Gezondheid

Lasagne Bertolli zit vol kunstmatige toevoegingen

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lasagne Tradizionale van Bertolli bevat te veel suikers en zout, afval uit de zuivelindustrie en middelen met een laxerende werking, aldus voedselwaakhond Foodwatch.

Volgens de consumentenorganisatie is de lasagne verre van traditioneel, zoals fabrikant Unilever in reclamespotjes wil doen vermoeden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2025/04/NFN-donatie-banner.png

De waakhond merkt op dat het pakje met ‘besciamella’ in het pakket vijftien ingrediënten bevat die niet in bechamelsaus thuishoren. De saus bevat bijvoorbeeld wei-eiwit, een afvalproduct uit de zuivelindustrie. Daarnaast werkt de aardappelzetmeel in het pak als een ‘superzweller’.

Suikers

Foodwatch legt uit dat twee van de zes E-nummers in de Lasagne Tradizionale, te weten xantaangom en calciumsulfaat, een laxerende werking hebben. Consumenten doen er verstandig aan om de bechamel zelf te maken van boter, bloem en melk.

Bertolli voegt aan de bechamel- en tomatensaus diverse suikers toe. Ook zit in een portie meer dan drie gram zout, de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Foodwatch denkt dat de producent suiker toevoegt aan de lasagne om de vreemde bijsmaak van andere bewerkte producten weg te werken of om voedsel langer houdbaar te maken.

Lasagne Artificiale

Voedsel waarin Italiaanse tomaten worden verwerkt zijn voorzien van een keurmerk. Dat keurmerk staat echter niet op de verpakking van de lasagne van Bertolli.

Unilever was donderdag niet in staat om te reageren. Foodwatch heeft een toepasselijke naam bedacht voor dit product: ‘Lasagne Artificiale’.

Unilever belooft authentiek, puur en Italiaans, maar je krijgt twee zakjes saus vol kunstmatige toevoegingen. De romantische verhalen van de multinational over de herkomst van de Bertolli-producten hangen dan ook aan elkaar van misleiding, besluit de voedselwaakhond.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Artikel waardering

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
Aanmelden
Laat het mij weten wanneer er
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christophe
Christophe
12 jaren geleden

HA! Unilever!?
Verwacht iemand werkelijk materie met positieve voedingswaarde?
Wat ik een beetje erg vind is dat ik weet dat er mensen zijn die dat verwachten.

Eden
Eden
12 jaren geleden

Unilever is een soort Shell van de voedselindustrie.

Aardebewoner
Aardebewoner
12 jaren geleden

Die paar keren dat ik voedsel uit doosjes en pakjes heb gegeten valt me op dat het erg kunstmatig smaakt. Het is eigenlijk gewoon niet te vreten. Daarom dat doosjes en pakjesvoedsel afgeschaft want ik wil wel lekker eten. Bertolli smaakt ook niet.

Rosa
Rosa
12 jaren geleden

Geen wonder dat ik zelfs in mijn meest luie buien geen seconde droom over voedsel met/van Bertolli. Het smaakt zeker niet naar originale.

Lil
Lil
12 jaren geleden

De tijd waarin wij leven,oa door wat er wereldwijd afpeelt, is voor ons niet altijd makkelijk..mede door de Shift die wij maken.Aan de andere kant ben ik blij met de ‘Transparantie’, waarin alles wat niet Klopt of Zuiver is..in een hoog versneld tempo ‘aan het Licht’ komt!

”On-Recht stort in en het Recht zal Zegenvieren”

In Lak’ech

Moondust
Moondust
12 jaren geleden

Foodwatch doet in mijn beleving goed werk door misleiding in de voedingsmiddelenmarkt aan de kaak te stellen. De website is duidelijk en helder. Goed bezig, die jongens bij Foodwatch!

Ricardo
Ricardo
12 jaren geleden

Tjaaa….kijk eens naar die fantastische reclame’s van Arla BAH BAH BAH alsof de melk van arla afkomstig is van koeien die gezellig samen met konijnen kippen geiten schapen en weetikveel in een soort van paradijselijk weiland wandelen. Tsss..alles is nep tegenwoordig..echt alles ..

