Gezondheid

Lasagne Bertolli zit vol kunstmatige toevoegingen

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Lasagne Tradizionale van Bertolli bevat te veel suikers en zout, afval uit de zuivelindustrie en middelen met een laxerende werking, aldus voedselwaakhond Foodwatch.

Volgens de consumentenorganisatie is de lasagne verre van traditioneel, zoals fabrikant Unilever in reclamespotjes wil doen vermoeden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De waakhond merkt op dat het pakje met ‘besciamella’ in het pakket vijftien ingrediënten bevat die niet in bechamelsaus thuishoren. De saus bevat bijvoorbeeld wei-eiwit, een afvalproduct uit de zuivelindustrie. Daarnaast werkt de aardappelzetmeel in het pak als een ‘superzweller’.

Suikers

Foodwatch legt uit dat twee van de zes E-nummers in de Lasagne Tradizionale, te weten xantaangom en calciumsulfaat, een laxerende werking hebben. Consumenten doen er verstandig aan om de bechamel zelf te maken van boter, bloem en melk.

Bertolli voegt aan de bechamel- en tomatensaus diverse suikers toe. Ook zit in een portie meer dan drie gram zout, de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Foodwatch denkt dat de producent suiker toevoegt aan de lasagne om de vreemde bijsmaak van andere bewerkte producten weg te werken of om voedsel langer houdbaar te maken.

Lasagne Artificiale

Voedsel waarin Italiaanse tomaten worden verwerkt zijn voorzien van een keurmerk. Dat keurmerk staat echter niet op de verpakking van de lasagne van Bertolli.

Unilever was donderdag niet in staat om te reageren. Foodwatch heeft een toepasselijke naam bedacht voor dit product: ‘Lasagne Artificiale’.

Unilever belooft authentiek, puur en Italiaans, maar je krijgt twee zakjes saus vol kunstmatige toevoegingen. De romantische verhalen van de multinational over de herkomst van de Bertolli-producten hangen dan ook aan elkaar van misleiding, besluit de voedselwaakhond.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Christophe
Christophe
11 jaren geleden

HA! Unilever!?
Verwacht iemand werkelijk materie met positieve voedingswaarde?
Wat ik een beetje erg vind is dat ik weet dat er mensen zijn die dat verwachten.

Eden
Eden
11 jaren geleden

Unilever is een soort Shell van de voedselindustrie.

Aardebewoner
Aardebewoner
11 jaren geleden

Die paar keren dat ik voedsel uit doosjes en pakjes heb gegeten valt me op dat het erg kunstmatig smaakt. Het is eigenlijk gewoon niet te vreten. Daarom dat doosjes en pakjesvoedsel afgeschaft want ik wil wel lekker eten. Bertolli smaakt ook niet.

Rosa
Rosa
11 jaren geleden

Geen wonder dat ik zelfs in mijn meest luie buien geen seconde droom over voedsel met/van Bertolli. Het smaakt zeker niet naar originale.

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x