel meeer vertellen als je veeeel meeeer te vertellen hebt tenminste. Alleen maar interessant doen zet geen zoden aan de dijk en je hebt het tenslotte niet zelf uitgevonden. Vieze Bea Biderberg is trouwens ook lid van de Illuminatie maar mag binnenkort alleen nog maar Appeltaarten bakken voor de voedselbank !

Pinokkiocratie
Pinokkiocratie
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Oh ja joh, Het beloofde land en het gekozen volk, hoop ellende en alle Palestijnen dood.
Het midden oosten is nu leeg en ze kunnen gaan beginnen met de opbouw.

Dit moet het worden. The Big Israel project
http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

Je zal zien hoe de boel nou tot rust komt, de sion banken staan klaar met hun leningen voor de heropbouw en de sion multinationals staan te dringen om allle grote projecten te scoren.
Zo weer een gebied onder controle, lekker centraal kunne ze goed alle continenten onder controle krijgen.
En zo is alles weer voor Bassie.

Solaris
Solaris
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Jij klinkt net zo stompzinnig als Sa-Lu-Sa.

Rotterdam5314
Rotterdam5314
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Ach weer zo gelovig hondje… die gelooft in een sprookjesboek…

WouterV
WouterV
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Grappig om te lezen dat je nu schrijft dat de Illuminati al zijn controle kwijt is, terwijl je een maand geleden nog schreef dat elk land en elke regering nog onder de plak zat bij de Illuminati. Dat is dan snel gegaan, bijzonder dat het machtigste orgaan op aarde volgens jou zijn macht in 4 weken kwijt is geraakt. Ben benieuwd wat je over een maand weer schrijft.

J@n
4 jaren geleden

Je kunt daar de meest rare denkbeelden op loslaten waarom het zo bekend/berucht is maar het antwoord is zo eenvoudig, geld is macht.

Bob
Bob
4 jaren geleden

Naar mijn mening is het zo dat de mens kort geleden pas een beter bewustzijn kreeg en dus sinds kort iets weet over de illuminatie dus die 200 jaar kan je dan weglaten.

Elise49
Elise49
4 jaren geleden

Ik ben niet overtuigd. Kom met feiten. Ik zelf denk dat de grootmeesters(de allerhoogste) van de vrijmetselarij wel degelijk in contact staan met vorstenhuizen/geloven/elite. Ik zie ze allemaal als grootaandeelhouders. En om groot te blijven in dit systeem moet je wel dingen doen die niet goed zijn voor de gewone man. Offers brengen zoals zij zullen zeggen. Er zijn verhalen bekend over kindermisbruik in de kastelen van Beieren.
Ik denk wel dat de vorstenhuizen zullen verdwijnen als de NWO zich geheel heeft gevormd. Ik bedoel zoals wij het nu kennen. Landengrenzen tellen nu al zo goed als niet meer mee. Het vorstenhuis wordt dan nog alleen puur een bedrijf. Ons koningshuis(grootaandeelhouder) is nu al bezig om alles te zetten op technologie.
Als wij als gewone man/vrouw(mens) de hoop bij een ander gaan neer leggen(grootmacht, die in verbinding staat met het systeem), dan verliezen we sowieso. Als de huidige technologie voortzet ook. Ik zie eigenlijk geen uitweg. Hoe dan ook worden we in een richting gestuurd, die niet goed eindigt. Het element hout(al het levende) wordt overgenomen door het element ijzer/metaal.(technologie)
Ik leg mijn hoop neer bij de natuur. Dat zij zelf de technologie op de knieën krijgt. Maar dat heeft wel weer gevolgen voor de mens.(natuurrampen). En dan krijgt de elite(systeem) toch weer hun zin. Mensen opruimen. Die eeuwige cirkel. Daar komen we niet vanaf.
Maar goed, das geen reden om niet meer te genieten van wat je nu nog wel hebt. Je naasten. Huisdieren. Dromen over leuke dingen enz. Iemand tegenkomen waarmee je een leuk gesprek hebt. Een wandeling door de natuur enz.

