Homepagina » Buitenland » Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’
vaccin
Foto: Seychellen (Pixabay)

Land dat vaccinatieklassement aanvoert kampt met hoge besmettingsgolf: ‘Werken die vaccins wel?’

Op de Seychellen, die meer mensen hebben gevaccineerd tegen corona dan welk land ook, zijn scholen gesloten en sportactiviteiten gestaakt omdat het aantal besmettingen snel oploopt. Ook cafés moeten ’s avonds eerder sluiten, schrijft Bloomberg.

Het land heeft meer dan 60 procent van de volwassen bevolking volledig ingeënt. Eind 2020 kondigden de autoriteiten soortgelijke maatregelen af. “Ondanks alle uitzonderlijke inspanningen die we verrichten, is de coronasituatie in ons land op dit moment kritiek,” zei minister van Volksgezondheid Peggy Vidot tijdens een persconferentie. “Afgelopen week zijn er elke dag veel gevallen gemeld.”

De archipel in de Indische Oceaan is afhankelijk van toerisme en begon in januari in allerijl te vaccineren. Het land gebruikte in eerste instantie Chinese vaccins van de Verenigde Arabische Emiraten. Tot op heden is 62,2 procent van de bevolking volledig ingeënt. Op de tweede plek in het klassement staat Israël, waar 55,9 procent is ingeënt.

Werken die vaccins wel?

Tijdens de persconferentie werd niet duidelijk gemaakt hoe de plotse stijging kan worden verklaard. Overheidsfunctionarissen zeiden alleen dat mensen ‘zich minder goed aan de regels houden’. Tussen 28 april en 3 mei steeg het aantal gevallen van 612 naar 1068.

Klinisch psycholoog Hans Nanninga vraagt zich op Twitter hardop af: “Werken die vaccins wel?”

“In de grafieken kun je ook duidelijk zien dat de toename van coronagevallen op de Seychellen begonnen is vlak nadat het vaccinatieprogramma gestart is. Dit patroon zien we in veel landen,” stelt Nanninga.

In de vijf Europese landen waar minder dan vier procent van de bevolking tenminste één prik tegen corona heeft gekregen – Oekraïne, Albanië, Noord-Macedonië, Bosnië en Herzegovina, en Moldavië – daalt het aantal nieuwe dagelijkse gevallen juist.

[Bloomberg]
4.5 46 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
8 maanden geleden

De belangrijkste vraag die moet worden gesteld is: hebben zij symptomen? Belanden zij in het ziekenhuis? Belanden zij op de IC?

Ik lees dat niet. Dus of de (pseudo)vaccins werken dat weten wij niet.

Vlinder
Vlinder
8 maanden geleden

Kassa voor de medicijn industrie! Hoe meer zieken die behandeld moeten worden met medicijnen hoe beter!!

bloem
bloem
8 maanden geleden

Die vaccinsins werken 0 komma 0
Is eerder gevaarlijk voor de ongevaccineerden.
Lees:artsen trekken aan de bel.
Wordt echt eng want hoe moet je het nog ontwijken.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
8 maanden geleden

Vaccins werken NIET… Het is een GENOCIDE AGENDA !!

x

Check Also

verpleegster

Verpleegster in de frontlinie onthult: ‘Ik heb geen enkele patiënt zien sterven aan corona’

Verpleegster Nicole Sirotek sprak zich al in ...

zoon

Vader in tranen: Mijn 17-jarige zoon is gestorven door de Pfizer-prik

Dan Hartman zei vorige week tegenover de ...

Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

76
0
We lezen graag je reactie!x