Netty
Netty
12 jaren geleden

Zojuist een heerlijk maal gemaakt van verse tomaten,uien,gehakt,turkse worst,knoflook en diverse kruiden en het was weer heerlijk.Zonder al die toegevoegde rotzooi!
Ja het kost tijd om te koken,en die tijd nemen we niet meer!
In deze stress volle tijd waarin werken op de eerste plek komt grijpen velen te snel naar alle potten enblikken met kant en klaar gerechten,lekker???? makkelijk.
Makkelijk is het zeker,en daar speelt Unilever op in!
Lekker is het zeker niet,een hap chemische rotzooi waar je ook nog flink voor betaald!
Ik laat die rommel in de schappen liggen en hol er voor bij,ik wil niet de kas spekken van dit soort fabrikanten!

baslok
baslok
12 jaren geleden

mijn ervaring is dat…..
die zgn voedselfabrikanten ons nog het allerliefst str… willen laten vreten aangelengd met een heleboel e nummers zodat de smaak nog ergens op lijkt.

als zij er maar rijk van worden

Ruud
Ruud
12 jaren geleden

@ Cristophe:
Een beetje erg?
hele volksstammen trappen er in,
en das alleen nog maar met voedsel

Questionmarc
Questionmarc
12 jaren geleden

Wij gebruiken al jaren geen pakjes meer. Ten eerste is het vaak niet te vreten en ten tweede kun je, als je de goede kruiden op voorraad houdt, vrijwel alles simpel zelf maken. Smaak staat trouwens op 1 bij de bereiding van een maaltijd, met pakjes lukt dat dus niet. En koken is nog leuk ook 🙂

Van der Velden
Van der Velden
12 jaren geleden

Tja.. Westerlingen houden eenmaal van zoet. Daarom zitten de meeste suikers in Europees/Amerikaans eten.
Helaas wordt het wel steeds meer en meer.

jeewee
jeewee
12 jaren geleden

Op weg naar “eating Soylent Green”.
Browse eens met de bovenstaande zoekopdracht. In 1973 was daar een intrigerende film over met onder andere de beroemde acteurs Charlton Heston en Edward G. Robinson.
De lezers hier weten wel van zulke zaken, maar de anderen… Hoe bereiken we die?

bertrolli
bertrolli
12 jaren geleden

Waarom zou je uberhaupt ‘pasta’ eten, ‘pasta’ is vullende tarwetroep en wie een beetje research doet komt erachter dat tarwe niet gezond is, ook al willen ze ons doen geloven dat we dit dagelijks moeten eten.

Lil
Lil
12 jaren geleden

[quote name=”jeewee”]Op weg naar “eating Soylent Green”.
Browse eens met de bovenstaande zoekopdracht. In 1973 was daar een intrigerende film over met onder andere de beroemde acteurs Charlton Heston en Edward G. Robinson.
De lezers hier weten wel van zulke zaken, maar de anderen… Hoe bereiken we die?[/quote]

Op youtube;’Soilent Green Eathing’..en meerdere video’s

In Lak’ech

Sola
Sola
12 jaren geleden

Voedsel het beste zelf koken, maken en bakken, geen magnetron, geen kant en klaar net als oma vroeger deed!
Oma werd oud…

BTW @Netty, in Turkse worst zitten ook veel kleur en smaak stoffen, en nitraat zelfs, in die landen zijn ze helemaal niet bezig met allerlei voorschriften e.d.

dymph
dymph
12 jaren geleden

Smerige stoffen erin dat hoort inderdaad niet en die suikers, dat is ene kwalijke zaak. Maar zout daar zie ik het kwaad er niet van in. zeker als er jodium in dat zout zit want dat hebben wij zeker genoeg van nodig ivm met wat erin Jappan gaande is. En in een avondmaal hoort namelijk meer zout te zitten als in en broodmaal. Men praat over een halve dag hoeveelheid. Ik zie dat probleem dus echt niet zitten. Maar die andere stoffen, dat is zeker niet goed te praten door die fabriekant.
Het beste is zelf ene tuintje te houden met verse kruiden erin en dat tuintje kan zelfs voor je raam gehouden worden.

Chrissebis
Chrissebis
12 jaren geleden

Mensen die (weer) in gaan zien dat voedsel er is om ons te voeden en daarbij te vullen ipv anders om die gaan echt eten weer waarderen, die zetten geen tv aan maar de gaspitten, en die gaan niet op hun luie reet zitten maar gaan staan in de keuken, vol trots en passie en maken een waarlijke VOEDzame lekkere maaltijd. Waar je de hele dag/avond nog voldoening van hebt.