Klarinette
Klarinette
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Elise, een aanrader: De boeken van Vladimir Megre over Anastasia!

Jeff
Jeff
4 jaren geleden

Mr.X; ik zal dan wel tot een onwetende behoren, maar ik vind je verhaal bijna eng.
Je kan wel allerlei dingen beweren, maar verklaar je is nader. Wellicht dat ik er dan met andere ogen naar kan kijken. Groet Jeff

Mr.X
Mr.X
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Beste jeff,

de BRICS landen zijn al langer bezig om het systeem om te gooien omdat het compleet corrupt en crimineel is! Hoe wil je iets opnieuw opstarten met een corrupt systeem?
Criminele horen niet beloond te worden voor hun daden en dat gebeurd met de Illimunatie el eeuwen en dit houd gewoon een keer ergens op!

Het moment dat alles nu al bekend zou worden over de machts overname zou iedereen in de wereld gek worden en zullen er rellen uitbreken!
vandaar dat alles nu nog strikt geheim moet blijven om zo alles goed te kunnen uitvoeren zonder verdere onnodige veldslagen!
De Illimunatie is erg machtig maar hun corrupte macht en hun moordaden kunnen niet ongesrtaft doorgaan en onze wereld hiermee vernietigen!
Bijna alle landen zijn achter de schermen al aan boord gestapt bij de BRICS landen en hebben nu alle controle over de wereld handel!
Alleen een paar landen als bijvoorbeeld Turkije zijn nogsteeds aan de kant van de Illimunatie!
De totale wereld valuta en handel word vanaf nu geregeld via china die samen met Rusland een compleet nieuw geldsysteem hebben ontwikkeld waar corruptie niet meer mogelijk is!
Achter de schermen is de Amerikaanse FED alreeds gevallen en hebben de Hoge Generaals Amerika al overgenomen van de Obama regering!
Het wachten is op het laatste startschot en dat zal gebeuren als Amerika financieel bankroet is waar alles bekend gemaakt zal worden aan de wereld en mensheid!
Vervolgens zullen er overal ter wereld arrestaties komen van alle grote kopstukken van de Illimunatie en hun criminele organisaties!
Hierop zal de grote wereld financiele reset komen!

Uit alle criminele organisaties zullen Triljoenen gestolen geld vrij komen wat vervolgen in delen onder verdeeld zal worden aan landen en ook de mensheid!

Voor als nog zullen we moeten afwachten!

Putin heeft voor het nieuwe jaar 2 dingen voorgenomen te doen!
1. Stoppen met roken.
2. De Illimunatie afmaken en oprollen!

Putin is een man van z’n woord!

Klarinette
Klarinette
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Ook voor jou het advies de boeken van Vladimir Megre te lezen.
Daarin wordt de toekomst van Rusland beschreven en veel van wat daar beschreven wordt is al uitgekomen, ik sta er soms echt van te kijken!

Jeff
Jeff
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Dank Mr.X voor je uitleg. Begrijp het een stuk beter met wat je in het voorgaande bedoelde. Ik houw me ogen open. Groet

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

LS…

Okay ! Mijn eerste reactie was iets te voorbarig. Maar wat je schrijft is geen nieuws maar wel nuttig hier !

henkie
henkie
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

de brics is ook een initiatief van goldman sach
Net als putin en china bij de NWO familie hoort
Good cop bad cop methode

Solaris
Solaris
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Dat is mooi Mr X, maar denk je niet dat de BRICS landen evengoed corrupt en crimineel zijn? De macht is handen van psychopaten, want deze types gedijen het best op hoge posities (en niet te vergeten de weg ernaartoe).

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
Reactie op  Mr.X
4 jaren geleden

Poetin heeft nooit gerookt.

Solaris
Solaris
Reactie op  Jeff
4 jaren geleden

Jeff, waarom schrijf je nou ‘verklaar je is nader’ in plaats van ‘verklaar je eens nader”?

Tim
Tim
4 jaren geleden

Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat die satanistische Cabal de Illuminati als ‘naamkapstok’/zondebok heeft gebruikt zodat wij al die jaren naar de verkeerde partij hebben gewezen? Het zijn beide geheime genootschappen. Voor zover ik bekend ben met de illuminati hebben ze een heel ander uitgangspunt dan de Cabal.

Berenbotje
Berenbotje
4 jaren geleden

Mensen schijnen niet te beseffen dat je van een DNA van een dubbeltje geen DNA van een kwartje kan maken. Die Illuminati en al die ander natte gladde spelers zijn continu bezig hun DNA te verbeteren mbv Alien DNA. De gewone man zoals u en ik kunnen dat niet en daarom gaan wij hun tempo van denken en handelen nooit kunnen bijbenen. Wij blijven eeuwig slaaf. Tenzij de Aliens zelf rechtstreeks ingrijpen en onze DNA kwalitatief op peil gaan brengen. Maar daar ziet het er niet naar uit. Ook die Aliens willen iets, nl slaven, omdat ze geen gelijkwaardigen naast zich dulden. De diverse Alienrassen zelf voeren strijd onder elkaar en kunnen niet nog een concurrent – de veredelde mens – erbij hebben. Zolang de mens slaaf blijft, voelt de Alien zich veilig. Daarom hebben ze al methodes ontwikkelt hoe onze DNA te verslechteren dmv onze eten, drinken, lucht enz. Ze kunnen onze bouwstenen zo manipuleren dat we zelfs dommer worden dan apen.

louise
louise
4 jaren geleden

Alles wat de mens op deze aarde probeert te manipuleren is voort gekomen uit angst,macht en hebzucht en vooral onwetendheid..Hoe zo`n groep zich ook noemt,bv sekte of andere groepen…..het is een eigen verzinsel… het heeft niets te maken met God,buitenaardsleven of t universum…Het is de verdorvenheid van de menselijke geest en zij kiezen er bewust voor….net zoals wij kunnen kiezen deze te negeren….. en kiezen voor compassie en liefde en zelfbewustzijn….Bovendien is t leven net een boemerang,wat je erin stopt komt terug,daarom schrijft de mens haar eigen geschiedenis,kijk om je heen….

Peter
Peter
4 jaren geleden

Zoals Rauni Kilde al gezegd heeft die nadien vermoord is, dat alles een leugen is en het is exact het omgekeerde wat de waarheid zou moeten zijn.
De illuminated ones liggen kwa kennis ver op ons voor en zij geven ons de kennis zoals het hen uitkomt.
We kunnen allemaal hopen dat het goed komt maar alles gaat steeds verder berg afwaarts.
De deceptie is al eeuwen bezig en ze hebben de tijd om ons langzaam verder in slaap te wiegen met Chemtrails, Flouride, Gmo , aspartaam,, vaccinaties, global warming, poolshift , planet X , en de vijand die op de loer ligt maw de terroristen wat natuurlijk de controlerende machten zelf zijn.

Ik zie een grote gecrieerde ellende om me heen als ik naar de wereld kijk en zeker geen verbetering.

De vraag is hoe kom je ervan af zodat ieder mens op aarde een normaal eerlijk leven kan leiden ?!

Eli020
Eli020
4 jaren geleden

1 mei 1776 oprichting illuminati door Adam Weishaupt
4 juli 1776 Amerikaanse onafhankelijkheidverklaring

De elite stond en staat nog steeds met elkaar in verbinding. Denk niet dat Rusland en China hier los van staan, globalisten denken namelijk niet in landsgrenzen.

x

Check Also

De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

De top van de piramide: slechts 4 bedrijven controleren de wereld, maar je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord

Er zijn een aantal families die de ...

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

President Trump heeft een auteur van boeken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

34
0
We lezen graag je reactie!x