Daarom, MET LIEFDE GEMAAKT is geen onzin.
Alles uit zakjes/pakjes/potjes is waardeloos, is dood !
Maja, gemak dient de mens, en om het helemaal af te maken stoppen ze dat chemische goedje ook nog eens een paar minuten in de magnetron HAHA eetsmakelijk, Blehhhhhh
Mensen om mij heen waarvan ik weet dat ze slecht en rotzooi vreten hebben altijd of hoofdpijn, koud, moe, zijn chago en hunkeren alleen maar naar nog meer rotzooi.
Zijn volledig in de greep van Mr. Unilever en zijn collega’s

Lieve mensen durf te koken en te bakken 😀

Chrissebis
Chrissebis
12 jaren geleden

[quote name=”Lil”][quote name=”jeewee”]Op weg naar “eating Soylent Green”.
Browse eens met de bovenstaande zoekopdracht. In 1973 was daar een intrigerende film over met onder andere de beroemde acteurs Charlton Heston en Edward G. Robinson.
De lezers hier weten wel van zulke zaken, maar de anderen… Hoe bereiken we die?[/quote]

Op youtube;’Soilent Green Eathing’..en meerdere video’s

In Lak’ech[/quote]

GENIALE FILM echt een aanrader

patries
patries
12 jaren geleden

[quote name=”dymph”] Maar zout daar zie ik het kwaad er niet van in.
[/quote]

Te veel zout is een van de oorzaken van een te hoge bloeddruk. Als je een beetje oplet, kun je je bloeddruk al snel verlagen. Te veel zout veroorzaakt ook oedeem. Bij oedeem heb je of te veel vocht in je lichaam of de verdeling van vocht is abnormaal. Door te veel vocht, krijg je ophopingen bijvoorbeeld bij je enkels. Als je te veel zout eet, krijg je dorst. Dat komt omdat zout door je nieren wordt gefilterd en vervolgens in je bloed terecht komt. Eet je te veel zout, dan stijgt het bloedzoutgehalte. De verhouding tussen vocht en zout is dan uit balans. Dorst is het gevolg. Door water te drinken, kom je weer in balans. Als je te vaak te zout eet, komen je nieren in de problemen en kun je uiteindelijk hart- en vaatproblemen krijgen.

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/54254-waarom-te-zout-eten-slecht-voor-je-gezondheid-is.html

kengai
kengai
12 jaren geleden

Wat vooral veel vrouwen doen is de hele dag flesjes water drinken, net of dat goed is.
Daarmee verstoor je ook de zout/water balans in je lichaam.

kengai
kengai
12 jaren geleden

Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.

Chrissebis
Chrissebis
12 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Wat vooral veel vrouwen doen is de hele dag flesjes water drinken, net of dat goed is.
Daarmee verstoor je ook de zout/water balans in je lichaam.[/quote]

Gemiddeld een groot glas water per uur, bij warmte of inspanning kan/mag het meer zijn.

Luister naar je lichaam.

Maar de hele dag flesjes 0.5L drinken is een beetje overdreven, te veel water is ook niet goed.

patries
patries
12 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.[/quote]

Aan de meeste reclames erger ik me ook groen en geel. Een paar vind ik wel leuk.
Daarom zap ik meestal weg naar een ander kanaal als er reclame is.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
12 jaren geleden

Ik even blij dat ik geen lasagne lust.

Chrissebis
Chrissebis
12 jaren geleden

[quote name=”patries”][quote name=”kengai”]Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.[/quote]

Aan de meeste reclames erger ik me ook groen en geel. Een paar vind ik wel leuk.
Daarom zap ik meestal weg naar een ander kanaal als er reclame is.[/quote]

Ik kijk vrijwel nooit meer t.v de laatste jaren, niet alleen vanwege de reclames, 98% wat wordt uitgezonden is nog meer bulltshit dan de gemiddelde reclame.

Zonde van je tijd zo’n t.v 🙂

Erique
Erique
12 jaren geleden

Verbaast me niks over toevoegingen in producten van Bertolli.Als Unilever met iets op de markt komt als traditioneel kan je er een vraagteken bij zetten.Voor echt Italiaans ga je gewoon naar een Italiaanse delicatessenzaak om de benodigde ingrediënten te kopen.Heb je dat niet in je woonplaats, kan je voor Grand’Italia kiezen, dat uit de Star fabrieken in Italie komt.

Netty
Netty
12 jaren geleden

Reclames zijn er om te zorgen dat we nog meer rotzooi gaan kopen en opeten.
Ze kunnen nog zo veel reclames maken en uitzenden,kopen doe ik het niet!
Een hele leuke zender is 24 kitchen,die alleen gericht is op koken.Vers wel te verstaan!
Je kunt je aanmelden via internet en ontvangt elke dag rond de klok van 12.00 uur een nieuw recept.
Buiten het feit dat we via ons voedsel worden vergiftigt,ook de tv doet daar aan mee!
Ons brein wordt ziek gemaakt.Als je al die films bekijkt op een avond,dan vallen er tientallen doden.De jeugd wordt zo geïndoctrineerd door deze films,ze leren niet meer communiceren,kunnen niet met emoties omgaan.De gemakkelijkste oplossing is iemand in elkaar slaan of gewoon doodschieten,dan ben je er van af!Als je daar niet allert op bent en kinderen maar naar alles laat kijken worden ze net zo!
Net als het voedsel wat volgestopt wordt met rotzooi,moeten we allert zijn ook op films op de tv.Door beiden worden we ziek GEMAAKT!!!!!!

KrisiZ
KrisiZ
12 jaren geleden

Je kunt er in ieder geval goed van kakken. Das dan weer een voordeel.

bertrolli
bertrolli
12 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.[/quote]
In deze zuivel discussie komt nooit aan bod dat rauwe melk vele malen gezonder is dat verhitte melk.
Vlees eten is ook niet natuurlijk te noemen, een kant en klaar pakje uit het koelvak halen terwijl naar mijn mening 90% van deze mensen de dieren die ze eten niet zelf zouden willen doden.

Moondust
Moondust
12 jaren geleden

[quote name=”Chrissebis”][quote name=”patries”][quote name=”kengai”]Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.[/quote]

Aan de meeste reclames erger ik me ook groen en geel. Een paar vind ik wel leuk.
Daarom zap ik meestal weg naar een ander kanaal als er reclame is.[/quote]

Ik kijk vrijwel nooit meer t.v de laatste jaren, niet alleen vanwege de reclames, 98% wat wordt uitgezonden is nog meer bulltshit dan de gemiddelde reclame.

Zonde van je tijd zo’n t.v :)[/quote]
De reclame staat centraal bij de commerciële zenders. De programma’s zijn de opvulling tussen de reclameblokken door.

Chrissebis
Chrissebis
12 jaren geleden

[quote name=”Moondust”][quote name=”Chrissebis”][quote name=”patries”][quote name=”kengai”]Waar ik mij het meest aan erger is de reclame van campina en arla, die maar blijven beweren dat zuivel zo goed en natuurlijk is. Net of het natuurlijk is om bij een koe of geit aan de tiet te gaan hangen, zelfs als je al volwassen bent.[/quote]

Aan de meeste reclames erger ik me ook groen en geel. Een paar vind ik wel leuk.
Daarom zap ik meestal weg naar een ander kanaal als er reclame is.[/quote]

Ik kijk vrijwel nooit meer t.v de laatste jaren, niet alleen vanwege de reclames, 98% wat wordt uitgezonden is nog meer bulltshit dan de gemiddelde reclame.

Zonde van je tijd zo’n t.v :)[/quote]
De reclame staat centraal bij de commerciële zenders. De programma’s zijn de opvulling tussen de reclameblokken door.[/quote]

Haha, geniaal ! zeker weten, zo heb ik het nooit bekeken. ga ik onthouden

Moondust
Moondust
12 jaren geleden

[quote name=”Chrissebis”][quote name=”Moondust”]De reclame staat centraal bij de commerciële zenders. De programma’s zijn de opvulling tussen de reclameblokken door.[/quote]
Haha, geniaal ! zeker weten, zo heb ik het nooit bekeken. ga ik onthouden[/quote]
Ik geef toe dat ik deze niet zelf verzonnen heb. Een collega van mij zei het eens en net als bij jou was daar toen diezelfde herkenning bij mij.

ingrid
ingrid
12 jaren geleden

[quote name=”dymph”]Smerige stoffen erin dat hoort inderdaad niet en die suikers, dat is ene kwalijke zaak. Maar zout daar zie ik het kwaad er niet van in. zeker als er jodium in dat zout zit want dat hebben wij zeker genoeg van nodig ivm met wat erin Jappan gaande is. En in een avondmaal hoort namelijk meer zout te zitten als in en broodmaal. Men praat over een halve dag hoeveelheid. Ik zie dat probleem dus echt niet zitten. Maar die andere stoffen, dat is zeker niet goed te praten door die fabriekant.
Het beste is zelf ene tuintje te houden met verse kruiden erin en dat tuintje kan zelfs voor je raam gehouden worden.[/quote]
En wat zou betreft, Keltisch zeezout is de oplossing. Zitten dezelfde mineralen in als in je bloed. Deze zijn via raffinering eruitgehaald bij gewoon zout, en daarom is dat zout echt niet goed voor je. Google maar eens. De importeur zit in Zwolle. Alles te vinden over de zoutwinning, gezondheid etc.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x